Articolul urmator

BARAJUL A RĂMAS UNICA OPȚIUNE A OLANDEI

BARAJUL A RĂMAS UNICA OPȚIUNE A OLANDEI

Din nou o zi cu meciuri din preliminariile Euro 2016. Italia s-ar putea alătura țărilor deja calificate la turneul final, în vreme ce pentru Olanda, cu deplasare în Kazahstan, situația e mai mult decît delicată. Doar barajul mai e o opțiune pentru ”naționala” batavă, dar chiar și acest obiectiv rămas e incert, căci Turcia e mai bine plasată și întîlnește o Cehia deja calificată. Interesantă e și confruntarea dintre Croația și Bulgaria, croații abordînd această ultimă parte a preliminariilor cu un nou selecționer.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

KAZAHSTAN – OLANDA

În  minuni trebuie să creadă Olanda. Cu patru înfrîngeri în 8 meciuri, exact ca Letonia, ”naționala” batavă se află doar pe locul 4 și nu mai poate spera decît la baraj. Și pe acesta îi este foarte greu să-l prindă: în disputa de la distanță cu Turcia pornește cu un decalaj de două puncte, dar și cu dezavantajul meciurilor directe, 1-1 și 0-3.

”Ne rugăm ca turcii să piardă măcar un meci”, a mărturisit Huntelaar, conștient însă că ”și noi trebuie să învingem în viitoarele două meciuri”. Precedentele două au fost pierdute, fără gol marcat, exact de cînd Danny Blind i-a luat locul pe bancă versatului Guus Hiddink. Eșecul cu Islanda, 0-1, a fost primul suferit acasă de 50 de partide încoace (41 de victorii).

Pentru a se impune în Kazahstan, Olanda trebuie să înscrie. Fără accidentații Robben și Luuk de Jong, Blind a convocat nu mai puțin de 7 ”vîrfuri”, între care El Ghazi, de la Ajax, clubul care oferă cei mai mulți jucători, 5. Remarcabil, 9 dintre cei chemați evoluează în Anglia. Lipsesc fundașii Martins Indi și Van der Wiel, suspendați.

Sarcina olandezilor le e facilitată de adversar. Kazahii nu au mai cîștigat de 11 meciuri, de la un 2-1 cu Feroe în septembrie 2013. Acum în grupă au strîns numai două puncte, din două remize albe (au patru jocuri fără gol dat), iar acasă nu au marcat în 3 din cele 4 dispute. În plus, selecționerul Iuri Krasnojan a rămas fără principalul jucător, Alexander Merkel (Udinese), accidentat. Au revenit însă Engel și Geteriev, în timp ce Mulhutdinov își poate face debutul la 30 de ani.

Meciul din tur a fost primul din istorie între cele două formații. Olanda a învins greu cu 3-1 (Huntelaar 62, Affelay 82, Van Persie 89 penalty – Abdulin 17), dar s-a desprins numai după ce Kazahstan a rămas în 10 oameni (min. 64). Ambele au în grupă cîte două meciuri în care nu au încasat gol și punctează mai ales în ultimul sfert de oră al jocului.

AICI GĂSIȚI COTELE LA KAZAHSTAN – OLANDA

CEHIA – TURCIA

Cu calificarea asigurată, precum Islanda, Cehia se gîndește în perspectivă. ”Nu am făcut multe schimbări în lot, doar cele obligate de accidentări, dar unii jucători care au evoluat mai puțin vor avea contra Turciei șansa lor”, a dezvăluit selecționerul Pavel Vrba. O modificarea ar fi între buturi, unde Petr Cech i-ar ceda locul lui Tomas Vaclik (Basel).

Neînvinși pe teren propriu în patru partide (trei succese), cehii și-au completat efectivul cu Jan Kopici, cu două selecții la activ, și cu Martin Frydek, care și-ar face debutul, după ce Kalas l-a substituit pe accidentatul Holek. Nu lipsește Necid, jucător chiar în Turcia, primit cu aplauze datorită ”triplei” din week-end pentru Bursa, 3-2 la Rize.

Neîntrecută de 6 meciuri (3 victorii, 3 remize), Turcia mai are de tras pentru singura miză rămasă, play-off-ul. E favorită la locul trei, pe care se află, deoarece are două puncte în plus față de Olanda, pe care o domină și la rezultatele directe, 1-1  și recentul 3-0. Selecționerul Fatih Terim a rămas fără Gokhan Gonul și Semih Kaya, accidentați, dar l-a chemat pe golgeterul Burak Yilmaz, deși acesta se plînge de dureri musculare. La prima convocare se află mijlocașul Okay Yokuslu (Trabzon), căpitanul reprezentativei de tineret.

Doar în primele două runde au pierdut turcii, ultima dată chiar în turul cu Cehia, 1-2 (Umut Bulut 8 – Sivok 15, Dockal 58). De altfel, acest scor s-a consemnat în 6 dintre cele 8 partide ale cehilor, de o parte ori de alta, neavînd nici un joc fără gol dat sau încasat. La general tot ei stau mai bine: 6 victorii, două înfrîngeri, golaveraj 20-9.

AICI GĂSIȚI COTELE LA CEHIA – TURCIA

BOSNIA – ȚARA GALILOR

Acum pe locul patru, Bosnia încă se află în cursă pentru intrarea în baraj. Pentru a ajunge acolo însă trebuie să obțină cu trei puncte mai mult decît Israel, aflată imediat deasupra sa. Ca să-și păstreze invincibilitatea acasă (două victorii, un egal), trupa condusă de Mehmed Bazdarevici speră să se poată baza pe un Dzeko total refăcut. Jucătorul Romei acuză de ceva timp probleme musculare și s-a putut antrena doar limitat. Se va forța folosirea lui, precum și cea a lazialului Lulici, cu atît mai mult cu cît sunt destule absențe: Besici e suspendat, iar Zec, Kolasinac și Susici – accidentați. În loc nu a fost adus decît Hajrovici (Eibar).

Și Țara Galilor crede în refacerea vedetei sale, Gareth Bale. Starul Realului a acuzat probleme medicale în ultimele săptămîni și tocmai a fost desemnat cel mai bun fotbalist din țara sa pentru a 5-a dată în 6 ani. ”E incredibil de important, a avut un rol crucial în această campanie”, a zis selecționerul Chris Coleman. El și oamenii săi au șansa să intre în istorie: pot duce echipa la primul Euro. Pentru calificarea directă le mai trebuie un singur punct, barajul fiind asigurat. Galezii sînt neînvinși de 10 meciuri (6 victorii), jumătate afară, în cea mai bună serie all-time. Precedenta data dintre 1984 și 1987, cu 8 partide la rînd fără eșec.

0-0  a fost scorul din primul duel. Au mai existat alte două confruntări directe în amicale, 2-2 în 2003 și 2-0 pentru Bosnia în 2012. Curios, în ultimele 5 partide ale gazdelor, acestea sau adversara au dat cîte trei goluri. Iar patru dintre cele cinci victorii ale galezilor au fost la limită, două de 1-0 și tot atîtea de 2-1, plus un 3-0 în Israel.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BOSNIA – ȚARA GALILOR

ISRAEL – CIPRU

O victorie cu Cipru este obligatorie pentru Israel în tentativa de a rămîne pe locul 3, echivalent cu intrarea în baraj. Ar păstra distanța față de principala urmăritoare, Bosnia, acum diferența fiind de două puncte (plus avantajul meciurilor directe), și ar anula orice speranță a ciprioților, care nu se dau bătuți deși au patru puncte mai puțin.

Dacă tehnicianul gazdelor, Eli Gutman, nu se poate plînge de absențe notabile, omologul Charalampos Christodoulou are motive de supărare. Patru jucători importanți îi lipsesc: fundașii Sielis și Alexandrou, plus atacanții Christofi și Sotiriou. Revin în echipă, în schimb, Aloneftis și Efrem, de urgență fiind chemat Kyriakou.

De patru partide directe se tot impune Israel în fața Ciprului (în 8 dispute pe teren propriu a învins mereu), în ultimele trei cu același 2-1. Așa a fost și în tur, goluri Damari 38, Ben Haim 45 – Makridis 67.

Patru puncte a adunat Israel în ultimele două runde, fără gol primit. În același interval, Cipru a cedat de două ori acasă, de fiecare dată cu 1-0, în fața primelor două clasate, Țara Galilor și Belgia. Finalul primei reprize e perioada preferată de fiecare să înscrie.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ISRAEL – CIPRU

AZERBAIDJAN – ITALIA

De cînd a venit pe bancă Robert Prosinecki, Azerbaidjan nu a pierdut deloc. Au fost patru partide, perioadă în care echipa croatului a învins și a remizat cu Malta, apoi a scos cîte un 0-0 în Norvegia și acasă cu Croația. Serie insuficientă totuși să mai viseze la ceva.

Să pună capăt acestei serii încearcă Italia, care are nevoie de victorie pentru a obține biletele de Euro fără să mai aștepte runda de final. ”Sper să rezolvăm problema în Azerbaidjan, să stăm apoi fără griji. Am folosit în ultima vreme sistemul 4-3-3, dar putem evolua în mai multe module. Echipa a progresat. Azerii, însă, nu sînt un adversar facil, nu ne va fi ușor”, a zis selecționerul Antonio Conte.

Printre cei 9 atacanți convocați de acesta figura și Domenico Berardi (21 de ani), 31 de goluri în ultimele două sezoane. ”Vîrful” lui Sassuolo a suferit însă o leziune și a ieșit din cărți, fără a fi înlocuit de Conte: ”Avem 26 de jucători, e suficient. Apoi, Florenzi poate evolua pe mai multe poziții”. O noutate o reprezintă Quagliarella, care nu a mai fost ”azzurro” de la un meci contra României în noiembrie 2010. Lui i s-a adăugat Antonelli (Milan), înlocuitorul accidentatului Santon. Indisponibil a devenit și Insigne, în timp ce De Rossi e suspendat.

Ultima dată bătută de Franța (1-3) în septembrie 2006, Italia a ajuns la 48 de partide fără eșec în preliminarii, 8 în actuala campanie. A marcat constant, dar a fost zgîrcită cu golurile: în cinci partide a punctat cîte o dată, iar în restul de trei, de cîte două ori, cum a fost în tur. Atunci, Chiellini a făcut totul, cu o  ”dublă” (44, 82) și un autogol (76). E unica reușită a azerilor contra ”azzurrilor”, învingători în toate cele trei precedente.

AICI GĂSIȚI COTELE LA AZERBAIDJAN – ITALIA

CROAȚIA – BULGARIA

Cu doar două puncte strînse în ultimele trei partide și numai un gol marcat, Croația a decis să facă mutări pe bancă. L-a concediat pe Niko Kovaci, iar în loc a fost instalat Ante Cacici. Debutul și-l face contra Bulgariei, un meci important deoarece numai victoria ar păstra cert șansele croaților de calificare directă. Dacă nu înving, ar ajunge la baraj în cazul unui previzibil triumf al Norvegiei cu Malta (găsiți cotele acestei partide AICI), nordicii avînd două puncte în plus, 16 față de 14. Conștient de asta, proaspătul selecționer nu a bulversat lotul, noutăți fiind doar Pivarici și Cop. Suspendat e Olici, în vreme ce Mandzukici a devenit incert, cel ce l-ar substitui fiind Kalinici.

Cu 8 puncte, bulgarii nu mai visează decît la baraj. Ei pot ajunge acolo dacă vor cîștiga ultimele două meciuri, iar Croația le va pierde. ”Sînt două jocuri în care le voi da o șansă tinerilor. Vreau să arătăm un fotbal bun, să ne dezvăluim o nouă față”, a spus selecționerul Ivailo Penev. Pentru duelul de la Zagreb, el a chemat patru jucători în premieră: fundașii Nedialkov (Litex) și Georgiev (Montana), care i-au substituit pe suspendații Diakov, Minev și Mitsanski, plus mijlocașii Kostadinov (Levski) și Karaciakov (Slavia).

Trei victorii și un egal au croații acasă în grupă. Dincolo, bulgarii a obținut cele două succese numai pe teren străin, în Malta și Azerbaidjan, în propriul fief neputînd realiza mai mult de două egaluri. În Croația nu au învins niciodată în trei vizite (două eșecuri), bilanțul general fiindu-le tot defavorabil: un triumf, două egaluri, 4 înfrîngeri.

AICI GĂSIȚI COTELE LA CROAȚIA  – BULGARIA

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă