Articolul precedent

STEAUA, CHELSEA ȘI ILUZIILE

STEAUA, CHELSEA ȘI ILUZIILE

Revine Liga Campionilor în prim-plan și o face cu cîteva meciuri foarte bune în acest mijloc de săptămînă. Pentru noi, Steaua-Chelsea e capul de afiș și nu are cum să fie altfel. Însă pe plan european mi se pare că Arsenal-Napoli e partida pe care toată lumea e curioasă s-o vadă.

BILETE DE INTRARE LA MECIURILE DIN CHAMPIONS LEAGUE GĂSIȚI AICI:

Steaua-Chelsea e meciul zilei pentru noi. Înainte de începerea grupelor analizam programul pe care-l are Steaua. Mie mi se părea, iar acum mi se pare și mai tare, că era mai bine pentru Steaua ca ordinea să fie un pic inversată. În sensul că eu unul aș fi preferat să înceapă acasă cu Schalke, apoi să meargă la Londra, astfel ca abia în ultima etapă să vină Chelsea la București. La ce vreme e acum afară e posibil ca în decembrie condițile meteo să fie mai bune. Ideea era că, poate, în decembrie Chelsea avea deja calificarea acontată și venea la București un pic mai lejer, în condițiile în care luna decembrie nu e deloc luna cadourilor în fotbalul englez, dimpotrivă, e luna în care se spune, și s-a dovedit de-a lungul timpului că așa e, se cîștigă sau se pierd titlurile. Aglomerația de partide din acea perioadă face ca echipele mari să abordeze cîteodată diferit unele meciuri în care miza e mică pentru că temele au fost făcute de dinainte, vezi Manchester United în sezonul trecut.

În condițile de față, Chelsea e la București cu obligația unui rezultat pozitiv. Înfrîngerea cu Chelsea i-a cam dat peste cap planurile lui Mourinho, care nu-și mai permite un pas greșit. Dacă Schalke bate la Basel, ceea ce e foarte posibil, face 6 puncte și va aborda de pe alte poziții dubla cu Chelsea care urmează. Astfel că un rezultat de egalitate azi mi se pare un rezultat mare pentru Steaua, iar o victorie ar intra în categoria miracolelor, a imenselor surprize, pecare însă fotbalul ni le mai oferă.

Trebuie să recunoaștem înainte ca meciul să înceapă: între Chelsea și Steaua e o diferență mare de valoare. Cine nu acceptă asta are o problemă. Așa cum există mașini mai bune ca altele, telefoane mai bune ca altele, ceasuri mai bune ca altele, există și oameni mai buni ca alții în toate domeniile, Doctori mai buni ca alții, ingineri mai buni ca alții, deci și fotbaliști mai buni ca alții. Ideea că și ei au tot două mîini și două picioare e ridicolă și infantilă. Talentul pe care-l au unii nu se compară cu talentul pecare-l au alții, iar dacă la acest talent adăugăm metode specifice de pregătire, alimentație, vitaminizare și tot ceea ce ține de un club mare, care e mare și pentru că e dispus să cheltuie pe aceste aspecte. Parcă văd cum dupămeci se vor găsi destui care să pună înfrîngerea pe seama diferenței de mentalitate sau mai știu eu ce lucruri, cînd e foarte limpede că Steaua e mult inferioară lui Chelsea.

BILETE DE INTRARE LA MECIURILE LUI CHELSEA GĂSIȚI AICI:

N-o să mă refer prea mult la Steaua. Să vorbim puțin de Chelesea. Fiind așadar un meci important, e de presupus că Mourinho nu va menaja pe nimeni. Am aflat deja că va juca Mata. Scriam și într-un text precedent, în care am analizat cele întîmplate în Tottenham-Chelsea, că eu nu înțeleg care e rolul pe care Mourinho îl gîndește pentru Mata. E posibil ca a doua repriză a meciului cu Tottenham, cînd intrarea lui Mata a schimbat mult jocul echipei sale, să-l fi convins. Se spune că nu-l suportă pe Mata pentru că l-ar fi refuzat pe vremea cînd antrena Real Madrid și s-a dus la Chelsea. E posibil, dar eu nu cred că un atît de deștept cum e Mourinho își poate dinamita propria muncă din orgoliu. Lumea amintește de Casillas, dar să nu uităm că vorbim de un portar și să ne amintim și care erau circumstanțele marginalizării lui Iker.

chelsea Revenind la Chelsea, titularizarea lui Mata nu e o veste bună, căci spaniolul va căuta să profite de orice situație pentru a-i arăta lui Jose de ce în stare. Bine că lipsește Hazard, deși la ce lot are Chelsea belgianul va putea fi destul de lesne înlocuit. Cred că va juca Willian, deși englezii merg pe mîna lui Schurrle. L-am văzut pe Schurrle cu Bayern, dacă joacă el, Latovlevici va avea mari probleme, căci fundașul stînga al Stelei are ceva carențe pe faza defensivă în fața unor asemenea adversari, rapizi și mai degrabă liniari. Dacă va juca Willian, cred că vom vedea de multe ori schimbări de poziții între el, Oscar și Mata, căci toți trei pot evolua oriunde în acea linie de trei.

Cred că va fi acea linie de trei. Cu Tottenham, în prima repriză, s-a jucat un 4-4-1-1, cu Oscar în spatele lui Torres, dar experimentul n-a funcționat, iar Paulinho și Townsend au produs mari probleme de fiecare dată cînd intrau în posesia balonului între liniile lui Chelsea. Cei doi mijlocași închizători ar trebui să fie Lampard și Obi Mikel, deși nu mi s-ar părea straniu să-l văd pe Ramires în locul lui Lampard. În atac, probabil va juca Tores. E suspendat pentru meciul de campionat așa că se va odihni atunci, deci normal ar fi să intre acum. În funcție de rezultat, e posibil să-l vedem și pe Demba Ba, chiar înaintea lui Eto”o.

Termin avancronica acestui meci cu o singură idee: să nu ne facem iluzii, ca să n-avem deziluzii!

 

 

 

3 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă