VILLARREAL VREA SĂ-ȘI CONTINUE VISUL FRUMOS

VILLARREAL VREA SĂ-ȘI CONTINUE VISUL FRUMOS

Europa League oferă subiectul de conversație al zilei de astăzi, după două zile dominate de Champions League. Sînt destule dueluri interesante, ce merită abordate. Liderul surpiză din Spania, Villarreal, întîlnește un adversar incomod la Plzen, Napoli are o deplasare grea în Polonia, Lazio întîlnește pe St. Etienne, Beșiktaș și Sporting promit o partidă frumoasă la Istanbul, iar Monaco-Tottenham chiar pare un meci de nivel înalt. Iar acestea sînt doar cîteva exemple. Inspirație să fie, că meciuri sînt destule. 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

LEGIA VARȘOVIA – NAPOLI

Schimbare la față caută Legia în disputa cu Napoli. Campioana Poloniei a ratat startul în Europa League, 0-1 la Midtjylland, după ce în turul 1 preliminar a trecut destul de lejer de Botoșani, dar suferă și în campionat, unde are deja un decalaj de 8 puncte față de liderul surpriză Piast Gliwice. ”Degeaba avem cel mai bun atac dacă mereu greșim ușor în apărare”, spune antrenorul Henning Berg. Trupa din Varșovia are date 22 de goluri în 10 runde, primind 11. Titular între buturi e ex-vasluianul Kuciak. Ultima rundă a însemnat un egal acasă, 1-1 cu Nieciecza, venit după două victorii cu 4-1.

În schimb, Napoli sosește la Varșovia pentru a obține primul succes în deplasare după 5 luni. Din 19 aprilie, 3-0 la Cagliari, alb-albaștrii nu au înregistrat afară decît trei remize și patru eșecuri, în toate competițiile. În actuala Serie A au făcut trei vizite, pe terenul unor echipe modeste, dar nu s-au putut întoarce decît cu două puncte. Aceasta contribuie substanțial la postura precară din campionat, abia locul 10, cu 9 puncte în 6 partide. În debutul continental s-au distrat pe ”San Paolo” cu FC Bruges, 5-0.

Situația face ca antrenorul Maurizio Sarri să pară decis să-și menajeze mai mulți titulari cu Legia. Mai ales că duminică Napoli întîlnește pe AC Milan. Astfel, lîngă Chiricheș, în echipa de start ar putea apărea jucători mai puțin folosiți ca portarul Gabriel, plus Maggio, Henrique, Lopez, Valdifiori, El Kaddouri, posibil Strinici. Un rol important într-un sistem 4-3-3 l-ar avea Gabbiadini, 8 goluri sezonul trecut, numai unul în cel actual, care ar putea intra pe postul lui Higuain.

În ultimul meci de campionat, Napoli a învins-o pe Juventus cu 2-1, încasînd primul gol după trei runde. Cu polonezii s-a mai întîlnit o singură dată, în 1977, 2-0 și 0-0 cu Slask Wroclaw. Dincolo, Legia a jucat contra italienilor de 14 ori: două victorii (ambele acasă), 5 egaluri, 7 eșecuri, golaveraj 10-17.

AICI GĂSIȚI COTELE PENTRU LEGIA – NAPOLI

VILLARREAL – PLZEN

Învinsă la start, 1-2 cu Rapid la Viena, Villarreal nu-și mai permite pași greșiți. ”Partida cu Plzen este ca o finală, nu putem să lăsăm să ne scape punctele”, a declarat antrenorul Marcelino. Pentru el, ”victoria nu e negociabilă, mai ales după eșecul din Austria. Rotații voi face în campionat”. De aceea va utiliza cea mai bună formulă. Nu este exclus să mizeze pe aceeași jucători de la victoria cu Atletico (1-0), în urma căreia ”Submarinul galben” a devenit lider în Primera (fără înfrîngere), apărarea necedîndu-i la două din ultimele trei triumfuri. Doar evoluția celor cu probleme medicale, precum golgeterul Baptistao, ar putea produce modificări. Posibile noi intrări i-ar viza pe Nahuel, Denis Suarez și Tomas Pina.

Nu va fi un meci ușor cu Plzen. Formația cehă este neînvinsă în ultimele trei deplasări continentale, ba acum are o serie de 8 succese la rînd în toate competițiile, 7 fără gol primit, cum a fost și în etapa întîi de Europa League, 2-0 acasă cu Dinamo Minsk, și în barajul cu Vojvodina (3-0, 2-0). În campionat, Viktoria a trecut în precedentul joc cu 2-1 de Liberec, revenind de la 0-1, și se găsește pe locul secund, la egalitate de puncte cu liderul Sparta Praga, tocmai bătută în derbyul praghez de Slavia (0-1).

Trei dueluri a mai avut Villarreal cu formații de Cehia și nu a pierdut niciodată: două victorii, un egal, golaveraj 5-2. Adversara din Plzen a înfruntat spanioli în patru rînduri, trecîndu-și în cont un triumf, 1-0 cu Atletico în grupele EL 2012-2013, și trei eșecuri.

AICI GĂSIȚI COTELE LA VILLARREAL – PLZEN

LAZIO – ST. ETIENNE

Un singur gol a dat Lazio în ultimele trei meciuri disputate pe teren propriu în Europa, la un 1-0 insuficient cu Leverkusen în play-off-ul Ligii. Cel ce a marcat, Keita Balde, este omul de la care antrenorul Stefano Pioli așteaptă o nouă reușită pe ”Olimpico”. După două partide pe bancă, atacantul spaniol de 20 de ani urmează să fie titular cu St. Etienne pentru a conlucra în compartimentul ofensiv cu Matri. ”Balde a cam dezamăgit pînă acum, i se oferă o nouă șansă pentru a-și arăta talentul”, a scris ”La Gazzetta dello Sport” despre jucătorul cu doar un gol în Serie A și alte 5 în restul întrecerilor.

Misiunea romanilor, cu Ștefan Radu anunțat titular, pare ușurată de problemelor celor din St Etienne. Francezii se prezintă pe ”Olimpico” cu defensiva decimată. Florentin Pogba (fratele juventinului Paul) și Clement l-au regăsit la infirmierie pe Theophile-Catherine și, cum nici Assou-Ekotto nu e operațional, antrenorul Christophe Galtier s-a trezit fără 3 titulari din linia de fund. Două dintre improvizații îi vizează pe Clerc, în dreapta, și pe Brison, în stînga. Dezamăgitor și cu Nice, Eysseric ar trebui să-i lase locul în avanposturi lui Berici.

Pe locul 5 în Serie A, Lazio a legat două succese (ultimul, 2-1 la Verona cu Hellas) după dezastrul de la Napoli, 0-5. Dincolo, St. Etienne e pe 2 în Ligue 1, dar tocmai a suferit o corecție severă acasă, 1-4 cu Nice, primul eșec după 9 meciuri de fără eșec (6 victorii) în toate competițiile. Anterior în EL, lazialii au remizat afară cu Dnepr (1-1), în vreme ce francezii au făcut egal cu Rosenborg, 2-2 acasă.

AICI GĂSIȚI COTELE LA LAZIO – ST. ETIENNE

Casa Pariurilor

BESIKTAS – SPORTING LISABONA

Patru victorii și o remiză a realizat Besiktas în ultimele cinci meciuri disputate. În serie a intrat și triumful din deplasare cu Skenderbeu, 1-0 în EL, dar mai ales acel 3-2 recent cu Fenerbahce, căreia i-a aplicat primul eșec stagional, în urma căruia ”vulturii” au preluat șefia în Turcia. Sînt la egalitate de puncte cu învinsa sa, 13, dar cu un golaveraj superior datorită celui mai bun atac, 16 goluri în 6 runde.

Și Sporting impresionează pe plan intern. Dacă în startul EL s-a înclinat chiar la Lisabona, 1-3 cu Lokomotiv Moscova, lusitanii n-au pierdut în campionat în 6 runde, fiind pe poziția secundă la egalitate de puncte cu liderul FC Porto. Sporting tocmai a revenit de la Porto cu un 0-0 cu Boavista, primul meci după alte 9 în care nu a înscris. La Istanbul, antrenorul Jorge Jesus va folosi în premieră perechea de fundași central Ewerton – Naldo, obligat de accidentarea lui Paulo Oliveira. Esențial este considerat aportul mijlocașului William, în mare formă.

Besiktas contează pe randamentul în creștere al germanului Mario Gomez, două goluri cu Fener, dar și pe ambiția lui Quaresma. Portughezul de 32 de ani a cam dezamăgit, dar urmează să fie titular, mai ales că a venit cu informații utile despre fosta sa echipă, de la care a plecat în 2004 la FC Barcelona.

Din cele trei dispute acasă contra formațiilor portugheze, Besitaș le-a pierdut pe toate. Nici Sporting nu s-a impus vreodată în Turcia, avînd două remize. Lusitanii vin după 15 meciuri continentale la rînd fără victorie: ultima, 2-0 afară cu FC Zurich, s-a consemnat în grupele Europa League 2011-2012.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BEȘIKTAȘ – SPORTING

AS MONACO – TOTTENHAM

”Uniți pentru a cîștiga”. Așa își îndeamnă AS Monaco suporterii să vină la stadion pentru meciul cu Tottenham în tentativa de a redescoperi gustul succesului la domiciliu: în ultimele două partide acasă, formația din Principat a cedat de fiecare dată, încasînd cîte trei goluri. Totuși, de cinci partide încoace, în toate întrecerile, a marcat constant, ultima dată chiar de trei ori, la Guingamp (3-3). Un imbold oferă acum recuperarea mijlocașului Toulalan, a cărui experiență dă un plus de încredere jucătorilor pregătiți de Leonardo Jardim. Și Moutinho s-a refăcut, ceea ce nu s-a izbutit cu Helder Costa și Almamy Toure.

Cu un moral excelent apare Tottenham pe ”Louis ll” datorită categoricei victorii, 4-1 cu Manchester City, care a trebuit să-i cedeze șefia în Premier League concitadinei United. A fost al 7-lea din cele 9 meciuri ale sezonului în care trupa argentinianului Mauricio Pochettino a marcat. Mizează acum și pe Harry Kane. Vedeta engleză a înscris cu City pentru prima dată în această stagiune, motiv pentru Pochettino să declare: ”Oamenii se așteaptă ca Harry să marcheze mereu, ceea ce nu-i posibil. Acum, prin golul său, i s-a luat această presiune de pe umeri, se poate descătușa. A fost o reușită foarte importantă”.

În prima etapă, Monaco a remizat la Bruxelles cu Anderlecht, 1-1, în timp ce Tottenham a bătut-o pe Qarabag (3-1). Este primul lor duel oficial. Au disputat un singur amical în august 2013, cîștigat cu 5-2 de monegasci. Aceștia mai au 12 jocuri contra formațiilor din Anglia (6 victorii, 3 egaluri, 3 eșecuri), iar londonezii au disputat 6 partide cu francezii (3 victorii, două remize, o înfrîngere), pe terenul cărora nu au învins niciodată și au dat un singur gol.

AICI GĂSIȚI COTELE LA AS MONACO – TOTTENHAM

AUGSBURG – PARTIZAN

Tremură Augsburg cînd vine vorba să evolueze pe propriul stadion. Motivul este simplu: din cele patru partide desfășurate în acest sezon pe ”WWK Arena”, echipa antrenată de Markus Weinzierl a suferit nu mai puțin de trei înfrîngeri. Singura care i-a cedat a fost Hannover, 2-0, în unicul joc în care nu a primit gol. De atunci a pierdut alte două partide, ultima, 1-3 acasă cu Hoffenheim, rezultate în urma cărora roș-albii au ajuns la retrogradare, pe locul 16.

”Doar o victorie în 7 etape e foarte puțin. Nu am marcat decît 7 goluri, însă am primit 12. Păcat. Am avut multe oportunități, ratate, dar și multe erori ușor de evitat”, a explicat Weinzierl, adăugînd: ”Starea de spirit ne este un pic afectată, totuși nu suntem complet pe un drum greșit, trebuie doar să îndreptăm lucrurile mărunte care ne afectează”. Nu e exclus ca el să mizeze pe jucători mai puțin utilizați pînă acum, precum veterenul Trochowski (36 de ani), mai ales că Augsburg are programate 7 meciuri în 23 de zile.

După trei meciuri fără victorie, eșec în derbyul belgrădean cu Steaua Roșie și două egaluri, Partizan a dat primele semne de revenire printr-un 2-1 la Vozdovac. Roș-albii stau bine în atac, 25 de goluri date, dar tare rău în defensivă, învinsă de 14 ori în 11 runde. Acum se găsesc numai pe locul 3, la 9 puncte distanță de liderul Steaua Roșie, unica invincibilă din prima ligă sîrbă.

Dacă Augsburg, locul 5 în ediția trecută a Bundesligii, se află la întîia aventură europeană (1-3 în primul meci, la Bilbao), Partizan (anterior, 3-2 cu Alkmaar) a mai jucat de 13 ori contra formațiilor germane. A înregistrat 4 succese și 11 eșecuri, fără să fi cîștigat vreodată în cele 7 deplasări.

AICI GĂSIȚI COTELE LA AUGSBURG – PARTIZAN

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă