BARCELONA TREBUIE ACUM SĂ SE DESCURCE FĂRĂ NEYMAR

BARCELONA TREBUIE ACUM SĂ SE DESCURCE FĂRĂ NEYMAR

Accidentarea lui Messi n-a lăsat aproape deloc urme la FC Barcelona. Campioana Europei a trecut cu bine, ba chiar mai bine decît s-ar fi așteptat inclusiv unii suporteri, peste perioada în care vedeta sa nu a putut juca. Greul a fost dus de ceilalți doi componenți ai super-tripletei MSN din atac, Neymar și Luis Suarez. Acum, Barcelona trebuie să se descurce fără Neymar, accidentat destul de stupid la un antrenament, în condițiile în care Messi încă nu e la capacitate maximă. 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

FC BARCELONA – DEPORTIVO LA CORUNA, ora 17:00

Nimic nu a iertat FC Barcelona în cele șapte partide de pe teren propriu. Pe ultimele două le-a cîștigat la zero, iar în precedentele patru a marcat de 15 ori. Este singura formație din Primera care a înscris mereu în 15 runde (șirul se întinde la 28 cu sezonul anterior), avînd cel mai bun atac, cu 34 de reușite. Dintre acestea, Neymar a semnat 14, Luis Suarez – 13, iar Messi – 4. Etapa trecută, catalanii au bifat singurul egal din cont la Valencia (1-1), venit după 6 victorii consecutive, ultimele patru fără gol primit.

Lider, cu 34 de puncte, două peste Atletico, FC Barcelona a suferit două înfrîngeri în actuala Primera, exact ca și La Coruna. Dacă ediția anterioară abia s-a salvat de la retrogradare, Deportivo se află acum pe locul 6, de Europa League, cu 22 de puncte. Stă bine și defensiv, și ofensiv, golaveraj 21-14. Este neînvinsă de 5 jocuri, cu două victorii la 2-0 și trei remize cu 1-1. A marcat regulat, în doar două partide negăsind drumul spre plasa adversă. În deplasare a pierdut numai o dată, 0-2 la Malaga, plus trei egaluri și trei victorii.

Sezonul trecut, Barcelona s-a impus la La Coruna, 4-0, și a remizat acasă, 2-2, Depor fiind ultima formație care a reușit să ia puncte pe ”Camp Nou”. Precedenta sa victorie contra trupei ”blaugrana” datează din aprilie 2008, 2-0 acasă. ”Afara” n-a mai triumfat din octombrie 2003, scor 2-0.

Neymar, Rafinha, Douglas, toți accidentați, absentează de la gazde, dar revin Sergi Roberto și Mathieu. Dincolo, probleme medicale au Fede Cartabia, Jonas Gutierrez, Borges, Fabri, iar Mosquera e suspendat.

Fără principalul marcator, Barcelona contează pe Messi, care a marcat mereu în precedentele cinci dueluri cu La Coruna (zece reușite). La rîndul său, Deportivo își pune mari speranțe în golgeterul Lucas Perez, care a dat 8 din ultimele 12 goluri alb-albastre în Primera.

AICI GĂSIȚI COTELE LA FC BARCELONA – DEPORTIVO LA CORUNA

WOLFSBURG – HAMBURG, ora 16:30

Wolfsburg pornește cu un moral ridicat datorită recentei calificări în ”optimile” Ligii Campionilor, după 3-2 acasă cu Manchester United. În Bundesliga se găsește pe locul 5, de Europa League, cu 25 de puncte în 15 jocuri, avînd a treia cea mai bună apărare și al patrulea atac (totuși, a dat doar un gol în ultimele două etape) într-un golaveraj 24-17. ”Lupii” au cedat runda trecută, 1-2 cu Dortmund, după 29 de partide de invincibilitate pe teren propriu, unde, în ediția în curs, au mai bifat 6 victorii și un egal.

Cu 21 de puncte, Hamburg se situează pe a 9-a poziție. Deși a înscris mereu de 6 meciuri, are numai 18 reușite, în prima jumătate a ierarhiei nefiind nici o echipă cu un atac atît de modest. Runda precedentă s-a înclinat acasă, 1-3 cu Mainz, după trei partide fără eșec (două succese). ”Afară” are un bilanț de patru triumfuri, o remiză și trei înfrîngeri.

În ediția anterioară, Wolfsburg s-a impus de două ori cu același scor, 2-0. De 9 meciuri directe nu a mai cedat. Precedenta victorie a lui Hamburg a fost în deplasare, 1-0 în februarie 2011. Acum ambele înscriu mai des în repriza secundă.

Nu mai puțin de șase indisponibili au gazdele, pe Ascues, R. Rodriguez, Sprenger, Luiz Gustavo, Stolze, Zawada. Adversarii nu se pot baza pe Hirzel, Cleber, Marcos, Ekdal, Kacar, P. Muller.

AICI GĂSIȚI COTELE LA WOLFSBURG – HAMBURG

BAYER LEVERKUSEN – BORUSSIA MONCHENGLADBACH, ora 19:30

Prima formație din clasament cu golaveraj negativ, 19-20, este Leverkusen. Bayer ocupă locul 8, cu 21 de puncte în 15 partide, și speră să depășească rapid șocul eliminării din Champions League. La fel a pățit și Borussia Monchengladbach, dar aceasta și-a anticipat ieșirea cu două runde înaintea terminării fazei grupelor.

O singură victorie a obținut Leverkusen în ultimele cinci runde, cînd a marcat, dar a și luat gol mereu. Pe teren propriu a înregistrat trei succese, două egaluri și două înfrîngeri. Din totalul de 21 de reușite, 7 le-a semnat mexicanul Javi ”Chicharito” Hernandez.

Cu 26 de puncte, Monchengladbach a urcat pe a treia treaptă după ce i-a aplicat liderului Bayern primul eșec stagional chiar runda trecută, scor 3-1. Borussia nu a pierdut de zece etape (8 succese), serie începută la capătul a cinci înfrîngeri consecutive. În această perioadă numai o dată nu a putut înscrie, la 0-0 acasă cu Ingolstadt. Pe teren străin a suferit trei eșecuri, apoi a realizat trei triumfuri și o remiză. Are a 3-a cea mai prolifică ofensivă, cu 31 de reușite (Rafael a dat 6 goluri și 8 pase decisive), însă și cea mai slabă defensivă dintre primele 13 clasate, cu 23 de goluri încasate, numai în două partide neluînd gol.

Cu 1-1 s-a încheiat meciul din sezonul precedent de la Leverkusen. Apoi, acasă, Monchengladbach a învins cu 3-0. Ultima victorie a lui Bayer pe teren propriu a fost un 4-2 în august 2013. Borussia nu s-a mai impus pe ”BayArena” din martie 2012, scor 2-1.

Bonisch (suspendat), Boder, Jedvaj, Aranguiz, L. Bender, toți accidentați, lisesc de la Bayer. Oaspeții nu-i au apți pe Alvaro Dominguez, Stranzl, Herrmann, N. Schulz, Hahn, incert fiind Traore.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BAYER LEVERKUSEN – BORUSSIA MONCHENGLADBACH

BOURNEMOUTH – MANCHESTER UNITED, ora 19:30

Nou-promovata Bournemouth tocmai a ieșit din zona retrogradării, locul 17, cu 13 puncte în 15 runde, după trei partide fără eșec, cu două remize și o victorie, 1-0 cu Chelsea la Londra. Cele patru goluri înscrise în ultimele două etape le-a dat după minutul 80. Pe teren propriu nu a putut cîștiga decît o dată, plus trei remize și trei înfrîngeri.

Dacă gazdele au cea mai slabă defensivă, cu 30 de goluri încasate, precum Newcastle, Manchester United o deține pe cea mai bună, întrecută de numai 10 ori și neînvinsă în 9 jocuri. La reușite raportul este apropiat, 18 pentru Bournemouth, 20 pentru ”diavoli”, care au dat doar 5 goluri în precedentele 6 etape, cu trei de 0-0. În acest an calendaristic ei au strîns opt remize albe, cele mai multe din 2005 încoace (10).

Aflată pe locul patru, cu 29 de puncte, la 3 de liderul Manchester City, United nu a pierdut de 7 partide, însă în patru dintre ele a remizat, inclusiv ultimele două. Din deplasare s-a întors cu patru succese, două egaluri și două înfrîngeri. Acum poate fi afectată și de ratarea ”optimilor” Champions League, după 2-3 la Wolfsburg.

Cele două formații nu s-au mai confruntat decît de opt ori, în toate competițiile. Bournemouth a învins numai o dată, un 2-0 în Cupă, tocmai în 1984. În rest, au mai fost două egaluri și cinci eșecuri.

Mulți jucători cu probleme medicale. În această situație se găsesc Federici, Atsu, Pugh, Gradel, Wilson, Mings la gazde, respectiv Smalling, Darmian, Schneiderlin, Ander Herrera, Phil Jones, Rooney, Rojo, Shaw, A. Valencia, la United, care-l mai are și pe Schweinsteiger suspendat.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BOURNEMOUTH – MANCHESTER UNITED

UDINESE – INTER MILANO, ora 21:45

Unul dintre cele mai ineficace atacuri are Udinese. În 15 meciuri, aceasta nu a marcat decît de 14 ori, capitol la care doar Verona (10), plus Carpi și Palermo (cîte 13), stau mai rău. Alb-negrii sînt pe locul 13, cu 18 puncte, cu patru deasupra zonei retrogradării. Etapa trecută au cedat la Florența (0-3) după două victorii la rînd. Acasă au început cu trei eșecuri, apoi au intercalat două remize cu două succese, ultimul contra Sampdoriei (1-0).

În vizită pe ”Friuli” vine Inter, care nici ea nu se poate lăuda cu o ofensivă de top. Dimpotrivă, are cel mai slab atac dintre primele zece clasate, cu doar 18 reușite. Acestea au cîntărit însă greu. Milanezii ocupă prima poziție, cu 33 de puncte, unul peste Fiorentina. Au suferit numai o înfrîngere de 9 etape, 1-2 la Napoli. Ei au cele mai multe victorii, 10, ca Fiorentina, 9 dintre ele obținute la limită, 8 cu 1-0. În 12 partide nu au marcat decît cîte o dată, însă doar într-un meci nu a înscris deloc, la 0-0 cu Juventus. La fel de notabil, contează pe cea mai bună defensivă, doar 9 goluri primite, cu cele mai puține eșecuri, două, ca Napoli, și neîntrecută în zece jocuri. Un rol important l-a avut portarul sloven Samir Handanovici, care a parat 85,25 la sută dintre șuturile pe poarta sa.

Sezonul trecut, fiecare a cîștigat pe terenul celeilalte cu scor identic, 2-1. Ultimul triumf acasă al lui Udinese a fost în ianuarie 2014, 1-0 în Cupă, iar în campionat – 3-0 în ianuarie 2013.

Cinci absențe la gazde, Danilo, Felipe, ambii suspendați, și accidentații Merkel, Zapata, Heurtaux. Dincolo, Dambrosio nu are drept de joc, fiind suspendat, iar Santon e inapt.

AICI GĂSIȚI COTELE LA UDINESE – INTER MILANO

DINAMO – PANDURII, ora 20:30

Duel pentru podium în ”Ștefan cel Mare”, între două echipe care dețin printre cele mai bune linii defensive, dar și ofensive. După 21 de etape, Dinamo se găsește pe locul patru, cu 37 de puncte, în vreme pe Pandurii are două puncte în plus și se află o poziție mai sus. Prima are 27 de goluri date, cealaltă 28, iar ambele au încasat cîte 21.

Echipa condusă de Mircea Rednic nu a pierdut de cinci meciuri (patru victorii), perioadă în care nu a marcat doar într-un 0-0 acasă cu CSMS Iași. Pe teren propriu a înregistrat 6 victorii, o remiză și trei înfrîngeri.

Pandurii a cedat runda precedentă, 0-3 acasă cu FC Botoșani, rezultat venit după trei succese consecutive. A fost doar al 2-lea eșec din ultimele 15 etape. În deplasare a bifat patru triumfuri, patru egaluri și două insuccese.

În tur s-a terminat 2-2 (Filippetto 65, Hora 79 – Essombe 34, Gnohere 90+3). În actuala stagiune au mai existat două meciuri directe, ambele cîștigate de Dinamo, 2-0 în Cupa Ligii și 3-2 în Cupa României, numai ”afară”. Sezonul anterior au fost alte patru dispute, cîte două în Liga 1 și în Cupa Ligii, cu Pandurii mai bună: trei victorii și un eșec.

Dinamo nu se poate baza pe principalul său marcator, Gnohere (8 goluri) care este suspendat, în vreme ce mijlocașului olandez Van Haaren i s-a reziliat contractul. În schimb, Pandurii mizează mult pe Hora, golgeterul campionatului, cu 12 reușite.

AICI GĂSIȚI COTELE LA DINAMO – PANDURII

Casa Pariurilor

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă