RUSIA ATACĂ MOLDOVA LUI ȘTEFAN STOICA

RUSIA ATACĂ MOLDOVA LUI ȘTEFAN STOICA

Prima zi cu meciuri din această fereastră a preliminariilor a adus și cîteva surprize, una fiind produsă, din păcate, de echipa națională a României, incapabilă să bată Finlanda, chiar pe ”Arena Națională”: Dar și înfrîngerea campioanei mondiale Germania în Irlanda poate fi socotită o surpriză de proporții. Programul de azi aduce alte partide interesante, de unde e posibil să apară rezultate neprevăzute, căci în multe dintre ele joacă selecționate deja calificate. 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

MACEDONIA – UCRAINA

Aflată pe ultimul loc, cu doar 3 puncte smulse dintr-un succes la limită cu Luxemburg, Macedonia nu mai are altă miză decît, eventual, să predea ”lanterna roșie”. De acest lucru poate profita Ucraina. Echipa condusă de Mihail Fomenko ocupă a treia treaptă (13p) și are garantat locul de baraj. Speră însă la o calificare directă, dar pentru a o obține are nevoie și de un rateu al Slovaciei, care contează pe trei puncte în plus. În ultima etapă Ucraina va întîlni Spania, pe teren propriu. Spania joacă azi, acasă, cu Luxemburg (găsiți cotele AICI).

Portarul David Nilsson (Norrkoping), născut în Suedia, e marea noutate din efectivul gazdelor. Alți doi proaspăt chemați, după ce playmakerul Nikola Gligorev a devenit incert, sînt Ilija Nestorovski (Zapresici) și Ostoja Stjepanovici (OFK). Primul a impresionat prin cele 8 goluri date în 12 partide, motiv pentru selecționerul Ljubinko Drulovici să spună: ”Credem în șansa noastră contra Ucrainei, de aceea trebuie să ne consolidăm opțiunile ofensive”. Macedonia n-a înscris deloc în ultimele două partide.

Nici Ucraina nu a marcat în precedenta partidă, dar s-a întors cu un prețios 0-0 din Slovacia. Fomenko l-a pierdut pe Malișev (Șahtior), cu o leziune la menisc, dar a adus repede în loc alt mijlocaș, pe Kameniuk (Zoria), convocat în premieră la 30 de ani.

1-0 pentru ucraineni a fost rezultatul din tur, stabilit de Sidorciuk în ultimul minut al primei reprize. Au mai fost doar alte două dueluri directe, ambele amicale: unul încheiat 0-0 în 2003, celălalt cîștigat de macedoneni cu 1-0, în 2004.

AICI GĂSIȚI COTELE LA MACEDONIA – UCRAINA

SLOVACIA – BELARUS

Cu trei puncte peste Ucraina, 19 față de 16, Slovacia își poate hotărî singură calificarea în premieră la un Euro printr-un succes cu Belarus. Ultima partidă, din Luxemburg, nici nu ar mai conta deoarece în disputa cu ucrainenii, care joacă în Macedonia, există avantajul meciurilor directe, 1-0 și 0-0. Oricum, barajul e garantat. Pentru a cîștiga însă, reprezentativa pregătită de Jan Kozak trebuie să înscrie, ceea ce nu a izbutit în ultimele două etape, în care a obținut un singur punct. Sincopele au apărut după ce în primele 6 partide cîștigase tot.

Pe de altă parte, bielorușii vin la Zilina după ce luna trecută au realizat al doilea succes din grupă, 2-0 acasă cu Luxemburg (unicul joc fără gol primit), precedentul fiind tranșat în Macedonia. Au necazuri cu efectivul. Le-a dezvăluit selecționerul Aleksandr Kațkevici: ”Avem o grămadă de indisponibili. Kornilenko s-a accidentat, Hleb e și el cu probleme, ca și Kalacev, iar Sitov s-a pregătit limitat. Nu voi mai chema pe nimeni”. Gazdele nu se pot baza pe fundașul Gyomber, suspendat.

Cu 3-1 au cîștigat slovacii turul din Belarus, decis în repriza a doua (Hamsik 65, 84, Sestak 90 – Kalacev 79). Au mai triumfat și într-un amical din martie 1996, scor 4-0. Ambele formații marchează mai ales pe final de reprize.

AICI GĂSIȚI COTELE LA SLOVACIA – BELARUS

ANGLIA – ESTONIA

Singura din preliminarii cu punctaj maxim, beneficiind în grupă de cea mai bună apărare și ofensivă (golaveraj 26-3), Anglia e scăpată de griji. Altele au devenit preocupările. ”Meciul cu Estonia este numai bun să putem experimenta, chiar un pic mai mult. Ne-am dori, totuși, să cîștigăm tot și să terminăm campania cu un record perfect”, a afirmat selecționerul Roy Hodgson. El va conta pe mai mulți jucători folosiți anterior puțin sau chiar deloc, în special tineri. Danny Ings (23 de ani, Liverpool) și Jermaine Delle Alli (19 ani, Tottenham) sînt la prima convocare.

Este o miză și pentru Rooney, care are ocazia să-și bată recordul de goluri la ”națională”, stabilit acum la 50. Wayne are însă oarece probleme medicale, precum Ings și Shelvey. Preventiv, au fost chemați Andros Townsend și Kyle Walker, ambii de la Tottenham. Indisponibil e cert John Stones.

Pe locul patru, cu 10 puncte, Estonia nu e deja victimă. Mai ales că păstrează șanse chiar la calificarea directă, barajul fiindu-i însă mai la îndemînă întrucît nu o despart decît două puncte de rivala Slovenia. Selecționerul Magnus Pehrsson, suedez, l-a trimis acasă pe Pareiko, accidentat, dar a obținut o învoire pentru mijlocașul Ilija Antonov (Levadia Tallin), care-și satisface stagiul militar. Curios, toate partidele balticilor s-au încheiat la zero de o parte ori de alta.

Trei partide s-au mai disputat între Anglia și Estonia, toate cîștigate de prima fără gol încasat. Inclusiv turul de la Tallinn, decis de reușita lui Rooney (73) din lovitură liberă. Gazdele nu au pierdut de 18 jocuri acasă, de la un 2-3 cu Croația în noiembrie 2007. În actuala campanie, fiecare echipă a înscris trei sferturi dintre goluri în a doua repriză.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ANGLIA – ESTONIA

SLOVENIA – LITUANIA

Un meci cu deciziile pe masă este cel dintre Slovenia și Lituania. Ambele speră. Cu 12 puncte, gazdele încă trag nădejde să prindă o calificare directă în condițiile în care se găsesc la trei puncte în spatele Elveției. Oricum, de pe locul trei, slovenii sînt favoriți să prindă barajul. La acesta aspiră și lituanienii, care-și joacă ultima carte. Cu 9 puncte în cont, reprezentativa antrenată de Igor Pankratjevas încă poate prinde ultima treaptă a podiumului, dar alt rezultat la Ljubljana în afară de victorie i-ar nărui orice vis.

”Lituania e imprevizibilă. Scopul nostru e să adunăm toate punctele din jocurile rămase. O luăm pas cu pas”, a zis selecționerul sloven Srecko Katanec. El a adăugat: ”Sper să am toți jucătorii sănătoși. Cel mai tare mă îngrijorează starea lui Novakovici. Îmi doresc enorm să ne putem baza pe el”. Cel în cauză a marcat ambele goluri ale triumfului din tur, scor 2-0.

Amfitrionii îl au iar la dispoziție pe atacantul Matavz (Augsburg), ținut multă vreme pe tușă de o accidentare de acum 7 luni. Totodată, l-au adus la lot pentru prima dată pe fundașul Dejan Trajkovski (Domzale). Un rol important îl va avea însă Ilicici. Acesta a spus: ”Nu trebuie să ne precipităm în ofensivă. Știm că lituanienii se apără foarte mult, astfel că vor căuta să profite de orice șansă să atace”.

Ex-stelistul Arlauskis lipsește de la oaspeți, fiind suspendat. Nici Mikolunias și Kijanskas nu au fost convocați. În schimb, au fost aduși în premieră Bartkus și Veliulis, iar Andreuskevicius reapare după o accidentare.

Slovenia a pierdut ultimele două partide, ultima, 2-3 cu Anglia, fiind singurul eșec de 6 meciuri acasă, restul terminate numai cu victorii. Dincolo, Lituania a cedat în trei deplasări fără să înscrie, învingînd numai în San Marino (2-0).

AICI GĂSIȚI COTELE LA SLOVENIA – LITUANIA

MOLDOVA – RUSIA

La debutul pe banca tehnică a Moldovei, Ștefan Stoica are parte de o partidă complicată împotriva Rusiei. Dacă echipa sa, fără victorie în 8 meciuri (doar două egaluri), mai poate spera doar la părăsirea ultimului loc, adversara se luptă strașnic pentru calificare: are două puncte peste Suedia și trei peste Muntenegru, astfel că, de pe poziția secundă,  nu-și permite absolut nici un pas greșit.

În vreme ce moldovenii vin după două eșecuri fără să înscrie, rușii au ajuns la Chișinău după două victorii fără gol primit. Anterior, pierduseră acasă cu Austria, ceea ce a precipitat separarea de Fabio Capello și instalarea lui Leonid Sluțki, totodată antrenor al liderului ȚSKA Moscova. Despre schimbare a vorbit portarul Akinfeev: ”Sluțki a sosit cu toată modestia și a resudat grupul. Ne-a cerut ca fiecare să facem eforturi individuale pentru a ne îmbina colectiv. Pot spune că el face 80 la sută din treabă, restul noi, jucătorii”.

Gîțcan și Golovatenco lipsesc de la Moldova, ambii suspendați. Rusia l-a pierdut pe Zirkov, accidentat și înlocuit cu Sennikov (ȚSKA). Revin după o lungă absență Faizulin, dar și Samedov și Tarasov. Gazdele au unul dintre puncte chiar din meciul tur, terminat surprinzător cu 1-1 (Dziuba 73 penalty – Epureanu 74). Între cele două echipe s-a mai disputat doar un amical, în 2000, cîștigat de ruși cu 1-0.

AICI GĂSIȚI COTELE LA MOLDOVA – RUSIA

MUNTENEGRU – AUSTRIA

Muntenegru crede în șansa sa. Avînd în cont 11 puncte, elevii lui Branko Brnovici sînt la trei lungimi de Rusia și la una de Suedia, așa că se bat pentru calificarea directă, dar și prinderea barajului este considerată o bună performanță.

”Sperăm să cîștigăm următoarele două meciuri, să arătăm că am făcut o treabă bună, urmată de rezultate pe măsură”, a declarat Brnovici. Cum starul Jovetici e incert, el l-a convocat pentru întîia oară pe mijlocașul Vladimir Rodici, de la Malmo: ”L-am urmărit multă vreme și sînt sigur că este suficient de bun pentru echipa națională, acum și în viitor”.

Cu calificarea de pe locul 1 în buzunar, Austria are motive să nu se relaxeze. ”Am făcut pasul cel mare, dar trebuie să cîștigăm tot pentru a intra în urna a doua valorică la tragerea la sorți”, a anunțat selecționerul Marcel Koller. Acesta l-a chemat în premieră pe unul dintre principalii marcatori de la Rapid Viena, Stefan Schwab, fiindcă ”vreau să mă edific asupra a ce știe să facă”.

Dacă oaspeții sînt neînvinși, ratând numai două puncte dintr-un egal acasă cu Suedia, muntenegrenii tocmai au pus capăt seriei de 5 meciuri fără victorie printr-un dublu 2-0 cu Liechtenstein și în Moldova. Turul de la Viena l-au pierdut cu 1-0 (Okotie 24), în singura confruntare all-time dintre cele două reprezentative.

AICI GĂSIȚI COTELE LA MUNTENEGRU – AUSTRIA

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă