CELTA VREA O NOAPTE PE PRIMUL LOC

CELTA VREA O NOAPTE PE PRIMUL LOC

Au fost multe surprize joi, în Europa League. Iar în acest week-end, în special duminică, sînt programate foarte multe meciuri interesante, derby-uri de tradiție și confruntări ce implică foarte mult rivalități. Pînă atunci, ziua de azi este una de încălzire, de pregătire. Meciul serii are loc pe ”Balaidos”, acolo unde Celta Vigo speră să fie lider peste noapte, o victorie cu Getafe fiind condiția necesară. Se mai joacă în Bundesliga, în Ligue 1, dar și în campionatul nostru.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

CELTA VIGO – GETAFE

Una dintre surprizele frumoase din actualul sezon este Celta. Neînvinsă în 6 etape, ca liderul-surpriză Villarreal și ca Real Madrid, echipa din Vigo încîntă prin pofta ofensivă, deși e pregătită de un fost fundaș, argentinianul Manuel Eduardo Berizzo. A marcat în toate meciurile, iar acasă a dat de două ori cîte trei goluri, iar o dată chiar patru și nu în fața oricui, ci a Barcelonei, umilită cu 4-1 în unicul eșec din Primera al campioanei. Cu 15 goluri, 11 semnate de tripleta Iago Aspas (4) – Orellana (2) – Nolito (5), Celta are cel mai bun atac din Spania și o medie de 2,5 de goluri pe meci, din marile întreceri europene fiind depășită numai de Bayern (3,29) și Dortmund (3).

Cu patru victorii și două remize, cei din Vigo (locul 4) și-au egalat cel mai bun start din istorie, cum nu s-a mai întîmplat decât în 1941-1942 și în 1947-1948. Totodată, acum avînd 6 succese și 5 remize, e în curs să bată cea mai bună serie fără eșec din istorie, de 6 victorii și 8 egaluri, stabilită în 2001. Ultima înfrîngere a fost un 2-4 acasă cu Real Madrid, în aprilie. Totodată, în precedentele 25 de jocuri, numai o dată Celta nu a înscris, 0-1 pe teren propriu cu Barcelona, tot în aprilie acest an.

Una dintre cele cinci formații fără egal în cont, Getafe nu se găsește decît pe a 13-a poziție, dar e în ascensiune. Startul a fost catastrofal, cu trei eșecuri la rînd, însă a obținut două victorii în ultimele trei runde, ambele în propriul fief, cea din urmă fiind și cea mai detașată, 3-0 cu Levante. Bilanțul din deplasare e rău de tot: numai înfrîngeri în trei vizite, cu un singur gol dat. În plus, echipa antrenată acum de Fran Escriba nu a învins niciodată la Vigo în 5 meciuri (4 insuccese) de campionat și a primit măcar un gol de fiecare dată. Dacă va pierde iar, Getafe va avea cel mai lung șir de înfrîngeri ”afară”, 8, din istoria sa în Primera.

Sezonul trecut fiecare a triumfat acasă: Celta cu 3-1, Getafe cu 2-1. All-time, bilanțul e 4-2-4, golaveraj 12-13, cu 4-1-0 și golaveraj 9-4 la Vigo. Gazdele îi au accidentați pe portarul Ruben Castro și pe căpitanul Augusto Fernandez, fiind refăcut Guidetti, în vreme ce la Getafe sînt incerți Lacen și Lago. Posibil titular este dat francezul Karim Yoda, ex-Astra.

AICI GĂSIȚI COTELE LA CELTA VIGO – GETAFE

LILLE – MONTPELLIER

Unul dintre cele mai curioase parcursuri le are Lille în actualul sezon. În 8 partide de Ligue 1, formația antrenată de Herve Renard și-a trecut în cont o victorie, 4 remize și 3 eșecuri, dar nu acestea frapează, ci scorurile realizate: trei de 0-0, trei de 0-1, un 1-1 și un 1-0. Rezultă un golaveraj sărac, 2-4. Consolare: contează pe cea mai bună apărare, la fel ca liderul PSG. Are însă cu ambele goluri date de Boufal, și cel mai slab atac, precum ”lanterna roșie” Gazelec Ajaccio, unica echipă pe care a putut să o învingă. Desigur, cu 1-0.

Explicînd situația, cotidianul ”Lequipe” a scris că ”e vorba de nivelul jucătorilor, de tineri atacanți supraevaluați pentru moment, care nu răspund așteptărilor. Lui Lille îi lipsește un fotbalist capabil să creeze trasee, să concretizeze posesia. Nu dă impresia că joacă în echipă, mișcările ofensive nu sunt fluide”. La rîndul lui, după recentul 0-1 acasă cu un Nantes venit după patru eșecuri consecutive, Renard a zis: ”În cazul nostru, trebuie să privim aspectul pozitiv, abnegația jucătorilor, care nu s-au prăbușit, ci au luptat pînă la capăt. Să rămînem solidari. Responsabilitatea mea este să protejez jucătorii, ca ei să se remobilizeze”. Cu Nantes, Lille a avut o posesie de 66 la sută și 396 de pase reușite din totalul de 501. Raportul advers: 174/281. Pentru viitorul meci e preconizată o schimbare de sistem de la 4-4-2 la 4-2-3-1 ca jucătorii laterali să-și asume mai multe riscuri.

Dacă Lille (două remize, apoi două eșecuri în ultimele patru runde) se află pe locul 16, Montpellier se găsește două trepte mai jos. Tocmai a obținut primul succes stagional, 2-1 acasă cu Lorient. Celalălt punct din cont îl adusese de la Troyes, 0-0. Noul rezultat l-a făcut să răsufle mai ușurat pe antrenorul Rolland Courbis, amenințat cu concedierea.

Mai bine s-a comportat Lille în ediția trecută în duelul cu Montpellier, 0-0 pe teren propriu, 2-1 ”afară”. Bilanțul general: 10 victorii, 6 egalul, 10 înfrîngeri, golaveraj 28-24, raportul acasă fiind 6-4-2, golaveraj 19-11. Fiecare formație marchează mai mult în primul sfert de oră al reprizei secunde.

AICI GĂSIȚI COTELE LA LILLE – MONTPELLIER

DARMSTADT – MAINZ

Reîntoarsă pe prima scenă după 33 de ani, Darmstadt nu se descurcă rău. 10 puncte a adunat în 7 runde (golaveraj 8-9), ocupînd a 9-a poziție. Singurul eșec l-a suferit cu Bayern (0-3) și tocmai a revenit cu un egal prețios, 2-2, de la Dortmund. Acasă, trupa lui Dirk Schuster are o victorie, două remize și o înfrîngere. Contra lui Mainz ar putea lipsi mijlocașul Niemeyer, care s-a ales cu nasul spart, putînd evolua cu o mască dacă aceasta va fi confecționată în timp util. Totodată, e posibil să debuteze fundașul Rajkovici (ex-Hamburg), abia acontat.

Numai eșecuri a înregistrat Mainz (locul 12, 9 puncte) în ultimele două etape, la Leverkusen și cu Bayern, fără gol marcat. În trei deplasări și-a trecut în cont un triumf, 2-1 la Monchengladbach, plus două eșecuri la limită. Din cauza durerilor musculare este incert John Cordoba. Probleme medicale mai au Zimling, Suat Serdar, Brosinski.

Legat de viitorul meci, antrenorul Martin Schmidt, elvețian, a declarat: ”Darmstadt este un adversar incomod. Stă foarte bine din punct de vedere fizic, jocul său se bazează pe acest aspect. Folosește mult contraatacul, cu atît mai tare trebuie să fim permanent foarte atenți. Noi trebuie să păstrăm cît mai mult mingea, să inovăm în atac. Elementul creativ va face diferența”.

AICI GĂSEȘTI COTELE LA DARMSTADT – MAINZ

FC VOLUNTARI – CONCORDIA CHIAJNA

Unica formație fără victorie după 12 etape de Liga 1 a rămas FC Voluntari. Cinci egaluri și 7 eșecuri stau în dreptul formației ilfovene, cu cea mai slabă ofensivă, doar 7 goluri înscrise, dar și apărare, întrecută de 20 de ori. Doar un punct a adunat de 7 runde, recenta reușită cu Steaua (1-3) a fost prima după 3 partide, ba a și fost eliminată din Cupă de divizionara secundă FC Baia Mare.

În privința explicațiilor sînt păreri împărțite. Noul antrenor, Mircea Rădulescu, interimar după demiterea lui Flavius Stoican, a zis: ”Situația e cauzată în primul rînd de lipsa de experiență. Între primele două ligi e o diferență valorică foarte mare. Noi o simțim, căci am pășit în prima ligă cu un lot cam de B, dar ușor-ușor ne punem la punct”. Mijlocașul Dinu Todoran are altă opinie: ”Noi am simțit promovarea acasă, în Pipera. Pe Dinamo noi nu sîntem acasă. Totuși, nu vreau să cred că vom obține prima victorie abia cînd vom juca iar în Pipera”. Revenirea e aproape: arena proprie a fost renovată și mai sînt de făcut cîteva retușuri. Primul meci pe care Voluntariul îl va disputa cu adevărat acasă va fi pe 23 octombrie, cu Petrolul.

Nici Chiajna nu o duce nemaipomenit. A schimbat antrenorul, Cornel Țălnar în locul lui Marius Baciu, dar rezultatele preconizate nu au apărut. Nu a cîștigat de patru etape, perioadă în care a obținut un singur punct, dintr-o remiză albă acasă cu Botoșani, și a marcat de numai două ori, ultima dată în 1-3 cu Dinamo. Cu 9 puncte, Concordia se găsește pe locul 11, două peste Voluntari. Ambele punctează mai des în a doua repriză.

În mod oficial, cele două adversare s-au mai confruntat o singură dată, în august 2010, în Cupă, cînd Chiajna a învins cu 2-0. În acest an au disputat două amicale: victorie Concordia cu 6-3 în ianuarie, remiză la unu în iulie.

AICI GĂSEȘTI COTELE LA FC VOLUNTARI – CONCORDIA CHIAJNA

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă