ÎN CĂUTAREA VREMURILOR DE ALTĂDATĂ

ÎN CĂUTAREA VREMURILOR DE ALTĂDATĂ

La mijlocul acestei săptămîni avem ultimul rendez-vouz din acest an cu competițiile europene. Pînă atunci, programul zilei de azi cuprinde cîteva partide interesante. În Anglia, Everton încearcă să regăsească farmecul vremurilor de altădată, când conta în lupta pentru cupele europene și chiar arbitra duelul pentru titlu. Se bazează pentru acest demers pe forma bună a lui Lukaku și Deulofeu. Tot azi se mai joacă partide din Spania, Portugalia, iar la noi, în Liga 1, e programat un meci de tradiție, de mare impact nu demult, între Petrolul și Dinamo.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

EVERTON – CRYSTAL PALACE, ora 22:00

Cu una dintre cele mai bune linii ofensive se poate lăuda Everton. În 14 etape, elevii spaniolului Roberto Martinez au marcat de 27 de ori, numai liderul Leicester (32) și Manchester City (30) punctînd mai mult. Ei sînt neînvinși de patru jocuri, cu victorii nete acasă (6-2 cu Sunderland, 4-0 cu Aston Villa) și remize în deplasare. De cinci partide marchează constant, cu 15 goluri date și 8 luate. În total, pe teren propriu au adunat trei succese, două remize și două înfrîngeri. Alb-albaștrii sînt printre primii și la egaluri, 6, cu consecințe în clasament: locul 11, cu 21 de puncte.

În vizită pe ”Goodison Park” vine Crystal Palace, care deține una dintre cele mai bune defensive, cu 14 goluri încasate. Cedează însă des, deoarece a fost bătută în 11 meciuri, de 9 ori numai cîte o dată. Cinci din totalul de 6 eșecuri au fost la limită, patru cu 1-0. În precedentele trei runde a acumulat 6 puncte, inclusiv dintr-un 2-1 cu Liverpool pe ”Anfield”. Din deplasare a revenit cu patru triumfuri și două eșecuri. Trupa lui Alan Pardew se găsește pe a 8-a poziție, cu 22 de puncte.

Trei jucători duc greul în atacul lui Everton. Aceștia sînt Lukaku, cu 10 goluri, dintre care 6 în noiembrie, plus 4 pase decisive), Barkley (6 goluri, 5 pase), Arouna Kone (5 goluri, 4 pase), completați de Deulofeu (un gol, 6 pase, toate în noiembrie). Dincolo, principalii marcatori sînt Bolasie și Cabaye, cu cîte patru reușite.

Fiecare a învins pe terenul celeilalte sezonul trecut, Crystal Palace cu 3-2, Everton cu 1-0. De fapt, Crystal a pierdut doar unul din anterioarele patru meciuri cu echipa din Liverpool, ba s-a impus de patru ori în precedentele șase vizite, inclusiv în ultimele două. În schimb, Everton este neînvinsă de 15 partide disputate lunea în Premier League (8 victorii, 7 egaluri).

McCarthy și Baines au probleme medicale și sînt incerți la gazde. Oaspeții îi au indisponibili pe Zaha și Sako, dar pot reintra Jedinak și Ledley.

AICI GĂSIȚI COTELE LA EVERTON – CRYSTAL PALACE

ESPANOL BARCELONA – LEVANTE, ora 21:30

Duel între formațiile cu cele mai fragile defensive din actuala Primera. Și Levante, și Espanol au încasat cîte 24 de goluri în 13 runde, dar în vreme ce prima e situată spre mijlocul clasamentului, cu 16 puncte, adversara deține ”lanterna roșie”, cu 10 puncte, și din cauza unuia dintre cele mai slabe atacuri, doar zece reușite. Dintre acestea, patru sînt semnate de brazilianul Deyverson.

O singură victorie și-a trecut în cont Espanol de cinci partide, plus un egal și trei eșecuri. Defensiva i-a cedat în 7 din ultimele 8 jocuri. Pe teren propriu a înregistrat trei succese, o remiză și două înfrîngeri, între care un 0-6 cu Real Madrid.

Levante s-a împiedicat etapa trecută, 0-1 acasă cu Betis, după ce anterior cîștigase la Gijon (3-0) în unicul triumf stagional din deplasare și al doilea în total. ”Afară” a mai bifat un egal, apoi patru eșecuri (trei cu 3-0 și unul cu 4-1). Este echipa cu cele mai puține reușite în prima repriză, 3, ca Malaga.

Cele două formații tocmai s-au întîlnit în turul ”16”-imilor Cupei, Levante – Espanol 1-1 (Roger Marti 83 – Sylla 68). Sezonul precedent, echipa din Barcelona s-a descurcat mai bine, 2-1 acasă, 1-1 în deplasare. Aceasta nu a cedat în ultimele 10 ”directe” decît o dată, 1-2 pe teren propriu în februarie 2012, în rest au fost 6 victorii și 3 remize. În general, în confruntările lor se înscrie constant, consemnîndu-se numai un 0-0 de 14 partide.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ESPANOL BARCELONA – LEVANTE

PETROLUL PLOIEȘTI – DINAMO, ora 20:30

Aflată pe ultimul loc, cu doar 8 puncte și cu cel mai slab atac, numai 14 goluri date (de 5 jocuri punctează, totuși, regulat), Petrolul este condamnată să cîștige. ”Trebuie să scoatem maximum posibil din confruntarea cu Dinamo. E singurul lucru care contează, care ne presează”, a declarat antrenorul Mihai Stoichiță.

Formația din Ploiești a învins în precedentul meci de acasă, 1-0 cu CFR, a doua victorie stagională după cea cu Botoșani de acum trei luni și jumătate. Din cele 10 eșecuri suferite, 9 au fost la limită, 6 cu 1-0. Singura înfrîngere la o diferență mai mare a fost chiar în turul cu Dinamo, adjudecat de ”cîini” cu 2-0 (Essombe 19, Gnohere 73). Tot aceștia au fost mai buni în ediția trecută, 0-0 în ”Ștefan cel Mare”, 3-0 la Ploiești. Ultima victorie a Petrolului datează din martie 2013, 2-1 acasă.

La rîndul său, Dinamo caută să se apropie de podium. ”Trei puncte cu Petrolul ar însemna un pas mare spre play-off”, a zis antrenorul Mircea Rednic. Trupa roș-albă a adunat 34 de puncte, stînd bine și la ofensivă, 25 de goluri date, și în apărare, a doua cea mai bună, învinsă de 20 de ori, dar nebătută în 8 runde. Este neîntrecută de patru meciuri, cu trei triumfuri și o remiză, ultima chiar în precedentul meci, 0-0 acasă cu Iași. Șase din totalul de șapte egaluri le-a realizat în deplasare, de unde s-a mai întors cu trei victorii și un insucces.

Suspendat, fundașul Benga nu poate fi utilizat la Petrolul. Drept de joc nu are nici Steliano Filip, de la Dinamo. Bucureștenii tocmai i-au reziliat contractul fundașului stînga Ghomsi.

AICI GĂSIȚI COTELE LA PETROLUL PLOIEȘTI – DINAMO

GUIMARAES – RIO AVE, ora 22:00

Modestă și în apărare, și în ofensivă, cu doar 9 goluri marcate în 11 runde, Vitoria Guimaraes nu a mai cîștigat pe propria arenă de trei partide: două înfrîngeri cu 1-0 și un egal, 1-1. De altfel, în cele cinci vizite primite nu s-a impus decît o singură dată și a putut înscrie numai trei goluri, deși are pe bancă un fost fotbalist ofensiv, pe Sergio Conceicao. Totuși, în precedentele 4 partide a strîns 7 puncte, cu patru goluri date. La general, are cinci meciuri cu cîte o reușită și două cu cîte două goluri, fără a puncta vreodată mai mult.

Dacă gazdele sînt situate în partea a doua a clasamentului, cu 13 puncte, Rio Ave (18 puncte) se bate pentru un loc în Europa League. Este una dintre cele doar 7 formații din 18 cu golaveraj pozitiv, 17-13. Echipa pregătită de Pedro Martins a pierdut ultimele două etape, după ce anterior bifase cinci jocuri fără eșec. ”Afară” a înregistrat trei remize, o victorie, apoi o înfrîngere cu minim două goluri înscrise în fiecare. În total, într-o singură etapă nu a izbutit să înscrie.

În octombrie, cele două formații s-au înfruntat în Cupa Ligii. A fost Rio Ave – Guimaraes 3-2 (Capela 25, Guedes 73, 90+1 – Lica 54, R. Valente 85). Stagiunea anterioară s-au consemnat două remize, 0-0 și 1-1. Ultima victorie a Vitoriei acasă a fost un 1-0 în februarie 2014, iar precedentul succes al lui Rio Ave la Guimaraes datează din mai 2013, scor 1-0. Exceptînd duelul din Cupa Ligii, în precedentele cinci dispute din campionat între ele s-a marcat de numai cinci ori.

AICI GĂSIȚI COTELE LA GUIMARAES – RIO AVE

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă