Articolul precedent

AZI E DERBY DI (COPPA) ITALIA

AZI E DERBY DI (COPPA) ITALIA

Derby d’Italia se transformă azi în Derby di Coppa Italia. Juve și Inter se vor afla față-n față în prima manșă a unei semifinale cu mult mai mult echilibru decît cea dintre Alessandria și Milan. Implicate ambele în lupta pentru titlu, Juve și Inter vor încerca să rezolve din prima manșă calificarea în finală, dar acest demers e suficient de complicat, astfel că mai sigur e că returul va decide cine va merge pe ”Olimpico” din Roma să întîlnească, probabil, Milan. Tot azi sînt programate alte două semifinale de Cupa Ligii extrem de interesante, una extrem de tensionată și deschisă oricărui rezultat în Anglia, City-Everton, cealaltă aparent dezechilibrată în Franța, PSG-Toulouse. Tot azi se joacă, în ”sferturile” Cupei Spaniei, returul dintre Barcelona și Bilbao, după 2-1 pentru catalani pe ”San Mames”.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

MANCHESTER CITY – EVERTON, ora 21:45 (Cupa Ligii)

Protagonistă în Premier League, unde se află pe locul secund cu cel mai bun atac, 45 de goluri date, Manchester City acordă atenție totală și Cupei Ligii, trofeu pe care l-a cucerit pentru a treia oară în istorie în 2014. Pentru a ajunge în ultimul act are de recuperat un dezavantaj minim în fața lui Everton, care a cîștigat turul semifinalei de acasă cu 2-1 (Funes Mori 45, Lukaku 78 – Navas 76).

Exact de la acel meci nu au mai pierdut ”cetățenii”, de patru jocuri încoace intercalînd cîte o victorie cu cîte un egal. Ei nu au marcat în doar unul din precedentele șase dueluri. O remiză și șase succese au realizat în ultimele șapte dispute de acasă, unde, în acest sezon, toate competițiile, au bifat 13 triumfuri, un egal și 3 înfrîngeri: din cele 17 partide, au marcat în 16, iar în 13 defensiva le-a cedat, cu 49 de goluri date și 19 încasate.

Everton nu a cîștigat niciodată Cupa Ligii, pierzînd două finale, anterioara în 1984. Abia pe locul 12 în campionat, cu al 4-lea cel mai bun atac (40 de reușite), dar prima la remize, 11, echipa din Liverpool a cedat runda trecută, 1-2 acasă cu Swansea, după cinci meciuri de imbatabilitate (două victorii), dar n-a mai învins de trei jocuri. O singură dată în precedentele 18 partide stagionale nu a marcat. Pe teren străin nu a mai pierdut de 7 partide (două succese, cinci remize): 1-2 cu Arsenal a rămas unicul eșec din acest sezon ”afară”, pe lîngă 6 triumfuri și 7 egaluri, înscriind în 11 din aceste confruntări.

După înfruntarea din prima manșă, cele două formații s-au întîlnit și în campionat, tot la Manchester, scor 0-0, după ce în tur City se impusese cu 2-0 (Kolarov 60, Nasri 88). Din decembrie 2014 datează precedenta victorie a trupei chilianului Manuel Pellegrini pe propria arenă (1-0), în vreme ce Everton nu a mai cîștigat pe ”Etihad” din decembrie 2012, scor 2-1, de atunci bifînd două egaluri și trei eșecuri.

În fazele anterioare, City a trecut de Sunderland (4-1), Crystal Palace (5-1) și Hull (4-1). La rîndul său, Everton le-a eliminat pe Barnsley (5-3 după prelungiri), Reading (2-1), Norwich (1-1/4-3 la penalty-uri, Middlesbrough (2-0). Acum, gazdele au probleme medicale cu Kolarov, Roberts, Mangala, Bony, Kompany, Nasri, iar adversara – cu McCarthy, Browning, Hibbert, la care se adaugă Besic și Mirallas, accidentați în ultima partidă de campionat, eșecul cu Swansea.

AICI GĂSIȚI COTELE LA MANCHESTER CITY – EVERTON

PSG – TOULOUSE, ora 22:00 (Cupa Ligii)

PSG se află înaintea penultimului pas pentru a-și putea apăra trofeul cucerit anul trecut într-un 4-0 cu Bastia. În semifinalele Cupei Ligii, liderul din Ligue 1, cu cel mai bun atac și cea mai bună apărare (golaveraj 56-10) și deja cu 21 de puncte peste urmăritoarea Monaco, se înfruntă cu Toulouse, abia pe a 19-a poziție, penultima, în campionat, care se zbate să evite retrogradarea.

Parizienii sînt neînvinși pe plan intern, iar în întregul sezon s-au înclinat numai o dată, 0-1 cu Real la Madrid în grupele Champions League. Ei vin după 11 victorii consecutive în toate competițiile, în precedentele patru dispute luînd cîte un gol. Două remize și 14 succese au realizat în cele 16 partide stagionale de pe teren propriu, perioadă în care nu au înscris doar într-o remiză albă cu Real.

Toulouse a pierdut ultimele patru meciuri, indiferent de întrecere, cu două goluri date și 9 primite, dar a și marcat în zece din precedentele 12 jocuri. Din deplasările stagionale s-a întors cu patru triumfuri, trei nuluri și opt insuccese. Nu a punctat în anterioara vizită făcută, 0-4 la Monaco, dar o făcuse în precedentele șase.

Cele două formații tocmai s-au întîlnit recent și în ”16”-mile Cupei, tot pe ”Parc des Princes”, cu PSG învingătoare greu, 2-1 (David Luiz 54, Ibrahimovici 89 penalty –  Moubandje 11), după ce tocmai se confruntaseră în campionat la Toulouse, tot cu parizienii triumfători, scor 1-0 (Ibrahimovici 73). Ei se impuseseră și în turul de acasă, cu 5-0 (Di Maria 6, Ibrahimovici 18, 75, Lucas Moura 66, Lavezzi 78).  Ultima victorie a lui Toulouse a fost pe propria arenă, 1-0 în octombrie 2009, iar la Paris – în octombrie 2008, tot 1-0. În precedentele 15 ”directe”, toate competițiile, s-au consemnat 14 triumfuri PSG, ultimele patru la rînd, și un egal.

Pastore, Sirigu, Verratti, Thiago Silva și Marquinhos au probleme medicale la gazde și doar cel din urmă ar păstra șanse să fie recuperat. Oaspeții nu se pot baza pe J. Kana-Biyik, Akpa Akpro și Diop, toți accidentați, fiind posibil ca antrenorul Dominique Arribage să menajeze cîțiva titulari pentru a acorda întîietate campionatului.

Pentru a urca în semifinale, PSG a trecut de St. Etienne (1-0) și de Lyon (2-1). Toulouse a avut de depășit trei faze: 3-3/2-1 la penalty-uri cu Auxere, 3-1 la Rennes, 2-1 după prelungiri cu Marseille.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA PSG – TOULOUSE

JUVENTUS – INTER MILANO, ora 21:45 (Cupa Italiei)

Juventus încearcă împotriva Interului, în turul semifinalelor Cupei, să-și prelungească seria impresionantă de victorii. Pe plan intern are nu mai puțin de 13 succese la rînd (ultimele trei fără gol încasat), între care 11 în campionat, unde ocupă poziția secundă. Per total, șirul este de numai 8, de la un 0-1 la Sevilla în grupele Champions League. Pe teren propriu, torinezii nu au pierdut decît prima partidă, 0-1 cu Udinese, apoi au obținut 3 egaluri și 13 triumfuri, în toate competițiile, precedentele 8 la rînd cu 17 goluri date și două primite.

Inter se află în convalescență. După o perioadă excelentă, în care au condus în Serie A, milanezii (locul 4) au căzut: au o singură victorie în ultimele patru partide din toate întrecerile, plus  un succes și două remize. Ei s-au impus în precedenta deplasare, 2-0 în Cupă la Napoli, acolo unde au suferit și anteriorul eșec de ”afară”, 1-2 în campionat. Pe teren străin nu au mai cedat de patru meciuri (trei victorii, un egal), totodată au înscris în toate cele 11 deplasări făcute în acest sezon, dar de 8 ori numai cîte o dată. În total, în doar un singur meci din precedentele 15, indiferent de competiție, nu au înscris, în 10 dintre ele cîte un gol.

Precedentul Derby d`Italia s-a consumat în octombrie în campionat, 0-0 la Milano. Sezonul trecut, s-a înregistrat un 1-1 la Torino, pentru ca Juventus să triumfe pe ”San Siro”, 2-1. Ultimul succes al ”Bătrînei Doamne” acasă a fost în februarie 2014, scor 3-1, iar anterioara victorie a Interului pe arena juventină a însemnat un 3-1 în noiembrie 2012. Pînă acum, trupa lui Allegri le-a depășit pe FC Torino (4-0) și Lazio (1-0), iar cea a lui Mancini – pe Cagliari (3-0) și Napoli (2-0).

La Juventus, Zaza este suspendat, în vreme ce probleme medicale au Lemina și Pereyra. În plus, Allegri ar putea să-i menajeze pe Buffon, Lichtsteiner, Khedira și Mandzukici. Astfel, între buturi ar apărea Neto, la mijloc Sturaro ori Hernanes, iar în față – Morata lîngă golgeterul Dybala sau Mandzukic. La Inter, e posibil ca Icardi să fie rezervă pentru ca în atac să i se ofere încredere cuplului Jovetic – Ljaijc, completat de Palacio ori Perisic. La mijloc ar reveni Medel plus unul dintre Kondogbia și Brozovic.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA JUVENTUS – INTER MILANO

ATLETICO MADRID – CELTA VIGO, ora 21:30

Excelentă în apărare, cea mai bună din Primera cu doar 8 goluri încasate, Atletico (a doua poziție în campionat) nu are aceleași performanțe în atac. Doar a remizat, cu 0-0, în precedentele două partide, inclusiv în turul de la Vigo cu Celta din ”sferturile” Cupei. Madrilenii nu au mai cedat de 8 partide în toate competițiile, cu numai un gol luat și 12 date. Acasă, Atletico are 12 meciuri la rînd fără înfrîngere, după 1-2 cu Benfica în Ligă: pe ”Calderon” se mai împiedicase o dată, 1-2 cu FC Barcelona în Primera. Din cele 15 jocuri stagionale de pe teren propriu, numai în ultimul, 0-0 cu FC Sevilla, nu au înscris, însă de opt ori nu au punctat decît cîte o dată. În alte zece dispute, inclusiv ultimele patru, defensiva le-a rămas intactă.

Prima formație din Primera cu golaveraj negativ, 32-33, Celta (locul 5) este fără victorie și fără gol dat de două partide. A intercalat cîte un succes cu cîte o înfrîngere în precedentele patru meciuri, toate terminate la zero. Echipa din Vigo se descurcă bine în deplasare: a adunat 7 triumfuri stagionale, completate de două remize și 3 eșecuri.

Pe 10 ianuarie, Atletico s-a impus pe terenul Celtei în campionat, 2-0 (Griezmann 49, Ferreira Carrasco 80). Sezonul trecut s-a terminat 2-2 pe ”Calderon”, după un 2-0 pentru Celta acasă. Ultimul succes al madrilenilor într-un duel direct pe teren propriu a fost un 2-1 în octombrie 2013. Celta nu a mai triumfat pe arena roș-albilor din iunie 2007, scor 3-2, de atunci înregistrîndu-se două victorii ale gazdelor și două remize.

În etapele trecute, Atletico le-a eliminat pe Reus Deportiu (1-0, 2-1) și pe Rayo (1-1, 3-0). În același timp, Celta le-a înfrînt pe Almeria (3-1, 1-0) și pe Cadiz (3-0, 2-0).  Pentru noul duel, trupa lui Siemone este privată de Tores și Tiago, ambii accidentați. Din același motiv lipsesc, dincolo, Nolito, Diaz, Fontas și Mallo.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA ATLETICO MADRID – CELTA VIGO

FC BARCELONA – ATHLETIC BILBAO, ora 22:30

Pe ”Camp Nou” are loc a cincea și ultima confruntare din acest sezon dintre FC Barcelona și Athletic Bilbao. Bascii au început nemaipomenit, 4-0 în turul Supercupei, trofeu cucerit după un 1-1 în manșa secundă. Catalanii s-au revanșat repede. Au cîștigat pe ”San Mames” în Primera, 1-0 (Luis Suarez 54), s-au dezlănțuit chiar în retur, 6-0 (Messi 6 penalty, Neymar 31, Luis Suarez 47, 68, 82, Rakitici 62), pentru ca, finalmente, să se impună la Billbo și în primul duel din ”sferturile” Cupei, 2-1 (Munir 18, Neymar 24 – Aduriz 9). Sezonul trecut, trupa ”blaugrana” realizase alte trei succese: 2-0 acasă și 5-2 ”afară” în campionat, plus 3-1 în finala Cupei. Precedentul triumf al lui Athletic a fost un 1-0 pe teren propriu în decembrie 2013: pe ”Camp Nou” nu a mai cîștigat  din noiembrie 2001, scor 2-1, de atunci consemnîndu-se 13 victorii ale Barcelonei și 4 remize, în toate competițiile.

Lider în Primera, formația condusă de Luis Enrique este neînvinsă de 24 de partide, cu 5 egaluri și 19 succese, ultimele șase la rînd. Din 35 de partide stagionale, doar în 3 nu a înscris. Pe ”Camp Nou” nu s-a înclinat deloc, obținînd 15 victorii și doar două nuluri, cu gol dat mereu.

Pe a 8-a poziție în campionat, Bilbao are două triumfuri și trei insuccese în ultimele cinci partide, două fără să marcheze, din toate competițiile. Și-a redescoperit apetitul ofensiv în runda trecută, 5-2 acasă cu Eibar. În precedentele șase deplasări a alternat cîte o victorie cu cîte o înfrîngere. ”Afară” a strîns șapte succese stagionale, pe lîngă patru egaluri și opt eșecuri.

Pînă acum, Barcelona le-a eliminat pe Villanovense (0-0, 6-1) și pe Espanol (4-1, 2-0). În schimb, Athletic le-a depășit pe Linense (2-0, 6-0) și pe Villarreal (3-2, 1-0). Pentru noua dispută, gazdele contează pe Luis Suarez, scăpat de suspendare, nu și pe Jordi Alba și Rafinha, ambii accidentați. În plus, Arda Turan e absent cert din cauza unui proces gripal, care i-a afectat și pe Busquets și Iniesta, de aceea e posibil ca Mascherano să fie avansat la închidere, iar Mathieu să treacă fundaș central lîngă Pique. Apărător stînga ar fi folosit Adriano. Dincolo, absentează Ibai și Raul Garcia, incert fiind Iturraspe, dar a revenit Viguera. Portarul Iraizoz ar urma să fie odihnit: locul său între buturi l-ar lua Herrerin.

AICI GĂSIȚI COTELE LA FC BARCELONA – ATHLETIC BILBAO

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă