KLOPP NU SE RELAXEAZĂ ÎN EUROPA LEAGUE

KLOPP NU SE RELAXEAZĂ ÎN EUROPA LEAGUE

După ce a obținut primul succes în noua sa poziție, și încă într-o deplasare complicată precum cea de pe terenul lui Chelsea, Jurgen Klopp vizează azi și prima victorie în competițile continentale. Europa League ar trebui să fie o țintă pentru Liverpool în acest sezon, cu toate avantajele ce decurg din cîștigarea trofeului. Tot azi mai avem și meciul fostei echipe e alui Klopp, Borussia Dortmund, joacă și Napoli, la care Chiricheș e anunțat titular, dar e și o dispută între două grupări de tradiție în Europa, Tottenham – Anderlecht. 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

RUBIN KAZAN – FC LIVERPOOL

Duel între două echipe care încă nu au vreo victorie în grupă. Dacă Rubin și-a trecut în cont două egaluri și un eșec, Liverpool a remizat pe linie în cele trei runde, cum doar PAOK Salonic a mai reușit. Partida tur de pe ”Anfield” s-a terminat 1-1 (Emre Can 37 – Devici 15).

Nici în campionat nu o duc prea bine. Formația din Kazan se găsește pe locul 12, imediat deasupra zonei de retrogradare, cu doar 13 puncte în 14 runde. De la duelul cu ”cormoranii” a înregistrat un eșec și un triumf. Liverpool e pe 8, cu 17 puncte în 11 etape, cu cel mai slab golaveraj din primele 10 clasate în Premier League, 12-12. N-a pierdut din 12 septembrie, 1-3 ”afară” cu Manchester United. De atunci a disputat 11 meciuri: 8 nuluri (7 de 1-1!) și trei succese. S-a impus în precedentele două meciuri, între care 3-1 la Londra cu Chelsea.

Rubin a triumfat în toate cele trei partide de acasă contra echipelor din Anglia, cu Wigan, Chelsea, Tottenham. Iar în acest sezon nu a cedat deloc pe ”Kazan Arena” (un success, două egaluri), dar tot acolo nu a marcat mai mult de un gol în ultimele 6 meciuri continentale. În schimb, în Rusia, Liverpool a bifat două victorii și trei înfrîngeri.

Klopp a deplasat în Rusia toți jucătorii disponibili, un element oarecum nou față de predecesorul său, care obișnuia să-și mai menajeze din efectiv la astfel de confruntări. Cei 3300 de kilometri pe care ”cormoranii” au fost nevoiți să-i străbată pînă în Tatarstan nu l-au convins pe Klopp, astfel că, în afara accidentaților Sturridge, Henderson, Ings, Kolo Toure, Joe Gomez și Flanagan, toată lumea a urcat în avion. Asta nu înseamnă că nu vor putea apărea în prima garnitură nume precum Origi, Ibe sau Lovren.

AICI GĂSIȚI COTELE LA RUBIN KAZAN – FC LIVERPOOL

BORUSSIA DORTMUND – QABALA

”Extremitățile” își dau întîlnire la Dortmund. Borussia este lider fără eșec, cu 7 puncte, iar Qabala ocupă ultima poziție, cu numai un punct. Prima a cedat puncte cu PAOK, singura contra căreia adversara a putut obține ceva. Iar calculele sînt simple. Nemții se califică la victorie, situația în care azerii vor fi ca și eliminați.

Cu un hat-trick, Aubameyang a tranșat partida din tur, 3-1. El a punctat în minutele 31, 38, 72, replica dînd-o Dodo tardiv (90+3). A fost una dintre cele cinci victorii consecutive realizate de Dortmund după eșecul de la Munchen, 1-5 cu Bayern, perioadă în care a înscris de 20 de ori, dar și apărarea a cedat în patru dintre dispute. În schimb, după înfrîngerea de acum două săptămîni, Qabala a înregistrat două de 0-0 și un nou insucces, ajungînd la 5 puncte în spatele liderului Qarabag.

Neîntrecută este Borussia în actuala Europa League. În 7 partide a obținut 6 victorii și o remiză, în timp ce jucătorii săi se pot lăuda cu trei ”triple”, respective Mhitarian, Reus și Aubameyang. Ultimul a șutat de 8 ori pe poartă în grupă, ca nimeni altcineva în această fază.

Aflată la a doua participare în Europa, Qabala nu a cîștigat deloc în ultimele cinci confruntări continentale. Tot de cinci partide nu s-a impus în deplasare. De asemenea, este, alături de numai Rosenborg, echipa care a efectuat tot parcursul de la primul tur preliminar pînă la grupe.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BORUSSIA DORTMUND – QABALA

NAPOLI – MIDTJYLLAND

Punctaj maxim are Napoli la jumătatea fazei grupelor, lucru cu care se mai pot lăuda doar Rapid Viena și Braga. În plus, beneficiază de cea mai productivă linie ofensivă, cu 11 goluri înscrise, primii marcatori fiind Callejon și Mertens, cu cite trei reușite. Și la defensivă stă bine, învinsă numai o dată, chiar în turul cu Midtjyland, cîștigat cu 4-1 (Callejon 19, Gabbiadini 31, 40, Higuain 90+4 – Pusici 43). Un nou triumf i-ar garanta calificarea.

Danezii nu au nici ei, măcar deocamdată, mari griji deoarece au adunat 6 puncte, cu cinci peste FC Bruges și Legia Varșovia. O victorie pe ”San Paolo” și un egal în celălalt meci le-ar asigura biletele pentru ”32”-imi.

După 7 succese consecutive, în toate competițiile, Napoli (de 13 jocuri stagionale n-a pierdut) s-a împiedicat în runda precedentă din Serie A, 0-0 ”afară” cu Genoa. În 11 etape a adunat 22 de puncte, cu două mai puține decît liderul Fiorentina. În schimb, după înfrîngerea din tur, Midtjylland a căzut: a pierdut ambele partide din campionat și a fost eliminată din Cupă.

Pentru noul meci, antrenorul napoletan Maurizio Sarri plănuiește să utilizeze mai multe rezerve. Astfel, între buturi își va face loc Gabriel, iar în cîmp Maggio, Chiricheș, Lopez, El Kaddouri, Gabbiadini, Chalobah, Strincici. Mertens e incert, iar Zuniga și De Guzman – neconvocați.

Echipele italiene conduc detașat în duelurile all-time cu celer daneze: 26 de victorii, 10 egaluri, 3 eșecuri. Ultimul triumf al nordicilor s-a produs în sezonul 2001-2002, cînd FC Copenhaga a învins-o pe Lazio cu 2-1 în turul 3 preliminar al Champions League

AICI GĂSIȚI COTELE LA NAPOLI – MIDTJYLLAND

TOTTENHAM – ANDERLECHT

Într-o grupă complicată, cu cela patru formații despărțite de doar două puncte, Tottenham și Anderlecht se situează la mijloc, între Monaco și Qarabag, cu cîte patru puncte. Tocmai de aceea, o victorie pe ”White Hart Line”, indiferent de care parte, va cîntări greu în ecuația calificării.

În turul de la Bruxelles, belgienii s-au impus cu 2-1 (Hillet 13, Okaka 75 – Eriksen 4). Din acel moment, Spurs a cîștigat ambele partide disputate în Premier League. Tot două triumfuri în campionat a realizat și Anderlecht, plus o remiză în Cupă, fiind neînvinsă de la eșecul din Azerbaidjan, 0-1 cu Qarabag.

Niciodată nu a pierdut Tottenham pe teren propriu împotriva formațiilor din Belgia, realizînd două victorii și un egal. La rîndul său, alb-violeții nu au triumfat vreodată în 12 vizite pe Insulă: două remize și 12 înfrîngeri.

De șase meciuri este neînvinsă acasă echipa argentinianului Mauricio Pochettino în Europa, ultima dată cînd s-a poticnit fiind la un 1-3 cu Benfica în ”16”-imile Europa League din stagiunea 2013-2014. În același timp, Anderlecht are cumulate 12 meciuri la rînd fără triumf pe plan continental în deplasare (6 egaluri, 6 insuccese), de la un 6-0 cu Ekranas în turul 3 eliminatoriu al Ligii, ediția 2012-2013. 

AICI GĂSIȚI COTELE LA TOTTENHAM – ANDERLECHT

SPARTA PRAGA – SCHALKE

La Praga se înfruntă primele două clasate, Sparta și Schalke, care au 5, respective 7 puncte. Ambele sînt neînvinse și sînt favorite certe la calificare în disputele cu Apollon (3p) și Asteras (1p). Primul duel, de la Gelsenkirchen, s-a încheiat nedecis, 2-2 (Di Santo 6, Sane 73 – Fatai 50, Lafata 63).

Ulterior, Sparta a înregistrat în campionatul ceh o victorie și un eșec, ultimul cu Plzen, de care a fost egalată la șefie. Schalke s-a descurcat și mai greu: două înfrîngeri cu Monchengladbach, una în Bundesliga și alta în Cupă, plus un egal acasă, 1-1 cu Ingolstadt. Rezultă un total de patru partide fără triumf.

Formația cu cele mai multe faulturi, 62, comise după trei etape în grupe, Sparta a suferit o singură înfrîngere pe teren propriu în precedentele 19 partide în Europa. S-a întîmplat cu Chelsea, 0-1 în sezonul 2012-2013 al Europa League, cînd londonezii au cucerit trofeul. În cinci jocuri acasă cu trupele germane, praghezii au bifat trei succese și două eșecuri.

Dincolo, Schalke a triumfat în precedentele trei vizite continentale, inclusive un 4-3 cu Real Madrid pe ”Bernabeu” în campania trecută din Ligă. Atacantul său, Klaas-Jan Huntelaar, mai are nevoie să înscrie o dată pentru a ajunge la 50 de goluri în întrecerile europene. În Cupa UEFA/Europa League olandezul este, cu 33 de reușite, al doilea marcator din istorie, după suedezul Henrik Larsson (40).

AICI GĂSIȚI COTELE LA SPARTA PRAGA – SCHALKE

ATHLETIC BILBAO – PARTIZAN BELGRAD

Înaintea înfruntării de pe ”San Mames”, Athletic și Partizan conduc grupa cu cîte 6 puncte, cu trei peste contracandidatele Alkmaar și Augsburg. Jocul capătă, astfel, însemnătate sporită, căci echipa care ar reuși să învingă va face un pas uriaș spre ”32”-imi.

Cu 2-0 au cîștigat bascii la Belgrad, goluri Raul Garcia (32) și Benat (85). După aceea, aceștia și-au trecut în cont alte două succese în Primera, ajungînd la cinci partide la rînd fără înfrîngere în toate competițiile.

În schimb, sîrbii nu și-au revenit nici dacă au schimbat antrenorul. Noul sosit pe bancă, Ljubinko Drulovici, care l-a înlocuit pe Zoran Milinkovici, încă nu a reușit să stabilizeze echipa, care a înregistrat în ultimele trei meciuri un egal, o victorie și un eșec. Consecința: roș-albii au coborît pe locul patru după 16 etape de campionat, cu 25 de puncte, cu nu mai puțin de 19 sub liderul Steaua Roșie. Ca și în Europa, atacul a funcționat bine, nu și defensiva.

Dacă insuccesul cu Bilbao a fost primul suferit acasă cu formațiile iberice, Partizan a pierdut pe linie precedentele 5 partide jucate în Spania. Și nu doar că le-a cedat, dar nici măcar nu a izbutit să înscrie, încasînd 11 goluri. Pe de altă parte, Athletic a triumfat în toate cele trei meciuri disputate pînă acum acasă în actuala campanie europeană. Acum nu contează pe accidentații Mikel Rico, De Marcos, Sola și Ibai Gomez.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ATHLETIC BILBAO – PARTIZAN BELGRAD

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă