TURCIA-OLANDA, DUEL BIZAR PENTRU LOCUL 3

TURCIA-OLANDA, DUEL BIZAR PENTRU LOCUL 3

Deși duminicile fără meciuri din campionatele naționale nu oferă același spectacol fotbalistic, avem totuși și astăzi multe lucruri de urmărit în preliminariile Euro 2016. Olanda și Turcia se lupta pentru un surprinzător loc 3, deși la începutul campaniei păreau favoritele grupei. Cehia și Islanda sînt acum foarte aproape de calificare. Belgia vrea să confirme în Cipru forma bună în care se află jucătorii săi, în vreme cu Italia caută să arate, contra Bulgariei, că poate cîștiga la o diferență mai confortabilă în aceste preliminarii. 

PARIAZĂ LIVE LA TOATE EVENIMENTELE ZILEI AICI

Casa Pariurilor

GRUPA A, LETONIA – CEHIA

Avînd 6 puncte peste olandezi, Cehia se poate gîndi dela la turneul final în cazul unui triumf în Letonia. Nu se anunță însă un meci facil pentru cehi. Adversarii sînt o nucă tare și pot fi imprevizibili, la fel cum s-a întîmplat în turul de la Praga, unde au remizat 1-1 (Pilar 90 – Visnakovs 30). În plus, tocmai s-au întors din Turcia cu același rezultat.

Cehii s-au chinuit rău joi seară cu Kazahstanul, 2-1, fiind salvați de rezerva Milan Skoda, de la Slavia Praga. Acesta a povestit: ”Cînd am intrat, la 0-1, știam că trebuie să marcăm pînă în minutul 80 pentru a avea timp să dăm și golul victoriei. Am avut noroc”.

În trei precedente, nici unul în Letonia, cehii au învins de două ori și au remizat o dată. Dacă gazdele punctează în special la sfîrșitul primei reprize, dincolo, perioada preferată este între minutele 46-60.

AICI AI COTELE LA LETONIA – CEHIA

GRUPA A, TURCIA – OLANDA

La Konya, are loc un neașteptat duel pentru locul 3 între două formații care tocmai s-au împiedicat în runda precedentă, ambele acasă: Turcia a remizat cu Letonia (1-1), iar Olanda a cedat din nou in fața liderului surpriză Islanda (0-1). Distanța din clasament e minimă: gazdele au 9 puncte, batavii contează pe 10, multe sub Cehia (16) și Islanda (18).

Eliminat joi, Martins Indi va lipsi de la oaspeți. ”Bruno a fost lipsit de profesionalism. Fără el, noi a trebuit să ne schimbăm planul de joc”, l-a certat noul selecționer, Danny Blind. Acesta l-a pierdut și pe Robben, ieșit accidentat cu islandezii. În locul lor, Blind i-a chemat pe Virgil van Dijk (Southampton) și pe Jermaine Lens (Sunderland). Prima confruntare a duelului din aceste preliminarii s-a încheiat 1-1 (Huntelaar 90+2 – Burak Yilmaz 37).

La general, Olanda este superioară: 5 victorii, 3 egaluri, o înfrîngere, golaveraj 12-4. La precedenta vizită în Turcia (octombrie 2013), ”Portocala mecanică” a triumfat, scor 2-0, goluri Robben (8) și Sneijder (47). În actuala campanie, turcii au pe teren propriu un succes, un egal, o înfrîngere, în vreme ce adversarii lor au înregistrat, în deplasare, o victorie și două eșecuri. Și unii și alții marchează mai ales în ultimul sfert din meci. Selecționerul Fatih Terim a declarat: ”E jocul ultimei șanse. Dacă învingem rămînem în cursă. Dacă pierdem, totul s-a terminat”.

AICI AI COTELE LA TURCIA – OLANDA

GRUPA B, CIPRU – BELGIA

Favorită în grupă, Belgia are posibilitatea să confirme în Cipru forma bună arătată joi în fața Bosniei (3-1). ”Am administrat inteligent meciul. Sper să o facem la fel și la Nicosia. O victorie acolo e capitală”, a susținut selecționerul Marc Wilmots. Fostul internațional este gata să-l recupereze pe Benteke. Acesta a reînceput antrenamentele după o accidentare și ar fi titular în locul lui Lukaku, ajuns la 7 meciuri consecutive fără gol.

Niciodată nu au pierdut ”diavolii” contra Ciprului. În precedentele opt dueluri directe, au 7 victorii și o remiză (1-1 ”afară” în 1995), golaveraj 18-3. În tur s-au distrat, 5-0 (Fellaini 21, 66, Benteke 35, E. Hazard 67, Batshuayi 80). Pînă acum, ciprioții au terminat un singur meci din 7 fără să primească gol. Ei trebuie să fie cel mai atenți între minutele 30-45 și 60-75, cînd marchează mai des belgienii, dar și la Fellaini, golgeterul acestora, cu patru reușite.

AICI AI COTELE LA CIPRU – BELGIA

GRUPA H, NORVEGIA  -CROAȚIA

Un alt duel de ”care pe care” al zilei. Croația e pe prima poziție, cu 15 puncte, precum Italia, iar Norvegia se află pe 3, cu două puncte mai puțin. ”Norvegienii sînt puternici pe teren propriu, Trebuie, așadar, să fim foarte concentrați pentru a aborda ultimele jocuri în cele mai bune condiții”, a spus Perisici, golgeterul croaților, cu 4 reușite.

În etapa abia încheiată, gazdele au revenit victorioase din Bulgaria (1-0), pe cînd rivalii au bifat o remiză albă în Azerbaidjan. ”Jucătorii mei au fost fantastici. Am avut multe ocazii și am marcat”, a zis selecționerul norvegian Hogmo. Dincolo, Niko Kovaci a declarat: ”Am dominat degeaba, azerii nu au comis nici o greșeală. La Oslo va fi un meci crucial”.

Turul s-a terminat cu un neașteptat 5-1 pentru croați (Brozovici 30, Perisici 54, Olici 65, Schildenfeld 87, Pranjici 90+4 – Tettey 81). Scandinavii nu au nici un succes în precedentele 4 partide directe, finalizate cu o remiză și trei eșecuri, golaveraj 4-10. Egalul s-a consemnat la singura vizită a roș-albilor, 1-1 (Elyounoussi 90+2 – Eduardo 79) într-un amical din 2012.

Ambele echipe înscriu cel mai mult în primul sfert al reprizei secunde. Norvegia are două jocuri fără să marcheze, Croația – numai unul.

AICI AI COTELE LA NORVEGIA – CROAȚIA

GRUPA H, ITALIA – BULGARIA

Cu Croația și Norvegia în jurul său, Italia nu are voie să facă pași greșiți contra unei Bulgarii care nu se regăsește. Problemă mare pentru selecționerul Antonio Conte: elevii săi nu prea marchează. ”Squadra” a dat doar 3 goluri în ultimele patru meciuri (două oficiale, două amicale), pînă și pe modesta Malta  învingînd-o de două ori cu numai 1-0, ultima dată joi, la Palermo. În grupă, are 10 reușite în 7 dispute.

Veratti a lăudat noul tandem de la mijloc cu Pirlo: ”Am lucrat bine împreună. Vom munci să ne ducem parteneriatul spre perfecțiune”. Învinși iar acasă, 0-1 cu Norvegia, bulgarii caută scuze. ”Am fost nevoit să folosesc și jucători care nu sînt titulari la cluburile lor. De aceea am avut probleme fizice pe final. Am comis o singură eroare și am plătit”, a indicat selecționerul Petev.

Duelul din tur s-a încheiat 2-2 (Popov 11, Mitsanski 17 – Minev 4 autogol, Eder 84). În privința precedentelor, Italia a triumfat în toate cele patru partide de acasă într-un bilanț general de 5 victorii, 4 remize, un eșec, golaveraj 17-12. Peninsularii au luat gol în fiecare din celelalte două meciuri din grupă disputate pe teren propriu (1-1 cu Croația, 2-1 cu Azerbaidjan). Bulgarii au dat trei din cele șapte goluri de pînă acum în primul sfert al partidelor. Accidentat cu Malta, Andrea Bertolacci a părăsit deja cantonamentul ”azzurrilor”. Mijlocașul Milanului nu a fost înlocuit în lot.

AICI AI COTELE LA ITALIA – BULGARIA

Casa Pariurilor

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă