Articolul urmator

UN NOU EPISOD DIN ”DERBY DELLA MOLLE”, VARIANTA DE CUPĂ

UN NOU EPISOD DIN ”DERBY DELLA MOLLE”, VARIANTA DE CUPĂ

Juve și Torino s-au întîlnit nu demult într-un vibrant ”Derby della Molle”, chiar pe ”Juventus Stadion”. Juventus a cîștigat atunci cu 201, grație unui gol marcat în prelungiri de Cuadrado. Un nou episod al tradiționalei confruntări torineze (primul duel a fost în ianuarie 1907) este programat astăzi, ”Bătrîna Doamnă” primindu-și rivalii în calitate de deținătoare a trofeului, pe care ar vrea să-l cucerească și-n acest sezon. Se joacă în manșă unică, astfel că interesul e cu atît mai mare. În programul zilei continuă să apară și alte partide din cupele naționale ale Italiei, Franței,Germaniei, României, Portugaliei.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

PARIS SG – ST. ETIENNE, ora 22:00

PSG caută să-și prelungească dominația internă. Calificată în Cupa Ligii direct în ”optimi”, trupa lui Laurent Blanc este lider neînvins în Ligue 1, cu 48 de puncte în 18 etape, cu cea mai bună defensivă, dar și ofensivă, golaveraj 45-9. În întreg sezonul, toate competițiile, a suferit un singur eșec, 0-1 cu Real la Madrid în grupele Champions League. De atunci, din 3 noiembrie, a obținut 7 victorii și un egal. În total, în doar 3 meciuri nu a înscris, iar în alte 16 nu a primit gol. Ultima partidă a fost un recital cu Lyon, 5-1.

Pe ”Parc des Princes” se prezintă St. Etienne, formație care nu a mai cîștigat de 4 partide, cu două eșecuri ”afară” cu 1-0 și două remize acasă cu 1-1, în toate întrecerile. Ultimele rezultate au făcut ca alb-verzii să părăsească zona cupelor continentale, fiind pe locul 7 în Ligue 1, cu 26 de puncte, dar primii din clasament cu golaveraj negativ, 21-22. Ca și gazdele, în Cupa Ligii au intrat direct în faza ”optimilor”.

Fiecare echipă are cîte un suspendat, Aurier, respectiv Hamouma. Ele s-au întîlnit pe 25 octombrie în campionat, tot la Paris, unde PSG s-a impus cu 4-1 (Kurzawa 23, Cavani 48, Ibrahimovici 67, Lucas Moura 87 – Verratti 73 autogol). Sezonul trecut au existat patru dueluri directe, toate terminate cu triumful parizienilor: 5-0 și 1-0 în campionat, 1-0 în Cupa Ligii, 4-1 în Cupa Franței. Precedentul succes al lui St. Etienne a fost pe ”Parc des Princes”, 2-1 în noiembrie 2012. De atunci au fost 3 remize, apoi 7 victorii pentru PSG.

AICI GĂSIȚI COTELE LA PARIS SG – ST. ETIENNE

NAPOLI – HELLAS VERONA, ora 20:00

De două etape nu a mai cîștigat Napoli pe plan intern, cu eșec la Bologna și remiză albă acasă cu AS Roma, week-end-ul trecut, în unicul meci din ultimele 7 în care nu a putut marca. Pe teren propriu nu mai terminase o partidă la egalitate de 9 partide, în toate competițiile, în patru dintre ele dînd cîte 5 goluri (inclusiv săptămîna precedentă, 5-2 cu Legia Varșovia în grupele Europa League), și nu a mai pierdut de 11 jocuri, de la un 2-4 cu Lazio în mai 2015.

Adversara din ”optimile” Cupei, Hellas Verona, este ”lanternă roșie” în Serie A și singura fără victorie, dar prima la egaluri, 7, ultimul în week-end, 1-1 ”afară” cu AC Milan. Precedentul triumf în deplasare a fost un 1-0 la Florența, în aprilie trecut. De atunci a înregistrat 7 remize și 4 eșecuri. Singurele succese stagionale au fost în fazele anterioare ale Cupei, 1-0 cu Pavia și 3-1 cu Foggia, ambele acasă.

Cele două echipe s-au confruntat pe 22 noiembrie în campionat, cînd Napoli a învins la Verona cu 2-0 (Insigne 67, Higuain 73). În stagiunea anterioară fiecare a triumfat pe propria arenă, alb-albaștrii cu 6-2, Hellas cu 2-0, în singura sa victorie din ultimele 10 dueluri directe. Acum, nici una nu are probleme majore de efectiv, doar Gabbiadini, respectiv Juan Gomez fiind incerți.

AICI GĂSIȚI COTELE LA NAPOLI – HELLAS VERONA

JUVENTUS TORINO – FC TORINO, ora 21:45

În plină ascensiune se află Juventus. În ultimele 9 meciuri nu a cedat decît o dată, 0-1 la FC Sevilla, în Ligă, cînd însă avea calificarea în buzunar (acesta a fost și unicul meci din respectiva serie în care n-a înscris), iar în Serie A are șase succese la rînd, ajungînd la 30 de puncte, 6 sub liderul Inter. Tot de 9 partide, 4 terminate cu apărarea nebătută, nu a primit nici un gol din careu, defensiva formată din experimentații Chiellini, Barzagli și Bonucci protejîndu-l excelent pe portarul Buffon.

În ”optimile” Cupei, întrecere în care este deținătoatrea trofeului, ”Bătrîna Doamnă” se confruntă cu concitadina FC Torino. Echipa condusă de Giampiero Ventura este neînvinsă de patru partide, de la 0-1 acasă cu Inter în campionat. Din acel moment și-a trecut în cont trei victorii și un egal, 1-1 cu AS Roma, cu gol dat mereu.

Cele două rivale torineze s-au înfruntat în Serie A pe 31 octombrie. Pe teren propriu, Juventus a cîștigat atunci cu 2-1 (Pogba 19, Cuadrado 90+3 – Bovo 51) exact în meciul de la care și-a pornit ascensiunea. În ediția trecută, fiecare a triumfat în propriul fief cu 2-1. FC Torino nu s-a mai impus ”afară” contra juventinilor din aprilie 1995, scor 2-1.

Pentru noua dispută, antrenorul Massimiliano Allegri intenționează să înceapă cu cîțiva jucători mai puțin utilizați, precum Rugani, Neto și Zaza. Dincolo, Ventura ar miza pe formula standard, inclusiv cu tandemul Quagliarella-Maxi Lopez în atac. O schimbare importantă ar interveni între buturi, cu uruguayanul Ichazo în locul titularului Padelli.

AICI GĂSIȚI COTELE LA JUVENTUS TORINO – FC TORINO

BRAGA – SPORTING, ora 22:00

Finalistele din ediția trecută a Cupei Portugaliei se înfruntă acum încă din ”optimi”. Atunci, în mai 2015, Sporting Lisabona a cîștigat trofeul cu suspans maxim: a revenit la limită după ce Braga a condus cu 2-0 (Slimani 84, Montero 90+2 – Eder 16 penalty, Rafa Silva 25), apoi s-a impus la loviturile de departajare cu 3-1. Trupa din Lisabona învinsese anterior și în disputele din campionat, 1-0 ”afară”, 4-1 acasă. Precedenta victorie a Bragăi a fost în ianuarie 2012, 2-1 pe teren propriu.

De trei partide nu au mai pierdut gazdele, de la un 0-2 cu Benfica, în singurul eșec stagional de acasă. Ulterior au obținut două remize, apoi o victorie în deplasare, fără gol primit, însă numai cu unul marcat. Ultimul succes și l-au trecut în cont pe 26 noiembrie, 2-1 cu Slovan Liberec în grupele Europa League. Anterior, în Cupă, s-au impus doar ”afară”: 3-0 la Viseu, 1-0 după prelungiri la Farense.

Sporting este invincibilă pe plan intern. În campionat este lider cu cele mai multe succese, 11, și cea mai bună apărare, 6 goluri încasate, ca FC Porto și însăși Braga, iar în Cupă a depășit două faze: 4-0 la Vilafranquense și 2-1 după prelungiri cu Benfica. Unicele două înfrîngeri stagionale le-a suferit în grupele Europa League, dar s-a calificat totuși în primăvara întrecerii. În toate competițiile, alb-verzii au 7 victorii consecutive de la surprinzătorul 0-3 cu Skenderbeu, în Albania.

Braga i-a recuperat pe Rafa și Alan, în vreme ce Crislan și Djavan rămîn incerți. Multe speranțe își pune în golgeterul Stojilkovici. Dincolo, adept al rotației jucătorilor, antrenorul Jorge Jesus va merge și pe mîna unora dintre elevii săi mai puțin folosiți pînă acum, precum William și Joao Mario.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BRAGA – SPORTING

CSMS IAȘI – CFR CLUJ, ora 20:30

La Iași se confruntă două echipe care vor să surprindă în Cupă, dar care, totodată, încă speră să prindă un loc de play-off în Liga 1. Ambele sînt acum în zona play-out, unde gazdele, locul 7 cu 29 de puncte, sînt mai bine poziționate, adversarii contînd pe doar 23 de puncte. Pe a 9-a poziție, ardelenii sînt ultimii din clasament cu golaveraj pozitiv, 26-22, și îl oferă pe al doilea marcator din campionat, spaniolul Cristian Lopez, cu 10 goluri date.

Iașiul a strîns trei partide fără victorie, toate terminate la egalitate, un 0-0 pe ”Dinamo” apoi două de 1-1. Precedentul succes a fost acasă, 1-0 cu FC Botoșani. Clujenii nu au mai învins de la 2-0 cu Steaua. De atunci au bifat trei remize și trei eșecuri, ultimul la Botoșani (1-2), la debutul lui Toni: portughezul a revenit pe banca violeților după ce s-a renunțat la Francisc Dican, interimatul fiind asigurat de Dan Matei.

Unul dintre egaluri a fost realizat chiar contra ieșenilor, 0-0 la Cluj, retur în Liga 1. În turul de acasă, moldovenii învinseseră cu 2-1 (Golubovici 24 penalty, Enescu 38 – Larie 79). Tot în Copou cele două echipe s-au întîlnit pe 9 septembrie în Cupa Ligii, duel tranșat de CFR cu 1-0, gol Cristian Lopez. Aceasta a cîștigat ambele dispute din stagiunea anterioară, 4-0 acasă, 3-0 ”afară”.

În fazele trecute ale Cupei, CSMS a cîștigat cu 1-1/4-2 la FC Berceni și cu 2-1 la Chiajna. Formația din Cluj s-a impus tot în deplasare: 1-0 în prelungiri la Balotești și 1-0 cu echipa secundă a Viitorului.

AICI GĂSIȚI COTELE LA CSMS IAȘI – CFR CLUJ

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă