CELTA-REAL MADRID: DUPĂ PARIS, ALT EXAMEN PENTRU BENITEZ

CELTA-REAL MADRID: DUPĂ PARIS, ALT EXAMEN PENTRU BENITEZ

Celta Vigo-Real Madrid. Iată o confruntare dintre primele două clasate în Primera Division pe care puțini ar fi anticipat-o pentru etapa a 9-a. Cu victorie concludentă în fața Barcelonei, Celta așteaptă cu încredere vizita unui Real Madrid cu destule probleme de lot, dar întărit de recentul egal de la Paris cu PSG. Alte meciuri interesante ale zilei de azi ar fi cel dintre Arsenal și Everton, din Premier League, dar și duelurile din Serie A, Bundesliga și, evident, Liga 1 de la noi.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

CELTA VIGO – REAL MADRID

Duel de foc la Vigo. Pe ”Balaidos” își măsoară forțele primele două clasate din Primera, Celta și Real Madrid, singurele echipe neînvinse după 8 etape, cu același număr de puncte, 18, departajate doar de golaveraj, plus 9 față de plus 16.

Dacă din deplasare s-a întors cu trei victorii (ultima chiar pe terenul celeilalte surprize, Villarrea) și un egal, revelația Celta Vigo stă ceva mai rău acasă: două remize și două succese, între care un contondent 4-1 cu FC Barcelona. Tot pe teren propriu a bifat singura partidă fără gol dat, 0-0 cu Getafe. Cu defensiva nebătută are două jocuri.

Cu cea mai bună apărare, doar două goluri primite, dar și atac, 18 marcate, Real a realizat două succese și două remize în deplasare, ultima fiind un 1-1 cu Atletico. De două ori n-a putut marca (0-0 la Gijon, în prima etapă din Primera, și un recent cu PSG în Ligă), iar în șase rînduri apărarea i-a rămas intactă. Dacă va fi la fel și după Vigo, echipa condusă de Rafa Benitez va egala  traseul din 1987-1988, cu două goluri luate în primele 9 runde.

De două ori a pierdut Celta sezonul trecut cu Real, 0-3 la Madrid și 2-4 acasă. În fapt, a cedat 6 din ultimele 7 dueluri directe, fiind echipa din Primera care a marcat și primit cele mai multe goluri în disputele all-time ale Realului, golaveraj 130-214. Acum, trupa argentinianului Eduardo Berizzo are 7 meciuri fără  eșec pe ”Balaidos” (4 victorii), ceea ce n-a mai reușit din 2003. În plus, dacă nu va pierde, își va egala cea mai lungă serie invincibilă, de 14 partide, stabilită în 2001, cînd îl avea în lot și pe Berizzo. Ultimul gol al fostului fundaș a fost chiar contra lui Benitez, în octombrie 2003, cînd actualul antrenor al Realului era pe banca Valenciei.

Echipa cu cele mai multe goluri înscrise din careu este Celta, 16 din totalul de 17. În schimb, Real are cele mai multe reușite cu execuții din afara careului, 3. Principalii marcatori sînt Nolito (6), Iago Aspas (5), respectiv Benzema și Cristiano Ronaldo (cîte 6). Ultimul a punctat de 8 ori în ultimele 5 jocuri cu Celta.

Gazdele nu au mari probleme de efectiv după ce i-au recuperat pe Drazici și Fontas. La Real Madrid în schimb problemele continuă. Rafa Benitez nu se poate baza în continuare pe Bale, Benzema, James Rodriguez, Pepe, Dani Carvajal și Arbeloa, însă s-au refăcut Kovacic și Modric. Ambii ar trebui să fie titulari, la fel ca Sergio Ramos, deși ”căpitanul” acuză în continuare probleme la umăr după o leziune suferită în septembrie, la meciul de Champions League cu Șahtior. Dată fiind importanța partidei, dar și absența lui Pepe, Ramos va juca, dar cu infiltrații, urmînd probabil să fie menajat în etapa viitoare.

AICI GĂSIȚI COTELE LA CELTA VIGO – REAL MADRID

ARSENAL – EVERTON

Cu motoarele în plin merge Arsenal. Trezită de eșecul cu Olympiakos din Champions League, 2-3 chiar pe ”Emirates”, trupa lui Arsene Wenger nu a iertat pe nimeni în următoarele partide, cu victorii pe linie fără gol primit. Și în campionat, 3-0 cu Manchester United și Watford, dar și în Champions League, unde i-a aplicat lui Bayern prima înfrîngere stagională, 2-0. Traseul de acasă în Premier League e tot în creștere: eșec, egal, apoi două succese. Rezultatele i-au ajutat pe ”tunari” să urce pe locul secund după 9 etape, cu 19 puncte, două sub liderul Manchester City.

Pe a 9-a poziție (13p), Everton se prezintă la Londra fără să fi suferit vreun eșec în deplasare în actuala campanie: două victorii și două remize. În ultimele două runde nu a putut strînge însă decât un punct, din 1-1 cu Liverpool, plus un 0-3 pe teren propriu cu United. În plus, Everton are 18 meciuri pe terenul lui Arsenal fără succes. Conjunctura nu-l îngrijorează pe antrenorul oaspete Roberto Martinez. ”Mă uit pe ultimele rezultate ale lui Arsenal și acestea trebuie să le fi adus o mare doză de încredere”, a zis spaniolul, adăugînd: ”Sper ca ei să se fi îmbătat după meciul cu Bayern, iar cu noi să sufere de mahmureală”. Cu 2-0 a cîștigat Arsenal partida din sezonul trecut, după 2-2 în turul de la Liverpool. În vară a mai fost un amical în Asia, tranșat tot de ”tunari”, 3-1. Everton nu i-a mai învins pe londonezi din aprilie 2014, 3-0, dar pe teren propriu.

Cu cea mai bună apărare, 7 goluri luate, Arsenal a dat două treimi din cele 16 reușite în ultima jumătate de oră. Pe final accelerează și Everton: a înscris jumătate dintre cele 12 goluri între minutele 75 și 90. Gazdele l-au pierdut pentru trei săptămâni pe Ramsey, ieșit accidentat cu Bayern, indisponibili rămînînd Ospina și Arteta, în vreme ce accidentații de durată Welbeck, Wilshere și Rosicky nu vor mai putea fi văzuți în acest an. Cei de la Everton îi au incerți pe Cleverley, Pienaar și Baines, revenind Mirallas după suspendare.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ARSENAL – EVERTON

BAYER LEVERKUSEN – STUTTGART

Fără victorie de patru etape, cu remize în ultimele două, pe lîngă cea din Ligă la istoricul 4-4 cu AS Roma, Bayer Leverkusen încearcă să reintre în zona cupelor europene. Momentan se află lîngă aceasta, pe locul 7, cu 14 puncte în 9 partide. Jumătate din puncte sînt de pe teren propriu. Stuttgart, în schimb, s-a descurcat ceva mai bine în deplasare, de unde a adunat patru din cele 7 puncte în ultimele două vizite. Maxim și compania au avut un start de Bundesliga mediocru, cu un șir de 5 înfrîngeri, toată ”zestrea” strîngînd-o în ultimele patru runde.

În februarie 2009 s-a consemnat precedentul triumf al lui Stuttgart la Leverkusen, scor 4-2. Sezonul trecut, Bayer a învins acasă, 4-0, pentru a remiza în fieful șvabilor, 3-3. Ultimul 0-0 dintre ele a fost tocmai în 1996. Prima are cîte patru meciuri fără gol dat, respectiv luat – cealalată – numai cîte unul.

Boder, Hilbert, Aranguiz, Bender sînt absenții din tabăra gazdelor, care-i au incerți pe Kramer și Kiessling. De la VfB lipsesc Langerak, Gentner, Kostici, Serey Die, Ginczek, R. Kruse.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BAYER LEVERKUSEN – VFB STUTTGART

PALERMO – INTER MILANO

Scorul favorit al disputelor dintre Palermo și Inter este 1-1. Acest rezultat s-a înregistrat de nu mai puțin de 12 ori în 27 de dueluri directe desfășurate pe stadionul ”Renzo Barbera”, inclusiv sezonul anterior. În rest, au fost 6 victorii ale gazdelor și 9 ale milanezilor, golaveraj 30-40. Ultimul triumf ”nerazzurro” în deplasare datează din 2010, 2-1, datorită ”dublei” semnate de Samuel Etoo.

Un parcurs descrescător a avut Palermo acasă în actuala Serie A: victorie, egal, apoi două eșecuri, ultimul, 2-3 cu AS Roma. Runda trecută, echipa pregătită de Giuseppe Iachini a triumfat la Bologna, 1-0, primul succes după cinci partide cu un singur punct obținut. Acum e pe locul 11, cu 10 puncte în 8 runde.

Dincolo, Inter nu a pierdut deloc în trei deplasări, cu două victorii la limită și o remiză. Trupa lui Roberto Mancini se găsește în regres: după cinci succese la rînd, toate la limită (patru de 1-0), au urmat trei fără victorie, cu o înfrîngere și două egaluri. Suferă în special la atac, deoarece o singură dată a marcat de două ori, în 6 meciuri a înscris cîte un gol și deloc în runda trecută, 0-0 la Milano cu Juventus.

3-0 acasă pentru milanezi și 1-1 au fost rezultatele stagiunii precedente. Palermo a cîștigat ultima dată tot pe teren propriu, 1-0 în aprilie 2013. Acum, ambele formații punctează mai des între minutele 75 și 90. Golgeterii lor sînt suedezul Hiljemark, respectiv muntenegreanul Jovetici, cu cîte trei reușite. Lipsesc, accidentați, Djurdjevici, Bolzoni, Morganella, de o parte, Vidici și Ljajici – la ceilalți.

AICI GĂSIȚI COTELE LA PALERMO – INTER MILANO

FC SEVILLA – GETAFE

Semne de revenire dă FC Sevilla în campionat. După primele 5 etape în care a trebuit să se mulțumească doar cu două puncte (de două ori a pierdut acasă), trupa lui Unai Emery a realizat două victorii, una cu FC Barcelona, și un egal în următoarele trei. Așa a urcat pe locul 13. Totuși, a primit mereu gol în ultimele 6 partide de pe ”Sanchez Pizjuan”.

 Două poziții mai sus se află Getafe care, la fel, a avut un start slab. A pierdut primele trei runde, după care a alternat victoriile cu remize ori eșecuri în deplasare. De trei runde nu a mai cedat, perioadă în care a adunat 7 puncte, cu 7 goluri înscrise și nici unul primit.

Ambele marchează mai mult în repriza secundă. Sezonul trecut, fiecare s-a impus acasă, Sevilla cu 2-0, Getafe cu 2-1. Roș-albii nu au mai fost învinși pe teren propriu de către formația pregătită acum de Fran Escriba din noiembrie 2011, 1-3.

Gazdele au cîștigat ultimele patru partide de acasă cu Getafe, cu un singur gol luat. Au devenit, astfel, echipa din Primera cu cele mai multe victorii în fața ”albaștrilor”, 10. Aceștia n-au cîștigat în deplasare de 8 meciuri (7 înfrîngeri), cu numai două reușite în cont. În etapa trecută au bătut-o pe Las Palmas cu 4-0, nemaicîștigînd la o diferență de patru goluri de la un 5-1 chiar cu FC Sevilla în aprilie 2012.

AICI GĂSIȚI COTELE LA FC SEVILLA – GETAFE

ASA TG. MUREȘ – ASTRA GIURGIU

Meci important pentru gazde. ASA se găsește pe locul 6, ultimul de play-off, și nu are voie să facă pași greșiți în condițiile în care principala urmăritoare, CSU Craiova, are același număr de puncte 19. Oaspeții de la Astra stau liniștiți din postura de lider, cu 4 puncte avans față de urmăritoarele Viitorul, Steaua și Pandurii.

Este și o confruntare de stiluri. Acum cu un italian la timonă, Cristiano Bergodi, ardelenii contează pe a doua cea mai bună apărare, 10 goluri încasate, în vreme ce giurgiuvenii conduși de Marius Șumudică, mereu marcatori, beneficiază de cea mai prolifică linie ofensivă, cu 25 de reușite. Dintre acestea, 6 le-a semnat Budescu, iar 5 – Alibec. La gazde, primii puncheuri sînt Ramiro Costa și Jazvici, cu cîte trei goluri.

Totodată, tîrgu-mureșenii sînt neînvinși acasă, cu două victorii și 5 remize (patru de 0-0). În schimb, cei de la Astra nu au cedat deloc în deplasare, cu 6 victorii și un egal, cele două eșecuri suferindu-le de propriul teren. Inclusiv turul cu ASA, pierdut cu un incredibil 1-5 (Budescu 24 – Mureșan 7, Jazvici 12, 39, Axente 77, Manolov 89). După al doilea insucces, cel cu Pandurii, a cîștigat toate cele trei partide fără ca apărarea să-i fie întrecută.

Niciodată nu s-a impus Astra la Tg. Mureș, unde a înregistrat un eșec și două egaluri. Gazdele n-au mai triumfat din 28 august, 2-1 la Iași. Din acel moment și-au trecut în cont trei egaluri (două acasă) și două eșecuri ”afară”, ultimul pe ”Dinamo” (1-2).

AICI GĂSIȚI COTELE LA ASA TG. MUREȘ – ASTRA GIURGIU

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă