Articolul precedent

RANIERI VS MOURINHO, UN DUEL VECHI, O SITUAȚIE NOUĂ

RANIERI VS MOURINHO, UN DUEL VECHI, O SITUAȚIE NOUĂ

Rivalitatea dintre Claudio Ranieri și Jose Mourinho e cunoscută și nu e de azi de ieri. A început în 2004, atunci cînd Mourinho a venit la Chelsea în locul italianului, a continuat în scurtul periplu al portughezului prin Serie A, cînd Ranieri a fost din nou pierzător, și s-a perpetuat de-a lungul timpului. Astăzi, cei doi sînt din nou adversari, acum în Premier League, într-un duel extrem de intersant și într-o conjunctură absolut neașteptată, cu Chelsea foarte aproape de zona retrogradării și cu Leicester avînd posibilitate, în cazul unei victorii, să urce pe prima poziție în clasament. Deși e luni, în programul zilei găsim și alte partide extrem de interesante, cum ar fi duelul dintre Viitorul și Steaua, derby-ul dintre Beșiktaș și Galata sau confruntarea de tradiție din Serie A dintre Lazio și Sampdoria.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

LEICESTER – CHELSEA, ora 22:00

Posturi surprinzătoare pentru ambele echipe. Sub comanda italianului Claudio Ranieri, Leicester a adunat deja 32 de puncte și se bate pentru titlu. Un singur eșec a suferit în 15 etape, 2-5 acasă cu Arsenal. De atunci a obținut șase victorii și două egaluri. Contează pe cel mai eficace atac din campionat, cu 32 de goluri, nefiind meci în care să nu fi înscris. Însă, totodată, în doar trei partide defensiva nu a cedat: învinsă de 21 de ori, este cea mai fragilă dintre primele 13 clasate.

Chelsea, dimpotrivă, ocupă abia locul locul 15, cu 15 puncte, numai două peste zona retrogradării. Runda trecută a pierdut acasă cu Bournemouth (0-1) după două jocuri fără eșec și fără gol luat. În schimb, nu a marcat decît o dată în ultimele patru runde și deloc în anterioarele două: nu a mai legat trei dispute fără gol dat din aprilie 2002. În 7 deplasări nu s-a impus decît o dată, plus două remize și patru înfrîngeri. Vine, totuși, cu un moral bun după calificarea în ”optimile” Champions League.

Ranieri tocmai a fost desemnat antrenorul lunii noiembrie, la capitolul jucători triumfînd elevul său, Jamie Vardy. Atacantul de 28 de ani e golgeterul din Premier League, cu 14 reușite. El a marcat sau a pasat decisiv în fiecare din ultimele 13 etape, depășind recordul lui Stan Collymore (12) din martie-august 2005. La club îl secondează algerianul Mahrez, cu 10 goluri, dar și 6 pase decisive, ambii susținuți excelent de mijlocașul Drinkwater, fost la Manchester United.

Deja cu 8 eșecuri în cont, Chelsea stă rău și defensiv, și ofensiv, golaveraj 17-24. Principalii săi marcatori sînt Diego Costa (3 reușite), Willian, Ramires (cîte două). Îngrijorare produce Eden Hazard: belgianul n-a mai punctat din 3 mai, cu Crystal Palace, ajungînd la 23 de partide, respectiv 2.218 minute fără gol.

Leicester a pierdut pe linie precedentele 6 dueluri cu Chelsea din Premier League. Ultimul său triumf datează tocmai din februarie 2001, scor 2-1. Sezonul trecut, alb-albaștrii s-au înclinat cu 2-0 acasă și cu 3-1 ”afară”. Totuși, de la ultimul eșec, din aprilie 2015, ei nu au mai pierdut decît o dată în 19 meciuri de Premier League.

De Laet și Matt James sînt cei doi jucători indisponibili de la gazde, care l-au recuperat pe Nathan Dyer. Jose Mourinho îi are din nou sub comandă pe Terry, Ramires și Falcao, refăcuți, incert rămînînd Cesc Fabregas.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA LEICESTER – CHELSEA

VIITORUL – STEAUA, ora 20:30

Viitorul face cel mai bun sezon al său în Liga 1. După 21 de etape e pe locul 2, cu 40 de puncte, la 5 de liderul Astra. Echipa pregătită de Gică Hagi beneficiază de cea mai prolifică linie ofensivă, cu 42 de goluri date, o medie de exact două pe meci. Primii marcatori sînt Tănase, cu 8 goluri, apoi Aganovici și Cernat, cîte 7. Constănțenii nu au mai pierdut de patru partide, cu două victorii și două egaluri cu minimum două reușite în fiecare. Ei înscriu constant de 8 partide, iar în ultima vizită primită au pus la colț Craiova, 4-0. Pe teren propriu au strîns 7 succese, două remize și un eșec, 1-2 cu Astra pe 6 noiembrie.

Steaua a legat două meciuri fără eșec, un egal și o victorie, 2-0 cu Craiova la revenirea lui Laurențiu Reghecampf pe banca tehnică a roș-albaștrilor. Aceștia nu au mai triumfat pe teren străin din 3 octombrie, 2-1 la Iași. De atunci, de ”afară” s-au întors cu două egaluri și două eșecuri, cu CFR și Dinamo. În total, au marcat de 27 de ori, la care au participat 27 de jucători cu gol ori pasă decisivă. Dincolo, la cele 42 de reușite adverse au contribuit doar 14 fotbaliști.

În tur, Steaua a învins cu 1-0 (Stanciu 20) în prima înfrîngere stagională a Viitorului. Ulterior a mai fost un amical în care dobrogenii și-au luat revanșa, tot cu 1-0 (Chițu 41). Sezonul anterior, bucureștenii s-au impus cu 1-0 ”afară” și cu 4-1 acasă. În 7 meciuri oficiale, Viitorul i-a învins numai o dată, 5-2 în ”Ghencea” în mai 2013, rezultat important în salvarea atunci de la retrogradare. În rest, Steaua are 6 victorii, ultimele 5 consecutiv, cu 13 goluri date și numai unul încasat.

Stanciu este golgeterul oaspeților, cu 7 reușite, secondat de Chipciu, cu 6. Nici unul nu poate fi folosit însă: primul este suspendat, precum Rîpă, iar celălalt – accidentat, ca și Kharja. În plus, Tade este incert. Hagi are întregul efectiv la dispoziție.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA VIITORUL – STEAUA

LAZIO ROMA – SAMPDORIA, ora 21:45

De 6 etape nu a mai cîștigat Lazio, răstimp în care și-a trecut în cont două două egaluri și patru înfrîngeri, mereu cu gol primit și cu doar unul dat în ultimele patru jocuri. Traseul modest a făcut ca romanii să cadă tocmai pe locul 13, cu 19 puncte în 15 meciuri, golaveraj 17-24. Deasupra lor nu există formație cu apărare mai fragilă ori atac mai ineficient, ei avînd cel mai slab golaveraj dintre primele 14 clasate. Pe teren propriu nu a luat decît un punct în precedentele trei partide, anterior avînd cinci succese la rînd.

Sampdoria nu a cîștigat tot de 6 meciuri, cu două remize și patru înfrîngeri, ultimele două cu 7 goluri încasate și numai două date. În total, a legat 12 jocuri în care defensiva i-a fost învinsă. Între timp, pe bancă, în locul lui Walter Zenga a venit Vincenzo Montella, însă acesta nu a obținut absolut nimic în trei runde. Genovezii beneficiază de cel mai bun atac de la locul 6 în jos, cu 21 de reușite, dar au și a treia cea mai fragilă defensivă, întrecută de 25 de ori, doar Carpi și Frosinone stînd mai rău. Ei au adunat 16 puncte, două deasupra zonei retrogradării.

Lazio a triumfat în ambele partide din stagiunea anterioară, 3-0 acasă, 1-0 în deplasare. Ultima victorie a Sampdoriei a fost pe teren propriu, 2-0 în august 2010, de atunci bifînd 6 eșecuri și un nul, cu 11 goluri încasate și doar unul marcat. Pe ”Olimpico” nu a mai învins din ianuarie 2005, scor 2-1. Din acel moment, în 9 vizite primite, romanii au realizat 8 victorii și un egal, cu numai două goluri luate.

Mauricio este suspendat la gazde, de la care mai lipsesc accidentații De Vrij, Lulici, Basta, Kishna. O singură absență importantă la genovezi, Krsticici, cu probleme medicale.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA LAZIO ROMA – SAMPDORIA

BEȘIKTAȘ – GALATASARAY, ora 20:00

Unul din marile derbyuri ale Turciei le găsește pe Beșiktaș și Galatasaray în frunte la eficacitate. Ele au cele mai bune atacuri după 14 etape, cu 32, respectiv 33 de goluri înscrise, cu Gomez (10), Cenk Tosun (5), respectiv Podolski, Burak Yilmaz (cîte 7) principali marcatori. În clasament, situația este alta. Avînd cel mai mare număr de victorii, 10, gazdele se bat la titlu cu 32 de puncte în cont, în vreme ce adversarii au 26, fiind trași în jos de numărul mare de remize, 5. Pe băncile lor se găsesc doi foști selecționeri turci, Senol Gunes, respectiv Mustafa Denizli.

Beșiktaș a suferit ambele înfrîngeri stagionale chiar pe teren propriu, ultima în precedenta vizită primită, 0-2 cu Akhisar Manisa. Este singurul eșec de 12 runde încoace și unica partidă în care nu a putut înscrie de la startul campionatului. Acasă mai are patru succese și un egal.

Galatasaray a învins-o runda trecută pe Bursa, 3-0, după trei partide la rînd fără triumf, cu un insucces, apoi două remize, cu 8 goluri date și 9 încasate. Pe teren străin n-a mai cîștigat de trei jocuri (o înfrîngere, două nuluri), anterior bifînd o remiză și trei succese. Trupa Cim Bom a înscris în fiecare etapă.

În ediția anterioară, Galata a învins de două ori cu același scor, 2-0. Precedentul triumf al lui Beșiktaș a fost pe teren propriu, 2-0 în aprilie 2011. De atunci, roș-galbenii au obținut trei egaluri și șapte victorii, ultimele cinci consecutiv, patru fără gol încasat.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA BEȘIKTAȘ – GALATASARAY

COIMBRA – BELENENSES, ora 22:00

Academica Coimbra retrăiește situația din sezonul precedent și se chinuie să evite retrogradarea. După 12 runde se găsește în zona fierbinte, cu numai 7 puncte, cu o singură victorie în cont plus una dintre cele mai slabe apărări, dar și atacuri, golaveraj 6-20. Meciul trecut a pierdut pe terenul Benficăi, 0-3, după o serie de cinci partide fără eșec, cu un succes, 1-0 acasă cu Maritimo, și patru remize, toate 1-1. Anterior, pe propria arenă mai bifase trei înfrîngeri.

În vizită vine Belenenses, aflată în a doua parte a clasamentului, cu 13 puncte. Formația din Lisabona a cedat ultimele două partide, fără să înscrie. Are cel mai bun atac de la locul 11 în jos, cu 12 reușite, dar cea mai slabă defensivă din campionat, cu 26 de goluri luate. 15 le-a primit de la primele patru clasate, Benfica (6), FC Porto, Braga (cîte 4), Sporting (1), cărora nu a putut să le marcheze deloc. Din deplasare nu a revenit cu nici o victorie, ci numai cu două nuluri și patru înfrîngeri, ultimele trei la rînd, fără să înscrie. Șefii clubului au dat vina pentru traseul modest pe participarea în grupele Europa League, care a generat totuși 3,5 milioane de euro.

Cu două egaluri s-au încheiat duelurile din sezonul precedent, 0-0 la Lisabona, 1-1 la Coimbra. Ultima victorie obținută de Academica a fost acasă, 2-1 în septembrie 2013, în vreme ce Belenenses nu s-a mai impus din noiembrie 2008, 1-0 acasă, iar în deplasare – din decembrie 2005, scor 1-0.

Gazdele au mari probleme la mijloc, unde Obiora, Nuno Piloto și Fernando Alexandre sînt accidentați, iar sud-coreeanul Mun Ki-hwang este plecat la ”naționala” olimpică a țării sale. Belenenses are o singură mare grijă, recuperarea atacantului Miguel Rosa.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA COIMBRA – BELENENSES

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă