LAZIO-JUVE: VITAL PENTRU ”BĂTRÎNA DOAMNĂ”, CRUCIAL PENTRU STEFANO PIOLI

LAZIO-JUVE: VITAL PENTRU ”BĂTRÎNA DOAMNĂ”, CRUCIAL PENTRU STEFANO PIOLI

Lazio-Juventus e cel mai important și interesant meci al acestei zile de vineri. Vital pentru tentativa campioanei Italiei de a-și păstra parcursul ascendent din ultimele 5 etape, dar și de a se menține în preajma luptei pentru titlu, duelul de pe ”Olimpico” pare crucial pentru soarta lui Stefano Pioli. Antrenorul lui Lazio ar putea fi demis în cazul unui nou eșec, căci Lazio e în cădere liberă de ceva vreme. Tot azi se mai joacă un foarte interesant duel în Ligue 1, Nice-PSG, în Bundesliga, în Liga 1 de la noi, în timp ce în Turcia se joacă Galata-Bursaspor.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

NICE – PSG, ora 21:30

”Allianz Riviera” găzduiește disputa dintre formațiile cu cele mai bune linii ofensive din actuala Ligue 1. În 16 etape, Nice a marcat 30 de goluri, iar PSG – 37, ambele înscriind mai mult în repriza a doua. Cu toate acestea, gazdele nu au mai punctat de două meciuri, în vreme ce parizienii au rămas pe zero doar runda trecută, în singurul joc stagional în care nu au găsit drumul spre plasa adversă. Ei contează și pe cea mai solidă apărare, numai 8 goluri încasate, în vreme ce cei de pe Coasta de Azur au primit 19.

Șapte puncte a strîns Nice în precedentele patru partide, trei fără să ia gol. În anteriorul duel de acasă a pus-o la colț pe Lyon, 3-0. În total, pe teren propriu a înregistrat trei victorii, o remiză și trei înfrîngeri. Trupa condusă de Claude Puel ocupă locul 5, cu 25 de puncte, imediat sub zona cupelor continentale.

Lider neînvins, cu 42 de puncte, 13 peste secondanta Caen, PSG s-a împiedicat la Angers (0-0) după 9 succese consecutive. Două din cele trei egaluri le-a bifat pe teren străin.

Sezonul trecut, parizienii au triumfat de două ori, 1-0 acasă, 3-1 pe ”Riviere Allianz”. Ultima victorie a lui Nice a fost pe propria arenă, 2-1 în decembrie 2012. De atunci a pierdut de 6 ori la rînd.

Puel speră să-l recupereze pe golgeterul Ben Arfa, suferind cîteva zile de febră. Sigur nu pot juca Plea, Ricardo Pereira, Le Bihan, Pouplin. Dincolo, Laurent Blanc nu-i are la dispoziție pe Verratti, Pastore, Van der Wiel, în vreme ce Matuidi și Lavezzi sînt incerți.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA NICE  – PSG

SCHALKE – HANNOVER, ora 21:30

Printr-o perioadă delicată trece Schalke. Formația pregătită de Andre Breitenreiter nu a mai învins de cinci partide, de la un 2-1 acasă cu Hertha, pe 17 octombrie. De atunci a suferit trei eșecuri cu cîte trei goluri primite și a obținut două egaluri cu 1-1, ultimul runda trecută, la Leverkusen. În acest răstimp a marcat mereu, dar a și încasat la fel.  Bilanțul general de pe teren propriu este de trei victorii, două remize și două înfrîngeri.

Dacă gazdele se găsesc pe locul 8, cu 21 de puncte în 14 runde, Hannover vine pe ”Veltins Arena” ca ocupantă a poziției a 14-a, cu 14 puncte, 4 peste retrogradare. Etapa trecută a izbutit cel mai detașat succes stagional, 4-0 pe teren propriu cu Ingolstadt, sosit după două eșecuri la rînd. Elevii lui Michael Frontczek au înscris constant de 9 meciuri. Din deplasare au revenit cu două triumfuri, două nuluri și trei insuccese.

În general, în ultimii ani, fiecare a cîștigat acasă. Așa a fost inclusiv stagiunea precedentă, cînd Schalke s-a impus cu 1-0, iar Hannover cu 2-1. Negru-verzii nu s-au mai impus la Gelsenkirchen din august 2010, scor 2-1.

Fără Giefer, Felipe Santana, Nastasici, Uchida, Sam și Hoger trebuie să evolueze Schalke. Față de runda anterioară, Geis ar reveni ca mijlocaș defensiv, Choupo-Moting și-a cîștigat postul de titular datorită reușitei de la Leverkusen, în defavoarea lui Di Santo, iar Huntelaar ar fi susținut în ofensivă de Meier.

Hannover nu se poate baza pe golgeterul Kyiotake, accidentat, ca și Sakai. Speră, în schimb, să-l recupereze pe portarul Zieler, afectat recent de o infecție gastro-intestinală.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA SCHALKE 04 – HANNOVER

LAZIO ROMA – JUVENTUS TORINO, ora 21:45

Partida cu Juventus poate fi crucială pentru Stefano Pioli. După un start bun, Lazio a tot căzut: nu a mai cîștigat de cinci etape, cu patru înfrîngeri și un egal. Seria negativă pune în pericol postul tehnicianului italian, care riscă să fie demis în cazul unui nou pas greșit.

Situația este cu atît mai dificilă cu cît torinezii se prezintă pe ”Olimpico” în mare formă. Ei au triumfat pe linie în ultimele patru runde, cînd au și înscris mai mult, și nu au suferit decît un eșec în precedentele 8 partide. Așa au urcat din zona retrogradării pînă pe locul 5, de Europa League, cu un parcurs invers celui lazial. ”Afară” au înregistrat trei victorii, precedentele două consecutiv, plus un egal și trei eșecuri. Anterioara vizită a fost la Palermo, 3-0, cea care tocmai remizase în fieful romanilor (1-1).

Dacă la atacuri diferența nu-i mare, 17 goluri date contra 20, în schimb la apărare este semnificativă. Pe a 10-a poziție, Lazio deține a treia cea mai slabă defensivă, întrecută de 22 de ori, fiind prima formație din clasament cu golaveraj negativ. Dincolo, torinezii nu au cedat decît de 11 ori, doar Napoli și Inter stînd mai bine (9). Antrenorul Massimiliano Allegri pare să fi găsit formula cîștigătoare într-o așezare 3-5-2.

De patru ori s-au confruntat cele două echipe sezonul trecut și tot de atîtea ori a învins Juventus: 3-0 și 2-0 în campionat, 2-1 după prelungiri în finala Cupei și 2-0 în Supercupă. Ultimul succes al lui Lazio a fost în Cupă, 2-1 acasă în ianuarie 2013. Pe ”Olimpico” nu a mai depășit-o pe ”Bătrîna Doamnă” în Serie A din decembrie 2003, scor 2-0.

Operat la unul dintre degetele mîinii drepte, Lulici absentează cert de la gazde. Incert este Basta. Juventus nu poate conta pe Pogba, suspendat, și nici pe accidentații Khedira, Roberto Pereyra și Hernanes. În dubiu este folosirea mijlocașului Lemina.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA LAZIO – JUVENTUS

CFR CLUJ – CONCORDIA CHIAJNA, ora 20:30

De patru partide nu a mai învins CFR. După un 2-0 cu Steaua au urmat două egaluri, apoi două înfrîngeri, cu un singur gol marcat în precedentele trei meciuri, în 1-2 cu Pandurii acasă. Clujenii s-au depărtat astfel de zona play-off, ei fiind, după 20 de etape, pe locul 9, cu 22 de puncte. Totuși, sînt singurii de la poziția a 8-a în jos cu golaveraj pozitiv, 25-20. Pe teren propriu au înregistrat cinci succese, două remize și trei eșecuri.

Concordia, în schimb, deține a doua cea mai slabă apărare, cu 31 de goluri primite. Doar Voluntari stă mai rău (32). Cu 15 puncte în cont, gruparea din Chiajna a schimbat din nou antrenorul, Adrian Falub înlocuindu-l pe Cornel Țălnar. După un eșec la debut, 0-2 ”afară” cu Pandurii, acesta a obținut un prim rezultat satisfăcător, 2-2 acasă cu Viitorul. Din deplasare, Concordia s-a întors cu un triumf, trei egaluri și 6 înfrîngeri.

În tur, Chiajna s-a impus cu 2-1 (M. Cristescu 19, 89 – Beleck 74), dar sezonul trecut CFR a fost mai bună: 1-1 ”afară”, 2-1 acasă. Unicul succes al galben-verzilor la Cluj s-a consemnat în aprilie 2012, scor 4-2.

Fără portarul Marc, accidentat, gazdele contează mult pe Cristian Lopez, golgeter cu 9 reușite. La rivali, principalul marcator este Serediuc (4). Dacă ardelenii punctează echilibrat în ambele reprize, Concordia a înscris în repriza a doua aproape trei sferturi dintre cele 18 reușite stagionale.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA CFR CLUJ – CONCORDIA CHIAJNA

GALATASARAY – BURSASPOR, ora 20:00

Cel mai eficient atac, cu 30 de goluri date în 13 etape, deține Galatasaray, ceea ce înseamnă o medie de 2,31 de reușite pe meci. Nu a fost joc în care să nu puncteze. Totodată, însă, formația Cim Bom are și cea mai slabă defensivă dintre primele 9 clasate, cu 18 goluri primite. Numai de trei ori a scăpat neînvinsă. Și din această cauză nu se află decît pe locul 4, cu 23 de puncte, la 7 depărtare de noul lider, Fenerbahce.

De trei partide nu a mai învins Galata, un eșec și două remize, cu 8 goluri marcate și 9 încasate. Perioada proastă a dus la o schimbare pe banca tehnică: Senol Gunes l-a substituit pe Hamza Hamzaoglu, cel ce cîștigase tot pe plan intern sezonul trecut.

Bursaspor se prezintă la Istanbul ca ocupantă a unui modest loc 12, cu 15 puncte. Este unica formație din SuperLig fără remiză. A pierdut mereu în ultimele trei partide, cu două goluri înscrise în 6 primite. ”Crocodilii” sînt datori și în defensivă, învinsă de 18 ori, și în atac, cu doar 14 reușite. Dintre acestea, 7 le-a semnat cehul Necid, secondat de Dzsudzsak, cu 3. Maghiarul a dat și patru pase decisive. La gazde, primii marcatori sînt Podolski și Burak Yiilmaz, cu cîte 6 reușite.

Patru dueluri directe au fost stagiunea precedentă. Galatasaray a ieșit mereu mai bine: 2-0 și 2-2 în campionat, 3-2 în finala Cupei și 1-0 în Supercupă. Ultima victorie a Bursei: 1-0 în ianuarie 2012 acasă, plus 2-0 în august 2010 la Istanbu

AICI GĂSIȚI COTELE LA GALATASARAY – BURSASPOR

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă