ARSENAL ȘI BARCELONA REPETĂ TEMELE ÎNAINTEA EXAMENULUI DE MARȚI

ARSENAL ȘI BARCELONA REPETĂ TEMELE ÎNAINTEA EXAMENULUI DE MARȚI

E limpede că duelul dintre Arsenal și Barcelona reprezintă unul dintre capetele de afiș ale ”optimilor” Champions League. Pînă la examenul de marți, cele două își repetă temele în două partide aparent facile, Arsenal acasă, în Cupă, cu Hull, echipă de ligă secundă, Barcelona, în deplasare, în campionat, cu nou promovata Las Palmas, drumul lung pînă în Tenerife părînd a fi principalul adversar al catalanilor. În programul zilei de azi regăsim și o interesantă partidă de Serie A, Inter-Sampdoria, cu Eder, încă golgeter al Sampdoriei încercînd să dea primul gol pentru Inter tocmai împotriva fostei echipe. De urmărit sînt și confruntările din Ligue 1, cu Monaco căutînd să-și apere locul secund în fața codașei Troyes, dar și din Bundesliga ori Liga 1 de la noi.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

ARSENAL – HULL CITY,  ora 14:45 (Cupa Angliei)

Dispută între fruntașe în ”optimile” Cupei, dar din divizii diferite. Arsenal ocupă locul 3 în Premier League, cu 51 de puncte în 26 de etape și cu al 4-lea atac și a doua defensivă, golaveraj 41-23, în vreme ce Hull este lider în a doua divizie, Championship, cu 60 de puncte în 31 de runde, avînd cele mai multe victorii (18), a treia linie ofensivă și a doua cea mai solidă apărare, golaveraj 47-19. Acest meci este, totodată, al 100-lea al lui Arsene Wenger pe banca ”tunarilor” în Cupă, bilanțul de pînă acum fiind de 71 de victorii, 15 egaluri și 13 eșecuri.

O remiză albă și trei victorii a obținut Arsenal după ultimul eșec, 0-1 cu Chelsea, totodată singurul de 14 partide încoace. În precedentul joc de pe ”Emirates” a învins liderul Leicester cu 2-1. Doar de două ori nu a marcat în anterioarele 14 meciuri de pe teren propriu.

Hull a suferit numai o înfrîngere în ultimele 9 dispute, în toate competițiile, dar nu a înscris în două din precedentele trei. În acest sezon punctează des și puțin: a dat cîte un gol în 15 din 38 de partide stagionale, iar în alte 6 nu a înscris deloc. În anterioarele 5 deplasări, indiferent de întrecere, a pierdut o dată, plus patru succese. Galben-negrii au triumfat în patru din ultimele cinci înfruntări de ”afară” și au luat doar două goluri în anterioarele 8 partide din toate competițiile.

În fazele trecute, Arsenal le-a eliminat pe Sunderland (3-1) și pe Burnley (2-1), ambele confruntări la Londra. De cealaltă parte, Hull a cîștigat cu Brighton (1-0) și la Bury (3-1). În ultima partidă, Akpom a dat toate golurile ”tigrilor”, dar nu poate fi folosit cu Arsenal, clubul de la care este împrumutat, potrivit înțelegerii dintre cele două grupări. În aceeași situație se află și Isaac Hayden. Oaspeții se află acum pentru a treia oară în istorie în ”optimi”, în celelalte două rînduri (2009, 2014) mergînd mai departe. Ba, în urmă cu doi ani a jucat finala chiar cu Arsenal, care a biruit abia în prelungiri, 3-2 (Cazorla 17, Koscielny 71, Ramsey 108 – Chester 4, Davies 8).

În sezonul trecut au existat trei dueluri directe. În campionat, Arsenal s-a impus în deplasare, 3-1, după ce remizase, 2-2, acasă, acolo unde a cîștigat apoi în Cupă, 2-0: atunci, Alexis Sanchez a semnat prima din cele 5 reușite personale în 6 meciuri jucate în această competiție. ”Tunarii” nu au cedat în nici unul dintre ultimele 10 jocuri directe, cu un egal și 9 succese, serie pornită după un 1-2 în Premier League în septembrie 2008, unicul triumf al lui Hull pe terenul lor. Pe de altă parte, ei au învins în anterioarele 8 jocuri acasă în Cupă: eșecul cu Blackburn (0-1) din 2013 e unica dată cînd au cedat în fața unei formații de divizie inferioară în 40 de partide de Cupă cu Wenger pe bancă (31 de victorii, 8 remize).

Avînd în față un duel extrem de tare cu Barcelona, marți, în Champions League, e de presupus că Arsene Wenger își va menaja o parte dintre jucătorii importanți

 AICI GĂSIȚI COTELE LA ARSENAL – HULL CITY

BORUSSIA MONCHENGLADBACH – FC KOLN, ora 16:30

După o perioadă mai puțin reușită, Monchengladbach caută să reintre în zona cupelor continentale. Ajunsă pe locul 7, cu 32 de puncte după 21 de etape, Borussia a obținut doar o victorie în ultimele patru runde, plus trei eșecuri. De 9 partide ia mereu gol, marcînd în 7. 1-3 cu Dortmund este singura înfrîngere din precedentele 9 meciuri de pe teren propriu, completată de o remiză albă și 7 triumfuri. Alb-negrii contează pe al 3-lea cel mai bun atac, cu 42 de reușite, dar au și a treia cea mai slabă defensivă, cu 38 de goluri încasate. În doar două runde nu a fost întrecută.

Modestă și ofensiv, și defensiv, golaveraj 24-27, FC Koln ocupă a 9-a poziție, cu 29 de puncte. Două egaluri la unu, apoi un succes, 3-1 acasă cu Frankfurt, a realizat de la anterioara înfrîngere, 1-3 pe propria arenă cu Stuttgart. De 6 meciuri dă și primește constant gol. Pe 24 octombrie a suferit ultimul eșec din deplasare, 0-4 cu Bayern. Din acel moment, ”afară” a obținut o victorie urmată de patru nuluri, ultimele trei cu 1-1.

În tur, Koln a învins cu 1-0 (Modeste 64). Aceasta a fost prima victorie a ”țapilor” din precedentele 10 dueluri directe: anteriorul triumf fusese la Monchengladbach, 2-1 în octombrie 2008. Din acel moment, Borussia și-a trecut în cont 6 victorii și 3 egaluri. În acest sezon, ambele formații înscriu mai mult în repriza secundă, perioadă în care gazdele au dat 62 la sută dintre goluri, iar oaspeții 71 la sută, ba 50 la sută numai între minutele 75 și 90.

Alvaro Dominguez, Jantsche, Stranzl, Herrmann, N. Schulz, Hahn sînt jucătorii cu probleme medicale de la Monchengladbach. Adversarii nu se pot baza pe suspendatul Risse și nici pe accidentatul Zollar.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA BORUSSIA MONCHENGLADBACH – FC KOLN

LAS PALMAS – FC BARCELONA, ora 17:00

În plină luptă pentru menținerea în Primera se află Las Palmas. După 24 de runde, cu 21 de puncte, ocupă abia locul 18, primul retrogradabil, suferind și în atac, și în apărare, golaveraj 23-38. 2-1 pe teren propriu cu Celta este unica victorie din ultimele 7 runde, plus două egaluri și 4 eșecuri, precedentele două la rînd cu 0-2. De 9 meciuri încasează constant gol. Toate cele 5 succese din cont le-a obținut acasă, completate de 3 remize și 4 înfrîngeri, înscriind în doar șase din aceste jocuri. De asemenea, pe propria arenă nu a cedat decît una din anterioarele 5 dispute.

Distanțată în frunte la 6 puncte peste Atletico după ce a cîștigat restanța de la Gijon (3-1), FC Barcelona a ajuns la 16 meciuri de imbatabilitate (13 triumfuri), șir început acum șase  vizite de la un 1-2 ”afară” cu FC Sevilla pe 3 octombrie. De altfel, ambele eșecuri le-a suferit în deplasare, unde a mai pierdut patru puncte din două remize, cărora li s-au adăugat 7 triumfuri. Cu 60 de puncte, campioana are cele mai multe victorii (19), cele mai puține egaluri (3) și eșecuri (două), plus a doua ofensivă, dar și defensivă, golaveraj 65-19, 41 dintre reușite fiind în repriza secundă. Nu a înscris doar într-un 0-0 cu Espanol.

Greu s-a detașat Barca în tur, scor 2-1 (Luis Suarez 25, 54 – Jonathan Viera 88). Cele două echipe nu se mai înfruntaseră din sezonul 2001-2002, cînd s-a consemnat 0-0 la Las Palmas și 1-1 pe ”Camp Nou”. A fost meciul în care Messi s-a accidentat și ulterior a lipsit două luni. Din 1986 gazdele nu i-au mai învins pe catalani, scor 3-0 acasă. De atunci, trupa ”blaugrana” și-a trecut a realizat  4 remize și 5 victorii. Notabil, Las Palmas este una dintre formațiile pe care Messi le-a întîlnit în Primera și nu le-a dat gol, alături de Murcia, Cadiz și Xerez.

Dani Castellano, Simon, Montoro, Vicente Gomez, Javi Castellano sînt jucătorii cu probleme medicale de la gazde. Dincolo, Luis Enrique nu-l are scos din calcule decît pe Rafinha, accidentat, dar în mod sigur va apela la rotații în perspectiva duelului de marți cu Arsenal. O grijă în plus o produce vremea: de vineri, în Las Palmas bate vîntul tare, a plouat și chiar a nins în anumite zone.

AICI GĂSIȚI COTELE LA LAS PALMAS – FC BARCELONA

AS MONACO – TROYES, ora 21:00

Cum liderul Paris SG este de neajuns, AS Monaco se concentrează pe păstrarea poziției secunde, cu trimitere directă în grupele Champions League. Cu 46 de puncte în 26 de etape, descurcîndu-se mai bine în atac decît în apărare, golaveraj 37-29, echipa din Principat este mare amatoare de egaluri, 10 pînă acum. Două victorii la zero, apoi un egal și-a trecut în cont după ultimul eșec, 0-3 la Angers, totodată singurul din precedentele 13 meciuri, pe lîngă 7 succese și 5 remize, dar și unicul joc din anterioarele 7 în care nu a înscris. De două ori a fost îngenuncheată pe teren propriu, însă ultima oară tocmai în septembrie, de atunci realizînd 4 nuluri și 6 triumfuri, anterioarele trei la rînd fără gol primit.

Adversara monegascilor este ultima clasată, a 20-a, Troyes, care a strîns doar 14 puncte, cu 7 mai puține decît echipa de deasupra sa, Toulouse. Alb-albaștrii au cele mai puține victorii (două), cele mai multe înfrîngeri (16), plus cea mai slabă ofensivă, dar și defensivă, golaveraj 19-53. Ambele succese le-au obținut însă în deplasare, în ultimele cinci runde: 3-1 la Lille, 3-2 la Ajaccio, cu Gazelec, între acestea intercalîndu-se trei eșecuri la zero. Pe teren străin au mai bifat două nuluri și 9 insuccese, luînd gol în toate aceste meciuri și marcînd în 7.

Cu o remiză albă s-a încheiat disputa din tur. Cele două formații se întîlniseră ultima dată în octombrie 2012, în Cupa Ligii, cînd Troyes a învins la Monte Carlo cu 2-1. Tot în acel an, în luna mai, alb-albaștrii s-au impus în Principat și în campionat, cu 2-0. Precedentul triumf al lui Monaco a fost în deplasare, 4-0 în noiembrie 2006 (de atunci a înregistrat două remize, apoi două eșecuri, în toate competițiile), iar pe teren propriu – 6-0 în mai 2003.

Mulți jucători cu probleme medicale la gazde, respectiv Bernardo Silva, L. Traore, Toulalan, Cavaleiro, A. Traore, Moutinho, Fabinho, Dirar și Coentrao. În aceeași situație se găsesc, la adversari, Lacour, M. Kone, M. Ndiaye, Perea.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA AS MONACO – TROYES

INTER MILANO – SAMPDORIA, ora 21:45

Inter tot încearcă să se redreseze. Coborîtă pe locul 5, cu 45 de puncte adunate în 25 de etape, ”squadra nerazzurra” nu a obținut decît o victorie în ultimele 7 runde, un 1-0 acasă cu Chievo urmat de un egal și un eșec. Dispune de a treia cea mai bună apărare, 22 de goluri luate (13 partide fără gol încasat), dar și de cea mai ineficace linie ofensivă dintre primele 7 clasate, cu 31 de reușite. În 5 din precedentele 6 jocuri a marcat și a primit mereu gol. În nu mai puțin de 18 meciuri a marcat numai cîte o dată, iar în alte 3 – deloc. 7 din cele 13 succese le-a realizat pe teren propriu, dar 6 cu numai 1-0, plus două remize și trei înfrîngeri.

Cu 36 de goluri înscrise, Sampdoria are cel mai bun atac de la locul 7 în jos, dar suferă din cauza apărării, a doua cea mai fragilă, învinsă de 43 de ori. Nu a mai cîștigat de 7 jocuri, cu două egaluri și 5 insuccese. Precedentul triumf, 3-2 în derbyul cu Genoa, este singurul stagional din deplasare, completat de trei egaluri și opt eșecuri. 0-0 cu Atalanta în anterioara rundă este prima partidă după alte 11 în care nu a marcat, în 10 și luînd gol. Doar în două din precedentele 20 de jocuri defensiva i-a rămas nebătută. Trupa lui Montella se găsește pe a 16-a poziție, cu 25 de puncte, 3 peste retrogradare.

Cu 1-1 (Muriel 51 – Perisici 76) s-a terminat confruntarea din tur. Sezonul trecut fiecare a cîștigat acasă, Inter cu 2-0, Sampdoria cu 1-0. Ultima victorie a genovezilor  pe terenul milanezilor a fost un 4-3 tocmai în decembrie 1996, în campionat: de atunci s-au consemnat 10 succese ”nerazzurre” și 6 remize. De zece dueluri directe se înscrie constant. Noua dispută este una specială pentru Eder. Atacantul braziliano-italian încă este golgeterul Sampdoriei, cu 12 reușite, dar în această iarnă a ajuns la Inter, unde încă nu a înscris în patru meciuri, cu numai două șuturi trase.

Trei suspendați are Interul, pe Medel, Telles și Kondogbia, fără să existe alte probleme în lot. Dincolo, la Doria sînt patru jucători accidentați, anume Sala, Pedro Pereira, Carbonero și Diakite.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA INTER MILANO – SAMPDORIA

DINAMO – CHIAJNA, ora 20:30

Dinamo și-a asigurat locul în play-off-ul de titlu, urcînd pe locul doi după recentul 1-0 cu FC Botoșani. Stînd bine în ofensivă, dar mai ales în defensivă, golaveraj 31-23, elevii lui Mircea Rednic au strîns 44 de puncte, 3 sub liderul Astra. Ei nu au mai piedut de 8 etape (6 victorii), de la 1-5 cu Viitorul pe teren propriu, unde au suferit 3 din cele 4 eșecuri stagionale, pe lîngă 8 succese și o remiză. Doar o dată în precedentele 9 meciuri nu au marcat, iar în alte 6 au luat gol.

Avînd numai 17 puncte în 24 de runde, cu al doilea cel mai slab atac și cu cea mai fragilă apărare, Chiajna nu se află decît pe a 13-a poziție, penultima. Nu a mai cîștigat de 9 meciuri (5 înfrîngeri), perioadă în care numai o dată nu a primit gol. Anteriorul triumf, 1-0 cu CSMS Iași pe 23 octombrie, este singurul din deplasare, pe lîngă 4 remize și 7 insuccese, înscriind în 7 dintre ele. În 12 dispute pe teren străin a marcat de numai 8 ori: în 6 partide cîte un gol, iar o dată cîte două.

”Cîinii” s-au impus în tur cu 3-1 (Rotariu 34, Gnohere 40, 66 – Pena 90+3). Sezonul trecut însă, Concordia se descurcase mai bine: 0-0 acasă, 3-0 în ”Ștefan cel Mare”. Aceasta este unica victorie a sa în cele 12 dueluri directe cu Dinamo, care a învins ultima oară pe teren propriu în octombrie 2013, scor 2-1.

La gazde, întreg lotul e valid, dar ultimul nou-venit, mijlocașul Eric Bicfalvi, va fi menajat. Oaspeții nu pot conta pe Giurgiu, suspendat, și au la dispoziție încă doi atacanți abia sosiți, tunisianul Younes Hamza și argentinianul Cristian Garcia.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA DINAMO – CHIAJNA

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă