Articolul precedent

DUEL EUROPEAN LA PARIS

DUEL EUROPEAN LA PARIS

De azi revin campionatele naționale. Și vom avea, chiar dacă e o zi de vineri, cîteva partide extrem de interesante, cu echipe ce vor fi implicate, săptămîna viitoare, în competiții continentale. În Franța, în cel mai interesant meci al serii, PSG joacă împotriva celor de la Bordeaux, un duel între două echipe europene din Ligue 1, în Spania, în FC Sevilla, fără nici un gol marcat în Primera de deplasează pe terenul lui Levante, în timp ce, în Germania, Borussia Monchengladbach, fără victorie pînă acum, întîlnește pe Hamburg. 

PARIAZĂ LIVE LA CASA PARIURILOR PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI AICI

Casa Pariurilor

PSG – BORDEAUX

Ca din pușcă a pornit PSG în noua ediție din Ligue 1. Este singura cu punctaj maxim după 4 etape și, la fel, unica fără să primească vreun gol. Motive suficiente să vadă meciul cu Bordeaux ca pe unul de pregătire a debutului în grupele Ligii Campionilor, marți cu Malmo. Griji provoacă mai degrabă Ibrahimovici. Zlatan este incert din cauza problemelor la mușchii abdominali, survenite în timpul prezenței la ”naționala” Suediei. În ultimele zile s-a antrenat lejer și nu ar vrea să riște nimic cu Girondins, fiind foarte hotărît să nu lipsească din duelul cu Malmo, clubul unde s-a format.

În schimb, Angel Di Maria e aproape cert că va fi titular. Argentinianul susține că e refăcut total după accidentarea de acum două luni: ”Am ales să nu plec la echipa națională și am profitat de cele 8 zile libere pentru a-mi termina pregătirea. Sînt gata sută la sută și mă simt mult mai bine decît atunci cînd am jucat cu Monaco”. Intrarea lui în primul ”11” ar putea duce la sacrificarea compatriotului său, Javier Pastore. E posibil ca, dată fiind ziua de vineri în care se dispută meciul, Laurent Blanc să fie tentat să menajeze din brazilienii pe care-i are la dispoziție, probabil pe David Luiz, care a jucat 90 de minute și cu Costa Rica și cu SUA, în partidele amicale disputate de ”Selecao” în America.

Și Bordeaux se pregătește de grupe, dar de cele din Europa League, cu Liverpool. Elevii lui Willy Sagnol par să fie într-un moment bun: după un start fals, au obținut în precedenta etapă primul succes stagional, 2-0 acasă cu Nantes. Din celelalte două deplasări s-a întors cu două remize, ambele pe terenuri complicate, la St. Etienne și la Lille.

În  anteriorul duel direct, din martie 2015, a triumfat Girondins, 3-2 acasă (Sane 18, Khazri 70, Rolan 88 – Ibrahimovici 50, 85 penalty). Tot sezonul trecut, pe ”Parc des Princes” se impuseseră parizienii, 3-0 (Moura 45 penalty, 50 penalty, Lavezzi 81), la fel cum au făcut-o apoi în Cupa Franței, 2-1 în ianuarie 2015 (Cavani 13, Pastore 32 – Rolan 46). La precedente, oaspeții au bilanțul mai bun: 19 victorii, 12 egaluri, 16 eșecuri, golaveraj 64-54.

AICI GĂSIȚI COTELE LA PSG – BORDEAUX

RB LEIPZIG – PADERBORN

Principalul obiectiv stabilit de RB Leipzig pentru partida cu Paderborn e clar: să înregistreze primul succes pe teren propriu în actuala stagiune. Pînă acum, formația antrenată de Ralf Rangnick (ex-Schalke, ex-Hoffenheim) nu a cîștigat decît în deplasare, de două ori, acasă avînd un egal și o înfrîngere. Cele 8 puncte o plasează pe locul 5.

Șapte jucători au avut gazdele plecați la echipele naționale, dar ”asta nu reprezintă un avantaj pentru noi”, susține tehnicianul lui Paderborn, Markus Gellhaus, convins că ”postura de recent retrogradată din Bundesliga nu ne face favorită la promovare”. Trupa sa vine după trei eșecuri la rînd.

Înaintea disputei de pe ”Red Bull Arena”, oaspeții au primit o grea lovitură. Căpitanul Marvin Bakalorz, care a evoluat în toate minutele stagiunii, s-a accidentat și va lipsi mai multe săptămîni. În locul său ar putea fi utilizat nou-sositul Oliver Kirch (ex-Dortmund), experimentat, cu 143 de partide în Bundesliga.

O singură dată s-au mai înfruntat cele două adversare. S-a întîmplat în Cupă, în august 2014, cînd Leipzig a mers mai departe după 2-1 (Jung 43, Fandrich 109 – Koc 27).

AICI GĂSIȚI COTELE LA RB LEIPZIG – PADERBORN

BORUSSIA MONCHENGLADBACH – HAMBURG

Apropierea debutului Borussiei Monchengladbach în grupele Champions League, marți cu FC Sevilla, este umbrită de rezultatele surprinzător de slabe din campionat, unde se află pe ultimul loc, fără nici un punct după trei runde. Sezonul anterior, trupa elvețianului Lucien Favre a terminat pe locul trei, totuși ”noi nu vorbim de criză”, declară oficialii gazdelor. Însă, aceștia au avertizat că ”trebuie evitată ruperea conexiunii cu celelelate echipe. Tocmai de aceea meciul cu Hamburg are o importanță sporită”. Din diverse motive lipsesc A. Dominguez, , Herrmann, F. Johnson, Xhaka.

Cu a doua cea mai slabă defensivă stagională (9 goluri primite), Hamburg are absențe importante: Adler, Hirzel, Marcos, Spahici, P. Muller, Rudnevs. Din cauza aceasta, este posibilă forțarea reintrării lui Drobny, inapt din martie din cauza unei operații la umăr. Antrenorul Bruno Labbadia a rămas precaut: ”Gladbach e un rival puternic pe propriul teren. Pînă acum a avut ghinion. Ne așteaptă un duel intens”.

La ”directe”, Hamburg conduce cu 37 de succese, 25 de remize, 33 de înfrîngeri, golaveraj 145-148. Stagiunea precedentă, la Monchengladbach a fost 1-0 (Kruse 25) și 1-1 la Hamburg (Stieber 43 – Hrgota 90). În vară s-a jucat un meci amical, terminat 0-0, dar decis la penaltyuri (5-4) în favoarea hanseaticilor.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BORUSSIA MONCHENGLADBACH – HAMBURG

Casa Pariurilor

BENFICA – BELENENSES

Ultima veste importantă dinspre Benfica se referă la Jonas, principalul marcator în acest sezon, cu 3 reușite, și golgeter în cel trecut, cu 31 de goluri (20 în campionat). Atacantul brazilian de 31 de ani a semnat un nou contract, valabil pînă în 2018. Următorul la prelungire este vizat portarul Julio Cesar.

În trei etape, roș-albii și-au trecut în cont două victorii și o înfrîngere. Surprinzător, pasul greșit (0-1) l-a făcut pe terenul unei adversare modeste, Arouca, abia salvată de la retrogradare în ediția precedentă.

De partea cealaltă, Belenenses s-a abonat la egaluri, trei din trei runde, unica din Primeira în această situație. Antrenorul Sa Pinto și jucătorii săi par însă montați să obțină primul succes pe terenul Benficăi după 15 ani. În aprilie 2000 Belenenses triumfa cu 3-2, dar de atunci n-a putut obține mai mult de 5 remize, completate de 19 eșecuri. Ultimul suferit pe ”Da Luz” a fost un sec 0-3 (Lima 64, Enzo Perez 70 penalty, Salvio 83), în decembrie 2014. Stagiunea anterioară, Benfica a învins și în deplasare, 2-0 (Jonas 5, 60), în aprilie 2015.

21 de triumfuri, 7 remize, 7 înfrîngeri, golaveraj 53-28 e bilanțul general în favoarea Benficăi, care nu poate conta pe Salvio, accidentat. La Belenenses revin Luis Leal și Carlos Martins.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BENFICA – BELENENSES

LEVANTE – FC SEVILLA

Dacă în presezon înscrisese, de pildă, cîte patru goluri Barcelonei și Romei, FC Sevilla a uitat să marcheze în campionat. Au trecut două etape și, uimitor, roș-albii lui Unai Emery n-au punctat deloc, lucru neîntîlnit ediția trecută. În același timp, în trei partide oficiale, ținînd cont și de Supercupa Europei cu Barca, au primit nu mai puțin de 8 goluri, patru dintre ele cu șuturi din afara careului.

Conștient de forma modestă, de oboseala celor 9 colegi plecați la echipele naționale, dar și că absențele din lot (Rami, Carrico, Pareja, Banega) pot cîntări greu, Iborra a declarat: ”Este complicat să obținem puncte pe terenul lui Levante. Pentru a cîștiga e obligatoriu să ne iasă totul foarte bine. Ei s-au întărit suficient, cu jucători experimentați, care știu bine Primera”.

Nici Levante nu o duce, însă, grozav, adunînd, cu sezonul trecut, 6 meciuri fără victorie în campionat, fără gol marcat în patru dintre ele. Ba, acum, este formația cu cea mai slabă posesie, numai 31,5 la sută. Antrenorul Lucas Alcaraz a explicat: ”Greșim neforțat prea multe pase, ceea ce permite rivalilor să ajungă cu mai mulți oameni în atac. O victorie cu Sevilla ne-ar anima”. El se gîndește să schimbe modulul 5-3-2 cu un mai echilibrat 4-4-2 sau chiar 4-5-1.

Ultimul duel direct s-a consumat tot la Valencia, în aprilie 2015. FC Sevilla a învins atunci cu 2-1 (Gameiro 10, Reyes 37 – Kalu Uche 73).

AICI GĂSIȚI COTELE LA LEVANTE – FC SEVILLA

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă