DUPĂ PSG, PENTRU CHELSEA URMEAZĂ CITY

DUPĂ PSG, PENTRU CHELSEA URMEAZĂ CITY

După ce marți a înfruntat PSG în Champions League, Chelsea dă astăzi piept cu Manchester City, în Cupa Angliei. Un alt adversar dificil pentru londonezi în tentativa lor de a salva un sezon compromis în Premier League. Cupa Angliei fiind o bună posibilitate în acest sens. La rîndul său, City e în fața primei manșe cu Dinamo Kiev din Ligă, iar antrenorul Manuel Pellegrini se plînge de numărul mare de accidentați, dar și de programul extrem de încărcat. Nu-i singurul joc interesant în programul zilei de azi. În Primera rețin atenția deplasarea Realului pe un teren complicat, la Malaga, dar meciul serii se joacă pe ”Calderon”, între Atletico și Villarreal. În Ligue 1, lupta pentru locurile europene e pasionantă, în contextul dominației PSG-ului la titlu, în vreme ce Bundesliga propune o partidă pentru podium între două grupări de Champions League, Leverkusen și Dortmund.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

CHELSEA – MANCHESTER CITY, ora 18:00 (Cupa Angliei)

În cel mai tare duel din ”optimile” Cupei, Chelsea încearcă să-și revină după ce a suferit primul eșec de cînd Guus Hiddink l-a înlocuit pe bancă pe Jose Mourinho, 1-2 în Franța cu PSG în turul ”optimilor” Champions League. Pe plan intern însă, londonezii sînt invincibili de 12 partide în toate competițiile, cu 6 victorii și tot atîtea egaluri. Ultima înfrîngere, soldată imediat cu separarea de Mourinho, a fost un 1-2 cu liderul Leicester, în Premier League, unde ocupă abia locul 12. Ei nu au marcat doar o dată în precedentele 10 jocuri. În Cupă, s-au impus în 24 și au cedat numai una din anterioarele 29 de dispute de pe ”Stamford Bridge”.

Și Manchester City, pe a 4-a poziție în campionat, speră să se redreseze după ce a pierdut acasă ultimele două partide, contra unor contracandidate la titlu, 1-3 cu Leicester și 1-2 cu Tottenham. Anterior avea 7 meciuri de imbatabilitate. 1-2 pe terenul lui Everton în Cupa Ligii, pe 6 ianuarie, este precedentul eșec din deplasare, urmat de o remiză și trei victorii, ultimele două la rînd. De 7 partide înscrie constant. În Cupă, a triumfat în cinci și pierdut o dată în anterioarele 9 meciuri de ”afară”.

În fazele trecute Chelsea le-a eliminat pe Scunthorpe (2-0) și pe MK Dons (5-1). De cealalată parte, City le-a depășit pe Norwich (3-0) și pe Aston Villa (4-0).

În august, cele două rivale s-au întîlnit în Premier League la Manchester, cu gazdele triumfătoare, 3-0 (Aguero 31, Kompany 79, Fernandinho 85). Sezonul trecut s-au consemnat două de 1-1. Ultima victorie a lui Chelsea a fost un 1-0 în deplasare în februarie 2014, iar acasă – 2-1 în octombrie 2013. Precedentul succes al lui City pe ”Stamford Bridge” datează din aprilie 2013, 2-1 în Cupă. Însă ”cetățenii” au cîștigat 6 și au pierdut numai două din trecutele 8 dueluri cu ”The Blues”, în toate competițiile.

Nu mai puțin de 138 de meciuri s-au disputat pînă acum între Chelsea și Man. City. Bilanțul le este favorabil londonezilor: 54-38-46, golaveraj 200-184, pe teren propriu fiind de 35-21-13, golaveraj 123-78.

Terry și Zouma, ambii accidentați, nu pot fi folosiți de Hiddink, care va putea însă conta din nou pe Oscar, eventual și pe Alexandre Pato. Dincolo, Manuel Pellegrini are probleme cu Mangala, Bony, Sagna, Navas, De Bruyne, Delph, Nasri.

AICI GĂSIȚI COTELE LA CHELSEA – MANCHESTER CITY

OLYMPIQUE MARSEILLE – ST. ETIENNE, ora 15:00

De zece partide nu a mai cîștigat Marseille pe teren propriu. Ultimul succes al său pe ”Velodrome”, și abia al doilea din actuala Ligue 1, datează tocmai din 13 septembrie, un 4-1 cu Bastia. De atunci a înregistrat 7 egaluri, între care patru de 1-1, și 3 înfrîngeri, doar o dată nemarcînd. Aceasta este una dintre cauzele pentru care trupa spaniolului Michel nu ocupă decît locul 11, cu 35 de puncte în 26 de etape, fiind ultima din clasament cu golaveraj pozitiv, 36-27. Cu multe egaluri în cont, 8, Oympique e fără triumf de două runde. Recentul 1-2 de acasă cu PSG este unicul eșec din precedentele 13 jocuri, perioadă în care numai o dată nu a înscris. De cinci meciuri încoace însă a dat doar cîte un gol.

Pe a 4-a poziție, de Europa League, dar vizînd una de Champions League, St. Etienne (40p) are un golaveraj sărac, 31-29. Două succese și o remiză a realizat după anterioara înfrîngere, 0-2 pe teren propriu cu PSG, în singura partidă din precedentele 8 în care nu a marcat. În deplasare nu a mai cedat de la un 1-2 la Nantes, urmat de un nul și două triumfuri. În total, de pe teren străin, alb-verzii s-au întors cu 5 victorii, un egal și 7 eșecuri.

om-stet

Olympique s-a impus în tur cu 2-0 (Batshuayi 41, Nkoudou 51) și tot ea s-a comportat mai bine sezonul trecut 2-1 acasă, 2-2 ”afară”. Ultimul succes al lui St. Etienne a fost pe propria arenă, 2-0 în mai 2013, iar pe ”Velodrome” – 5-3 tocmai în august 1979: de atunci au fost 19 victorii ale ”olimpicilor” și 3 remize. Acum, ambele punctează mai mult la reluare, cînd Marseille a dat 67 la sută dintre goluri, în timp ce adversarii au avut 65 la sută.

Ocampos, Dja Djedje și B. Mendy sînt jucătorii cu probleme medicale din tabăra gazdelor. Oaspeții își fac griji cu Roux, Corgnet, Perrin, Polomat, Assou-Ekotto, Hamouma, Clerc, Berici.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA OLYMPIQUE MARSEILLE – ST. ETIENNE

BAYER LEVERKUSEN – BORUSSIA DORTMUND, ora 16:30

Într-o confruntare pentru podium, Leverkusen nu are voie să cedeze pentru a nu ieși din zona Champions. Pe locul 3 înaintea etapei a 22-a, cu 35 de puncte, Bayern nu strălucește nici ofensiv, nici defensiv, golaveraj 31-22. Două egaluri și patru victorii a obținut de la ultimul eșec, 1-2 la Berlin cu Hertha, totodată singura înfrîngere din precedentele 9 runde. Nu a mai pierdut de patru partide acasă, cu două succese și două remize, de la un 1-2 cu FC Koln  pe 7 noiembrie, a doua sincopă pe teren propriu pe lîngă 5 triumfuri și 3 egaluri.

Pe poziția secundă, cu 48 de puncte, Dortmund încă visează la titlu, de liderul Bayern despărțind-o 8 lungimi înaintea etapei. Borussia beneficiază de cea mai prolifică linie ofensivă, cu 53 de reușite, însă are o defensivă fragilă, întrecută de 24 de ori. A legat patru jocuri fără eșec (o remiză albă, trei victorii) după 1-2 la Koln, singura înfrîngere din ultimele 8 runde. Recentul 0-0 cu Hertha la Berlin  a devenit unica partidă  din actuala Bundesliga în care nu a înscris. Toate cele trei insuccese le-a bifat afară, completate de 6 triumfuri și două remize.

Dortmund s-a impus clar în tur, 3-0 (Hofmann 19, Kagawa 58, Aubameyang 74 penalty). Este unica victorie a Borussiei în anterioarele cinci dueluri directe (două egaluri ”afară”, două eșecuri acasă). În deplasare a învins anterior în februarie 2013, scor 3-2. Ultimul succes al lui Bayer acasă a fost un 2-1 tocmai în mai 2007, de atunci înregistrînd 5 remize și 3 eșecuri.

Gazdele nu pot miza pe golgeterul Javi ”Chicharito” Hernandez (12 reușite), accidentat, situație în care se mai găsesc și colegii săi Boder, Aranguiz, L. Bender, R. Kruse. Tot din motive medicale absentează de la oaspeți S. Bender și Bonmann, recuperat fiind Nuri Sahin.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA BAYER LEVERKUSEN – BORUSSIA DORTMUND

MALAGA – REAL MADRID, duminică, 21.02, ora 17:00

Una dintre cele mai zgîrcite echipe din actuala Primera este Malaga. În 24 de etape, trupa alb-albastră a marcat doar 21 de goluri, avînd al doilea cel mai slab atac (12 partide fără să puncteze), și a încasat tot atîtea. Totuși, a strîns 30 de puncte, cu care ocupa locul 11 înaintea noii runde. Jocul trecut a pierdut  la Villarreal, 0-1, după două victorii la rînd și după ce marcase mereu în precedentele 9 meciuri. A cedat numai o dată, 1-2 cu FC Barcelona, în anterioarele 5 meciuri de pe teren propriu, unde, în total, a înregistrat 5 succese, 3 remize și 3 eșecuri.

Cu cea mai bună ofensivă, dar cu a 4-a defensivă, golaveraj 70-23, Real se află pe a 3-a poziție, cu 53 de puncte, 7 sub liderul FC Barcelona, înaintea rundei. Madrilenii sînt invincibili de 9 meciuri, cu două egaluri și 7 victorii, ultimele 3 consecutive, perioadă în care au marcat mereu și mult, 38 de reușite (o medie de 4,22 pe partidă!), dar nu au luat gol în doar două. Din cele trei eșecuri, două le-au suferit în deplasare, plus 5 triumfuri și 4 remize, înscriind în 9 din aceste 11 dispute.

Cu 0-0 s-a încheiat confruntarea din tur, unul dintre cele două jocuri în care Real nu a putut să marcheze acasă, pe lîngă 0-4 cu Barcelona. Echipa ”blanco” s-a impus în ambele dueluri din sezonul trecut, 2-1 pe ”La Rosaleda”, 3-1 acasă. Precedentul succes al gazdelor de azi a fost pe propria arenă, 3-2 în decembrie 2012. De atunci s-au consemnat 5 triumfuri ale madrilenilor și un egal. Acel succes de acum trei ani este unicul al alb-albaștrilor din anterioarele 29 de ”directe” în Primera (7 egaluri, 21 de triumfuri Real), răstimp în care ”albii” nu au înscris doar în turul acestei ediții.

mal-rm

Trei jucători au probleme medicale la gazde, anume Juan Carlos, Atsu și G. Castro. Real nu se poate baza pe Pepe și Bale, iar în ultimul moment de pe lista convocaților a căzut și Benzema, toți accidentați, incert fiind Kroos.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA MALAGA – REAL MADRID

ATLETICO MADRID – VILLARREAL, ora 21:30

Confruntare între două dintre cele mai solide formații din actuala Pimera. Atletico se găsea pe poziția secundă înaintea etapei a 25-a, cu 54 de puncte, 6 sub liderul FC Barcelona și unul peste Real. Madrilenii beneficiază de cea mai bună apărare, numai 11 goluri primite. În schimb, au dat 35. Dincolo, Villarreal ocupă locul 4, cu 48 de puncte și golaveraj 30-18. Niciodată nu a adunat atîtea puncte după 24 de jocuri.

 Atletico a obținut două victorii după 1-2 pe ”Camp Nou” cu FC Barcelona, singurul eșec din ultimele 8 runde. În 7 dintre ele a marcat, iar în 6 nu a luat gol. Doar o dată a pierdut acasă, 1-2 tot cu Barcelona pe 12 septembrie, în rest, 8 succese și două remize.  Recenta remiză albă cu FC Sevilla este singura dispută stagională în care nu a înscris pe ”Calderon”. În anterioarele 22 de dispute acasă, roș-albii s-au înclinat numai în fața Barcelonei, de două ori.

De 11 jocuri nu a mai cedat Villarreal, de la 0-2 ”afară” cu Getafe, în cea mai bună serie a sa din 2008 încoace. Acesta a fost al 3-lea eșec pe teren străin, pe lîngă 4 triumfuri și 4 nuluri, ultimele două la rînd. Nu a înscris decît în 6 din cele 11 vizite făcute. Pe de altă parte, ”Submarinul galben” este victima preferată a lui Fernando Torres, care i-a dat 9 goluri.

Villarreal a triumfat în tur, scor 1-0 (Baptistao 14). În ediția trecut, fiecare echipă s-a impus pe terenul celeilalte tot cu 1-0. Ultima victorie a lui Atletico în fieful său a fost un 1-0  în aprilie 2014. În precedentele 23 de dueluri directe s-a marcat mereu. Acum ambele înscriu mai des după pauză, cu preferințe: madrilenii au dat 40 la sută dintre reușite între minutele 75 și 90, iar rivalii au semnat 53,3 la sută dintre goluri în ultima jumătate de oră.

atlm-vill

Gimenez este suspendat la gazde, în vreme ce Ferreira-Carrasco, Tiago, Augusto Fernandez și Patey au probleme medicale, recuperat fiind Savici. Un absent cert la vizitatori, Samu Castillejo, în timp ce Bailly și Adrian sînt incerți.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ATLETICO MADRID – VILLARREAL

AS ROMA – PALERMO, ora 21:45

Pe locul 4, de Europa League, se afla AS Roma înaintea etapei a 26-a, cu 47 de puncte, dar Luciano Spalletti și elevii săi încearcă să reintre  în zona Champions League, de care nu îi mai despărțeau decît două lungimi. Cu al doilea cel mai bun atac, 47 de reușite, dar suferinzi în apărare, 27 de goluri primite, aceștia au bifat patru victorii la rînd după 0-1 cu Juventus la Torino, unica înfrîngere din ultimele 11 runde, totodată singurul din precedentele 9 meciuri în care nu au marcat. Din cele patru insuccese, doar unul l-a suferit acasă, 0-2 cu Atalanta pe 29 noiembrie (doar atunci nu a putut înscrie pe propria arenă), în rest a realizat 8 triumfuri și 3 remize.

Cu o ofensivă acceptabilă și o apărare slabă, golaveraj 27-42, Palermo a strîns 26 de puncte, cu care ocupa a 15-a poziție după 25 de jocuri. Este fără victorie de patru partide (două eșecuri acasă, două egaluri ”afară”). De alte 6 meciuri ia constant gol, însă numai o dată nu a marcat de 8 confruntări încoace. Trei din totalul de șapte succese le-a tranșat pe teren străin, cărora li se adaugă 3 remize și 6 eșecuri, înscriind în 8 dintre acestea.

rom-pal

În tur, Roma a învins cu 4-2 (Pjanici 2, Florenzi 13, Gervinho 27, 90+2 – Gilardino 58, G. Gonzalez 90+1). Sezonul trecut, Palermo s-a descurcat mai bine, 2-1 pe ”Olimpico”, 1-1 acasă. Ultimul succes al Romei pe teren propriu datează din noiembrie 2012, scor 4-1. În anterioarele 23 de dueluri directe s-a marcat mereu.

Patru jucători sînt accidentați la gazde, respectiv Gyomber, Ponce, Torosidis și De Rossi, incert fiind Capradossi, dar ar putea reveni, după 13 luni, Strootman. Adversarii nu pot conta pe Sorrentino și Goldaniga, ambii accidentați, sub semnul întrebării stînd utilizarea lui Lazaar.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA AS ROMA – PALERMO

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă