ZENGA LUPTĂ PENTRU EUROPA

ZENGA LUPTĂ PENTRU EUROPA

Înaintea etapei intermediare, Sampdoria lui Walter Zenga era pe locul 7 în clasamentul din Serie A. Acum, după disputarea meciurilor de marți și miercuri a coborât pe 10, dar o victorie azi în partida de pe teren propriu cu Empoli ar readuce-o pe 7 și, implicit, în lupta pentru pozițiile europene. Tot azi, în afara unui duel din Cupa României, aparent disproporționat, dar în aceste competiții surprizele stau întotdeauna la pîndă, vezi ce s-a întîmplat în aceste zile în Cupa Ligii Angliei, se mai joacă un meci din prima ligă a Turciei, la care Galata e mare favorită.

PARIAZĂ LIVE LA TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

SAMPDORIA – EMPOLI

Dacă din deplasare a revenit cu un singur punct în patru partide, Sampdoria se descurcă nemaipomenit pe teren propriu. Doar Inter a scăpat nebătută (1-1) pe ”Luigi Ferraris”. În rest, Walter Zenga și elevii săi (locul 7, 14 puncte) nu au iertat pe nimeni în alte patru vizite primite, printre victime numărîndu-se și AS Roma, care a suferit la Genova primul eșec din actuala Serie A. Ultima lor victorie, 4-1 cu Verona, a fost, totodată, prima după trei meciuri în care n-au putut scoate mai mult de un punct.

Și Empoli (locul 15, 10 puncte) se descurcă greu pe teren străin. Din patru dispute ”afară”, ”alb-albaștrii” au pierdut trei. Consolare: în numai unul din aceste jocuri nu au înscris. În total, ei au două partide în care nu au marcat și tot două în carea apărarea nu i-a cedat.

Doria a ieșit mai bine din duelurile din sezonul trecut, 1-0 acasă, 1-1 în deplasare. Ultimul triumf al lui Empoli s-a înregistrat în august 2011, 2-1 în Cupă. Acum, principalii marcatori sînt Eder, cu 7 reușite, Muriel (4), respectiv Saponara (3), Maccarone (2). Ambele echipe punctează mai mult în repriza secundă.

Antonio Cassano ar putea fi marea noutate în echipa de start a gazdelor. Atacantul italian s-a refăcut după problemele medicale și ar urma să susțină din spate duo-ul ofensiv Eder – Muriel. Lipsesc, în schimb, accidentații Code, Christodoulopoulos, Krsticici, Palombo, Mesbah.

Reintrare importantă la Empoli. Scăpat de suspendarea de trei etape, pentru agresarea arbitrului, Riccardo Saponara va completa linia ofensivă, în suferință fără el. Antrenorul Marco Giampaolo nu mizează pe Croce, Mhedlidze, Cosici, Dermaku, totți accidentați, însă i-a recuperat pe Tonelli, Costa și Zambelli.

AICI GĂSIȚI COTELE LA SAMPDORIA – EMPOLI

GALATASARAY – ESKISEHIR

Misiune facilă pentru Galatasaray, cel puțin la prima vedere. Pe locul doi în Superlig, cu 18 puncte (patru sub liderul Beșiktaș), trupa Cim Bom a avut un traseu în ascensiune pe teren propriu: un eșec, singurul suferit în 9 runde (1-2 cu Ankaraspor), un egal, apoi două victorii. Per total, de la acea înfrîngere a realizat 5 succese și două remize, ultima fiind un 1-1 etapa trecută în derbyul cu Fenerbahce. Nu a fost joc în care să nu înscrie. În creștere a fost și în grupele Ligii: insucces, egal, triumf.

În schimb, cu numai patru puncte strînse, Eskisehir se găsește pe ultimul loc, 18, în cel mai slab start de sezon în elită din istoria sa, începută în 1965. Pe ”Turk Telekom Arena” se prezintă avînd 6 eșecuri consecutive într-un golaveraj 2-13. Consolare: între timp, a obținut o victorie în Cupă, 1-0 cu Korfez Iskenderspor, din a treia divizie.

Stagiunea anterioară au fost patru meciuri directe între Galatasaray și Eskisehirspor: 0-0 și 2-1 în campionat, 4-1 și 0-1 în Cupă. Ultimul succes al celor din Eskisehir în fieful ”leilor” s-a produs în martie 2009, 1-0.

Antrenorul Cim Bom, Hamza Hamzaoglou, l-a recuperat pe Burak Yilmaz, scăpat total de durerile musculare. Își face griji însă cu Sneijder, care nu s-a pregătit de marți din cauza unei lovituri tari încasate în piciorul drept împotriva Fenerului. Incert mai e Hamit Altintop.

”Atmosfera în lotul nostru este tensionată, echipa e demoralizată. Trebuie, totuși, să lăsăm în urmă tot ce s-a întîmplat pînă acum și să ne reinventăm”, a zis antrenorul oaspeților, Ismail Kartal, care-l are incert pe Emre Gungor.  Din cauza problemelor, golgeterul echipei, grecul Theofanis Gekas, cu 5 reușite din total de 7 al echipei (cel mai slab atac), a anunțat că vrea să plece în perioada de iarnă. De asemenea, mai mulți jucători s-au plîns că din vară nu și-au primit nici un ban.

AICI GĂSIȚI COTELE LA GALATASARAY – ESKISEHIR

FC BAIA MARE – STEAUA

După două decenii, Steaua se întoarce la Baia Mare. Precedenta vizită s-a terminat bine pentru roș-albaștri, 1-0 în martie 1995, în campionat, datorită golului semnat de Bogdan Bucur în minutul 90. Noua confruntare are loc în ”optimile” Cupei, care găsesc cele două formații în posturi distincte.

Lideri în seria a doua din Liga 2, unde au promovat la finele sezonului trecut, băimărenii tocmai au suferit primul eșec stagional, 0-1 chiar pe teren propriu cu Universitatea Cluj. A fost prima lor înfrîngere după 12 meciuri în toate competițiile. S-a comportat mai bine în deplasare decît acasă, are o singură partidă în care nu a putut înscrie și beneficiază de cea mai bună apărare, 7 goluri primite, și de al 3-lea atac, cu 17 reușite. 7 le-a dat Sergiu Arnăutu, un atacant de 25 de ani crescut la Petrolul.

Neînvinsă de la înfrîngerea din campionat de la Timișoara (0-1), Steaua doar a remizat în ultimele două meciuri, după trei victorii la rînd. În Liga 1 ocupă a treia poziție, la trei puncte de liderul Astra.

Anterior, în Cupă, Baia Mare a trecut de Bucovina Rădăuți (0-0/4-3 la penalty-uri), de Olimpia Satu Mare (1-0 după prelungiri) și de Voluntari (1-0). Steaua a avut de depășit un singur tur, 1-0 cu ”U” Cluj.

Zece dueluri directe au mai fost pînă acum, bilanț defavorabil gazdelor: două triumfuri, un egal, 7 eșecuri. Ultimul succes al celor din Baia Mare s-a consemnat în mai 1984, 1-0 pe teren propriu. De atunci, Steaua a obținut cinci victorii și un nul. În Cupă au mai fost trei jocuri, toate cîștigate de bucureșteni.

”Am nimerit chiar adversarul pe care ni l-am dorit. E cel mai important meci din istoria acestei echipe. Ne bucurăm și că le dăm posibilitatea fanilor noștri să vadă un asemenea meci”, a zis antrenorul băimărenilor, Dorin Toma (38 de ani), în funcție din 2013. Pentru ca partida să poată fi televizată la ora stabilită, gazdele au închiriat o instalație de nocturnă din Italia cu un cost total de 40.000 de euro.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA FC BAIA MARE – STEAUA

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă