MOURINHO E ÎN MARE DIFICULTATE

MOURINHO E ÎN MARE DIFICULTATE

E cel mai greu moment al lui Jose Mourinho în cel de-al doilea mandat al său la Chelsea. Înfrîngerile în campionat se adună, prestațiile în Champions League nu-s nici ele prea convingătoare, iar răbdarea patronului Roman Abramovici are și ea o limită. Iar Mourinho a simțit-o pe pielea lui la prima sa aventură londoneză. Duelul cu Stoke de azi, din Cupa Ligii, devine așadar cap de afiș, căci un nou eșec i-ar complicași mai tare situația. Dar ce ziceți de duelul dintre Wolfsburg și Bayern Munchen, din Cupa Germaniei? Vor reuși ”lupii” să se răzbune după corecția aplicată de Lewandowski în campionat? În Serie A se joacă etapă intermediară, iar Bologna-Inter deschide lista meciurilor, în vreme ce în România avem partide din Cupă.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

STOKE – CHELSEA

Jose Mourinho se află în dificultate. ”Cel mai bine o să văd cum stăm  în decembrie, la mijlocul campionatului. Atunci tragem linie”, a zis portughezul după noul eșec al lui Chelsea, 1-2 cu West Ham. Patronul Roman Avramovici nu mai are însă atîta răbdare. El a decis să aștepte doar următoarele două partide, cu Stoke în Cupa Ligii și cu Liverpool în Premier League, după care va lua măsuri în funcție de rezultate.

Pe locul 15 e Chelsea în campionat, cu 11 puncte în zece etape, cu golaveraj negativ, 15-19, avînd a treia cea mai slabă defensivă. Deja a suferit 5 eșecuri, față de trei în întreaga ediție trecută, cînd a ieșit campioană. ”Dacă ai rezultate proaste, nu-ți dorești decît să joci cît mai repede, chiar a doua zi. E bine că o întîlnim pe Stoke marți, nu așteptăm prea mult”, a mai spus Mourinho, dornic de o reacție puternică a elevilor săi, care au numai o victorie în ultimele cinci partide, în toate competițiile.

După patru succese la rînd, doar la limită (trei în campionat), adversara s-a împiedicat și ea, 0-2 acasă cu Watford. ”Facem prea multe erori, individuale, colective, dar și de poziționare pe teren”, a explicat antrenorul Mark Hughes. În Premier League (locul 14, 12p), trupa galezului nu a înscris decît de 9 ori, avînd al doilea cel mai modest atac.

Anterior, Stoke a disputat două partide în Cupa Ligii, ambele în deplasare: 1-1/8-7 la penalty-uri cu Luton Town, din liga a treia, și 1-0 cu divizionara secundă Fulham. Tot ”afară” a jucat și Chelsea singurul meci, 4-1 la Walsall, din al 3-lea eșalon. Sezonul trecut, londonezii s-au impus de două ori în campionat, 2-0 ”afară”, 2-1 pe ”Stamford Bridge”. Ultimul eșec cu Stoke l-a înregistrat pe terenul rivalei, 2-3 în decembrie 2013.

Mourinho nu-i are la dispoziție pentru această partidă pe Courtois, Ivanovic, Remy, Pedro și Matic (cel din urmă suspendat, ceilalți accidentați). Dincolo, la Stoke, Marc Hughes are probleme cu spaniolii Bojan și Muniesa, dar se va putea baza pe căpitanul echipei, Ryan Shawcross, recuperat după accidentare, care ar trebui să bifeze prima apariție stagională.

AICI GĂSIȚI COTELE LA STOKE – CHELSEA

WOLFSBURG – BAYERN

Wolfsburg caută să facă uitat coșmarul din ultimul meci cu Bayern și al său Robert Lewandowski. Pe 22 septembrie, ”lupii” s-au făcut de rușine în Bavaria, unde au avut 1-0 la pauză (Caligiuri 26), dar au pierdut cu 5-1, cu toate golurile primite de la atacantul polonez în decurs de numai 9 minute, între 51 și 60. Ca imbold au celelalte două partide directe din acest an, pe care le-au cîștigat, 4-1 în ediția anterioră din Bundesliga și 1-1 (Bendtner 89 – Robben 49) / 5-4 la loviturile de departajare în Supercupa Germaniei.

”Obiectivul nostru este să mergem din nou la Berlin, în finală”, a anunțat, înaintea disputei din ”16”-imile Cupei, mijlocașul Caligiuri, conștient că ”va fi un meci greu pentru ambele echipe. Și noi, și Bayern am jucat prea mult în ultima perioadă”. Deținătoare a Cupei, Wolfsburg ocupă locul patru în campionat, unde s-a impus mereu în ultimele trei etape, luînd gol în numai una. În faza precedentă a competiției a trecut în deplasare de Stuttgarter Kickers, 4-1.

În Bundesliga cu punctaj maxim după 10 runde, cu cea mai bună defensivă și cel mai prolific atac (golaveraj 33-4), Bayern a suferit recent primul eșec stagional, 0-2 la Londra cu Arsenal, în grupele Ligii. Și-a revenit rapid, 4-0 cu FC Koln. Cel ce a deschis scorul a fost Robben, abia recuperat după o accidentare, însă Guardiola nu știe dacă să-l titularizeze la Wolfsburg: ”Arjen a stat departe de gazon aproape trei luni, iar în acest sezon nu a disputat decît patru partide. El vrea să intre acum de la început, dar să nu uităm că pot fi consecințe nedorite în cazul în care grăbim lucrurile. Cert este că avem nevoie de calitățile lui, de capacitatea de a rezolva ca nimeni altul duelurile unu contra unu”. Anterior, în Cupă, Bayern a învins cu 3-1 la Nottingen.

Pe ”Wolkswagen Arena”, Guardiola nu poate conta pe Ribery, Badstuber, Benatia, Gotze și Rode, în vreme ce Dieter Hecking nu are absențe dintre cei care în mod normal asigură primul ”11”, așa că va putea trimite încă de la început cea mai bună garnitură.

AICI GĂSIȚI COTELE LA WOLFSBURG – BAYERN

 BOLOGNA – INTER

Pe ”Renato DallAra” își dau întîlnire două formații care suferă tare la capitolul ofensiv. Pe locul 18, primul retrogradabil, Bologna are cel mai slab atac din actuala ediție din Serie A, cu numai 6 goluri în 9 etape, jumătate semnate de Mounier. Nici Inter nu e departe: are 9 reușite (alte 14 echipe au minim tot atîtea, inclusiv ”lanterna roșie” Carpi), dar se găsește totuși pe a 4-a poziție, cu 18 puncte, două mai puține decît liderul AS Roma.

Fără nici un egal, precum Fiorentina și Lazio, sînt gazdele. Au realizat cîte o victorie acasă și în deplasare, ultima chiar runda precedentă, 2-1 la Carpi. Pe teren propriu a mai înregistrat trei înfrîngeri, toate la limită.

Inter a triumfat în primele cinci runde, dar eșecul de la Milano cu Fiorentina a făcut-o să uite cum se mai cîștigă: de trei meciuri doar a remizat, ultima dată la Palermo, 1-1. Cu excepția duelului cu Juventus (0-0), ”nerazzurri” au marcat constant, dar puțin: de 7 ori cîte un gol, o singură dată două. Roberto Mancini admite că există o problemă și crede că o cauză o reprezintă forma slabă a lui Icardi. Golgeter sezonul trecut, cu 22 de goluri, atacantul italian a înscris acum doar două goluri și încă nu a izbutit să realizeze o conexiune cu Jovetici, principalul marcator (trei reușite).

Fără Murillo, suspendat, Mancini e tentat să-l retragă în locul acestuia din defensivă pe Medel, deși are soluția Ranocchia. Apărătorul italian a căzut de ceva timp în dizgrație din cauza prestațiilor șterse. La Bologna, care a învins în acest sezon de Serie A doar două noi promovate, lipsește Aquafresca, iar Mirante și Zuculini sînt incerți.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA BOLOGNA – INTER

CONCORDIA CHIAJNA – CSMS IAȘI

De a doua confruntare directă în patru zile au parte Chiajna și CSMS Iași. Cele două echipe abia ce s-au întîlnit în campionat, în Moldova, unde oaspeții au învins cu 1-0, gol Bruno Madeira (64), în primul lor succes stagional în deplasare. ”A fost cel mai slab meci al nostru de cînd sînt eu antrenor aici”, s-a plîns tehnicianul gazdelor, Nicolo Napoli. Acum ele se înfruntă în ”optimile” Cupei, pe terenul Concordiei, acolo unde, în turul Ligii 1, s-au impus elevii lui Napoli, tot cu 1-0 (Bole 6).

În faza precedentă a întrecerii, ilfovenii au depășit echipa secundă a ASA Tg. Mureș, scor 4-0. În schimb, ieșenii  au avut emoții mari în Berceni: 1-1/4-2 la penaltyuri.

”Știm că Iașiul îl joacă mult pe Golubovici cu mingi înalte. Ne vom lua măsurile necesare. Sper să obținem măcar același rezultat ca la Iași”, a zis antrenorul gazdelor, Cornel Țălnar. Replica a venit de la președintele clubului moldovean, Florin Prunea: ”Ne dorim să ajungem cît mai departe în Cupă. Vine meciul de la Chiajna, doar la el ne gîndim. Dacă nu ne trezim repede s-ar putea să avem probleme”.

În campionat, Concordia se găsește pe locul 11, cu 16 puncte, în vreme ce CSMS se află două poziții mai sus, cu trei puncte în plus. Sezonul trecut, în Liga 1, Chiajna a triumfat de două ori cu 2-1 în fața unui adversar care, acum, are numai o victorie în ultimele 12 partide, 2-1 cu Voluntari. Prima punctează mai des în finalul de joc, cealaltă la sfîrșitul primei reprize și începutul celei secunde.

AICI GĂSIȚI COTELE LA CONCORDIA CHIAJNA – CSMS IAȘI

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă