Articolul urmator

SIMEONE IESE LA ATAC

SIMEONE IESE LA ATAC

Criticat deseori pentru stilul său de fotbal, Diego Simeone nu are astăzi altă variantă decît să iasă la atac în fața lui PSV Eindhoven. Remiza albă din tur presupune că Atletico trebuie să marcheze pentru a se califica mai departe, excluzînd evident varianta puțin dorită a penaltyurilor de departajare. În fața unui adversar cu limite evidente în apărare, dar suficient de imprevizibil cînd vine vorba de atac, Simeone răspunde cu argumentul Griezmann, dar și cu cele 9 goluri marcate în ultimele 3 partide. În celălalt meci al zilei din Champions League, Manchester City caută să oficializeze, după 3-1 în turul de la Kiev, calificarea în premieră în ”sferturi”. Nu sînt singurele partide din afișul zilei de azi, căci în Turcia e programată restanța dintre Trabzonspor și Beșiktaș, în vreme ce fotbalul englez oferă varianta ligii secunde, Championship, întotdeauna spectaculoasă și atractivă. Toate detaliile, mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

ATLETICO – PSV EINDHOVEN, ora 21:45

După 0-0 în tur, Atletico o așteaptă pe PSV într-o perioadă excelentă: nu a mai pierdut de 8 meciuri, cu două egaluri și 6 victorii, ultimele 4 la rînd (trei cu cîte trei goluri date), în toate competițiile, perioadă în care a marcat de 14 ori, iar apărarea i-a cedat în doar două rînduri. Mai mult, eșecul de pe terenul Barcelonei, 1-2 pe 30 ianuarie, este singurul din precedentele 18 partide. Acasă s-a înclinat în acest sezon de trei ori, cu Barcelona în Primera, cu Celta în Cupă și cu Benfica la startul grupelor Ligii, în rest a realizat 14 succese și 3 remize. În 13 dintre ele nu a primit gol, inclusiv în ultimele 3.

Dacă madrilenii, pe locul 2 în Primera, stau nemaipomenit în defensivă, PSV are ca atu atacul: remiza albă din tur este unicul joc din anterioarele 19 în care nu a marcat. În week-end, liderul din Olanda a remizat acasă cu Heerenveen, 1-1, ajungînd la 7 partide consecutive fără eșec, indiferent de întrecere. Ultima înfrîngere, și unica din trecutele 25 de dispute, a fost un 1-3 tot la Eindhoven cu Utrecht, în Cupă. 0-2 la Wolfsburg, în grupele Ligii, a rămas anteriorul insucces din deplasare: de atunci, din 21 octombrie, de pe teren străin s-a întors cu două remize și 10 triumfuri, precedentele 6 la rînd (patru la zero).

Cele două formații s-au mai întîlnit  în grupele Champions 2008-209, cînd Atletico s-a impus de două ori, 3-0 ”afară”, 2-1 pe ”Calderon”. Pe de altă parte, madrilenii au pierdut toate cele 4 duble confruntări de pînă acum cu echipele olandeze, dar au cîștigat 4 dintre disputele de acasă, pe lîngă un eșec. În plus, s-au calificat de 10 ori în cele 12 cazuri în care au cîștigat turul de ”afară” în întrecerile continentale. Dincolo, PSV a vizitat pînă acum de 12 ori Spania, fără să cîștige vreodată: 4 remize, 8 eșecuri. La Madrid a bifat 4 înfrîngeri și un egal. Anterior, în Europa, după ce a remizat în tur pe propria arenă, s-a calificat de numai trei ori, însă mereu după 0-0, fiind eliminată în 9 rînduri.

Dacă Atletico a început partidele din grupă de acasă cu un eșec, apoi a obținut două succese, PSV nu a triumfat deloc în cele trei deplasări. Ambele au preferat pînă acum să înscrie după pauză, răstimp în care madrilenii au semnat 64 la sută din cele 11 reușite, iar cei din Eindhoven – toate cele 7 goluri!

atlm-psv

Două absențe la Atletico, accidentații Tiago și Savici. În plus, în dubiu stă folosirea belgianului Ferreira-Carrasco. Olandezii nu-l au la dispoziție pe Gaston Pereiro, suspendat, dar reintră golgeterul Luuk de Jong, care în primul meci nu a avut drept de joc. Incert este Poulsen.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA ATLETICO – PSV EINDHOVEN

MANCHESTER CITY – DINAMO KIEV, ora 21:45

Manchester City se află la doar un pas de primul său ”sfert” de Ligă din istorie contra unui Dinamo Kiev care nu a izbutit să obțină pînă acum nici o victorie în Anglia, unde anterior a înregistrat două egaluri și 11 înfrîngeri. ”Cetățenii” pornesc în revanșa de pe ”Etihad” cu avantajul succesului din tur, 3-1 (Aguero 15, David Silva 40, Yaya Toure 90 – Buialski 58). Cele două formații s-au mai înfruntat în martie 2011 în ”optimile” Europa League, cu echipa ucrainiană mai bună: 2-0 acasă, 0-1 ”afară”.

cit-dinkO victorie și un egal, fără gol luat, a realizat echipa chilianului Manuel Pellegrini după precedentul eșec, 0-3 la Liverpool, în campionat. Acesta e singurul eșec din precedentele 5 partide, dar, notabil, a pierdut patru din anterioarele opt partide, în toate competițiile. City a învins în ultima dispută de acasă, 4-0 cu ”lanterna roșie” Aston Villa, după două eșecuri consecutive, totodată unicele din trecutele 11 vizite primite.  În întreg sezonul, pe teren propriu a înregistrat 15 triumfuri, un nul și 5 insuccese, perioadă în care nu a înscris doar într-un 0-0 cu Everton.

Eșecul din turul cu City este unicul încasat de Dinamo Kiev în anterioarele 10 jocuri, indiferent de întrecere. Anterior cedase tot în Anglia, 1-2 cu Chelsea în grupele Ligii, unde a mai obținut două victorii pe teren străin. Acea înfrîngere este, totodată, singura stagională din deplasare, pe lîngă două egaluri și 12 triumfuri. După primul meci cu City, ucrainienii și-au trecut în cont o remiză și două victorii. Ei înscriu constant de 13 partide.

Trupa din Manchester a fost eliminată în precedentele trei duble confruntări din C1, inclusiv ultimele două ediții, cînd a îngenuncheat de fiecare dată în fața Barcelonei. S-a calificat mereu însă în cele 6 ocazii cînd a cîștigat turul din deplasare, în toate cupele continentale. Fără ”sferturi” în Ligă din 1999, cînd actualul antrenor, Serghei Rebrov, era atacantul echipei, Dinamo a mers mai departe de două ori după ce a cedat prima manșă de pe teren propriu, dar s-a înclinat în alte 6 rînduri.

De Bruyne, Mangala, Delph și Nasri sînt jucătorii cu probleme medicale de la City, dar va putea juca din nou Toure Yaya. Dinamo l-a recuperat pe Antunes, scăpat în tur de etapa de suspendare.

  AICI GĂSIȚI COTELE LA MANCHESTER CITY – DINAMO KIEV

TRABZONSPOR – BEȘIKTAȘ, ora 19:30

Fără nici o presiune joacă Trabzonspor. Cu 30 de puncte strînse în 24 de etape, plus golaveraj negativ (30-35), roș-albaștrii se găsesc pe locul 12, la 10 puncte depărtare și de retrogradare, și de cupele europene. Ei au învins în runda trecută, 1-0 acasă cu Mersin , după 3 eșecuri consecutive, toate cu cîte două goluri luate. 1-2 cu Ankaraspor, acum două jocuri, este singura lor înfrîngere din precedentele 7 vizite primite (un egal, apoi 5 succese), înscriind în fiecare. În total, pe propria arenă au bifat 6 triumfuri, două remize și 3 înfrîngeri.

În restanța de la Trabzon, Beșiktaș are ocazia să redevină lider. Cu cele mai multe victorii (18), cele mai puține egaluri (3), cel mai bun atac și a doua defensivă, golaveraj 54-24, trupa din Istanbul ocupă a doua poziție, cu 57 de puncte, două sub liderul Fenerbahce. Două succese a obținut după anteriorul eșec, 0-2 pe terenul Fenerului, totodată singura înfrîngere din ultimele 11 etape, restul de zece cu gol dat. Tot acel insucces este unicul al alb-negrilor din deplasare, pe lîngă 8 triumfuri și două remize.

În tur, Trabzon i-a aplicat lui Beșiktaș primul eșec din actuala Superlig, 2-1 (Y. Erdogan 53, E. Zengin 84 – Quaresma 57). A fost, de asemenea, cel dintîi succes al său  după 7 meciuri de pauză, cu 4 egaluri și 3 triumfuri ale ”vulturilor”, două sezonul trecut, 3-0 acasă, 2-0 ”afară”. Ultimul triumf al roș-albaștrilor într-un duel direct pe teren propriu a fost un 1-0 în aprilie 2013. În actuala stagiune, ambele echipe marchează mai des la reluare, gazdele cu 63,3 la sută dintre reușite, iar adversarii – cu 64,8 la sută.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA TRABZONSPOR – BEȘIKTAȘ

BRIGHTON – READING, ora 21:45 (Liga a 2-a)

Ținte total opuse pentru cele două echipe din Championship, liga secundă engleză. Cu 65 de puncte în 36 de etape, Brighton se găsește pe locul 4, de play-off pentru promovare (pozițile 3-6), dar trage tare pentru o urcare directă în Premier League, de care nu o despart decît două lungimi. În schimb, Reading, de pe a 15-a treaptă, cu 44 de puncte, caută doar să se îndepărteze de zona retrogradării, de care momentan o separă 8 puncte.

Avînd printre cele mai bune atacuri, Brighton se descurcă bine și în apărare (neîntrecută în 14 partide), golaveraj 49-34. Are cele mai multe egaluri, 14, dar și cele mai puține eșecuri, 5. Cu remize albe a încheiat ultimele două runde, fiind fără înfrîngere de 4 jocuri, cu două victorii urmate de două egaluri, toate fără gol primit. Ba, 1-4 la Cardiff e singurul insucces din precedentele 10 etape, 7 cu defensiva nebătută. 3 din totalul de 5 eșecuri le-a suferit acasă, unde nu a mai cedat de 5 partide, cu 4 triumfuri, apoi un egal. În rest, pe propria arenă, a înregistrat 12 succese și 3 remize: în 13 dintre aceste meciuri a marcat, în 7 nu a luat gol.

De două runde (un egal, un eșec) nu a mai cîștigat Reading, anterior avînd patru dispute de imbatabilitate. De patru meciuri marchează mereu, în precedentele trei și încasînd gol. 4-3 la Charlton acum două întîlniri este unica victorie din anterioarele 12 deplasări (9 înfrîngeri, două remize) și a 4-a stagională, pe lîngă 3 egaluri și 10 insuccese. A înscris în 13 dintre ele, inclusiv în ultimele 3.

Cu 1-1 (Vydra 78 – J. Murphy 51) s-a încheiat confruntarea din tur. Sezonul trecut, Brighton a remizat pe teren propriu, 2-2, și a pierdut ”afară”, 1-2. Precedenta sa victorie a fost acasă, 1-0 în Cupă în ianuarie 2014, iar în campionat – 3-1 tocmai în februarie 2002, cînd ambele evoluau în liga a treia. De atunci s-au înregistrat 4 succese ale lui Reading, anteriorul în aprilie 2012 (1-0), apoi două egaluri. De 5 dueluri directe se marchează constant.

  AICI GĂSIȚI COTELE LA BRIGHTON – READING

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă