UN CLASIC ÎN VIAȚĂ?

UN CLASIC ÎN VIAȚĂ?

Rivalitatea dintre Olympique Marseille și PSG e cunoscută în Franța și recunoscută în întreaga lume. Dusă de multe ori dincolo de limitele normalului ea ține acum în viață un clasic cu diferențe notabile între protagoniste. PSG vine pe ”Velodrome” cu un avantaj consistent de puncte și cu liniștea că, mai devreme sau mai tîrziu, încă un titlu va ajunge la Paris, dar la un duel de acest gen s-au văzut deseori surprize. 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

OLYMPIQUE MARSEILLE – PARIS SG, ora 22:00

Marele duel al Franței cu Paris St. Germain o găsește pe Marseille imbatabilă de 11 etape, cu 4 victorii și nu mai puțin de 7 egaluri (în total are zece!), în 6 dintre ele dînd numai cîte un gol. Este cea mai bună serie a sa din 2010 încoace. Olympique deține una dintre cele mai eficiente linii ofensive, cu 34 de reușite în 24 de runde, ceea ce nu se poate spune și despre apărare, învinsă de 24 de ori. Ultimul eșec l-a suferit chiar acasă, 0-1 cu Nice pe 8 noiembrie. Oricum, pe ”Velodrome” are un bilanț sărac: doar două succese din totalul de 8 (precedentul tocmai pe 13 septembrie, 4-1 cu Bastia), plus 7 remize și 3 înfrîngeri.

Lider neînvins, cu 66 de puncte, PSG este prima și la atac, și la apărare, golaveraj 61-11, avînd cele mai multe triumfuri, 21. A pierdut doar șase puncte din trei remize, două în deplasare: după 0-0 la Angers, unicul duel stagional în care nu a înscris, a bifat 8 victorii la rînd. În 18 din cele 24 de etape a marcat de mimim două ori.

Parizienii s-au detașat greu în turul de pe ”Parc des Princes”, scor 2-1 (Ibrahimovici 41 penalty, 44 penalty – Batshuayi 30). A fost al 8-lea lor triumf consecutiv cu Marseille, în toate competițiile. În plus, în 9 din precedentele 10 dispute directe au dat cîte două goluri, excepția fiind un 3-2 pe ”Velodrome” sezonul trecut. Anteriorul succes al ”olimpicilor” a fost pe teren propriu, 3-0 în noiembrie 2011. Acum, fiecare punctează mai des în repriza secundă, cu 71%, respectiv 61%  dintre reușite. În 37 de dispute la Marseille s-au consemnat 22 de victorii ale gazdelor, 7 nuluri și 8 triumfuri pariziene.

Nou-revenitul Thauvin, suspendat, și accidentații B. Mendy și Ocampos absentează din trupa spaniolului Michel. Incerți sînt golgeterul Batshuyi (12 reușite, 7 pase decisive) și Lassana Diarra, dar pot reintra Diaby, Barrada și Alessandrini. Dincolo, Laurent Blanc nu se poate baza pe Verratti și Van der Wiel, ambii cu probleme medicale, incert fiind Pastore. Din nou operaționali au devenit Thiago Silva, Rabiot, Lavezzi, Kurzawa și Sirigu.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA OLYMPIQUE MARSEILLE – PARIS SG

AS ROMA – SAMPDORIA, ora 21:45

AS Roma și-a recăpătat echilibrul după instalarea pe bancă a lui Luciano Spalletti. Echipa din Capitală a cîștigat ultimele două etape, venite după un 0-1 cu Juventus la Torino, unicul eșec din precedentele 9 jocuri (3 victorii, 5 remize). A marcat în 6 din anterioarele 7 dispute, iar pe teren propriu nu s-a împiedicat decît de Atalanta, 0-2 pe 29 noiembrie, în rest, 7 succese și 3 nuluri. ”Giallorossii” se aflau pe locul 5 înaintea rundei a 24-a, cu 41 de puncte și golaveraj bun, 42-25.

Cu multe înfrîngeri în cont, 11, Sampdoria se găsea înaintea etapei abia pe a 17-a poziție, prima neretrogradabilă. Degeaba au genovezii cel mai bun atac de la locul 6 în jos, cu 35 de reușite, dacă defensiva este una dintre cele mai fragile, cu 41 de goluri încasate. Ei nu au mai cîștigat de 5 jocuri (patru eșecuri urmate de o remiză), iar de 6 meciuri înscriu și iau gol mereu. Ultima victorie, și unica din deplasare, a fost cu concitadina Genoa, 3-2. De ”afară” s-au mai întors cu trei nuluri și 7 insuccese, marcînd constant de cinci vizite făcute încoace.

Sampdoria a cîștigat turul cu 2-1 (Eder 50, Manolas 85 autogol  – Salah 69). Tot genovezii au stat mai bine sezonul trecut, 0-0 acasă, 2-0 pe ”Olimpico”. Ultima victorie a Romei a fost pe propria arenă, 3-0 în februarie 2014.

Șase jucători lipsesc de la AS Roma, anume suspendatul Nainggolan și accidentații Strootman, Gyomber, Torosidis, Digne și De Rossi. Un singur absent sigur la Doria, Diakite, suspendat, incerți fiind Sala, De Silvestri, Carbonero.

  AICI GĂSIȚI COTELE LA AS ROMA – SAMPDORIA

CELTA VIGO – FC SEVILLA, ora 19:15

Celta are ocazia să se răzbune pe FC Sevilla, cea care tocmai i-a aplicat unul dintre cele mai drastice eșecuri stagionale, 0-4 în turul semifinalelor Cupei. Marcatorii de joi de pe ”Ramon Sanchez Pizjuan” au fost Rami (45), Gameiro (59, 62), cel care a ratat și un penalty la 0-0, și Krohn Dehli (87).

Prima echipă din Primera cu golaveraj negativ, 33-35, cu cea mai slabă apărare pînă la ocul 14, Celta merge rău de cîtva timp: în precedentele 6 etape a înregistrat o victorie și 5 înfrîngeri (patru la zero), ultimele două la rînd, mereu cu gol încasat. A șchiopătat mai ales pe teren propriu, unde a bifat 5 succese, două remize și 4 eșecuri, luînd gol și marcînd în 8 dintre ele. Echipa din Vigo era pe locul 7 înaintea rundei a 23-a, cu 34 de puncte.

FC Sevilla stă bine la realizări, golaveraj 31-23. Trei victorii acasă și o remiză albă pe terenul lui Atletico a realizat după anteriorul insucces, 1-2 la Granada, totodată unicul din precedentele 10 etape. Notabil, în campionat nu a cîștigat deloc în deplasare, unde, în schimb, a obținut toate cele 6 remize din cont (trei de 0-0, trei de 1-1). În plus, ”afară” a suferit patru din cele șase eșecuri, mereu cu cîte două goluri primite.

Cu 2-1 (Nolito 15, Wass 26 – Llorente 54) a cîștigat Celta în tur. Formația din Vigo nu a cedat deloc în fața Sevillei în ultimele trei dueluri de acasă (două succese, un nul). 1-1 a fost rezultatul din sezonul trecut, urmat de un 1-0 pentru Sevilla pe terenul ei. Aceasta s-a impus ultima dată pe ”Balaidos” în octombrie 2006, scor 2-1, de atunci bifînd două înfrîngeri și două remize.

Patru jucători sînt cu probleme medicale la Celta, anume Nolito, Ruben Blanco, Fontas și Marcelo Diaz. Sevilla nu-i are la dispoziție pe Krychowiak, Pareja și Andreolli, accidentați, în timp ce antrenorul Unai Emery este suspendat.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA CELTA VIGO – FC SEVILLA

CHELSEA – MANCHESTER UNITED, ora 18:00

Altădată o încleștare pentru titlu, partida dintre Chelsea și Manchester United nu are acum o miză importantă din cauza pozițiilor lor din Premier League. Campioni ediția trecută, londonezii nu se găseau decît pe locul 13 înaintea etapei a 25-a, cu 29 de puncte, în vreme ce ”diavolii” ocupau a 5-a treaptă, cu 40 de puncte.

Gazdele se descurcă bine în atac, cu 32 de reușite, dar sînt trădate de defensivă, cu 34 de goluri încasate, pe cînd întreg sezonul trecut luase 32. Sînt imbatabile de 8 runde, de cînd Guus Hiddink i-a luat locul demisului Jose Mourinho: cu olandez pe bancă (pînă în vară, cînd e posibil să vină actualul juventin Massimiliano Allegri), ”albaștrii” și-au trecut în cont trei victorii și cinci egaluri. De patru partide nu au mai pierdut acasă, însă doar au remizat în precedentele trei. 0-1 cu Bournemouth, pe 5 decembrie, este ultimul din cele patru eșecuri stagionale pe teren propriu (față de nici unul în 2014-2015) și singurul în care nu au înscris pe ”Stamford Bridge”.

Numai o înfrîngere a suferit United de 6 etape încoace. Cu a doua cea mai solid defensivă, completată de un atac acceptabil, golaveraj 31-21, trupa olandezului Louis van Gaal a revenit cu un egal și un suces din anterioarele două jocuri din deplasare, unde, per total, a avut un traseu sub pretenții: 5 triumfuri, 3 remize, 4 înfrîngeri, marcînd în 9 dintre ele. În 7 din precedentele 9 partide a înscris puțin: de patru ori cîte un gol, de trei ori nici unul.

Turul de pe ”Old Trafford” s-a terminat 0-0, ceea ce i-a permis lui Chelsea să ajungă la 8 meciuri la rînd fără eșec cu United, în toate competițiile, cu 5 victorii și 3 nuluri: sezonul trecut a realizat 1-0 acasă și 1-1 ”afară”. Ultimul succes al ”diavolilor” s-a consemnat chiar la Londra, 3-2 în octombrie 2012. În total, sînt 155 de directe, bilanț favorabil lui United: 63 de victorii, 44 de egaluri, 48 de eșecuri, golaveraj 250-198.

Doi atacanți, Remy și Falcao, sînt principalii jucători cu probleme medicale de la gazde. United îi are pe lista indisponibililor pe A. Young, Schweinsteiger, P. Jones, Rojo, Shaw, A. Valencia.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA CHELSEA – MANCHESTER UNITED

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă