Articolul precedent

UNGARIA FAȚĂ-N FAȚĂ CU ISTORIA

UNGARIA FAȚĂ-N FAȚĂ CU ISTORIA

Va reuși Ungaria să-și păstreze avantajul luat la Oslo și să se califice astfel la un turneu final după 29 de ani? Sau Norvegia se va redresa, bazîndu-se pe experiența mai mare a jucătorilor săi, și va întoarce handicapul din prima manșă. Vom afla răspunsurile în această seară, cînd vom adăuga încă un nume pe lista țărilor participante la Euro 2016.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

UNGARIA – NORVEGIA

Ungaria pornește în avantaj meciul retur cu Norvegia datorită triumfului de la Oslo, scor 1-0, primul în fața nordicilor după o pauză de 34 de ani. Speră, astfel, să ajungă la primul turneul final de Euro din 1972 încoace. Ultima mare întrecere la care a participat a fost Mondialul din 1986, organizat de Mexic. Ca să reușească, maghiarii mizează pe flerul selecționerului Bernd Storck. Germanul nu doar că l-a chemat în premieră la echipa națională pe tînărul Laszlo Kleinheisler, însă l-a și titularizat pe ”Ulevaal”. Iar mijlocașul de 22 de ani a dat sentința printr-un șut care l-a păcălit pe portarul Nyland.

Totuși, Storck rămîne precaut. ”Tot Norvegia este favorită, are jucători excelenți. Deocamdată, noi nu am obținut nimic. Ne așteaptă 90 de minute foarte dure”, a zis el. Portarul Kiraly, cu cîteva parade salvatoare în Norvegia, unde a celebrat selecția 100, nu l-a contrazis: ”Victoria de la Oslo e importantă, dar trebuie să arătăm aceleași capacități și acasă”.

Dincolo, selecționerul Per-Mathias Hogmo nu și-a pierdut deloc optimismul, ”nu ne aflăm decît la jumătatea acestei duble confruntări”, și speră să rectifice din problemele dezvăluite de elevii săi, întrucît ”trebuie să fim mai preciși în careul advers”. Într-adevăr, norvegienii au pierdut turul deși au dominat copios la șuturi, 22-6 (pe poartă 6-4), și la cornere, 16-0, o dată lovind bara. Ceea ce l-a făcut pe Hogmo să concluzioneze: ”Am făcut un meci bun. Am avut un start fantastic, ne-am creat foarte multe situații de gol, din păcate nu le-am concretizat. Le-am spus jucătorilor mei că asta trebuie să-i motiveze și să rezolve calificarea la Budapesta”.

Ungaria a mai fost implicată într-un singur play-off, cel de dinaintea CM 1998, 1-12 la total cu fosta Iugoslavie. Absenți de la Euro din 2000 încoace, în unica lor participare la un turneu final continental, nordicii au mai disputat două baraje, ambele ratate. Primul a fost pentru CE 2004, atunci cînd au luat fața României, 1-5 la general contra Spaniei, celălalt pentru CM 2006, 0-2 cu Cehia.

După Dibusz, Roland Varga și David Markvart, toți accidentați, maghiarii l-au pierdut și pe Gera, suspendat. L-au recuperat în schimb pe Roland Juhasz, sancționat la Oslo. Conform ”Nemzeti Sport”, sînt probleme de ultimă oră cu fundașul lateral  Attila Fiola, a cărui prezență în primul ”11” e incertă.

Norvegienii nu au probleme majore de efectiv. Selecționerul Hogmo meditează încă asupra utilității introducerii încă din primul minut a lui Odegaard, pentru care, conform propriilor declarații, încă nu a găsit locul potrivit în teren.

AICI GĂSIȚI COTELE LA UNGARIA – NORVEGIA

Casa Pariurilor

CORDOBA – HUESCA (Segunda Division, ora 19:00)

Picată sezonul trecut din Primera, Cordoba caută să revină în elită și, deocamdată, calculele îi ies: Florin Andone și colegii săi sînt la șefie, cu 22 de puncte. Au avut un parcurs cît de cît constant, mai puțin ultimele trei etape, două fiind pierdute, ambele în deplasare. Pe teren propriu și-au trecut în cont 5 victorii și o înfrîngere, 1-3 cu Alcorcon. Stau bine la ofensivă, cu 15 goluri marcate (5 de Florin Andone, golgeterul echipei, desemnat jucătorul lunii octombrie în Segunda Division, dar care nu va putea disputa această partidă, fiind convocat la echipa națională a României), nu și la apărare, învinși de 14 ori.

Huesca a cedat runda trecută, 0-2 la Tarragona, după 6 partide fără eșec, cu trei succese și trei remize. În 6 vizite a înregistrat un triumf, plus două victorii și trei nuluri. Mai mult de o treime din cele 11 goluri le-a dat între minutele 75 și 90. Dincolo, Cordoba a înscris aproape trei sferturi dintre reușite după pauză.

”Am devenit foarte puternici acasă. Trebuie să continuăm tot așa”, a zis Xisco, căpitanul gazdelor. Antrenorul Jose Luis Oltra nu-l are la dispoziție pe mijlocașul sîrb Markovici, suspendat.

Ultimele confruntări directe au avut loc în stagiunea 2012-2013 a ligii secunde. Cordoba a fost atunci mai bună: 3-1 în deplasare, 2-2 acasă. În 7 partide pe teren propriu cu Huesca nu a pierdut niciodată: 6 succese, un egal, golaveraj 13-5.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA CORDOBA – HUESCA

OVIEDO – TARRAGONA (Segunda Division, ora 19:00)

De trei etape nu a mai cîștigat Oviedo, perioadă în care nu a obținut decît un punct. În ultimele două nici măcar nu a marcat, ajungînd la 279 de minute fără gol din acțiune. Pe stadionul propriu, ”Nuevo Carlos Tartiere”, și-a trecut în cont două victorii, trei remize și o înfrîngere.

Dacă gazdele sînt pe la mijlocal clasamentului, golgeterul Susaeta cerînd fanilor răbdare deoarece ”sigur vor veni vremuri mai bune”, Tarragona este intrată în lupta pentru promovare. A suferit în precedentele trei etape, cînd a obținut numai patru puncte. Din deplasare a revenit cu un triumf, trei egaluri și două eșecuri. Nu se poate baza pe Tejera, suspendat

O treime dintre cele 18 goluri le-a dat Oviedo între minutele 15 și 30. În schimb, adversara a semnat 70 la sută dintre reușitele sale în ultima jumătate de oră a jocurilor. Ultimele înfruntări au derulat sezonul anterior, în a treia divizie, cînd fiecare s-a impus acasă, Tarragona cu 2-1, Oviedo cu 3-0.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA OVIEDO – TARRAGONA

LLAGOSTERA – NUMANCIA (Segunda Divison, ora 19:00)

Ultima poziție o ocupă Llagostera, cu 10 puncte în 12 etape. S-a comportat bine în ofensivă, 13 goluri marcate, și rău în apărare, cea mai slabă din Segunda, întrecută de 20 de ori, precum cea a Almeriei. Ultimele trei partide le-a cedat pe toate, cu 9 goluri încasate și numai unul marcat. Pe teren propriu și-a trecut în cont trei victorii și trei înfrîngeri, ultimele numai la zero. ”Afară” a luat doar un punct în 6 vizite.

Cu 18 puncte, Numancia se bate pentru promovare. Șansele i-au mai scăzut în ultima perioadă: nu a obținut decît o victorie de cinci etape, 1-0 chiar în ultima, acasă cu Oviedo. Și în deplasare s-a comportat tot mai slab. A început cu un triumf, a continuat cu trei remize, apoi a suferit două înfrîngeri.

Într-un singur meci nu a luat Llagostera gol, față de 5 ale oaspeților. La partide fără să înscrie raportul este 7-4. Ambele formații punctează mai mult între minutele 75 și 90. Singurele ”directe” le-au disputat stagiunea trecută, cu Numancia mai bună, 3-2 acasă, 0-0 în deplasare.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA LLAGOSTERA – NUMANCIA

OSASUNA – MALLORCA (Segunda Division, ora 20:15)

Osasuna a căzut din Primera în 2014, iar un sezon mai tîrzie era să retrogradeze și din Segunda, dar s-a salvat pe final. Acum nu are asemenea griji deoarece se găsește în zona promovării. Și ar fi stat mai bine, însă nu a cîștigat deloc de trei runde, cu un egal și două eșecuri. Pe teren propriu a înregistrat patru victorii, o remiză și o înfrîngere.

În schimb, Mallorca nu a pierdut de 6 partide, cu patru egaluri (ultimele două cu 0-0) și două succese, ambele acasă cu 1-0. ”Afară” nu a cîștigat deloc, cu trei insuccese, apoi trei egaluri. Plătește, totuși, pentru startul slab, cu doar 5 puncte adunate în primele 7 runde. Acum are 10 puncte și se află imediat deasupra retrogradării, fiind trădată de atac, cel mai slab din Segunda cu numai 7 goluri date, nu și de apărare, a 3-a cea mai bună, întrecută de 10 ori.

Cîte 6 meciuri fără gol luat, respectiv marcat are Mallorca, în vreme ce bilanțul celor din Pamplona este de 6-3. Prima marchează mai des la începutul și finalul jocului, cealaltă a dat aproape jumătate dintre reușite între minutele 15 și 45. În ediția precedentă, fiecare s-a impus acasă: 6-4 pentru Oviedo, 3-0 pentru Mallorca. Acum, gazdele nu pot miza pe Brandon, accidentat, de dincolo lipsind suspendatul Flano.

În 32 de meciuri s-au înfruntat cele două echipe. Osasuna e superioară, cu 11 victorii, 12 remize, 9 înfrîngeri. Pe teren propriu nu a cedat în fața insularilor decît o singură dată.

AICI GĂSIȚI COTELE LA OSASUNA – MALLORCA

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă