Articolul urmator

DE ZIUA LUI RYAN GIGGS: LEGENDA CONTINUA

DE ZIUA LUI RYAN GIGGS: LEGENDA CONTINUA

La 40 de ani, un bărbat poate face multe lucruri. Inclusiv să joace fotbal. În 90 și ceva la sută din cazuri, de plăcere. Mai există și excepții, iar cea mai importantă se numește Ryan Giggs. La 40 de ani, pe care i-a împlinit azi 29 noiembrie, Ryan Giggs continuă să joace fotbal la cel mai înalt nivel. Nu la un club oarecare, nu într-o divizie oarecare, ci la Manchester United și în Premier League. În ”top of the top”. Și n-o face pentru că unora de la Manchester United le e jenă de el, de traiectoria lui, le e jenă să-i spună să se lase, să-l determine cumva s-o facă. Nu-i spun și nici măcar nu se gîndesc la asta. Pentru că Ryan Giggs chiar merită să joace la Manchester United. Chiar și la 40 de ani.

BILETE DE INTRARE LA MECIURILE DIN PREMIER LEAGUE GĂSIȚI AICI:

Nu-i simplu, după atîția ani, să te trezești dimineață cu aceleași iluzii, să te duci să te antrenezi cu aceeași plăcere, indiferent că afară plouă, iar la Manchester mai mereu plouă, sau e soare, că e cald sau foarte frig. Să te duci apoi la meciuri, chiar dacă știi că e posibil, e din ce în ce mai posibil, să stai doar pe bancă sau chiar să prinzi lotul. Să-ți aștepți rîndul, să accepți să joci atunci cînd e nevoie de tine, iar cînd intri pe teren să joci ca atunci cînd aveai 20 de ani.

Cifrele lui Ryan Giggs sînt uluitoare: 953 de apariții, 168 de goluri, 131 de pase decisive, 13 titluri în Premier League, 4 upe ale Angliei, 4 Cupe ale Ligii, două Champions League, o Supercupă a Europei, 9 Supercupe ale Angliei, două Cupe Intercontinentale. Cifre care, adunate, dau 1. O LEGENDĂ.

Un singur lucru lipsește: participarea la un campionat mondial. Iar aici, trebuie să recunoaștem, că am avut și noi o contribuție. Poate cea mai mare. Atunci, în 1993, Giggs și Țara Galilor au fost poate cel mai aproape de o calificare la un turneu final. I-am bătut noi, la Cardiff, și așa s-a născut generația noastră de aur.

Și-i mai lipsește un Balond de Aur. Poate că ar trebui și FIFA, dacă tot s-a amestecat în decernare acestui trofeu, să instituie, ca la Oscar-uri, un Balon de Aur pentru întreaga carieră. Pe care să-l acorde în fiecare an, alături de cîștigătorul respectiv. Ar fi o reparație pentru atîtea figuri ce n-au izbutit și nu vor izbuti vreodată să-și treacă numele pe trofeu. Ryan Giggs ar fi, cu siguranță, unul dintre ei. Poate și Raul, poate și Maldini, poate și Xavi. Și ar mai fi destui.

BILETE DE INTRARE LA MECIURILE DIN CHAMPIONS LEAGUE GĂSIȚI AICI:

Se vor găsi unii să amintească de acea problemă a lui Giggs, acea aventură cu soția fratelui său. Sînt faptele sale, probabil că într-un fel sau altul a plătit factura pentru ce-a făcut. Nu cred însă că o aventură extraconjugală poate sta înaintea unei aventuri fabuloase pe terenurile de fotbal. Poate că Giggs a iubit femeile, sînt în stare să bag însă mîna în foc că a iubit fotbalul mai mult. Altfel n-ar fi rezistat.

Până la urmă, noi rămînem cu Giggs cel de pe gazon. Giggs cel din dormitoare zău că nu ne interesează. Îmi aduc aminte o poveste, adevărată, despre Florentino Perez și Ronaldo, braziliano, nu Cristiano. Cînd a vrut să-l cumpere de la Inter, Florentino și-a întrebat colaboratorii ce părere au. Mai degrabă de formă, căci decizia era oricum luată. Cineva i-a spus lui Florentino că Ronaldo are o viață cam agitată, îi cam place distracția, îi cam plac femeile. Iar Florentino i-a replicat: ”Stai liniștit, că nu-l iau de ginere, îl iau să dea goluri”. Cam așa e cu Giggs. Cîtă vreme nu intersectează dormitoarele noastre, să fie sănătos, noi rămînem cu golurile lui și cu prestațile lui memorabile. Cele de pe teren :) .

 

La final, așa cum v-am tot obișnuit pe acest blog, o să las imaginile să vorbească. Vă ofer un film documentar cu și despre  Ryan Giggs, din seria ”Premier League Legends”:

Am descoperit, căutînd filmul de mai sus, cîteva imagini excepționale cu Ryan Giggs desemnat cel mai bun jucător al finalei școlilor din Anglia, în 1988:

Iar grație colegilor de la Canal Plus Spania, de la emisiunea ”Fiebre Maldini”, cîteva imagini extrem de rare cu Giggs îmbrăcînd tricoul echipei naționale a Angliei (http://www.canalplus.es/fiebre-maldini/videos/20130924plucanftb_3):

Si alte cîteva imagini care sigur o să vă facă plăcere:

La final, vă las să savurați și două fotografii. E vorba de tricourile pe care le-a schimbat, de-a lungul timpului, Giggs la Manchester United, dar și de trofeele pe care le-a cîștigat:

giggs2giggs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P.S. Din păcate, n-am cum să nu mă gîndesc că la noi, Dănciulescu a fost forțat să se retragă, deși mai putea juca.

7 Comentarii
  • ovidiu spune:

    Concluzia e ca si tu ai face sex cu sotia fratelui tau!

  • cosmin spune:

    pe post de comentariu, o sa-ti las un LA MULTI ANI !! :d si mult succes in continuare ;)

  • ovidiu spune:

    De ziua ta iti urez sa continui pe aceeasi linie caracterizata de profesionlasim, pasiune si cunoastere a fenomenului fotbalistic. Cat mai multe articole despre messi si cr7, despre barca si real, despre jorge mendes si mino rayola, cat mai multe glume de cacat cu mm si ilie , cat mai multe behaituri si zeflemele!

  • mefisto25 spune:

    Frumos articol.La multi ani Andrei Niculescu si multa sanatate!

  • . spune:

    Un jucator formidabil.Un adevarat gentleman pe teren.Unul din cei mai buni jucatori ai lui United,alaturi de Best,Charlton,Law,Scholes,Cantona etc. El si Zanetti de la Inter joaca formidabil la 40 de ani.Sper sa atinga cota 1000 meciuri oficiale la United.La multi ani!Si la cat mai putine emisiuni cu mm :)

  • Mihnea spune:

    Foarte tare treaba cu, „cata vreme nu intersecteaza dormitoarele noastre”, m-a amuzat teribil. In rest, asa cum ne-ai obisnuit, un articol pertinent si la obiect. Punctul pe gIggs a fost pus, ramane sa vedem cine se retrage primul: galezul sau Zanetti. Desi Zanetti este totusi pe alta treapta din acest punct de vedere: el a jucat mereu titular cat timp nu a fost rupt, si a fost rupt serios doar recent, reusind sa revina. Galezul mai joaca pe ici, pe colo, pentru o centrare precisa, ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă