CU HIGUAIN LA ATAC

CU HIGUAIN LA ATAC

Cu un Higuain în, poate, cel mai bun moment al carierei, Napoli pare să fi rămas singurul concurent serios pentru Juventus în tentativa ”Bătrînei Doamne” de a cîștiga încă un ”scudetto”. Duelul celor două contină la distanță, pînă la meciul direct din 13 februarie. Misiune ceva mai grea pentru Napoli, care merge pe ”Olimpico” să dea piept cu un mereu imprevizibil Lazio, care vrea și revanșa după corecția din tur, aparent mai facilă pentru Juve, acasă cu Genoa. Programul zilei de azi cuprinde și o confruntare întotdeauna tensionată, Barcelona-Valencia, în Cupa Spaniei, meciuri din Ligue 1 și Premier League, dar și un retur de foc în Cupa Belgiei, între Bruges și Gent.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

LAZIO ROMA – NAPOLI, ora 21:45

Prima formație din clasament cu golaveraj negativ, 29-30, Lazio nu a mai cedat de 7 etape, cu 4 egaluri și 3 victorii. Precedentul eșec, 0-2 cu Juventus, a fost pe teren propriu, unde a adunat 6 succese, 3 remize și două înfrîngeri: în doar două dintre aceste meciuri nu a marcat. Pe locul 8 după 22 de etape, cu 32 de puncte, romanilor le va fi însă greu să rămînă imbatabili. În primul rînd din cauza mulților indisponibili din lot, nu mai puțin de zece: Cataldi, Milinkovici și Matri sînt suspendați, în vreme ce Bisevac, Djordjevici, De Vrij, Biglia, Ștefan Radu, Kishna și Braafheid au probleme medicale. Revin, în schimb, portarul Marchetti, după accidentare, și mijlocașul Lulici, după suspendare.

Forma adversarului e cealaltă mare grijă. Napoli a devenit imparabilă după eșecul de la Bologna(2-3): de atunci a obținut o remiză albă, apoi 6 succese consecutive, mereu cu gol dat și luat. Nu a mai legat 7 triumfuri din 1987-1988, cînd pe bancă se afla Ottavio Bianchi. Lider, cu 50 de puncte, și cu cel mai prolific atac, 50 de reușite, echipa condusă de Maurizio Sarri a adunat cele mai multe victorii, 15, dar și cele mai puține eșecuri, numai două, ambele în deplasare, completate de 6 triumfuri și 3 remize, înscriind în 9 din 11 vizite făcute. În plus, îl oferă pe golgeterul din Serie A, Gonzalo Higuain, care a punctat de 22 de ori. Acum are ceva probleme de efectiv, căci lipsesc doi titulari indiscutabili pînă acum, Hysaj și Allan, suspendați.

laz-nap

În tur, Napoli a făcut instrucție și a învins cu 5-0 (Higuain 14, 59, Allan 35, Insigne 47, Gabbiadini 79). Sezonul trecut au fost patru dueluri directe, din care Lazio a ieșit mai bine: 4-2 și 0-1 în campionat, 1-0 și 1-1 în Cupă, toate cele trei victorii fiind realizate  în deplasare. Ultimul succes al romanilor pe ”Olimpico” a fost un 3-1 în aprilie 2012: de atunci au înregistrat două nuluri și două înfrîngeri, în toate competițiile.

AICI GĂSIȚI COTELE LA LAZIO ROMA – NAPOLI

FC BARCELONA – FC VALENCIA, ora 22:00 (Cupa Spaniei)

FC Barcelona se prezintă înaintea turului cu Valencia din semifinalele Cupei cu o serie de 26 de meciuri fără înfrîngere, perioadă în care a obținut 5 egaluri și 21 de victorii, ultimele 8 la rînd. În 38 de meciuri stagionale, catalanii nu s-au înclinat decît de trei ori, numai pe plan intern și numai în deplasare. Tot în trei partide nu au izbutit să înscrie. Imbatabilitatea stagională de pe teren propriu cuprinde 19 jocuri, cu două remize și 17 triumfuri (precedentele șase consective), mereu cu gol dat. Trupa lui Luis Enrique e lider în Primera, cu 51 de puncte în 21 de etape.

Pe a 12-a poziție în campionat, cu 25 de puncte în 22 de runde, Valencia s-a împiedicat week-end-ul trecut, 0-1 acasă cu Gijon, în primul insucces după cinci meciuri (două victorii, trei nuluri) în toate competițiile și tot primul pe ”Mestalla” de 14 luni încoace. Două triumfuri și un egal a obținut în anterioarele trei dispute din deplasare, unde, în 18 partide stagionale, a bifat 6 succese, 3 egaluri și 9 înfrîngeri: în 11 a înscris, în 13 a luat gol.

Pe 5 decembrie cele două echipe s-au întîlnit în Primera, la Valencia, scor 1-1 (Mina 86 – Luis Suarez 59). Sezonul trecut, Barcelona s-a impus de două ori: 1-0 pe ”Mestalla”, 2-0 acasă. Precedentul triumf al Valenciei pe ”Camp Nou”, și unicul din precedentele 18 dueluri directe, dateză din februarie 2014, scor 3-2.

bar-val

Pînă acum, FC Barcelona a trecut de Villanovense (0-0, 6-1), Espanol (4-1, 2-0) și Bilbao (2-1, 3-1). La rîndul ei, Valencia le-a depășit pe Barakaldo (3-1, 2-0), Granada (4-0, 3-0) și Las Palmas (1-1, 1-0).

Lionel Messi a acuzat unele dureri musculare, dar nu va lipsi de la confruntarea cu Valencia. Vor absenta cert doar Mascherano și Dani Alves, lăsați în afara lotului pentru a fi menajați, plus Rafinha, în recuperare.  Oaspeții nu pot conta pe golgeterul Paco Alcacer și nici pe Javi Fuego, ambii accidentați. Ar putea reintra, însă, Enzo Perez, care ar evolua cu mască pentru a-și proteja fața după fractura de pomete, și nu-i exclus să debuteze Siqueira, împrumutat de la Atletico, și Cherishev, cedat de Real Madrid. Dimpotrivă, Lucas Orban a fost trimis pînă în vară la Levante.

AICI GĂSIȚI COTELE LA FC BARCELONA – FC VALENCIA

EVERTON – NEWCASTLE, ora 21:45

Everton are unul dintre celei mai prolifice atacuri din Premier League, cu 40 de reușite în 23 de etape, dar și una dintre cele mai modeste defensive, cu 34 de goluri primite. Stă rău la victorii, numai 6, dar este prima la egaluri, nu mai puțin de 11. Pe locul 12 înaintea rundei a 24-a, formația din Liverpool nu a mai cîștigat de cinci jocuri, cu trei remize și două eșecuri. 4-0 cu ”lanterna roșie” Aston Villa, pe 21 noiembrie, este ultimul succes acasă, totodată unicul duel stagional de pe ”Goodison Parc” în care nu a luat gol. De atunci, a bifat două egaluri și trei înfrîngeri pe teren propriu, unde, notabil, a suferit cinci din totalul de șase insuccese din actuala Premier League.

Pe a 18-a poziție, prima retrogradabilă, înaintea rundei, Newcastle (21p) stă rău și ofensiv, și defensiv, golaveraj 25-41, avînd a treia cea mai fragilă defensivă. Doar o victorie au obținut alb-negrii în ultimele 7 meciuri, plus două egaluri și patru eșecuri (toate la limită, trei cu 1-0). De trei partide ei înscriu mereu. Din deplasare au revenit cu două succese, un nul și 8 înfrîngeri, ultimele trei la rînd, luînd gol în 9 dintre ele.

În tur, Everton a învins cu 1-0 (Cleverley 90+3). Acum o ediție, fiecare a cîștigat acasă, Everton cu 3-0, Newcastle cu 3-2 în unicul său triumf din anterioarele 8 dueluri directe, pe lîngă un egal și 7 insuccese.

Golgeterul lui Everton, Romelu Lukaku (15 goluri și 5 pase decisive) a marcat de 5 ori și a dat 4 ”assisturi” în precedentele sale 7 jocuri contra lui Newcastle. În același timp, colegul lui, Ross Barkley, a punctat în trei din anterioarele cinci ”directe”. Totodată, și adversarii au înscris în trei din ultimele patru dispute.

Browning și Hibbert sînt jucătorii cu probleme medicale de la gazde, care tocmai l-au cumpărat de la Lokomotiv Moscova pe atacantul Oumar Niasse cu 17 milioane de euro. Dincolo, Newcastle i-a adus pe Doumbia (AS Roma), Saivet (Bordeaux) și a reușit să-i păstreze pe Berahino și Ayoze. În schimb, Thauvin s-a întors la Marseille, cedat 6 luni.

AICI GĂSIȚI COTELE LA EVERTON – NEWCASTLE

LYON – BORDEAUX, ora 20:00

Olympique Lyon a ajuns o echipă de pluton. Dacă sezonul trecut a terminat pe locul doi, acum se găsește abia pe a 11-a poziție înaintea etapei a 24-a, cu doar 30 de puncte și golaveraj 28-27. A încasat deja 9 eșecuri, pe cînd întreaga stagiune trecută suferise doar 7. Pînă și președintele Jean-Michel Aulas pare resemnat. Deși recent au părăsit echipa Beauvue, Bisevac și Rose, șeful lyonez a anunțat că nu aduce pe nimeni în loc: ”Nu are rost. E greu să recrutăm ceva de calitate în acest moment”.

De trei partide nu au mai cîștigat ”olimpicii”, cu două înfrîngeri ”afară”, ambele 0-1, și un egal la unu acasă. 4-1 cu ”lanterna roșie” Troyes, pe 9 ianuarie, este unica victorie din ultimele 10 jocuri, în 9 dintre ele primind gol și înscriind în numai 5. Pe teren propriu nu a mai învins de două runde (un succes, un nul), în total înregistrînd cinci triumfuri, trei remize, trei eșecuri, în opt cu gol marcat.

Bine în atac, dar cu cea mai slabă apărare dintre primele 11 clasate, golaveraj 31-30, Bordeaux ocupa a 7-a treaptă înaintea etapei. Girondinii nu au mai pierdut de 7 partide, cu 3 egaluri și 4 victorii, mereu cu gol dat. Un succes și două remize au obținut în precedentele trei deplasări. Bilanțul ”afară” nu este unul nemaipomenit: un triumf, 6 egaluri și 4 eșecuri, golaveraj 12-20, dînd gol în 8 dintre jocuri și luînd în 9. Notabil, Bordeaux a dat 20 din cele 31 de reușite în ultimul sfert de oră al celor două reprize și nu a izbutit nici una cu capul.

bor-ly

În tur, Girondins s-a impus cu 3-1 (Khazri  16, Plasil 40, Pablo 45+2 – Beauvue 78). Sezonul trecut, Lyon s-a distrat în deplasare, 5-0, însă a remizat acasă, 1-1. Ultimul triumf al lui Olympique pe teren propriu a fost un 3-1 după prelungiri în Cupă, în februarie 2012, iar în Ligue 1 – 3-1 în septembrie 2011. Precedentul succes al lui Bordeaux ”afară” datează din septembrie 2012, scor 2-0, de atunci consemnîndu-se două de 1-1.

Fekir, Fofana și B. Kone, toți accidentați, absentează de la gazde. Dincolo, problemele sînt mai multe: L. Sane, Maurice-Belay, Jussie, Lefebvre, Maulun, Pablo, Thelin, Gajici, Byiogo Poko, Pallois, Carrasso, Sertici. În plus, golgeterul Khazri (5 goluri, 7 pase decisive) a fost vîndut la Sunderland, iar Saivet – la Newcastle. În schimb, au venit Debuchy, Bernardoni, ambii împrumut, plus uruguayanul Arambarri și brazilianul Malcolm.

AICI GĂSIȚI COTELE LA LYON – BORDEAUX

FC BRUGES – GENT, ora 21:45 (Cupa Belgiei)

Primele două clasate din campionatul Belgiei se luptă pentru un loc în finala Cupei. Pe locul secund în Pro League, cu 49 de puncte în 24 de etape și cu cel mai bun atac, 49 de reușite, gazdele de la FC Bruges au de recuperat un dezavantaj minim în revanșa cu liderul Gent (52p), care a învins în turul semifinalei cu 2-1 (Dejaegere 59, Kums 90+2 – Diaby 38). Acest eșec este singurul suferit de trupa lui Michel Preudhomme în ultimele cinci meciuri, restul de patru fiind cîștigate, în toate competițiile. De 7 partide marchează mereu. Pe teren propriu a disputat 18 jocuri stagionale, cu 14 victorii (nouă la zero) și 4 înfrîngeri, fără nici un egal, înscriind în 16 dintre ele: doar Manchester United și Napoli au scăpat fără gol luat. Din totalul eșecurilor, doar unul este intern, 1-4 cu Anderlecht în campionat, acum trei vizite primite.

Campioana Gent, sau La Gantoise, are cea mai bună apărare din campionat, întrecută de 20 de ori, plus cele mai puține eșecuri, doar două, dar și al doilea atac, cu 47 de reușite. A înșirat patru  triumfuri după precedenta înfrîngere, 0-2 la Malines, al doilea meci din acest sezon, în toate competițiile, în care nu a înscris. Totodată, este singurul joc pierdut din anterioarele 14. Din cele 4 insuccese stagionale, 3 le-a încasat în deplasare, însă numai unul pe plan intern. În rest, ”afară” a mai înregistrat 8 victorii și 4 remize.

 În actualul sezon, în afara turului, cele două rivale s-au mai întîlnit de două ori. Gent s-a impus de fiecare dată, 1-0 (Depoitre 87) în Supercupă și 4-1 (Kums 15 penalty, 51 penalty, 62, Depoitre 72 – Vormer 76) în campionat, ambele acasă. Sezonul trecut au avut patru dueluri directe, două în sezonul regulat, două în play-offul de titlu. Tot liderul a ieșit mai bine: două remize și două victorii. Ultimul triumf al lui FC Bruges a fost ”afară”, 3-1 în decembrie 2013.

Anterior, FC Bruges le-a eliminat pe Patro Eisden (4-0), Lokeren (1-0) și Westerlo (2-0). La rîndul său, Gent le-a depășit pe Eupen (3-0), Waregem (1-0) și Malines (1-0), numai pe teren propriu. Gazdele l-au recuperat pe Brodici de la Anvers și l-au cumpărat de la Trencin pe brazilianul Wesley Moraes, cedîndu-l pe Castelleto la Mouscron. Adversarii tocmai l-au împrumutat pe atacantul Mark Boussoufa de la Lokomotiv Moscova, lăsîndu-l pe Pedersen la Ostende. Incert este Neto.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA FC BRUGES – GENT

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă