BILBAO NU SE SIMTE BINE ÎN ZONA RETROGRADĂRII

BILBAO NU SE SIMTE BINE ÎN ZONA RETROGRADĂRII

Athletic Bilbao încearcă împotriva lui Sporting Gijon să iasă dintr-o zonă a retrogradării în care a intrat după debutul oscilant de sezon. Sporting nu e un adversar comod, astfel că meciul de pe ”San Mames” are toate datele pentru a fi unul spectaculos. Nu e singura bornă a zilei. Mai sînt partide din Portugalia și din Liga 1 de la noi.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

ATHLETIC BILBAO – GIJON

Și Bilbao, și Gijon trăiesc periculos. Ambele se găsesc lîngă zona fierbinte: una pe locul 17, primul neretrogradabil, cealaltă două poziții mai sus, diferența dintre ele după 8 runde fiind de numai un punct, 8 contra 9. În privința parcursului de pînă acum, lucrurile stau diferit. Athletic a tranșat ambele victorii pe propriul teren, intercalate cu două înfrîngeri, cu FC Barcelona și Real Madrid. N-a cedat de trei meciuri, cu un succes pe ”San Mames” și două egaluri ”afară”. Sporting, dimpotrivă, a obținut cele două triumfuri în deplasare, cărora li se adaugă o remiză și un eșec. În precedentele două etape a adunat patru puncte: 2-1 la Barcelona cu Espanol, 3-3 acasă cu Granada.

Doar o partidă din ultimele 21 de dispute cu Gijon în Primera a pierdut Athletic (12 victorii, 8 egaluri), 1-2 în octombrie 2009. Sporting e, totodată, echipa contra căreia a marcat ultima dată șapte goluri, într-un 7-0 din aprilie 1994. Precedentele dueluri au fost în ediția 2011-2012, terminate identic, 1-1.

Golgeterul gazdelor, cu cinci reușite din totalul de zece, e veteranul Aritz Aduriz. Gijon este, însă, echipa împotriva căreia acesta a adunat cele mai multe meciuri, 8, fără să poată înscrie. ”Sporting are un joc foarte asemănător cu al nostru, cu ritm și presing foarte bune. Îmi place”, a zis antrenorul bascilor, Ernesto Valverde. Acesta nu știe dacă poate miza pe Iturraspe și Laporte, ambii cu dureri musculare. Dincolo, Abelardo nu-i are la dispoziție pe portarul Cuellar și pe atacantul Carlos Castro. Beneficiază, în schimb, de progresul fundașului Lora, care a pasat decisiv la trei din cele șase goluri date de Gijon în deplasare.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ATHLETIC BILBAO – SPORTING GIJON

BELENENSES – MADEIRA

Pentru depărtarea de zona retrogradării luptă și Belenenses, și Uniao Madeira. Cu 7 puncte în cont, gazdele ocupă locul 14 și sînt neînvinse pe teren propriu, unde au obținut singura victorie în 7 etape și două remize. A înscris constant, mai puțin în eșecurile de ”afară” cu granzii Benfica (0-6) și FC Porto (0-4), iar defensiva i-a rămas neîntrecută o singură dată. Aflată pe o poziție mai jos, cu 6 puncte, Uniao este o echipă a contrastelor, deoarece are cea mai bună apărare din campionat, cu patru goluri încasate, dar și cel mai slab atac, numai 3 reușite. Unicul triumf l-a realizat în runda inaugurală. Din deplasare a revenit cu un egal și două înfrîngeri, toate cele trei remize fiind la același scor, 0-0, într-o serie stopată în etapa anterioară, 1-2 la Praia.

Ultimele meciuri directe s-au desfășurat în liga secundă, stagiunea 2012-2013. Atunci, Belenenses s-a impus de două ori, 1-0 la Madeira, 2-1 acasă. În total, au fost 9 precedente, tot cu formația din Lisabona superioară: 6 succese, două egaluri, un eșec.

Pe doi jucători nu se poate baza antrenorul gazdelor, Ricardo Sa Pinto, anume Elio Martins și Ricardo Campos. Contează însă pe forma bună a atacantului Luis Leal. Autor a două goluri în campionat, acesta tocmai a marcat o dată și a dat o pasă decisivă în victoria cu 2-1 de la Basel, în grupele Europa League, fiind inclus de UEFA în echipa rundei. Tehnicianul lui Uniao, Norton de Matos, are un incert, pe Miguel Rosa. El a zis: ”Sîntem încă în construcție, dar știu că am o echipă puternică. Avem nevoie doar de o victorie pentru a ne dezlănțui. Belenenses să se aștepte la lucruri mari de la noi”.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BELENESES – MADEIRA

VIITORUL – FC BOTOȘANI

Nici un meci nu a pierdut pe teren propriu Viitorul în actuala Liga 1. Trupa condusă de Gică Hagi a început cu două remize, după care nu a iertat pe nimeni însumînd 5 victorii la rînd, cu 12 goluri marcate și numai unul încasat. Runda trecută a triumfat la Cluj, 2-1 cu CFR. În total, a strîns 26 de puncte, cu patru sub liderul Astra. Cea care i-a învins recent pe constănțeni la Ovidiu (3-0), dar în Cupa Ligii.

Botoșaniul (12p), în schimb, nu a triumfat în nici o deplasare. Trei dintre vizite le-a terminat la egalitate, în celelalte patru a pierdut, nemarcînd deloc în patru dintre meciuri. Totuși, în ultimele două etape, de cînd pe bancă a sosit Cristi Pustai în locul demisului Leo Grozavu, moldovenii au obținut patru puncte. Numai acasă, din 1-1 cu ASA și 3-2 cu CSU Craiova, al doilea succes stagional. Din 14 runde, în 6 nu a putut înscrie, în 11 primind gol.

În așteptarea noii etape, Pustai a zis: ”Întîlnim o echipă bună, care se află pe primul loc la meciurile de acasă, unde a primit numai patru goluri. Au un bilanț foarte bun. În consecință, pentru a obține punct sau puncte trebuie să marcăm”. El s-a cazat cu elevii săi la Constanța pentru șase zile, întrucît se va confrunta cu Viitorul și în Cupă.

Turul de la Botoșani s-a încheiat 2-2 (Croitoru 20, 58 – Mitrea 3, I. Filip 33). Stagiunea precedentă, moldovenii au cîștigat în deplasare, 2-1, pentru a remiza pe propria arenă, 4-4. Tot ei conduc și la ”directe”: trei victorii, cinci egaluri, două eșecuri, golaveraj 18-16.

AICI GĂSIȚI COTELE LA VIITORUL – FC BOTOȘANI

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă