Articolul precedent
Articolul urmator

FC SEVILLA-CELTA: DUEL CU GÎNDUL LA BARCELONA

FC SEVILLA-CELTA: DUEL CU GÎNDUL LA BARCELONA

După corecția administrată ieri de Barcelona celor de la Valencia, se știe deja prima finalistă a acestui sezon din Cupa Spaniei. Doar un cataclism ar putea împiedica echipa catalană să rateze prezența în ultimul act al competiției, a 5-a oară în ultimii 6 ani. Pentru celălalt loc se luptă FC Sevilla și celta Vigo, într-un duel mai echilibrat ca oricînd, căci fiecare se prezintă cu argumentele sale. Cum primul meci e pe terenul său, FC Sevilla caută să valorifice acest avantaj, căci de pe ”Sanchez Pizjuan” au plecat învinse Barcelona, Real Madrid și Juventus, printre altele, în vreme ce Celta mizează pe faptul că e una din puținele care au plecat cu puncte de la Sevilla și speră să amîne verdictul pentru returul de pe ”Balaidos”. Alte repere ale zilei de azi duc la un meci cu ambiții europene din Ligue 1, Rennes-St. Etienne, dar și la Cupa Olandei sau a Portugaliei.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

FC SEVILLA – CELTA VIGO, ora 21:30

FC Sevilla caută să-și prelungească seria invincibilă: nu a mai pierdut de 8 meciuri, în toate competițiile, cu un egal și 7 victorii, 6 fără gol încasat. Ocupanta locului 5 din Priemra a marcat în 10 din ultimele 11 meciuri. De trei ori a cedat în acest sezon pe teren propriu, în două rînduri în campionat și o dată în Ligă, eșecuri completate de 15 victorii, ultimele 11 la rînd, 8 la zero, fără nici o remiză. Doar în prima dispută de acasă, 0-3 cu Atletico, nu a marcat.

În schimb, Celta, rivala din semifinalele Cupei, abordează turul cu doar o victorie în precedentele patru partide. În numai unul din anterioarele șase dueluri nu a înscris, neprimind gol în trei. În ultimele șase deplasări a intercalat cîte o victorie cu cîte un eșec. În total, de pe teren străin s-a întors cu 8 triumfuri, două nuluri și 4 înfrîngeri, punctînd în 11 dintre ele.

Pînă acum, nici una dintre formații nu a pierdut deloc în Cupă. FC Sevilla a trecut de Logrones (3-0, 2-0), Betis (2-0, 4-0) și Mirandes (2-0, 3-0). De partea cealaltă, Celta le-a depășit pe Almeria (3-1, 1-0), Cadiz (3-0, 2-0), Atletico Madrid (0-0, 3-2).

Cele două echipe s-a întîlnit pe 20 septembrie tot pe ”Ramon Sanchez Pizjuan”, în Primera. Atunci, FC Sevilla a cedat, 1-2 (F. Llorente 54 – Nolito 15, Wass 26). Sezonul trecut fusese, totuși, mai bună: 1-0 acasă, 0-0 ”afară”. Trupa din Vigo se impusese, însă, în ambele partide din ediția 2013-2014, la același scor, 1-0.

sev-cel

Accidentat, Andreolli continuă să lipsească de la gazde, care l-au recuperat pe Banega. Antrenorul Unai Emery ar putea să le ofere debutul fundașilor Fazio și Diogo, reîntorși de la Tottenham, respectiv Genoa. Oaspeții îi au indisponibili pe Nolito, Ruben Blanco, incert pe Marcelo Diaz și l-ar putea folosi pe Beauveu, abia adus de la Lyon.

AICI GĂSIȚI COTELE LA FC SEVILLA – CELTA VIGO

RENNES – ST. ETIENNE, ora 22:00

Dispută între două formații în căutarea unui bilet de Europa League. Înaintea rundei a 24-a, Rennes ocupa locul 6, cu 34 de puncte, două sub zona cupelor continentale, iar St. Etienne se găsea pe a 8-a poziție, cu un punct mai puțin.

Preluate recent de Rolland Courbis, gazdele tocmai au suferit cel mai drastic eșec din acest sezon, 0-4 la Bordeaux, venit după 6 etape de invincibilitate (trei egaluri, trei victorii), mereu cu gol dat. Stînd bine în ofensivă, nu și în apărare, golaveraj 32-29, roș-negrii nu au cedat de trei meciuri acasă (două remize, apoi un succes), unde, în total, au înregistrat 3 din cele 8 triumfuri din actuala Ligue 1, plus 5 remize și 3 înfrîngeri din cele 5 stagionale, marcînd în 9 din 11 jocuri. Ei sînt mari amatori de egaluri, nu mai puțin de zece.

St. Etienne nu a rezistat runda trecută în fața liderului PSG și a suferit unicul eșec (0-2) din precedentele trei etape. Alb-verzii înscriu greu: de 8 partide încoace, în 5 au dat cîte un gol, iar în 3 – nici unul. În deplasare nu s-au mai impus din 23 septembrie, 1-0 pe terenul ”lanternei roșii” Troyes. A fost a treia victorie ”afară”, pe lîngă o remiză și 7 înfrîngeri.

ste-ren

Duelul din tur s-a terminat 1-1 (Eysseric 78 penalty – Pedro Henrique 40), după ce anterioarele trei ”directe”, inclusiv cele două din ediția 2014-2015, se încheiaseră 0-0. Ultimul succes i-a aparținut lui Rennes, 3-1 acasă în decembrie 2013. St. Etienne nu a mai triumfat pe terenul roș-negrilor din decembrie 2005, scor 1-0: de atunci s-au consemnat 6 victorii ale gazdelor și 4 remize, în toate competițiile. Acum, ambele punctează mai mult în repriza secundă.

Rennes nu se poate baza pe Gourcuff, Pedro Henrique, Baal, Cavare și Diagne, toți accidentați, dar s-a refăcut Pedro Mendes. Oaspeții nu-i au la dispoziție pe Polomat, Perrin, Hamouma, Assou-Ekotto, Clerc, Beric, accidentați. În schimb, este posibil să-și facă debutul mijlocașului norvegian Selnaes, abia adus de la Rosenborg.

AICI GĂSIȚI COTELE LA RENNES – ST. ETIENNE

PSV EINDHOVEN – FC UTRECHT, ora 21:45 (Cupa Olandei)

PSV joacă primul meci din noua postură de lider în campionat, cu 50 de puncte, unul peste un Ajax tocmai ținut pe loc la Kerkrade. Cu cel mai bun atac din Eredivisie și a patra defensivă, golaveraj 55-24, formația din Eindhoven nu a mai pierdut de 17 meciuri în toate competițiile, de la 0-2 la Wolfsburg în grupele Ligii, realizînd 14 victorii (ultimele 7 la rînd) și 3 egaluri. De 11 meciuri marchează constant, în 9 neprimind gol. Pe plan intern a cedat numai o dată, 1-2 la Almelo cu Heracles pe 19 septembrie, iar acasă este invincibilă în 15 jocuri stagionale (13 succese), cu gol dat în fiecare.

Pentru ”sferturile” Cupei, pe ”Philips” se prezintă FC Utrecht, ocupanta locului 7 în campionat, care a pierdut precedentele două meciuri fără să înscrie, ambele în deplasare. 4-1 la Groningen, pe 17 ianuarie, este al 5-lea și ultimul triumf din acest sezon pe teren străin, unde a mai bifat două remize și 7 înfrîngeri: a marcat, dar a și luat gol în 11 dintre aceste partide.

În noiembrie, cele două echipe s-au confruntat în Eredivisie tot la Eindhoven. Atunci, gazdele s-au impus cu 3-1 (Hector Moreno 2, Arias 58, Luuk de Jong 72 – Ramselaar 49). A fost a 6-a victorie consecutivă obținută de PSV în disputele din toate competițiile cu Utrecht, care nu a cîștigat niciodată pe ”Philips”, ba abia a scos un nul în 24 de vizite. Ultimul său triumf acasă a fost un 1-0 în septembrie 2012.

În fazele anterioare, PSV a terminat 3-2 cu Cambuur, 6-0 cu Genemuiden și 3-2 la Almelo. La rîndul său, Utrecht a încheiat 2-0 la Sneek, 5-3 după prelungiri cu Groningen, 5-0 la Grosbeek cu Achilles 1929.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA PSV EINDHOVEN – FC UTRECHT

SPORTING BRAGA – RIO AVE, ora 22:00 (Cupa Portugaliei)

Cu remize albe a terminat Sporting Braga ultimele sale două meciuri, ambele în deplasare. Anterior triumfase chiar cu Rio Ave, adversara din semifinalele Cupei (diseară e turul), pe care a învins-o în campionat detașat, scor 5-1 (Koka 10, 17, Pedro Santos 64, Rafa Silva 66, Rui Fonte 75 – Kayembe 47). Pe locul 4 în Primera, roș-albii nu au mai pierdut de 6 meciuri, în toate întrecerile, și au o singură înfrîngere de 15 meciuri încoace. Doar o dată s-au înclinat pe teren propriu, 0-2 cu Benfica, în rest au realizat două egaluri și 12 victorii, ultimele patru la rînd. În 12 din 15 vizite primite au înscris.

Pe a 7-a poziție în campionat, Rio Ave nu a pierdut de două meciuri, dar are un singur succes în precedentele cinci jocuri, indiferent de întrecere. Patru victorii a obținut în cele 13 dispute stagionale din deplasare, completate de cinci remize și patru înfrîngeri. A înscris în toate.

În afara înfruntării din campionat, cele două echipe s-au întîlnit tot în ianuarie și în grupele Cupei Ligii, 0-0 la Rio Ave. Aceasta s-a comportat mai bine sezonul trecut, 0-0 în deplasare și 1-0 acasă, dar nu a mai învins la Braga din noiembrie 2013, scor 1-0. De atunci, Sporting a înregistrat trei triumfuri și un nul.

Pînă la semifinale, Braga a trecut de Viseu (3-0), Farense (1-0 după prelungiri), Sporting Lisabona (4-3 după prelungiri) și Arouca (2-0). Dincolo, Rio Ave le-a eliminat pe Uniao FC (3-0), Pacos Ferreira (2-1), Setubal (1-1/3-1 la penalty-uri), Estoril (3-0).

AICI GĂSIȚI COTELE LA SPORTING BRAGA – RIO AVE

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă