Articolul precedent

BOSNIA ÎNCĂ MAI CREDE ÎN EURO

BOSNIA ÎNCĂ MAI CREDE ÎN EURO

Știm deja 21 de țări calificate la Euro 2016. Ultima ”națională” care și-a cîștigat biletele pentru turneul final din Franța este Ungaria. Azi o vom afla pe ce-a de-a 22-a participantă la Campionatul European. După 1-1 în Bosnia, Irlanda pare favorită înaintea confruntării de pe ”Aviva Stadium” din Dublin, dar surprize s-au mai văzut, iar Bosnia se bazează pe valoarea un pic superioară a lotului său în comparație cu cel al Irlandei.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

IRLANDA – BOSNIA

Irlanda a revenit cu un 1-1 din primul duel jucat în Bosnia, dar Martin O`Neill rămîne foarte precaut pentru returul de pe ”Aviva Stadium” din Dublin. ”Nu cred că golul din deplasare reprezintă un avantaj prea mare. Bosniacii sînt capabili să marcheze la noi, de aceea e obligatoriu ca noi să intrăm pe teren deciși să înscriem”, a declarat selecționerul ”verzilor”. Omologul Mehmed Bazdarevici l-a completat: ”Nimic nu este pierdut. Avem suficiente calități și resurse pentru a reuși. Sper să nu mai comitem atîtea erori în plan tactic și să păstrăm mai mult timp mingea. Putem învinge la Dublin, însă trebuie să creștem în intensitate”.

De 6 meciuri nu au mai pierdut irlandezii pe teren propriu, de la un 1-2 cu Suedia în septembrie 2013. De atunci au obținut două egaluri și patru victorii, între care un recent 1-0 cu campioana mondială Germania. Totodată, a înscris mereu în precedentele 7 partide oficiale, singura dată cînd n-a putut puncta în preliminarii fiind în Scoția (0-1), însă, notabil, în 7 jocuri din 11 nu a izbutit decît cîte un gol.

La rîndul său, Bosnia a înscris constant de 7 meciuri, de la un 0-3 în Israel. După acel joc a fost instalat pe bancă, în locul demisionarului Saffet Susici, Bazdarevici, care a înregistrat 5 victorii, un eșec (1-3 în Belgia) și remiza din tur cu Irlanda. În grupa eliminatorie, în deplasare, alb-albaștrii au bifat două triumfuri, un nul și două înfrîngeri.

Prezentă la un singur turneu final din istorie, CM 2014, Bosnia a mai jucat un baraj de Euro, 0-0 acasă și 2-6 în deplasare contra Portugaliei. Cu lusitanii au cedat și play-off-ul pentru CM 2010, două de 0-1. Irlanda a avut mai multe turniruri decisive. A disputat trei baraje pentru Euro: două pierdute, cu Olanda (0-2) pentru ediția din 1996 și cu Turcia (0-0 în deplasare, 1-1 acasă) pentru CE 2000, și unul cîștigat, 5-1 la general împotriva Estoniei, pentru Euro 2012. Dar și trei de Mondial: la fel, două ratate, 2-3 la general cu Belgia pentru CM 1998 și 1-2 în total cu Franța pentru 2010, și unul cîștigat, 2-1 cu Iran pentru 2002.

”Vom fi mai ofensivi la Dublin”, a promis acum O`Neill, după ce, la Zenica, Irlanda a fost săracă în ofensivă, cu unicul atacant și cu playmakerul Hoolahan izolați în terenul advers. Acum, selecționerul de 63 de ani speră să-i recupereze pe OShea și Shane Long, absenți în tur din cauza accidentărilor. Ei s-au antrenat cu restul lotului, dar prezența lor în primul ”11” va rămîne sub semnul întrebării pînă în ultimul moment. O`Neill se poate baza acum și pe Jonathan Walters, suspendat în tur, dar acum rămîne de văzut cine va fi cel sacrificat (sau dacă va fi cineva sacrificat) pentru a i se face loc atacantului de la Stoke City. În echipa de start s-ar putea regăsi și McClean, care a lăsat o bună impresie în tur.

Oaspeții îl au din nou la dispoziție pe Besici, scăpat de suspendare. Nici măcar vîntul și ploaia nu au împiedicat planurile lui Bazdarevici, astfel că ședințele de pregătire de la Dublin s-au derulat conform programării. Cu probleme medicale din tur, Mensur Mujdza s-a antrenat limitat, dar informațiile dinspre bosniaci spun că el va fi titular. Absent surprinzător în tur, experimentatul Haris Mendunjanin (Deportivo La Coruna) ar putea face pereche în linia de mijloc cu Miralem Pjanic, lăsînd cele două benzi în dreptul acelorași Visca și Lulic, iar ofensiva tot pentru Ibisevic și Dzeko, atacantul lui Cesena, înaltul Milan Duric (1,99 m) păstrîndu-și rolul de armă secretă în caz de nevoie.

AICI GĂSIȚI COTELE LA IRLANDA – BOSNIA

ANGLIA – ELVEȚIA (CALIFICĂRI EURO TINERET, GRUPA 9, ora 19:45)

Pe ”American Express Comunity” din Brighton se confruntă unicele formații neînvinse din grupa a 9-a preliminară. După trei partide jucate, Anglia și Elveția conduc seria cu cîte 7 puncte, precum Norvegia, care are un joc în plus.

Gazdele sînt singurele care încă nu au primit gol, iar cele patru goluri din cont le-au marcat numai în repriza secundă. Doar în Bosnia, 0-0, nu au putut puncta. Dincolo, elvețienii au înscris în fiecare partidă. Piedica au suferit-o chiar pe teren propriu, 1-1 contra norvegienilor. Cele două reprezentative s-au mai întlnit în septembrie 2006, cînd ”tineretul” Albionului s-a impus cu 3-2.

Ploaia a fost un obstacol la ultimele antrenamente, motiv pentru ambii tehnicieni să insiste cu pregătirea portarilor. Dacă selecționerul elvețian Heinz Moser nu se confruntă cu probleme majore de efectiv, omologul englez Gareth Southgate a trebuit să renunțe la fundașul Galloway, accidentat. În loc a chemat doi apărători, pe Baily Cargill (Bournemouth) și pe Ben Chilwell (Leicester). Cei mai familiarizați cu locurile au fost Jake Forster-Caskey, Solly March și Christian Walton, care evoluează chiar la Brighton, formație aflată pe locul 2 în liga secundă engleză.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ANGLIA – ELVEȚIA

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă