Articolul urmator

KLOPP VS DORTMUND, EPISODUL 2

KLOPP VS DORTMUND, EPISODUL 2

Săptămâna trecută, Jurgen Klopp s-a întors la Dortmund, ca adversar de data aceasta, și a plecat cu un egal, deși Liverpool putea, raportându-ne la ocaziile avute, să obțină mai mult. Dacă le va fi de ajuns rezultatul ”cormoranilor” vom vedea pe ”Anfield”, teritoriu deocamdată interzis echipelor din Germania, care n-au obținut aici nicio victorie de-a lungul timpului. În celelalte partide ale zilei din Europa League, Șahtior-ul lui Mircea Lucescu și FC Sevilla, deținătoarea trofeului, pornesc ca favorite după victoriile din tur obținute în deplasare, în vreme ce, la Praga, Sparta încearcă să ofere surpriza serii și să elimine pe Villarreal. Tot azi, dar la noi, Dinamo întâlnește pe Chiajna, meci retur din semifinalele Cupei Ligii, după 3-0 în tur pentru Chiajna. Detalii și cote mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

FC SEVILLA – BILBAO, ora 22:05

După victoria din tur, Sevilla e favorită la calificare

În cursa de păstrare a trofeului cucerit în ultimele două ediții, FC Sevilla pornește favorită în disputa spaniolă pentru semifinale cu Athletic Bilbao nu doar datorită victoriei din tur, 2-1 (Kolodziejczak 56, Iborra 83 – Aduriz 48). Un alt mare avantaj pentru formația condusă de Unai Emery îl reprezintă terenul propriu, unde nu a mai pierdut de 11 meciuri în Europa League, de la un 0-2 cu concitadina Betis în martie 2014. Din acel moment, pe ”Ramon Sanchez Pizjuan”a câștigat tot, cu 3-0 în ultimele 3 vizite primite. De partea cealaltă, bascii au pierdut ultimele două partide din EL, ridicând la 3 numărul eșecurilor din actuala campanie, toate încasate numai în deplasare. Totuși,  pe tot parcursul, ei au marcat în 14 din 15 meciuri.

Per total, niciuna dintre echipe nu o duce strălucit de câtva timp. În turul de la Bilbao, Sevilla a obținut singura sa victorie din ultimele 4 jocuri, celelalte trei fiind pierdute fără excepție. Una dintre înfrângeri, 1-2 cu Real Sociedad, a fost în precedenta apariție de pe propria arenă, cedând după 17 meciuri imbatabile, toate câștigate, 13 dintre ele la zero. În total, din 25 de dispute acasă în toate competițiile, a pierdut 4, plus un egal și 20 de succese, nemarcând doar într-un 0-3 cu Atletico.

La rândul său, Athletic s-a impus în anteriorul joc, 1-0 acasă cu Rayo în Primera, după o pauză de 4 confruntări cu o remiză și 3 eșecuri. De 11 partide, indiferent de întrecere, înscrie mereu. Nici pe teren străin nu i-a mers prea bine: s-a înclinat în precedentele două înfruntări, anterior având trei succese la zero. De 8 vizite făcute încoace marchează constant.

Pe lângă partida din tur, cele două echipe s-au mai întâlnit în ianuarie în Primera, la Sevilla, unde gazdele au învins cu 2-0 datorită ”dublei” francezului Kevin Gameiro (24, 59 penalty). Bilbao nu a mai câștigat pe ”Ramon Sanchez Pizjuan” din noiembrie 2011, scor 2-1, de atunci gazdele realizând un egal și 3 succese.  În total, s-au adunat 159 de dueluri directe, cu ”roș-albii” un pic mai buni: 65 de victorii, 32 de egaluri, 63 de eșecuri. Andaluzii au fost superiori în campionat, bilanț 59-29-55 (plus victoria din EL), iar adversarii în Cupă, 8-2-5.

sev-bil

Pierdere importantă la gazde: play-makerul argentinian Banega este suspendat. În afara acestuia mai lipsește accidentatul Tremoulinas. Doi jucători cu probleme medicale și în tabăra bascilor, Laporte și Merino, în vreme ce incisivul Inaki Williams este incert.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA FC SEVILLA – BILBAO 

LIVERPOOL – DORTMUND, ora 22:05

Nicio echipă germană n-a bătut până acum pe ”Anfield”

Nu mai este loc de întors. După 1-1 (Hummels 48 – Origi 36) în turul din Germania, pe ”Anfield” se va decide cine este mai bună: actuala sau fosta echipă a tehnicianului german Jurgen Klopp? Liverpool are de partea sa rezultatul din prima manșă, un public fenomenal, un antrenor care cunoaște prea bine adversarul, dar și traseul din actuala Europa League, unde nu a pierdut nici unul din cele 11 meciuri, cu 4 victorii și 7 remize, dintre care 5 au fost 1-1, inclusiv ultimele două. Dortmund se bazează pe forța ofensivă (de 7 meciuri marchează mereu, iar un 0-0 cu Bayern e singurul joc din ultimele 15 fără gol dat) și pe forma bună, fiind neînvinsă de 18 partide, cu 4 remize, inclusiv ultimele două, și 14 succese. Anteriorul eșec l-a suferit în deplasare, 1-2 cu FC Koln pe 19 decembrie, în Bundesliga.

De trei jocuri nu a mai cedat Liverpool (două egaluri, un triumf), iar un 2-3 la Southampton este unicul insucces din precedentele 12 înfruntări, în toate competițiile. De 10 partide marchează mereu, ultimele 5 și cu gol luat,  iar de alte 9 nu a mai cedat acasă, de la 0-1 cu Manchester United în Premier League, rămas și singurul eșec de 15 vizite primite încoace.

liv-bordCinci înfrângeri a suferit Dortmund în întreaga stagiune. Patru dintre ele au fost în deplasare, pe lângă 17 victorii și 4 egaluri, bilanțul ”afară” în Europa League fiind de 5 succese, un nul și un eșec. Pe teren străin nu a mai fost îngenuncheată de 9 meciuri, indiferent de întrecere, cu 8 triumfuri și o remiză, înregistrată chiar în anterioara vizită efectuată, 2-2 cu Schalke. De 7 deplasări înscrie mereu.

Doar 11 goluri, 7 dintre ele acasă, a dat Liverpool în cele 11 partide jucate în actuala Europa League, jumătate din cele 6 goluri încasate fiind pe ”Anfield”. În schimb, în 15 înfruntări, Borussia a punctat de 36 de ori, pe teren străin având 12 goluri date și 7 primite (din totalul de 12).  Fiecare echipă a bifat câte două dispute fără să fi înscris, la cele fără gol luat raportul fiind 5-6.

În afara întâlnirii din tur, Liverpool și Dortmund s-au mai duelat de trei ori în Europa. A fost întâi un 2-1 după prelungiri pentru Borussia în finala Cupei Cupelor din 1966, apoi ”cormoranii” s-au descurcat mai bine în grupele Ligii 2001-2002, cu 0-0 în Germania și 2-0 acasă. Din totalul de 36 de înfruntări cu echipe germane, aceștia au înregistrat 16 victorii, 13 egaluri și 6 eșecuri, golaveraj 54-28, pe propria arenă nepierzând vreodată într-un bilanț 10-3-0. Dincolo, Dortmund a jucat contra trupelor engleze de 22 de ori, bilanț 11-5-6 și golaveraj 27-21, în Insulă înregistrând 4-1-5.

Cinci jucători nu are la dispoziție Klopp, toți accidentați: Benteke, Gomez, Henderson, Ings, Rossiter. De partea cealaltă, Thomas Tuchel nu poate miza pe Subotic, tot cu probleme medicale.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA LIVERPOOL – DORTMUND

ȘAHTIOR – BRAGA, ora 22:05

Mircea Lucescu la doar un pas de semifinale

Cu probleme în campionatul Ucrainei, Mircea Lucescu și elevii săi de la Șahtior se revanșează în Europa League. Aceștia sunt aproape de o calificare în semifinalele întrecerii datorită victoriei din turul cu portughezii de la Sporting Braga, scor 2-1 (Rakițki 44, Facundo Ferreyra 75 – Wilson Eduardo 89) pe terenul acestora.

Pentru meciul decisiv, de la Lvov, ”minerii” se prezintă neînvinși de trei partide, cu două succese urmate de un egal. Un 0-1 acasă cu Vorskla Poltava, în Cupă, este singurul eșec din ultimele 6 meciuri, din toate competițiile. De 11 jocuri înscriu mereu. Doar o dată s-au înclinat în precedentele 6 vizite primite, iar în întreaga stagiune pe propria arenă au suferit 4 înfrângeri, completate de 13 triumfuri și două remize. 0-0 cu Schalke în ”16”-imi este singura dispută din anterioarele 11 de acasă în care nu au marcat.

Braga suferă de câtva timp, în precedentele trei meciuri înregistrând două insuccese, apoi un egal. De numai două ori s-a impus în anterioarele 7 jocuri. De alte 6 confruntări înscrie constant. Mai lungă este seria nereușitelor din deplasare, unde nu a mai triumfat de 5 înfruntări, cu două remize albe urmate de trei eșecuri, cu numai un gol dat și 9 încasate. Ultimul succes ”afară” a fost tot în Europa League, 2-1 la Sion, în grupe.

Participantă inițial în Champions League, cu doar o victorie în 6 etape, Șahtior nu a pierdut deloc o dată cu trecerea în Europa League, având un nul și 4 succese. De partea cealaltă, Braga a disputat 11 meciuri în actuala EL, cu 6 victorii, două egaluri și 3 eșecuri: nu a marcat în 3 din totalul de 11 înfruntări, dar numai în deplasare.

De trei ori s-a mai întâlnit cele două formații. De fiecare dată s-a impus Șahtior, 3-0 și 2-0 în grupele Champions League 2010-2011, plus partida din manșa întâi. Gazdele au mai primit de 7 ori vizita unor rivale lusitane, terminând cu un triumf, 4 remize și 3 insuccese. La rândul ei, Braga a fost numai o dată în Ucraina, în 2011, 1-1 cu Dinamo Kiev, apoi 0-0 acasă, tot în Europa League.

Trei jucători lipsesc de la gazde, suspendații Fred și Rakițki pe lângă accidentatul Marcio Azevedo. Incert este Taison. Adversarii nu se pot baza pe 5 oameni, anume Alan, Baiano, Crislan, Pedro Santos, Rui Fonte, toți accidentați.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA ȘAHTIOR – BRAGA

SPARTA PRAGA – VILLARREAL, ora 22:05

Sparta vrea să furnizeze surpriza ”sferturilor”

Învinsă în prima manșă cu 2-1 (Bakambu 3, 63 – Brabec 45+4), Sparta caută ceea ce nici o altă echipă cehă nu a putut, să o bată pe Villarreal. Până acum, formația spaniolă a disputat 6 partide împotriva unor adversare din Cehia, terminate cu 4 succese și două egaluri, golaveraj 11-6, în deplasare realizând cele două remize și un triumf. De partea cealaltă, Sparta a bifat 5 victorii, două remize și 11 insuccese, golaveraj 20-35, în urma înfruntărilor cu trupe iberice, bilanțul pe propria arenă fiind 4-0-5: ultimul triumf a fost în anterioara vizită primită, 3-1 cu Bilbao în octombrie 2012, în grupele Ligii.

Sparta a învins în ultimul meci, 2-1 acasă cu Pribram în campionat, după două eșecuri consecutive, totodată singurele din precedentele 9 jocuri, în toate competițiile. Numai o dată în anterioarele 19 dispute nu a înscris. 2-3 cu ȚSKA Moscova pe 5 august, în preliminariile Ligii, este unicul eșec stagional de acasă, completat de 18 victorii și două egaluri, cu gol dat în absolut toate aceste confruntări. Înfrângerea din turul cu Villarreal este prima încasată în actuala Europa League, după 7 succese și 5 remize, mereu cu gol marcat, acasă obținând 4 triumfuri și două remize.

Villarreal vine la Praga imbatabilă de 5 partide, cu două remize completate de 3 victorii. A înscris constant în precedentele 4 jocuri, numai de câte două ori. De două jocuri nu a mai cedat ”afară”, unde un 2-4 cu FC Sevilla în Primera este unicul insucces din anterioarele 8 vizite făcute, indiferent de întrecere, plus 6 egaluri completate de un 2-1 la Eibar în ultima deplasare. În această ediție de EL a pierdut doar în prima dispută, 1-2 cu Rapid la Viena, după care au urmat 3 remize și 7 triumfuri, doar o dată neînscriind, într-un 0-0 la Leverkusen.

spa-vill

Pe trei jucători nu pot conta gazdele, anume suspendații Brabec și Costa, plus accidentatul Holek. Incerți sunt Vacha și Zahustel. Doi oameni cu probleme medicale sunt și la Villarreal, respectiv Bonera și Musacchio.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA SPARTA PRAGA – VILLARREAL

DINAMO – CHIAJNA, ora 19:00

Chiar după 0-3 în tur, Dinamo încă mai speră la finală

Dinamo va forța ofensiva în tentativa de a răsturna neașteptatul eșec din prima manșă de la Chiajna, 0-3 (Milevski 5, Obodo 52, Pena 88), și de a accede în premieră în finala Cupei Ligii. Chiar antrenorul Mircea Rednic a dezvăluit acest lucru: ”Vreau să atacăm din primul minut, întrucât calificarea nu s-a jucat. Atât timp cât mai putem recupera, încercăm, n-avem nimic de pierdut. Trebuie să fim atenți, nu să atacăm haotic”. Tocmai de aceea, tehnicianul ”roș-albilor” ar începe, lucru rar în acest sezon, cu două ”vârfuri”, Gnohere și Essombe, sprijiniți din spate de Palici, Rotariu și Romario Kortzorg. Pentru remontare, gazdele țin cont și de problemele financiare ale celor de la Concordia, după ce primarul din Chiajna a fost audiat de procurori într-un dosar de delapidare.

Totuși, ”câinii” nu o duc bine de ceva timp. Ei nu au câștigat decât o dată în ultimele 9 meciuri, din toate competițiile, pe lângă 6 egaluri și două eșecuri. De 4 partide înscriu și iau gol mereu. Ba, pe teren propriu nu s-au impus de 4 dispute, iar ultima apariție acasă s-a încheiat tare rău, 1-4 cu Astra în Liga 1, înfrângere venită însă după 12 jocuri invincibile ca gazde, cu 6 succese și 6 remize. Coincidență, precedentul triumf pe propria arenă l-au obținut chiar în fața Chiajnei, 4-0 (Rotariu 13 penalty, Essombe 45+1, 61, Gnohere 85) pe 20 februarie, în campionat.

Nici Concordia nu are cu ce se lăuda: nu a mai simțit gustul succesului de 3 confruntări, cu două de 1-1 încadrând un eșec la Cluj. Rezultatele au dus-o în zona retrogradării din play-out, ceea ce face ca echipa ilfoveană să se concentreze mai mult pe Liga 1, nu pe Cupa Ligii. Anterioara victorie din cont a tranșat-o chiar în deplasare, 3-0 cu Pandurii, unicul triumf de 7 deplasări încoace, pe lângă două egaluri și 4 eșecuri.

În fazele trecute, Dinamo le-a depășit pe Pandurii (2-0) și pe CFR Cluj (2-0). La rândul ei, Concordia încă nu a primit gol în această competiție după ce anterior le-a eliminat pe FC Botoșani (3-0) și ASA (1-0).

Până acum, între cele două echipe au existat 12 dueluri directe oficiale, cu 8 victorii ale lui Dinamo, două ale Chiajnei și două egaluri. Ilfovenii s-au impus o singură dată în fief-ul ”roș-albilor”, 3-0 în martie 2015 în campionat, în rest au fost o remiză și 4 victorii ale gazdelor.

La Dinamo există un singur absent cert, Batin. Probleme medicale mai ridică Steliano Filip, Anton, Hanca și Bicfalvi, care s-au pregătit separat în ultimele zile. Preventiv, de la echipa a doua a fost convocat Patrick Petre. Dincolo, nu este exclus ca antrenorul Adrian Falub să-și odihnească o parte dintre principalii jucători și să dea credit unor puști precum Ovidiu Marin, de 18 ani, chemat de la formația secundă după ce a dat 7 goluri în meciul cu Urban Titu (17-0), în  a treia ligă.

AICI GĂSIȚI COTELE LA DINAMO – CHIAJNA

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă