ASALT DINSPRE MANCHESTER SPRE LIDERUL SURPRIZĂ LEICESTER

ASALT DINSPRE MANCHESTER SPRE LIDERUL SURPRIZĂ LEICESTER

Dacă s-ar fi hazardat cineva să spună, în august, la startul Premier League, că duelul dintre Leicester și Manchester United din etapa a 14-a va fi unul dintre primele două clasate ar fi fost privit, cel mult, cu un zîmbet politicos. Dar chiar aceasta e situația. Lider surpriză în Anglia, Leicester, cu Claudio Ranieri pe bancă, întîlnește acasă pe United, ocupanta locului secund. Și cealaltă echipă din Manchester, City, asaltează prima poziție, bazîndu-se pe un eventual joc al rezultatelor. Alte meciuri interesante în programul zilei de azi vin din Italia, Milan-Sampdoria, dar și din Spania, acolo unde Real Sociedad încearcă să strice fiesta catalană chiar pe Camp Nou.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

MANCHESTER CITY – SOUTHAMPTON (ora 17:00)

City întîlnește pe Southampton după două eșecuri (unul cu Juventus în Champions League) și trei meciuri consecutive fără victorie. A pierdut șefia în Premier League după 1-4 pe propriul stadion cu Liverpool, în runda trecută. A fost primul eșec intern după cinci meciuri, cu trei victorii acasă și două remize albe în deplasare. Ajunși pe locul 3, cu 26 de puncte, două sub surprinzătorul liderul Leicester, ”cetățenii” contează pe al doilea cel mai bun atac după 13 runde, cu 27 de reușite.

O singură înfrîngere a suferit Southampton în ultimele 7 partide, completată de patru triumfuri și două egaluri. Nu s-a înclinat deloc în deplasare, unde a obținut patru remize și două succese. Cu 20 de puncte, la 4 depărtare de zona cupelor europene, se găsește pe a 8-a poziție.

În stagiunea anterioară, trupa chilianului Manuel Pellegrini s-a impus de două ori, fără gol primit: 3-0 ”afară”, 2-0 la Manchester. Southampton n-a mai învins-o pe City din februarie 2013, 3-1 acasă. La același scor a realizat precedentul triumf pe terenul alb-albaștrilor, în aprilie 2004.

Ambele formații înscriu mai mult în repriza secundă. Principalii marcatori sînt Sergio Aguero, cu 7 reușite, respectiv Graziano Pelle, cu 6. La pase decisive conduc David Silva (6), respectiv Mane (4).

Probleme de lot pentru ambii antrenori. Manuel Pellegrini are o absență de ultimă oră în persoana portarului titular Joe Hart, astfel că va apăra argentinianul Caballero.  Nasri, Mangala, Bony, Kompany sînt și ei accidentați, iar Zabaleta e cu semn de întrebare. Vestea bună e dată de revenirea lui David Silva, pe care Pellegrini poate conta din nou, chilianul urmînd să decidă dacă din primul minut sau doar pe parcurs.

De partea cealaltă, Ronald Koeman îl are indisponibil tocmai pe golgeterul Graziano Pelle, care e suspendat. Lipsește și Jay Rodriguez, astfel că în atac va fi titular Shane Long. Gardoș și Forster întregesc lista absenților.

AICI GĂSIȚI COTELE LA MANCHESTER CITY – SOUTHAMPTON

LEICESTER – MANCHESTER UNITED (ora 19:30)

Surprinzător duel la vîrf în Premier League. Cu 28 de puncte în 13 runde, Leicester este liderul surpriză, care a urcat pe prima poziție etapa trecută, cînd a învins la Newcastle (3-0) și a profitat de eșecul lui City, 1-4 acasă cu Liverpool. Niciodată din 1963 încoace nu s-a aflat atît de sus! United este pe locul doi, cu 27 de puncte.

E și o confruntare de stiluri. Leicester este echipa cu cel mai bun atac din Anglia, 28 de reușite, singura din campionat care a înscris în fiecare joc. Totuși, din cele 8 succese, șase au fost la limită. În plus îl dă pe golgeterul întrecerii, Jamie Vardy (13 goluri), care a fructificat 57,1 la sută din oportunitățile avute. În schimb, United deține cea mai bună apărare, cu doar 9 goluri încasate. Etapa precedentă defensiva a fost depășită la Watford (2-1) după 641 de minute de invincibilitate. Ulterior, n-a cedat nici cu PSV în Ligă (0-0).

Un singur eșec a suferit trupa italianului Claudio Ranieri și acela pe teren propriu, 2-5 cu Arsenal, de atunci realizînd în total cinci victorii și un egal. Acasă și-a mai trecut în cont patru succese și o remiză. Dincolo, elevii olandezului Louis van Gaal sînt neînvinși de cinci meciuri (trei triumfuri, două remize albe), a doua înfrîngere stagională suferind-o tot în fața ”tunarilor”, 0-3 la Londra. Ambele insuccese le-au bifat ”afară”, unde au mai înregistrat patru victorii și un egal.

Goluri multe în ediția trecută. Fiecare a cîștigat pe propria arenă: Leicester cu 5-3, United cu 3-1. ”Diavolii” nu au mai triumfat pe ”King Power Stadium” din septembrie 2003, scor 4-1.

Claudio Ranieri are numai un jucător cu probleme medicale, pe Matty James, care n-a jucat deloc în acest sezon. Incert a fost și golgeterul Vardy, cu dureri la șold, dar el a anunțat titular. Dacă va da gol și astăzi, va ajunge la 11 meciuri consecutive cu gol marcat și-l va depăși astfel performanța reușită de Ruud van Nistelrooy chiar în tricoul lui Manchester United.

Louis van Gaal se confruntă cu ceva probleme. Phil Jones și Ander Herrera s-au accidentat săptămîna trecută și au rămas în afara lotului. Fellaini și Carrick completează lista absenților, pe care se regăsesc și accidentații de durată Shaw și Antonio Valencia.

AICI GĂSIȚI COTELE LA LEICESTER – MANCHESTER UNITED

HOFFENHEIM – BORUSSIA MONCHENGLADBACH (ora 16:30)

Pe ultimul lor se află Hoffenheim, cu doar 8 puncte adunate în 13 runde. Cu cel mai slab atac din actuala Bundesliga, 12 reușite, alb-albaștrii nu au marcat deloc de patru partide (două remize albe, două eșecuri cu 1-0). Nu au nici o victorie pe teren propriu, unde au bifat trei egaluri și tot atîtea înfrîngeri. Unicul succes l-au realizat la Augsburg, 3-1 pe 26 septembrie.

Ocupanta celei de-a 5-a poziții, de Europa League (22 de puncte, unul sub zona de Ligă), Borussia Monchengladbach deține al 3-lea atac, cu 25 de reușite, după Bayern (40) și Dortmund (36). Nu a mai pierdut de 8 etape (7 victorii), serie începută după cinci eșecuri consecutive. Pe teren străin a avut trei înfrîngeri cu un gol dat, apoi trei succese cu 12 reușite.

Instalat recent pe banca gazdelor în locul lui Markus Gisdol, Huub Stevens insistă pe sistemul 4-4-2. Are dubii mai ales în atac. Titular cert ar fi numai golgeterul Volland (5 reușite), pentru a-l acompania luptîndu-se Vargas, Kuranyi, Uth și Szalai.

Dincolo, antrenorul Andre Schubert este tentat să facă modificări în echipă față de cea din victoria cu FC Sevilla, 4-2 în Ligă. Una dintre noutăți se referă la Nordtweit, care poate evolua și în defensivă, și la mijloc. N-ar lipsi însă Raffael, cel mai bun marcator (6 goluri), dar primul și la pase decisive (6).

Două victorii a obținut Borussia în duelurile stagiunii trecute, 3-1 acasă, 4-1 în deplasare. Precedentul triumf al lui Hoffenheim datează din septembrie 2013, 2-1 în propriul fief. Gazdele nu-l au la dispoziție pe Malbasici. Lista cu probleme a oaspeților e mai lungă: Alvaro Dominguez, Stranzl, Herrmann, N. Schulz, Traore, Hahn.

AICI GĂSIȚI COTELE LA HOFFENHEIM – BORUSSIA MONCHENGLADBACH

AC MILAN – SAMPDORIA (ora 21:45)

Milan caută să se reanime după ce etapa trecută a suferit primul eșec, 0-1 ”afară” cu Juventus, după cinci partide (trei victorii) fără eșec. Acum pe locul 7 (20 de puncte), ”diavolii” nu au marcat deloc de două jocuri, fiind prima echipă din clasament cu golaveraj negativ, 15-17. În schimb, din 12 runde, în doar două nu au primit gol.

La patru partide fără succes a ajuns Sampdoria (a 12-a poziție), cu două remize la unu, apoi două înfrîngeri fără să înscrie. Numai o dată a rămas cu apărarea intactă. Rezultatele slabe au dus la separarea de antrenorul Walter Zenga. Înlocuitorul acestuia, Vincenzo Montela, a debutat printr-un 0-1 la Udine, runda anterioară.

Patru triumfuri, o remiză și un eșec a înregistrat Milan pe ”San Siro”. Oaspeții lor s-au întors din deplasare fără nici o victorie, pe lîngă două egaluri și patru înfrîngeri. Cu două remize s-au terminat duelurile lor din ediția precedentă, 2-2 la Genova, 1-1 la Milano. Ultima victorie a ”Doriei” cu ”rossonerii” a fost chiar în deplasare, 1-0 în august 2012. Pe ”San Siro” au fost pînă acum 57 de ”directe”, cu avantaj gazde: 37 de succese, 10 egaluri, 10 înfrîngeri, golaveraj 104-42.

Menez, Balotelli și Bertolacci sînt absențele certe de la milanezi. Luiz Adriano, Honda, Nigel de Jong și Diego Lopez sînt și ei pe lista indisponibililor. Samp nu poate miza pe Zukanovici (suspendat), Correa și Coda (accidentați). Probleme medicale mai au Puggioni, Oneto, Krsticici, Serinelli.

AICI GĂSIȚI COTELE LA AC MILAN – SAMPDORIA

FC BARCELONA – REAL SOCIEDAD (ora 17:00)

De senzație au fost ultimele două meciuri ale Barcelonei, 4-0 cu Real la Madrid în Primera, unde-i lider cu 30 de puncte (4 peste Atletico), și 6-1 pe ”Camp Nou” cu AS Roma în Ligă. Unicii fără remiză, catalanii au cinci succese la rînd în campionat, trei fără gol primit, iar acasă au triumfat pe linie în 6 partide cu golaveraj 18-5. Cu goluri marcate în fiecare joc, ei dețin cel mai bun atac, cu 29 de reușite și trei soliști: Neymar are 12, Luis Suarez – 11, Messi – 3. 76 la sută dintre acestea au fost în repriza secundă.

Aflată pe locul 14, cu 12 puncte în tot atîtea runde, Real Sociedad este unica formație de la poziția 10 în jos fără golaveraj negativ, 14-14. Nu mai puțin de 9 goluri le-a dat Agirretxe, 5 în deplasare. Runda trecută, bascii au învins-o pe FC Sevilla cu 2-0, primul succes după două eșecuri la rînd care au dus la înlocuirea antrenorului David Moyes cu fostul secund al Barcelonei, Eusebio. Seria deplasărilor au început-o cu o remiză, apoi a alternat victoriile (două) cu înfrîngerile (trei). În precedenta vizită a cedat la Las Palmas, 0-2.

Numai cu victorii s-au încheiat ultimele 17 partide disputate acasă de Barcelona cu Real Sociedad, în 10 neluînd gol. Dintre echipele cu minimum 68 de apariții pe ”Camp Nou”, trupa din San Sebastian a învins cel mai puțin, 3. Totodată, alături de Villarreal, este formația care a luat cele mai puține goluri de la Messi, 8.

Fiecare s-a impus pe teren propriu în ediția trecută, FC Barcelona cu 2-0, Sociedad cu 1-0. Acum, gazdele îi au accidentați de Rafinha și Douglas, incert fiind Sergi Roberto. La rivali, probleme medicale ridică Oier, Zaldua, Raul Navas, Zurutuza, Jonathas, Bergara și Chori Castro, în timp ce Illaramendi este suspendat.

AICI GĂSIȚI COTELE LA FC BARCELONA – REAL SOCIEDAD

ATLETICO MADRID – ESPANOL (ora 19:15)

Apărarea are un rol important în confruntarea dintre Atletico și Espanol. Madrilenii contează pe cea mai bună defensivă din actuala Primera, cu doar 6 goluri încasate. În schimb, catalanii o au pe cea mai fragilă, întrecută de 23 de ori în 12 etape. Ei au comis cele mai multe faulturi pînă acum în campionat, 218.

Pe locul secund, cu 26 de puncte (patru mai puține decît FC Barcelona), gazdele nu au mai pierdut de 6 runde (patru victorii), cu gol dat mereu. În ultimele trei jocuri au punctat numai cîte o dată.  În ”Calderon” au patru succese, un egal (1-1 cu Real) și un eșec (1-2 cu Barcelona). De la startul campionatului, doar cu Villarreal (0-1) n-a înscris.

Cu 16 puncte în cont, Espanol (locul 10) a alternat rezultatele. A strîns patru puncte în precedentele trei etape, în care a bifat și unica remiză stagională. A pierdut ultimele două deplasări. În total, de ”afară” s-a întors cu două victorii și patru înfrîngeri.

Numai o dată s-a înclinat Atletico în cele 7 dispute (cinci triumfuri) cu Espanol avîndu-l pe bancă pe Diego Simeone. Ba, în precedentele 6 partide directe nu a primit decît un gol, sezonul trecut realizînd 2-0 la Madrid și 0-0 în Catalunya.

Griezmann e cel mai bun marcator al gazdelor, cu 5 goluri, 4 pe ”Calderon”. Catalanii îl au pe jucătorul din Primera cu cele mai multe pase decisive (5), Marco Asensio, și mizează pe forma lui Hernan Perez, care a semnat ultimele trei goluri ale lor.

Din noiembrie 2010 nu a mai cîștigat Espanol (3-2) pe terenul lui Atletico. La general, anteriorul succes a fost acasă în octombrie 2013, scor 1-0. Gazdele îl au pe Gabi suspendat. Din același motiv absentează Victor Sanchez la vizitatori, care au rămas și fără Salva Sevilla, accidentat. La Atletico, accidentat e și Jackson Martinez, iar Suqueira a fost lăsat în afara lotului.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ATLETICO MADRID – ESPANOL

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă