Articolul precedent
Articolul urmator

MANCHESTER UNITED-REAL MADRID: PRIMA FINALĂ A SEZONULUI

MANCHESTER UNITED-REAL MADRID: PRIMA FINALĂ A SEZONULUI

 

Astăzi planeta se oprește în loc să vadă reprezentația. Cei mai buni antrenori ai momentului au cuvîntul. Manchester United – Real Madrid va fi, poate mai mult decît alte partide, meciul lor. În funcție de ce vor gîndi ei, în funcție de ce strategii vor adopta, în funcție de cum va interpreta fiecare jocul celuilalt vor alerga și cei 22 de actori din teren, reduși pentru o seară la un rol secundar.


E prima finală a sezonului. În general, dar și pentru fiecare dintre cele două. Un pic mai mult pentru Real, căci dacă nu trece mai departe i-ar mai rămîne echipei lui Mourinho două luni extrem de lungi pînă la finala Cupei. United are șansa de a mai avea de parcurs etape în Cupa Angliei, deși duminică vine Chelsea, un adversar deloc comod. Și pentru una și pentru cealaltă campionatul e mai degrabă un capitol închis. Înainte de partida tur vorbeam de ”mama și tata tuturor derbyurilor”. După meciul de pe ”Bernabeu” comentam tot aici prestația imperială a lui Cristiano Ronaldo, dar și surprizele lui Sir Alex Ferguson pentru Jose Mourinho.

Lui Ferguson e greu să-i ghicești echipele de start. În special în astfel de meciuri. E un antrenor care mizează tare mult pe factorul surpriză. În tur i-a ieșit. Și nu doar cu primul ”11”, ci și cu pozițiile, în special cea a lui Rooney în banda lui Cristiano. A fost o amenințare la adresa lui Mourinho, căci Cristiano nu face faza defensivă, iar prezența lui Rooney acolo l-a obligat pe Mourinho să-l mute mai spre centru sau spre banda cealaltă, cît mai departe de Rafael, veriga slabă a apărării lui United. Rooney n-a avut nici o influență pe faza ofensivă în acel joc, dar i-a permis lui Welbeck să aibă mai mult decît de obicei.

 Sir Alex și-a luat notițe la cele două partide ale Madridului contra Barcelonei. E limpede că de la ce s-a întîmplat în ele va aplica strategia. Nu cred că Sir Alex va avea vreo remușcare să se închidă și mai mult decît a făcut-o pe ”Bernabeu”, indiferent de săgețile pe care Mourinho i le-a trimis la conferința de presă de după tur. Va încerca să transforme Madridul dintr-o echipă de contraatac într-una de atac, fix situația care nu-i convine. Real Madrid nu se simte bine atacînd pozițional, preferă reacția rapidă, contraatacul.

Ferguson are o mare problemă: lipsește Phil Jones. A făcut o partidă remarcabilă pe ”Bernabeu” în zona de mijloc, iar absența sa îl obligă să regîndească situația. Nu cred că va lăsa mijlocul la latitudinea perechii Carrick-Clevereley, astfel că aștept surpriza de care vorbeam mai sus. Să fie oare Giggs, a cărui experiență poate fi utilă? Să fie un 4-3-3, cu Giggs și Cleverley un pic în fața lui Carrick? Cu Rooney și Welbeck ajutîndu-l pe Van Persie. Sau să rămînă clasicul său 4-4-2, dar cu Kagawa și Valencia pe cele două laturi? Iată un motiv de a număra orele pînă la startul partidei!

La Mourinho, ecuația e mai simplă. Are un singur ”overbooking”, la fundașii centrali, 3 pe două locuri, Varane, Pepe,  Ramos. Toți trei par în foarte bună formă și nu-i exclus să joace toți 3, cu Ramos în banda dreaptă, căci Mourinho are nevoie și de oameni pentru fazele fixe. Un alt moment al jocului unde se vor duce bătălii demne de războaiele mondiale. Și ar mai fi Cristiano Ronaldo. Mourinho știe în ce formă e și cred că va căuta să-l apropie cît mai mult de careul lui United, eventual chiar scoțîndu-l din zona sa obișnuită, cea stîngă, și mutîndu-l în centru.

Cine va da primul gol, va conduce dansul. Dacă dă Manchester, lucrurile nu se schimbă prea tare. Dacă dă însă Madridul, atunci, da, scenariul va fi diferit, căci Manchester va trebui să atace și să intre exact în jocul dorit de madrileni. Nu-s permise erori în această seară, căci nu mai există a doua opțiune. Acesta e, prieteni, Manchester Unted-Real Madrid, meciul meciurilor, duelul tuturor duelurilor!



Iar pentru cei care încă n-au apucat să ajungă pe ”Old Trafford”, dar cu siguranță își doresc, vă ofer posibilitatea de a face un tur al stadionului împreună cu un grup de turiști japonezi, un tur obișnuit, care se poate face în orice zi fără meci

8 Comentarii
  • Bogdan spune:

    Andrei,cine comenteaza meciul?

  • Serban spune:

    Seara buna,
    Chiar acum urmaresc emisiunea dvs de pe DigiSport.. What’s wrong with you, people? La ce meci v-ati uitat?
    Ce a jucat Real azi de il laudati atata de Mou? Cum adica Barca cu Pep nu a facut tot ce a vrut cu Mou?
    Hey, wake up! Hai cu un rezumat al meciului, va rog.. cine va asculta crede ca Man Utd nu a jucat nimic si Mou a fost geniu. Cu un om in minus, Man Utd a jucat excelent.
    Hai cu rezumatul meciului.. Nu sunt fan al Man Utd, dar imi pare ca in functie de rezultat va schimbati speech-ul. Real a avut noroc cu portarul, let’s face it..
    Cheers!

  • Cata spune:

    Imi pare rau dar esti prea Pro Spania mereu,in seara asta United a jucat mult mai bine ca Real pana la cartonasul rosu a lui Nani,apoi au dat 2 goluri si s-au retras.Si daca batea United clar tot incercai sa gasesti ”scuze”.Limiteaza-te doar la campionatul Spaniei si lasa-i pe invitatii tai(Dumitrescu si Balint) sa vorbeasca despre restu pentru ca la cel al Angliei si in general despre echipele engleze esti departe rau!

  • costin spune:

    nu prea inteleg care e faza cu mm stoica in emisiune.toata emisunea a tinut-o ca real a jucat mai bine. vorbea incontinuu peste gabi balint si ilie dumitrescu care incercau sa lege doua cuvinte ,sa zica ca manchester a fost mai buna dar cu mm nu te intelegi.la el cine tipa mai tare are dreptate.eu aveam o impresie buna despre el (in legatura cu cunostintele lui despre fotbal)pana de curand de cand e pe la voi (de 1 an?!,ma rog) dar omu chiar e foarte subiectiv.adica pe milan ia desfiintat ce sa mai zic.asa ce va nu se paote la nivelu asta.oricat de slabi ar fi milan pana la urma e MILAN domnilor nu e steaua bucuresti sau aston villa sau nothingham forest sau steaua rosie belgrad castigatoare mai mult prin conjunctura.MILAN .nustu dar deja e o scarba mare cand ma uit la voi si ridicati in slavi cele doua campionate spania si anglia.pai anglia nu mai are nici o echipa in CL si spania e un campionat de 2 echipe.nici nu vreau sa ma gandesc daca aveau italienii banii englezilor la ce nivel erau acum.nici barca si real nu le faceau fata.dar asta e .toata viata am auzit de barca si real chiar si cand erau in mizerie.pur si simplu sunt satul de ele.sunt fan al lui juve si pot fi subiectiv (dar tin partea milanului si nu cred ca sunt)

    • costin spune:

      si daca trece barca de milan ,nu e bai,dar milanul i`au naucit pur si simplu pe barca in tur.eu nu cer sa aveti tot timpu dreptate ca nu este posibil ,dar mai cumpatati sa fiti in declaratii.eu incerc sa ma uit pt placerea fotbalului nu ca sa il aud pe meme cum il ridica in slavi pe mou si mai are putin si ii face statuie.jos palaria e antrenor de super clasa.dar e mai usor sa distrugi decat sa contruiesti.si el pana acum doar a distrus.niciodata n-a fost in postura de favorit intr-un meci crucial .nici cand era la porto ,nici la inter ,nici la real.eu vreau sa il vad pe mou cum joaca el fotbal.asta vreau.interul lui mou si cand era cu 3 clase peste juve si milan dupa calciopoli cand juca cu ele se aparau zici ca erau milan si juve de acum 10-20 de ani.ferguson taota cariera lui a construit ,nu sa ferit sa joace fotbal si voi il criticati pt asta.ce pot sa mai zic ?!cand mou are 30% posesie pe camp nou si ii bate pe barca ,ce antrenor e mou!cand ferguson scoate 1-1 pe bernabeu(si cu alte cateva ocazii monstruoase) ,eeeeee pai ferguson s-a aparat,manchester n-a jucat nimic etc.subiectivismul asta este enervant .in rest toate cele bune si sanatate.chiar obisnuiam sa ma uit cu cea mai mare placere la emisiunile dumneavoastra de la eurofotbal.dar acum nu mai stiu ce sa cred.inca o data sanatate si toate cele bune

  • lucian spune:

    Serban ai dreptate. 90% din comentaorii d fotbal isi schimba speechul infunctie de rezultat , comentand de fapt scorul nu ce s.a jucat in teren. Toti comenteaza fotbalul de zici k e matemetica. La nivelul asta unde echipele sunt foarte apropiate ca si valoare de multe ori norocul le desparte. Exemplu : daca Van Persie da gol pe Bernabeu ziceau domne ce antrenor mare e Ferguson ori daca Pedro da gol in cupa in meciul tur si nu rateaza monumental din 3 metri meme zicea k barca nu are nevoie de antrenor si k joaca singura.
    AM O PROPUNERE pentru Andrei si daca are curaj sa faca un sondaj de opinie (99% nu are). Sa il schimbe pe meme cu Andrei Vochin .Este mult mai inteligent si cu bun simt decat meme iar eu cred k stie si mai mult fotbal. Niciodata nu o sa il auzi pe Vochin ca urla ca un apucat , ca vorbeste peste Balint ori Ilie , ca loveste un suporter. meme are si dosar penal asa ca urmatoarea intrebare vine logic : DC VREI TU ANDREI SA ASOCIEZI IMAGINEA DIGI SPORT CU UN OM CARE ESTE PLIN DE BUBE?????

  • lucian spune:

    Am vazut ca Andrei ii lua apararea lui meme in povestea cu biletele de la Steaua-Chelsea… ca nu avea ce sa faca. inainte de meciul cu Gaz Metan meme se milogea pe la tv de suporteri sa vina pe stadion, evident un meci cu Gaz Metan ce se disputa intre unul cu Ajax si unul cu Chelsea nu este foarte atractiv.DAR daca meme isi folosea creierul putea sa propuna pachete de 3 meciuri acasa cu Chelsea,Gaz si Vaslui si asa avea 40mii + suporteri la urmatoarele 2 meciuri disputate in Bucuresti. Datorita lui meme incompetentul Steaua a pierdut 20 mii suporteri la 2 meciuri acasa. Calcul simplu 40.000* 5 euro/bilet = -200.000 !!!!!!!!!!euro pentru Steaua . Sper ca aceasta informatie sa ajunga la Becali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă