STEAUA AR VREA SĂ-ȘI REPARE IMAGINEA, DAR NU-I UȘOR CU VILLARREAL

STEAUA AR VREA SĂ-ȘI REPARE IMAGINEA, DAR NU-I UȘOR CU VILLARREAL

După eșecul cu Osmanlispor, partida de azi cu Villarreal a devenit foarte importantă pentru Steaua în economia grupei. Cu două eșecuri în ultimele patru partide, bucureștenii ar vrea să-și repare imaginea cu această ocazie, numai că ”Submarinul Galben” nu-i deloc un adversar comod. Dimpotrivă, pare că a trecut peste senzația de incertitudine apărută după schimbarea de antrenor și și-a regăsit cadența. E pe 4 în Primera, are 6 jocuri consecutive fără eșec, dintre care o remiză pe ”Bernabeu”, iar cu un succes azi și-ar ușura considerabil misiunea calificării. Cealaltă echipă românească, Astra, are o misiune și mai grea pe ”Olimpico”, căci Roma, chit că n-a mai câștigat în Europa de 6 confruntări, rămâne o forță pe continent. Echipele noastre completează o zi plină cu meciuri din Europa League. Avancronici și cote, mai jos.

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

STEAUA – VILLARREAL, ora 20:00 (EUROPA LEAGUE)

Steaua ar vrea să-și repare imaginea, dar Villarreal e puternică

Steaua a rămas datoare în debutul fazei grupelor din Europa League, 0-2 ”afară” cu Osmanlispor. Trupa condusă de Laurențiu Reghecampf caută să se revanșeze pe seama lui Villarreal, care s-a impus în primul meci, 2-1 acasă cu FC Zurich.

”Roș-albaștrii” tocmai au învins la Voluntari, 3-2, dar au pierdut de două ori în ultimele 4 partide. Unul dintre eșecuri a fost chiar pe teren propriu, 1-2 cu CFR Cluj. De altfel, acasă nu s-a impus decât o dată, 1-0 cu Astra, de 5 meciuri încoace, pe lângă două egaluri și două înfrângeri, toate cu gol luat. Totuși, cele două recente insuccese sunt singurele din precedentele 15 vizite primite. Pe de altă parte, ultimele 3 apariții în Europa au însemnat numai eșecuri, toate la zero.

Villarreal a trecut peste momentele de slăbiciune din startul sezonului, provocate și de plecarea neașteptată a antrenorului Marcelino. Înlocuitorul acestuia, Fran Escriba, a pus treptat pe picioare echipa, care nu a mai cedat de 6 jocuri, cu două remize (una ”albă”) și 4 triumfuri. Anteriorul eșec a fost un 0-1 ”afară” cu Monaco, în play-offul Ligii. În ultimele 4 dispute, ”Submarinul galben” a marcat și a încasat mereu gol. În schimb, din precedentele două deplasări continentale a revenit învins și fără să fi marcat.

Reghecampf poate miza pe cea mai bună formulă, cu excepția lui Pintilii și Aganovici, ambii accidentați. În schimb, Escriba plănuiește să-și odihnească nu mai puțin de 7 oameni importanți, care formează coloana vertebrală a echipei. Aceștia sunt Asenjo, Victor Ruiz, Bruno Soriano, Trigueros, Roberto Soriano, Castillejo, Sansone. Printre înlocuitorii acestora se numără jucători mai puțin utilizați până acum precum Ndiaye, Bonera, Borre, dar și Pato, Cherishev, Jonathan Dos Santos, Alvaro Gonzalez. Nu-i exclus să-și facă debutul stagional și Bakambu, absent până în momentul de față din cauza unei accidentări.

Steaua și Villarreal s-au mai înfruntat în martie 2005, în fosta Cupă UEFA. ”Roș-albaștrii” nici nu au câștigat vreun meci, nici nu au marcat, fiind eliminați după 0-0 la București și 0-2 în Spania. Pentru iberici, acelea sunt singurele partide contra unei echipe din România. Steaua a mai evoluat de 26 de ori cu formații spaniole, bilanț 6-5-15 și golaveraj 20-42. Raportul de pe teren propriu este de 4 succese, 3 remize și 5 înfrângeri. Ultimul triumf e de acum un deceniu, 3-0 cu Betis la Sevilla, în Cupa UEFA. În 2005 o bătuse și pe Valencia, 2-0 acasă, în aceeași întrecere.

AICI GĂSIȚI COTELE LA STEAUA – VILLARREAL

 

SPARTA PRAGA – INTER MILANO, ora 20:00 (EUROPA LEAGUE)

Sparta și Inter în căutarea primului succes

Sparta Praga și Inter Milano încearcă să obțină primele puncte din actuala fază a grupelor Europa League. Ambele nu numai că nu au câștigat în primul meci din seria lor, dar nici măcar nu au marcat: cehii au cedat la Southampton, 0-3, italienii s-au împiedicat acasă de Hapoel Beer Sheva, 0-2.

De 4 partide nu a mai triumfat Sparta. În acest interval a intercalat câte un egal cu câte un eșec, în ultima dispută pierzând chiar pe propria arenă derbyul cu Slavia, 0-2. Ultima victorie a fost un 2-0 ”afară” cu Dukla Praga, în urmă cu o lună. Aceeași înfrângere cu Slavia este prima încasată acasă după o imbatabilitate de 7 jocuri, 5 dintre ele câștigate, cu gol dat în toate. Tot la Praga, nu a mai fost întrecută în Europa de două confruntări, cu un triumf și un egal, acel 1-1 cu Steaua de acum două luni.

După insuccesul cu Hapoel, Inter nu s-a mai înclinat, realizând două triumfuri, apoi o remiză, 1-1 la Milano cu Bologna. În acest sezon a mai fost înfrântă o dată, 0-2 ”afară” cu Chievo, pentru ca în următoarele două deplasări să învingă de fiecare dată, 2-1 la Pescara și 2-0 la Empoli. ”Nerazzurrii” nu s-a mai impus în Europa pe teren străin de 4 partide, cu 3 egaluri și un insucces.

Cele două formații se găsesc la prima lor înfruntare all-time. Sparta a mai întâlnit de 24 de ori o echipă din Italia, încheind cu 4 victorii, 10 egaluri și 10 eșecuri, golaveraj 19-32. Bilanțul de acasă a fost 3-7-2, dar la Praga nu a mai pierdut în fața peninsularilor de 5 meciuri, cu două succese și 3 egaluri: precedenta înfrângere a fost un 0-1 cu Lazio în noiembrie 2000. La rândul ei, Inter a mai evoluat împotriva unei trupe cehe doar în 1986, 0-0 și 1-0 cu Dukla.

Gazdele nu au probleme speciale de efectiv. În cealaltă tabără, Frank de Boer nu se bazează pe Santon, Brozovic și Joao Mario. Este posibil ca Icardi, Perisic și Medel să fie odihniți, în atac urmând să joace Palacio.

AICI GĂSIȚI COTELE LA SPARTA PRAGA – INTER MILANO

 

AJAX – STANDARD LIEGE, ora 20:00 (EUROPA LEAGUE)

Ajax s-a pus pe picioare și caută al doilea succes

Deși sunt două echipe cu tradiție, inclusiv pe arenele continentale, Ajax și Standard nu s-au mai întâlnit niciodată într-un meci oficial. Nici disputele cu formații din țara adversă nu abundă. Astfel, trupa din Amsterdam a mai întâlnit în 14 rânduri rivale din Belgia într-un bilanț 8-2-4 și golaveraj 27-9. 5 dintre victorii le-a obținut pe teren propriu, unde a cedat doar o dată, 1-3 cu Anderlecht în decembrie 2009, tot în grupele Europa League. Dincolo, Standard a mai jucat de 6 ori contra echipelor olandeze, cu un succes, două remize și 3 înfrângeri, golaveraj 6-10: de ”afară” a revenit cu un nul și două insuccese.

După o perioadă mai puțin reușită, în care a înșirat 4 partide fără triumf (două egaluri, apoi două eșecuri), Ajax s-a pus pe picioare. Preluați din iunie trecut de Peter Bosz, ”lăncierii” nu au mai pierdut de 6 meciuri, toate câștigate. În doar două din aceste confruntări au luat gol, și numai câte unul. În plus, în ultimele 4 jocuri au înscris minim două goluri, ba în precedentele două au dat câte 5. Acasă vin după 3 succese consecutive, precedate de un 1-2 cu Willem Tilburg, singura înfrângere din anterioarele 22 de vizite primite. Pe de altă parte, precedentele 3 partide de la Amsterdam în Europa nu le-au terminat decât cu remize.

Standard a învins în week-end, 3-0 acasă cu Eupen în campionat, după ce tocmai pierduse la Geel, 1-2 în Cupă. Acesta este singurul eșec din ultimele 7 meciuri, 3 dintre ele terminate cu succese. Pe de altă parte, din 5 deplasări stagionale s-a impus numai în una, 1-0 la Lokeren, pe lângă două remize și două insuccese. Nici în vizitele continentale nu s-a descurcat prea bine, deoarece s-a înclinat în 5 din anterioarele 6 prezențe ”afară”.

La startul fazei grupelor, Ajax a învins la Atena, 2-1 cu Panathinaikos. De partea cealaltă, Standard a remizat acasă cu Celta Vigo, scor 1-1. Pentru noua dispută, olandezii nu contează pe Ziyech, suspendat.

AICI GĂSIȚI COTELE LA AJAX – STANDARD LIEGE

 

AS ROMA – ASTRA GIURGIU, ora 22:05 (EUROPA LEAGUE)

Roma are 7 meciuri europene fără succes, dar are prima șansă cu Astra

Aflate înaintea celui dintâi duel direct din istorie, nici AS Roma, nici Astra nu au avut parte de debutul așteptat în grupele Europa League. Ambele vizează întâia victorie din seria lor după ce prima doar a remizat în Cehia, 1-1 cu Viktoria Plzen, în timp ce cealaltă a cedat chiar acasă, 2-3 cu Austria Viena.

AS Roma suferă de câtva timp. Formația antrenată de Luciano Spalletti a cedat în ultimul meci, 1-3 ”afară” cu FC Torino, și nu are decât o victorie în ultimele 4 partide, 4-0 acasă cu Crotone. De altfel, pe ”Olimpico” a legat 3 victorii de la umilitorul 0-3 cu FC Porto, echivalent cu eliminarea din play-off-ul Champions League. Totuși, acesta este singurul eșec din precedentele 13 vizite primite și tot unicul din această perioadă în care nu a marcat. Notabil, ”giallorossii” nu au mai învins în Europa de 7 dispute.

Astra, dimpotrivă, dă semne de revenire. Elevii lui Marius Șumudică s-au impus în anterioarele două jocuri, fără să ia gol, și au stopat astfel o serie de 4 dispute fără succes, cu un egal urmat de 3 eșecuri, două dintre ele la zero. Ei au triumfat în două din ultimele 3 deplasări, 1-0 cu West Ham și 2-0 cu ASA  fiind singurele victorii stagionale pe teren străin, pe lângă un nul și 3 insuccese.

De 6 ori a mai înfruntat AS Roma o echipă din România, răstimp în care a bifat 3 victorii, două egaluri și un eșec. Pe acesta l-a suferit chiar pe propria arenă, 1-2 cu CFR Cluj în grupele Ligii 2008-2009.

Accidentat, Rudiger e scos din calcule de Spalletti. Probleme medicale mai au Vermaelen, Mario Rui și Nura. La Astra, Șumudică dispune de întregul efectiv.

AICI GĂSIȚI COTELE LA AS ROMA – ASTRA GIURGIU

 

ZENIT – AZ ALKMAAR, ora 22:05 (EUROPA LEAGUE)

Zenit forțează victoria ca să-și ușureze situația în grupă

Mircea Lucescu revine cu Zenit pe arenele continentale după ce anterior echipa din St. Petersburg a realizat un meci extraordinar, 4-3 în Israel cu Maccabi Tel Aviv, într-o remontare fantastică de la 0-3. La rândul ei, la primul meci din grupă, AZ Alkmaar nu a putut scoate mai mult de un 1-1 acasă cu irlandezii de la FC Dundalk.

Zenit tocmai a remizat în campionat, 2-2 la Mahacikala cu Anji, rezultat venit după 5 victorii consecutive. Oricum, trupa condusă de Lucescu este invincibilă în acest sezon, cu 4 egaluri și 7 succese. Pe propria arenă a înregistrat două remize, una ”albă”, și 4 triumfuri. Cu tot cu stagiunea trecută, Zenit nu a mai pierdut de 17 jocuri, iar acasă nu s-a mai înclinat de 10 dispute, de la un 1-2 cu Benfica în Ligă. Acesta este și unicul insucces din ultimele 7 vizite primite în Europa, celelalte 6 fiind toate încheiate cu triumfuri.

Alkmaar a terminat tot 2-2, acasă cu Go Ahead Eagles, în ultima partidă jucată. Echipa antrenată de John van den Brom este invincibilă de 9 partide, 6 dintre ele câștigate, iar în actuala stagiune nu a pierdut decât o dată, 0-1 cu PSV la Eindhoven, pe lângă 9 victorii și 4 egaluri. ”Afară” s-a impus mereu în precedentele 4 deplasări. În plus, în Europa nu a cedat deloc în anterioarele 6 vizite efectuate (3 triumfuri, 3 remize). Pentru confruntarea de la St. Petersburg incert este mijlocașul Wuytens.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ZENIT – AZ ALKMAAR

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă