MANCHESTER CITY VREA ȘI CUPA LIGII ÎN ACEST SEZON

MANCHESTER CITY VREA ȘI CUPA LIGII ÎN ACEST SEZON

La noi e Ziua Națională, dar în alte locuri fotbalul își continuă nestingherit cursul. Iar acest mijloc de săptămînă e dedicat diferitelor cupe naționale. Mai puțin în România, unde e programată o etapă intermediară foarte importantă în lupta pentru play-off și play-out. În Anglia e Cupa Ligii, iar în contextul competiției Manchester City pare principala favorită. ”Cetățenii” caută, acasă cu Hull City, să confirme că au ieșit din pasa neagră. Everton, și ea o candidată la trofeu, joacă în deplasare, la Middlesbrough, celelalte două ”sferturi” urmînd a se juca mîine. 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

MANCHESTER CITY – HULL CITY ora 21:45

Și-a revenit Manchester City. După trei partide fără victorie în toate competițiile (un egal, apoi două eșecuri), în două neputînd să înscrie, echipa chilianului Manuel Pellegrini tocmai a învins-o pe Southampton, 3-1. Succesul a ajutat-o să revină la șefie în Premier League, ajutată și de remiza dintre Leicester și Manchester United (1-1).

Cu cel puțin un gol luat în precedentele 9 meciuri de acasă, ”cetățenii” primesc vizita celor de la Hull City. Aceștia ocupă locul patru în liga secundă, cu pretenții de promovare. Elevii lui Steve Bruce n-au mai cîștigat însă de două etape, în ultima pierzînd acasă, 0-2 cu Derby County, și în ambele au primit gol după trei partide în care defensiva nu le cedase deloc.

City a urcat în ”sferturile” Cupei Ligii în urma a două triumfuri detașate, 4-1 la Sunderland și 5-1 cu Crystal Palace. Hull a avut de trecut patru faze: 2-2/4-3 la Accrington, 1-0 cu Rochdale și cu Swansea, 1-1/5-4 la penalty-uri cu Leicester.

Cele două adversare s-au întîlnit sezonul trecut în Premier League. City a învins atunci în deplasare, 4-2, dar a remizat pe teren propriu, 1-1. Ultima victorie a lui Hull a fost un 2-1 acasă în februarie 2010, tot în Premier League.

Gazdele înscriu mai des în repriza a doua, în vreme ce adversarii punctează echilibrat în ambele părți ale jocului. În privința efectivului, la primii Hart este accidentat, iar Bony și Iheanacho sînt incerți. Pellegrini este tentat să-l menajeze pe Aguero, dar ar putea să-i ofere lui David Silva șansa de a fi din nou titular, după două luni. Chilianul contează și pe forma belgianului De Bruyne, cu 3 goluri și 6 pase decisive în 6 meciuri pe ”Etihad”. Oaspeții au patru indisponibili, pe Dawson, Meyler, Diomande, Snodgrass.

AICI GĂSIȚI COTELE LA MANCHESTER CITY – HULL CITY

MIDDLESBROUGH – EVERTON ora 21:45

Patru victorii, plus un eșec, toate încheiate la zero, a înregistrat Middlesbrough în ultimele cinci partide. Rezultatele au ajutat-o să ajungă pe locul doi în liga secundă, de promovare. Cu unul dintre cele mai bune atacuri (27 de reușite), formația condusă de spaniolul Aitor Karanka are cel mai mare număr de succese, 11, dar și un obicei aparte: punctează rar în primele 15 minute. Din lot fac parte jucători experimentați ca Woodgate, Amorebieta, Fabbrini, Stuani.

Și Everton deține una dintre cele mei eficiente linii ofensive, tot cu 27 de reușite în 14 jocuri din Premier League, unde ocupă a 7-a poziție. Rolul principal îi revine belgianului Romelu Lukaku, cu 8 reușite în ultimele 8 runde, cinci din pasa lui Deulofeu. Îl secondează Ross Barkley, mijlocașul englez implicat direct în cele mai multe goluri în prima ligă, cu 6 reușite și 5 pase decisive. Pregătită tot de un spaniol, Robert Martinez, Everton e neînvinsă de cinci meciuri în toate competițiile, de la un 1-2 cu Arsenal pe 24 octombrie. De 6 partide marchează constant.

În fazele anterioare ale Cupei Ligii, Boro a trecut de Oldham (3-1), Burton (2-1 după prelungiri), Wolverhampton (3-0) și, mai ales, Manchester United (0-0/3-1 la penaltyuri), chiar pe ”Old Trafford”. La rîndul său, trupa din Liverpool le-a eliminat pe Barnsley (5-3 după prelungiri), Reading (2-1) și Norwich (1-1/4-3 pen.).

În martie 2009 s-a disputat ultimul meci direct, în Cupă, cînd Everton s-a impus cu 2-1. Tot aceasta este prima la duelurile all-time: 55 de victorii, 28 de egaluri, 31 de eșecuri, golaveraj 191/144.

AICI GĂSIȚI COTELE LA MIDDLESBROUGH – EVERTON

AC MILAN – CROTONE ora 22:00

Milan tocmai a obținut cea mai detașată victorie stagională, 4-1 acasă în fața Sampdoriei. A arătat, astfel, că a trecut rapid peste înfrîngerea de la Torino, 0-1 cu Juventus, singura din precedentele 7 partide. De alte două nu înscrisese. Cu 23 de puncte a urcat în zona cupelor europene, antrenorul sîrb Sinișa Mihajlovici arătîndu-se satisfăcut că echipa sa răspunde bine la ambele module folosite, 4-3-3 și 4-4-2.

Rivala din ”optimile” Cupei este Crotone, ocupanta poziției secunde din Serie B. În 15 runde a strîns 31 de puncte, unul mai puțin față de liderul Cagliari. Echipa antrenată de croatul Ivan Jurici nu a pierdut deloc de patru partide (trei victorii) și a marcat mereu în ultimele 8 jocuri.

Ambele formații punctează mai mult după pauză. Anterior, Milan a învins-o pe Perugia, scor 2-0. În schimb, Crotone le-a eliminat pe FeralpiSalo și pe Ternana cu același scor, 1-0.

Balotelli și Bertolacci, accidentați, lipsesc de la milanezi. Mihajlovici contează, în schimb, pe tînărul Niang (20 de ani), autor al lui ”duble” cu Sampdoria. Adus în 2012 de la Caen, cu 3 milioane de euro, acesta este unul dintre cei zece jucători din lotul ”rossonero” născuți din 1990 încoace.

AICI GĂSIȚI COTELE LA AC MILAN – CROTONE

CFR CLUJ – PANDURII ora 20:30

CFR nu are voie să piardă în tentativa de a prinde play-off-ul. Acum se găsește pe locul 9, cu 22 de puncte, 5 sub ASA, iar orice rezultat în afara victoriei i-ar periclita obiectivul. Cu aceeași țintă, Pandurii este mult mai bine poziționată, pe a treia treaptă (36p), dar se poate gîndi foarte bine și la titlu deoarece distanța față de liderul Astra este de numai patru puncte. De trei meciuri, ultimele două fără gol dat, nu au mai cîștigat clujenii. După victoria cu Steaua (2-0) ei au înregistrat două egaluri și un eșec la Ploiești, 0-1 cu Petrolul. Pe teren propriu au bifat cinci succese, două remize, două înfrîngeri. Doar în ultima vizită primită nu au marcat, la 0-0 cu Iași, ardelenii avînd singura formație de la locul 7 în jos cu golaveraj pozitiv, 24-18.

Contra aceleiași echipe moldovene a suferit Pandurii singurul eșec din precedentele 13 meciuri, 0-1, apoi și-a trecut în cont două victorii acasă. Din deplasare s-a mai întors cu un insucces, plus trei triumfuri și patru nuluri.

Cele două echipe oferă primii marcatori din Liga 1, pe spaniolul Cristian Lopez, autor a 9 goluri, respectiv pe Ioan Hora, care a semnat 11 din cele 26 de reușite ale oltenilor. Nici unul nu a punctat însă în tur, terminat 1-1 (Momcilovici 35 – Șandru 44 autogol). Sezonul trecut Pandurii s-a descurcat mai bine, 0-0 la Tg. Jiu și 4-0 la Cluj. Precedentul succes al CFR-ului a fost în martie 2014, 1-0 ”afară”, în vreme ce acasă nu s-a mai impus din martie 2012, scor 2-0.

Gazdele nu pot conta pe portarul Traian Marc, cu fractură de claviculă. În locul acestuia între buturi se va afla Vîtcă. Gorjenii nu au probleme majore în lot.

AICI GĂSIȚI COTELE LA CFR CLUJ – PANDURII

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă