BENFICA SE LUPTĂ CU TRECUTUL

BENFICA SE LUPTĂ CU TRECUTUL

Sub comanda lui Jorge Jesus, Benfica a trăit numeroase momente de satisfacție, dar și destule dezamăgiri. Un amestec de sentimente ce a erodat relația dintre antrenori și gruparea de pe ”Da Luz”, astfel că Jorge Jesus a ales, în vară, să plece tocmai la marea rivală din oraș, Sporting. Cele două se luptă acum pentru titlu, în cursă înscriindu-se și FC Porto. Benfica întîlnește azi pe Belenenes și speră să-și recupereze, măcar pentru trei zile, prima poziție, căci Sporting, lider acum, cu două puncte mai mult, joacă abia luni seară. Alte repere ale zilei vin dinspre Bundesliga, Primera Division, dar și dinspre campionatul Turciei.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

BORUSSIA MONCHENGLADBACH – WERDER BREMEN, ora 21:30

Victoria cu Bayern (3-1) din 5 decembrie, în primul și singurul eșec intern aplicat liderului în acest sezon, i-a căzut greu Borussiei Monchengladbach. Oprindu-și seria invincibilă la zece runde, formația antrenată de Andre Schubert a pierdut trei din următoarele patru jocuri, ultimele două la rînd, plus o victorie. Astfel, a picat de pe locul 3 pe 6, cu 29 de puncte în 19 etape. Alb-negrii dețin al treilea cel mai bun atac, cu 35 de reușite, dar și cea mai fragilă apărare pînă la a 15-a poziție, cu 34 de goluri încasate. De 7 meciuri defensiva lor cedează mereu, dar au și marcat în 5 dintre ele. Recentul eșec cu Dortmund, 1-3, a fost al treilea de acasă, unde nu mai pierduse de 7 partide (6 succese).

Abia pe a 16-a treaptă, cu 19 puncte, Bremen se numără printre formațiile cu cele mai multe înfrîngeri (10). A cedat însă numai o dată de cinci meciuri încoace, în precedentele două realizînd o victorie și o remiză. A primit gol în toate cele 19 etape, dar în anterioarele 9 dispute a înscris constant. Cu a doua cea mai slabă apărare și o ofensivă acceptabilă, golaveraj 23-36, Werder s-a descurcat destul de bine ”afară”, unde a obținut patru din cele cinci triumfuri din actuala Bundesliga, completate de două nuluri și patru insuccese, înscriind în 8 dintre ele.

Unica victorie a lui Bremen pe teren propriu  fost chiar în turul cu Borussia, scor 2-1 (A. Johannsson 39 penalty, Vestergaard 53 – Stindl 45). Tot alb-verzii s-au impus și în confruntarea din decembrie din Cupă, 4-3 (Sternberg 51, Vestergaard 58, C. Pizarro 75, Ujah 78 – Stindl 32, Hrgota, 74, 90+3) chiat la Monchengladbach. În schimb, alb-negrii au fost mai buni sezonul trecut: 4-1 acasă, 2-0  în deplasare. Ei nu au mai cedat pe teren propriu cu Bremen în Bundesliga din octombrie 2010, scor 1-4, de atunci obținînd trei triumfuri și un egal.

Multe absențe de fiecare parte. La gazde accidentați sînt Alvaro Dominguez, Jantschke, Herrmann, N. Schulz, G. Xhaka, Hahn. Lista indisponibililor de la adversari e și mai lungă și îi cuprinde pe Husici, Wolf, Pavlovici, Sternberg, Zander, Barfrede, Hilssner, Von Haacke, S. Yatabare, Oz. Yildirim, Johannsson.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BORUSSIA MONCHENGLADBACH – WERDER BREMEN

BELENENSES – BENFICA, ora 22:30

Cea mai slabă apărare din actuala Primeira are Belenenses, cu 41 de goluri încasate în 20 de etape. Atacul său s-a descurcat, însă, onorabil, cu 27 de reușite, echipa roș-albastră ocupînd locul 10, cu 25 de puncte. Nu a pierdut de trei jocuri, cu un egal acasă încadrat de două victorii în deplasare. Tot de trei partide nu a mai cedat pe teren propriu, cu un succes urmat de două remize. În ultimele 8 dispute o dată nu a marcat și la fel nu a primit gol. În 9 confruntări acasă nu a înscris doar în unicul eșec, 0-3 cu Setubal, completat de 4 triumfuri și 4 nuluri, anterioarele două consecutive.

Cel mai bun atac din campionat are Benfica, 54 de reușite, dar și a doua defensivă, întrecută de 14 ori. A strîns, de asemenea, cele mai multe succese, 16, și este singura cu numai un egal. O nouă victorie ar propulsa-o la șefie, deoarece acum, de pe poziție secundă, deține 49 de puncte, cu două mai puțin decît liderul Sporting, care joacă luni. Roș-albii au suferit al treilea și ultimul eșec stagional tocmai pe 25 octombrie, 0-3 acasă cu Sporting. Din acel moment au obținut o remiză albă și 12 triumfuri, ultimele 7 la rînd. De patru partide nu doar marchează, dar și primesc mereu gol. Două înfrîngeri au înregistrat ”afară”, ambele 0-1, plus o remiză albă și 7 succese, anterioarele 4 consecutive.

În tur, Benfica s-a distrat, învingînd cu 6-0 (Mitroglou 5, 53, Jonas 17, 40, Gaitan 60, Talisca 63). Ultima victorie a lui Belenenses a fost pe propria arenă, 1-0 în decembrie 2007. De atunci s-au consemnat două remize, ambele pe terenul roș-albaștrilor, și 9 victorii ale Benficăi , ultimele patru fără gol luat.

La gazde este posibil să debuteze noul sosit, mijlocașul columbian Abel Aguilar. Dincolo, Benfica mizează și pe atacantul peruan Andre Carrillo, abia luat cu două milioane de euro de la Sporting, cu care intrase în ultimele 6 luni de contract. În schimb, a plecat fundașul Cristante, împrumutat pînă în vară la Palermo.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA BELENENSES – BENFICA

MALAGA – GETAFE, ora 21:30

Malaga a redescoperit gustul victoriei runda trecută printr-un 2-1 la Eibar, după o pauză de trei meciuri, cu un egal și două eșecuri. Pe a 10-a poziție după 22 de etape, cu 27 de puncte, formația alb-albastră nu a marcat pînă acum decît de 18 ori, avînd al doilea cel mai ineficace atac după Betis (15). În schimb, posedă și cea mai bună apărare de la locul 5 în jos, învinsă de numai 20 de ori. Totuși, de 8 partide înscrie mereu, iar de alte 4 ia gol. Pe teren propriu a adunat patru succese, trei remize și trei înfrîngeri, de patru jocuri punctînd constant. Din cele 11 reușite de pe ”La Rosaleda”, golgeterul brazilian Charles a participat la 7, cu 6 goluri și o pasă decisivă.

Cu o treaptă mai jos și un punct mai puțin, golaveraj 26-32, Getafe a pierdut ultimele două runde, după ce anterior avea 6 meciuri de invincibilitate. 0-1 cu Bilbao acasă în etapa trecută a fost prima dispută din anterioarele 5 în care nu a marcat. ”Afară” nu a cîștigat decît o dată în acest sezon, 2-1 la Gijon pe 4 ianuarie, pe lîngă două egaluri și 7 eșecuri, înscriind constant de cinci vizite încoace. Cu tot cu ediția 2014-2015, acel triumf e unicul din precedentele 14 deplasări în campionat (două remize, 11 insuccese). Inedit, 6 dintre cele 9 goluri date pe teren străin au fost între minutele 68 și 74. În același timp, Getafe e echipa cu cel mai mic procent de goluri date între minutele 30 și 45, cu 4%, dar și gruparea cu cel mai mare procent de goluri încasate în același interval, 22%.

Getafe s-a impus în tur cu 1-0 (Scepovici 2), așa cum o făcuse acasă și sezonul trecut, la același scor. La rîndul său, Malaga a cîștigat în 2014-2015 cu 3-2, a 8-a victorie în 9 meciuri cu Getafe pe teren propriu în Primera. Singura sincopă s-a produs în aprilie 2006, cînd a pierdut cu 2-1. A marcat, însă, în toate respectivele dispute. Și Getafe stă bine la acest capitol: a înscris în 20 din totalul de 23 de dueluri ”directe”, nici unul terminat fără gol.

mal-get

Weligton, Angeleri și Juan Carlos sînt jucătorii cu probleme medicale de la gazde. În cealaltă tabără, Cala este suspendat, în locul său urmînd să intre Vergini, dar este posibil să reintre Sarabia și Medran. O problemă există și-n dreptul nou-venitului Alvaro Pereira, fostul jucător de la CFR Cluj, care a venit din Argentina cu o suspendare de 8 partide, pedeapsă pe care Getafe încearcă s-o reducă sau chiar s-o șteargă printr-un apel la federeația de la Buenos Aires, căci suspendarea a venit urmare a unui meci amical dintre Estudiantes și Gimnasia La Plata.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA MALAGA – GETAFE

ANTALYASPOR – FENERBAHCE, ora 20:00

De patru partide nu a mai cîștigat Antalya, cu un egal și trei înfrîngeri, ultimele două la rînd, fără gol dat în trei dintre ele. Ba, de 11 etape încoace, a cîștigat numai o dată, 3-2 acasă cu ”lanterna roșie” Mersin. Pe a 14-a poziție după 19 runde, cu 21 de puncte, roș-albii dețin a treia cea mai slabă defensivă, cu 34 de goluri încasate, dar și cel mai bun atac de la locul 10 în jos, cu 26 de reușite (80 la sută în repriza secundă, 39 la sută între minutele 75 și 90!). Nu mai puțin de 13 dintre acestea au fost semnate de atacantul camerunez Samuel Eto o, autor și a 4 pase decisive. Pe teren propriu, Antalya a înregistrat trei victorii, cinci egaluri (din totalul de șase) și două eșecuri, marcînd în 8 și luînd gol în 7.

Fenerbahce este lider, cu 46 de puncte, 5 peste Beșiktaș, care are însă două jocuri mai puțin Pe terenul acesteia au suferit galben-negrii unica înfrîngere stagională, 2-3 pe 27 septembrie. Din acel moment ei și-au trecut în cont 3 remize și 10 victorii, precedentele 5 la rînd, dar 4 la limită. Din deplasare s-au mai întors cu două nuluri și șase succese, anterioarele două la rînd și la zero. Alături doar de Galatasaray, Fenerbahce este formația care a înscris în fiecare din cele 19 etape, în zece și primind gol. Are cea mai bună apărare și al treilea atac, golaveraj 32-14.

Cu 2-1 (Nani 42, 90+7 – Guilherme 70) s-a impus Fener în tur. Ulterior, cele două s-au înfruntat în faza grupelor din Cupă, tot cu trupa din Istanbul mai bună, 4-2 acasă, 0-0 ”afară”. Acest ultim rezultat a pus capăt unei serii de cinci victorii consecutive ale galben-negrilor în toate întrecerile: precedentul triumf al Antalyei a fost un 3-1 în octombrie 2012, în deplasare.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ANTALYASPOR – FENERBAHCE

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă