PRIMUL EXAMEN SERIOS PENTRU MANCINI

PRIMUL EXAMEN SERIOS PENTRU MANCINI

Sîmbătă a fost o zi cu multe evenimente și destule surprize. Juventus și-a continuat seria negativă și la Napoli, Real Madrid n-a putut trece de Malaga, pe teren propriu, Manchester City a fost învinsă la scor de Tottenham, în vreme ce Barcelona, deși a învins, l-a pierdut pe Leo Messi pentru următoarele două luni. Programul de astăzi include suficiente motive pentru a urmări cu atenție ceea ce se întîmplă în fotbal. E derby la Istanbul, între Beșiktaș și Fener, cu multe vedete implicate, e derby la Praga, între Slavia și Sparta, e de asemenea derby de tradiție în Țara Bascilor, între Real Sociedad și Athletic Bilbao, iar Inter are de susținut primul examen serios al sezonului cu Fiorentina, primul adversar european din acest început perfect de stagiune pentru echipa lui Roberto Mancini. 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

SLAVIA PRAGA – SPARTA PRAGA

Anterior la Dinamo Tbilisi, din Georgia, Dusan Uhrin Jr (ex-Timișoara, ex-CFR) a fost instalat în vară pe banca Slaviei Praga pentru a o reanima. Îi reușește, dar numai parțial, deoarece, după un jenant loc 11 la finele sezonului trecut, acum roș-albii așteaptă marele meci cu Sparta de pe a 6-a poziție. Slavia are 11 puncte în 7 meciuri. În ultimele 4 jocuri a înregistrat trei victorii și un eșec, acesta, 0-1 la Brno, reprezentînd unicul joc în care nu a înscris.

Un triumf și două remize are acasă Slavia, la fel ca rezultatele rivalei în deplasare.  Sparta este lider fără să fi pierdut vreo partidă, la fel ca urmăritoarea Liberec. Singurii pași greșiți i-a făcut în remizele de la Jihlava, în unicul duel în care nu a dat gol,  și de la Jablonec.

Două victorii a obținut Sparta în disputele din stagiunea precedentă, 2-0 în deplasare și 2-1 acasă. Ultimul eșec în fața Slaviei s-a consemnat în septembrie 2012, 0-1, de atunci avînd 5 succese la rînd. În 44 de ”directe”, a strîns 35 de victorii, 14 egaluri, 8 înfrîngeri, golaveraj 61-35.

Dacă Slavia punctează mai mult la începutul primei reprize, Sparta o face la finalul celei secunde. Principalii marcatori sînt Skoda, cu 6 reușite, respectiv Lafata (7) și Dockal (5).

AICI GĂSEȘTI COTELE LA SLAVIA PRAGA – SPARTA PRAGA

BEȘIKTAȘ – FENERBAHCE

De doi ani și jumătate aleargă Beșiktaș după un nou triumf în derbyul cu Fenerbahce. Atunci, în martie 2013, a învins cu 3-2, după care se poate lăuda cu doar două remize. Sezonul trecut chiar a fost umilitor: eșec și acasă, și în deplasare, fără să fi înscris vreodată.

Miza de acum este cu atât mai mare cu cât cele două rivale ocupau primele două poziții în SuperLig, înaintea rundei a 6-a, dar, între timp, Ankaraspor și Galatasaray și-au cîștigat meciurile din etapă și au urcat înaintea lui Beșiktaș, pe locurile 2 și 3. Lider este și acum Fener, neînvinsă, care a pierdut numai două puncte într-un egal cu Rize, cealaltă formație fără eșec. Din cele patru victorii, trei au fost la limită. Beșitaș are trei puncte în minus din cauza înfrîngerii de acasă cu Trabzon și a recentului egal, 1-1 afară cu Genclerbirligi.  Fiecare are cîte două partide în care nu a luat gol, ambele înscriind în toate rundele.

Senol Gunes le-a transmis elevilor săi cum poate fi răpus liderul. Potrivit ”Fanatik”, fostul selecționer turc crede că ”Bruno Alves și Kjaer sînt punctele slabe ale Fenerului. Sînt lenți, putem profita de asta. Avantajul nostru va fi viteza de joc mare. Vreau să insistați pe cei doi și să-l serviți cu mingi utile pe Mario Gomez, care se descurcă bine între oricare adversari”. Spre deosebire de dezamăgitorul Quaresma, germanul are două goluri date, precum  K. Frei și Sahan, primul fiind Cenk Tosun (4), iar dincolo principalii marcatori sînt Nani (3) și Van Persie (2).

Importantă va fi și prestația ”centralului” Halis Oskahya. Acesta este socotit o piază rea pentru Besiktas, căreia i-a eliminat trei jucători în patru partide de-ale ”vulturilor” pe care le-a arbitrat. Cei de la Fenerbahce sînt mai potoliți, mai ales urmare a schimbările de lot survenite după ratarea titlului sezonul trecut: au sosit nu mai puțin de 12 noi jucători, doar trei fiind însă străini.

AICI GĂSEȘTI COTELE LA BEȘIKTAȘ – FENERBAHCE

INTER MILANO – FIORENTINA

Momentul adevărului pentru Inter. Milanezii au un traseu ireproșabil în Serie A, cu victorii pe linie în 5 runde, toate la limită, din care patru cu 1-0.  În vizită pe ”San Siro” vine Fiorentina, principala echipă capabilă să reziste ritmului liderului  în momentul de față.  Oaspeții au patru succese și o înfrîngere, 1-3 ”afară” cu FC Torino, cu reușite fără excepție. Dacă Inter reușește să cîștige și acest meci, distanța față de campioana Juventus se va mări la 13 puncte.

Un fost jucător Viola, Jovetic, este primul marcator al interiștilor, muntenegreanul semnînd trei reușite din totalul de 6. În cealaltă tabără, cel mai mult au înscris Marcos Alonso și Babacar, de cîte două ori. E de presupus că Roberto Mancini nu va schimba formula de echipă cu care a cîștigat pînă acum, cel puțin în zona ofensivă, acolo unde Jovetic va fi acompaniat de Icardi. Singura dilemă a antrenorului interist vine din zona apărării, acolo unde ar trebui să aleagă între Murillo și Gary Medel ca partener al lui Miranda în centrul defensivei.

Dacă ”nerazzurrii” au cea mai bună apărare, cu numai un gol încasat, Fiorentina e și la acest capitol pe locul secund, cu defensiva înfrîntă de trei ori.  Acest lucru, susține ”La Gazzetta dello Sport” i se datorează și ”bravurii lui Tătărușanu”, portarul român fiind considerat ”Zidul Viola”.

Formația pregătită de Roberto Mancini a cedat ambele dueluri din sezonul precedent, 0-3 la Florența și 0-1 acasă. All-time, deține însă un bilanț superior: 22 de victorii, 9 remize, 9 înfrîngeri, golaveraj 61-47.

AICI GĂSIȚI COTELE LA INTER – FIORENTINA

REAL SOCIEDAD – ATHLETIC BILBAO

Marele derby al Țării Bascilor este programat într-o perioadă în care nici una dintre combatante nu se descurcă nemaipomenit. Gazdele de la Real Sociedad abia și-au trecut în cont primul succes, 3-0 pe terenul Granadei la cea dintîi triplă din cariera lui Agirretxe. Anterior, înregistraseră două remize albe, urmate de tot atîtea eșecuri.

Dacă echipa din San Sebastian ocupă locul 11, cu 5 puncte în 5 etape, cea din Bilbao se găsește pe 15, cu două puncte mai puțin. Acestea au fost obținute în urma unicului triumf, 3-1 pe teren propriu cu Getafe. Athletic a primit gol în fiecare partidă, dar a și marcat mereu de trei runde, inclusiv în ultima, 1-2 pe ”San Mames” cu Real Madrid.

Niciuna dintre rivale nu s-a putut detașa ediția precedentă, cînd s-au consemnat două de 1-1, precedate tot de un 1-1 și trei victorii ale lui Real Sociedad. Bilbao n-a mai trecut de alb-albaștri din martie 2012, 2-0 acasă. Ultima sa victorie la San Sebastian datează din octombrie 2011, 2-1. Totodată, a marcat în 7 din precedentele 12 vizite pe ”Anoeta”. În stagiunea în curs, ele au înscris cel mai des în ultimul sfert de oră al partidelor. Golgeter la gazde este Agirretxe, cu patru reușite, iar dincolo – Aduriz, cu trei.

AICI GĂSEȘTI COTELE LA REAL SOCIEDAD – ATHLETIC BILBAO

FC STEAUA – FC VOLUNTARI

Steaua pare să-și fi regăsit liniștea. Trezită rapid în urma înfrîngerii de la Timișoara (0-1), formația condusă de Rădoi n-a iertat-o nici pe Chiajna, 3-1 în campionat, nici pe ”U” Cluj, 1-0 în ”16”-imile Cupei.  Au contat și modificările tactice, trecerea de la modulul 4-2-3-1 la un 4-3-3. ”Secundul” Nicolae Dică tocmai a explicat: ”Am considerat că trebuie să schimbăm sistemul pentru a aduce mai mulți jucători la finalizare. Aveam probleme în ultimii 25 de metri, pe care sperăm că le-am mai rezolvat”.

Noul adversar are, însă, necazuri mari. Runda precedentă, Voluntariul a remizat, 0-0 cu Timișoara, primul punct smuls după 5 eșecuri la rînd, dar și întîiul meci după alte 7 fără gol primit. Eliminarea ulterioară din Cupa României, 0-1 cu FC Baia Mare, a dus la demiterea antrenorului Flavius Stoican, cel care-l înlocuise în august pe Bogdan Vintilă. De echipă se ocupă acum, interimar, Mircea Rădulescu și Daniel Pancu.

Dacă Steaua nu a pierdut niciun meci acasă, Voluntariul nu s-a întors de pe teren străin decît cu un punct, 1-1 cu Petrolul. Cele două se află înaintea primului duel direct.

AICI GĂSEȘTI COTELE LA FC STEAUA – FC VOLUNTARI

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă