Articolul urmator

UN PAS PÎNĂ LA FINALĂ

UN PAS PÎNĂ LA FINALĂ

După 1-0 în tur, Liverpool e foarte aproape de calificarea în finala Cupei Ligii, mai ales că returul cu Stoke se dispută pe teren propriu. Ar fi o primă oportunitate pentru Jurgen Klopp de a-și duce noua echipă într-o finală importantă, Cupa Ligii fiind o bună oportunitate de a salva un întreg sezon dacă se va cîștiga trofeul. Simplă nu va fi nici calificarea, chit că Stoke n-a bătut niciodată pe ”Anfield”, dar nici eventuala finală, unde așteaptă City sau Everton. Tot la un pas de o finală, dar a Cupei Italiei, se află și AC Milan, beneficiară a unui culoar extraordinar spre ultimul act, căci o dublă manșă în semifinale contra unei grupări din al treilea eșalon nu prea era anticipat. În programul zilei de azi regăsim partide din Cupa Ligii Franței, ajunsă tot la faza semifinalelor, dar și din campionatul Olandei.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

LIVERPOOL – STOKE, ora 21:45 (Cupa Ligii)

Despărțite în Premier League de numai un punct, 34 contra 33, după 23 de etape, FC Liverpool (locul 7) și Stoke City (a 9-a poziție) se luptă pentru un bilet în finala Cupei Ligii. Gazdele pornesc cu prima șansă nu doar pentru că evoluează acasă, ci și datorită triumfului din deplasare în turul semifinalei, 1-0 (Ibe 37).

Venită după senzaționalul 5-4 de la Norwich, de sîmbăta trecută, trupa germanului Jurgen Klopp a suferit un singur eșec în ultimele șase partide, în toate competițiile, un 0-1 cu Manchester United, totodată unica dispută din această serie în care nu a marcat. În 17 meciuri stagionale pe teren propriu a pierdut de trei ori, plus 7 victorii (cinci la limită) și 7 egaluri (cinci de 1-1), cu gol dat în 15 dintre ele.

Stoke tocmai a cedat în campionat la Leicester, 0-3, după 3 jocuri de imbatabilitate, indiferent de întrecere, neînscriind în precedentele două. A intercalat cîte o victorie cu cîte un eșec în anterioarele patru deplasări, toate cu gol încasat, iar în trei a și marcat. În 15 partide ”afară” în acest sezon, toate competițiile, a înregistrat 6 triumfuri (numai la limită, patru cu 1-0), 5 nuluri și 4 insuccese, în șase dintre ele neprimind gol.

În fazele anterioare, Liverpool a terminat 1-1/3-2 la penalty-uri cu Carlisle, 1-0 cu Bournemouth și 6-1 la Southampton. Dincolo, Stoke a încheiat 1-0 la Fulham, 1-1/5-4 pen. cu Chelsea, 2-0 cu Sheffield Wednesday.

În afara duelului din tur, cele două formații s-au mai întîlnit în Premier League, la Stoke, unde Liverpool s-a impus tot cu 1-0 (Coutinho 86). Sezonul trecut, fiecare a învins acasă, ”cormoranii” cu 1-0, adversarii lor cu 6-1. Stoke nu a cîștigat nicioată pe ”Anfield”, unde a bifat 10 egaluri și 37 de înfrîngeri, în ultimele zece dispute directe gazdele obținînd 7 succese și 3 remize.

Destui jucători cu probleme medicale la Liverpool, respectiv Lovren, Coutinho, Rossiter, Sturridge, Origi, Gomez, Ings. În aceeași situație se găsesc Arnautovici, Cameron și Given, la Stoke.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA LIVERPOOL – STOKE

ALESSANDRIA – MILAN, ora 22:00 (Cupa Italiei)

Apariție neașteptată în semifinalele Cupei, Alessandria caută să surprindă din nou și în dublul duel cu AC Milan pentru un loc în finală. Evoluînd în liga a 3-a, formația roș-albă a eliminat deja două echipe din Serie A, pe Palermo (3-2) și pe Genoa (2-1 după prelungiri), ambele în deplasare. Anterior trecuse de Alto Vicentino (2-0), Pro Vercelli (2-1), Juve Stabia (1-0), plus 2-1 la Spezia în ”sferturi”.

În campionat, Alessandria ocupă locul secund, de baraj pentru promovare, în grupa A din Serie C1, cu 35 de puncte în 19 etape, fiind a treia și la atac, și la apărare, golaveraj 27-16. 0-3 la FeralpiSalo, acum trei partide, este unicul eșec suferit în ultimele 14 meciuri, în toate competițiile, totodată singurul din precedentele 16 jocuri în care nu a marcat. Contra aceleiași echipe a încasat și unicul eșec stagional de pe teren propriu, 1-2 în septembrie trecut, completat de 10 succese și două remize, doar o dată nedînd gol, iar în șase defensiva rămînîndu-i neînvinsă. Acasă a cîștigat 8 din anterioarele 9 jocuri, indiferent de întrecere.

Pe a 6-a poziție în Serie A, cu 33 de puncte în 21 de runde, Milan nu a pierdut de patru meciuri, cu două egaluri și două victorii după 0-1 acasă cu Bologna, singura înfrîngere din ultimele 11 partide, în toate competițiile. Pe teren străin nu a mai cedat de cinci meciuri (patru cu gol dat), cu trei remize și două triumfuri, de la un 0-1 cu Juventus la Torino pe 21 noiembrie. Pînă acum, elevii sîrbului Sinișa Mihajlovici au trecut de Perugia (2-0), Crotone (3-1 după prelungiri), Sampdoria (2-0), Carpi (2-1).

Pentru turul de pe stadionul ”Olimpic” din Torino, Alessandria nu-i are la dispoziție pe Manfrin și Iunco, ambii accidentați, dar contează pe nou sositul Iocolano. Dincolo, Milan își face griji pentru atac, deoarece nu există un jucător care să-l completeze cum trebuie pe Bacca: Niang și Luiz Adriano sînt în criză, Balotelli și Kevin-Prince Boateng au restanțe în pregătire, iar Menez continuă să fie indisponibil.

Cum Alessandria a activat cel mai mult în ligile inferioare, cele două echipe s-a întîlnit rar. Ultima dată s-au confruntat oficial chiar în Cupă, tocmai în 1960, cînd Milan a învins în deplasare cu 5-3, în turul 2. În mai 1936 s-au înfruntat tot în semifinalele Cupei, precum acum, cu Alessandria cîștigătoare, scor 1-0, dar a ratat trofeul, 1-5 în finala cu Torino. În ianuarie 1937 s-au duelat în aceeași întrecere, Milan – Alessandria 4-0, în ”16”-imi. Mai recent, au disputat un amical în iulie 1995, cînd ”rossonerii” au triumfat ”afară”, 3-0, marcatori Simone (2) și Di Canio. În campionat s-au întîlnit numai în stagiunea 1959-1960, cînd fiecare s-a impus pe teren propriu cu 3-1.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA ALESSANDRIA – MILAN

LILLE – BORDEAUX, ora 22:00 (Cupa Ligii)

Partida dintre Lille și Bordeaux, din semifinalele Cupei Ligii, nu este doar un duel pentru intrarea în ultimul act al competiției, ci și unul, foarte probabil, cu trimitere spre o finală de impact, deoarece în celălalt meci, PSG, neînvinsă pe plan intern și implacabilă în drumul spre un nou titlu, implicit către grupele Ligii, e mare, mare favorită acasă în disputa cu Toulouse.

Pe locul 14 în campionat, cu 25 de puncte și cu un golaveraj sărac în 22 de runde, 17-18, Lille nu a mai cîștigat de cinci meciuri, toate competițiile, perioadă în care tocmai a fost eliminată din Cupă, 1-1/2-4 la penaltyuri pe terenul amatorilor de la Trelissac. Un egal și un eșec a înregistrat în precedentele două partide de acasă, unde, indiferent de întrecere, a bifat șase victorii, trei remize și patru înfrîngeri, în șase dintre aceste neluînd gol, iar în alte cinci primind numai cîte unul.

De 11 jocuri nu a mai pierdut Bordeaux, în toate competițiile (7 triumfuri, 4 nuluri), perioadă în care a înscris mereu. De la precedentul eșec, 0-1 la Bastia, în deplasare a realizat trei succese încadrate de două egaluri.

În fazele anterioare, Lille a trecut de Troyes (2-1), Laval (1-0) și Guingamp (0-0/4-2 la penalty-uri). În schimb, Girondins le-a eliminat pe AS Monaco (3-0) și pe Lorient (2-0).

Pe 16 ianuarie cele două rivale s-au întîlnit în Ligue 1 la Bordeaux, cu gazdele învingătoare, 1-0 (Diabate 51), după ce turul de pe stadionul ”Pierre Mauroy” din Villeneuve dAscq se terminase 0-0. În Cupa Ligii s-au mai înfruntat în decembrie 2014, cu Lille triumfătoare, 1-1/6-5 pen. Aceasta nu a cedat deloc în precedentele cinci ”directe” de acasă, cu trei victorii și două remize. Anteriorul eșec suferit pe teren propriu în fața lui Bordeaux a fost în februarie 2012, scor 4-5.

Basa și Maignan sînt jucătorii cu probleme medicale din tabăra gazdelor. Dincolo, pe mîna doctorilor se găsesc Lefebvre, Maurice-Belay, Rolan, Jussie, Maulun, Pablo, Thelin, Gajici, Sertici.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA LILLE – BORDEAUX

AJAX – HERACLES ALMELO, ora 21:45

Dispută între două formații cu aspirații europene. Ajax se bate pentru titlu, automat și pentru Champions League, fiind lider după 19 etape cu 47 de puncte, 3 peste PSV Einhoven. În schimb, Heracles, a 4-a poziție cu 33 de puncte, încearcă să rămînă pe un loc de play-off în Europa League, dar speră și la o calificare directă deoarece are de recuperat numai trei puncte pînă la Feyenoord, aflată pe a treia treaptă.

Cu cea mai bună apărare (11 runde fără gol luat) și al doilea atac, golaveraj 47-11, Ajax Amsterdam a obținut trei victorii la rînd, ultimele două cu 1-0, după al 2-lea eșec stagional, 0-1 la Utrecht, totodată, singurul în care nu a înscris. Primul insucces, 1-2 cu PSV, fusese acasă, unde, în total, a mai înregistrat 8 victorii, fără nici un egal. Pe ”ArenA” a semnat 29 din cele 47 de reușite.

Bine în ofensivă, nu și în apărare, golaveraj 29-26, Hercules a pierdut o dată în precedentele patru jocuri (trei cu gol dat), plus două succese și  remiză. De șase meciuri defensiva îi cedează mereu. Un egal, apoi trei înfrîngeri a bifat în anterioarele patru deplasări, cu 11 goluri încasate în ultimele trei. Pe teren străin a obținut formația din Almelo cea mai detașată victorie stagională, 6-1 la Cambuur, dar și cel mai drastic eșec, 0-4 la codașa Enschede, în ultima vizită făcută.

În tur, Ajax s-a impus cu 2-0 (El Ghazi 14, Gudelj 22). ”Lăncierii” au triumfat și în ambele partide din sezonul trecut, 2-1 acasă, 2-0 ”afară”: ei nu au pierdut niciodată pe propria arenă în zece dispute cu Heracles (8 victorii, ultimele șase la rînd, două remize). Acum, gazdele îl au inapt pe Klaasen, iar adversara – pe Sibum, dar a rămas și fără golgeterul Tannane, vîndut la St. Etienne.

AICI GĂSIȚI COTELE LA AJAX – HERACLES ALMELO

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă