CITY ȘI ATLETICO AR VREA SĂ SE CALIFICE ÎNCĂ DE AZI. DAR VA FI POSIBIL?

CITY ȘI ATLETICO AR VREA SĂ SE CALIFICE ÎNCĂ DE AZI. DAR VA FI POSIBIL?

După cele două meciuri pasionante de marți, Champions League programează azi alte două partide, care, deși nu se ridică la nivelul afișului din ziua precedentă, au gradul lor de interes. În principal pentru a vedea dacă Manchester City va reuși în sfîrșit să treacă de barajul ”optimilor” și să pătrundă, în premieră, în”sferturi”, beneficiind și de avantajul unui adversar ceva mai slab cotat, care, în plus, n-a mai jucat un meci oficial din decembrie. Dincolo, Atletico vine cu rigoarea sa defensivă în fața unui exuberant PSV Eindhoven. În programul zilei de azi figurează și o partidă din Europa League, Braga-Sion, cu gruparea portugheză favorită la calificare după victoria din tur.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

DINAMO KIEV – MANCHESTER CITY, ora 21:45

Manchester City pare decisă în acest an să depășească barajul optimilor de finală, imposibil de trecut în sezoanele precedente. Avînd șansa unui adversar mai slab cotat, Manuel Pellegrini a transmis un mesaj suficient de clar în meciul de Cupa Angliei cu Chelsea, cînd a trimis pe ”Stamford Bridge” practic echipa a doua, care-i sînt prioritățile. Cu foarte multe probleme de lot, antrenorul chilian a decis să nu riște nimic și a menajat cea mai mare parte din jucătorii importanți pentru ca astăzi să poată alinia o formulă care să ofere garanții. În plan secund trece și finala Cupei Ligii de duminică, împotriva lui Liverpool, pe ”Wembley”, dar e de presupus că acolo nu va repeta Pellegrini strategia din Cupa Angliei.

La rîndu-i, Dinamo Kiev face apel la isprava din martie 2011. Atunci, de asemenea în ”optimi”, dar în Cupa UEFA, formația ucraineană s-a înfruntat tot cu Manchester City și a avut cîștig de cauză: s-a impus cu 2-0 pe teren propriu, apoi în Anglia a pierdut cu doar 1-0 și a făcut pasul în ”sferturi”, unde s-a înclinat în fața lui Sporting Braga fără să piardă, 1-1 acasă, 0-0 ”afară”. Disputa de acum 5 ani a fost prima a lui City în Ucraina. În schimb, Dinamo a mai primit de 13 ori adversare din Anglia, cu un bilanț de 5 victorii, 6 remize și două eșecuri, ultimul în sezonul 2007-2008, 2-4 cu Manchester United în grupele Ligii.

Fără eșec acasă u terminat Dinamo traseul din grupă (un succes, două egaluri), ocupînd locul doi în grupa G, după Chelsea. Ei au dezavantajul că de două luni și jumătate, exact de la terminarea fazei grupelor, nu au disputat nici un meci oficial. Au pus însă accent pe amicale, nu mai puțin de 13 în această iarnă, cu 7 triumfuri, 3 remize și 3 înfrîngeri. 1-2 la Londra cu Chelsea este ultimul insucces oficial, urmat de 6 victorii, 5 la zero, cu un gol luat și 16 date. Tot de 6 partide nu a cedat Dinamo pe teren propriu (un egal, apoi 5 succese), de la un 0-3 cu Șahtior în campionat pe 16 octombrie, în singura înfrîngere stagională la Kiev, pe lîngă 10 triumfuri și două egaluri, două dintre ele fără gol înscris.

De trei meciuri nu a mai învins City, în toate competițiile, ultimul fiind un 1-5 ”afară” cu Chelsea în Cupă, perioadă în care a dat numai 3 goluri și a primit 10. Totuși, de 10 jocuri marchează constant. Recentul eșec de pe ”Stamford Bridge” este unicul din precedentele cinci deplasări. De 7 dispute pe teren străin punctează mereu. ”Cetățenii” au cîștigat grupa D, revenind din deplasare cu două victorii și un eșec, cu defensive lor bătută în fiecare din cele 6 runde.

Dinamo nu s-a mai înclinat pe propria arena în Europa de 9 jocuri, din februarie 2014. Anterioara dată cînd au ajuns în Top 16 al Ligii a fost în sezonul 1999-2000, atunci cînd actualul antrenor, Serghei Rebrov, evolua în atacul său. Dincolo, City a fost eliminată mereu în celelalte trei dueluri tur-retur jucate anterior în Champions League.

Suspendat, Antunes lipsește de la gazde, în vreme ce, accidentați, Yarmolenko, Moroziuk și Rîbka au șanse mici să poată fi utilizați. La rîndul său, Manuel Pellegrini tocmai l-a recuperate pe Kompany, ceea ce nu s-a izbutit cu Bony, Mangala, Nasri, Deplh și De Bruyne, toți cu probleme medicale.

AICI GĂSIȚI COTELE LA DINAMO KIEV – MANCHESTER CITY

PSV EINDHOVEN – ATLETICO, ora 21:45

Patru victorii a obținut PSV în înfruntările all-time cu echipele spaniole și toate au fost realizate pe teren propriu. Acasă a și pierdut de două ori, pe lîngă 6 egaluri, o dată chiar cu Atletico. Se întîmpla în faza grupelor Ligii din stagiunea 2008-2009, cînd madrilenii s-au impus pe ”Philips Stadion” cu 3-0, triumfînd și pe ”Calderon cu 2-1. Acela a rămas unicul lor succes în cinci vizite în Olanda, completat de o remiză și trei înfrîngeri, toate terminate cu eliminări. Cealaltă formație spaniolă care a triumfat la Eindhoven s-a numit FC Barcelona.

PSV a încheiat grupa B pe poziția secundă, cu punctaj maxim pe propria arenă. Notabil, toate cele 8 goluri marcate au fost numai în repriza a doua. Lider în Olanda, trupa lui Phillip Cocu a legat 3 triumfuri după 1-3 acasă în Cupă cu Utrecht, singurul eșec din ultimele 21 de meciuri în toate competițiile (17 succese) și unicul în cele 17 partide stagionale de acasă (14 triumfuri), toate cu gol dat. De 9 ani nu a mai ajuns în ”optimile” Ligii. Atunci a trecut de Arsenal (1-0 acasă și 1-1 la Londra), dar s-a înclinat după aceea în ”sferturi” contra lui Liverpool (0-3, 0-1).

Pe locul doi în Primera, Atletico nu a cedat de 3 jocuri (două victorii, apoi o remiză albă), de la 1-2 cu FC Barcelona pe ”Camp Nou”, după ce tocmai pierduse și acasă, 2-3 cu Celta în Cupă. Înfrîngerea din fața catalanilor este singura din anterioarele 7 dispute din deplasare, unde, în întreg sezonul, a înregistrat 12 succese, 4 egaluri și 3 eșecuri, toate suferite în campionat. Madrilenii au cîștigat grupa C fără eșec ”afară” (două victorii, o remiză), cu două treimi din cele 11 goluri în prima repriză. Remarcabil, ei nu au luat gol în 23 din 37 de jocuri stagionale, indiferent de întrecere.

Un absent important la gazde, atacantul Luuk de Jong, suspendat. Totodată, Guardado este incert. În cealaltă tabără, Diego Simeone nu se poate baza pe Tiago, Thomas și Ferreira-Carrasco, toți accidentați, însă i-a recuperat pe Godin, Savici și Augusto Fernandez.

AICI GĂSIȚI COTELE LA PSV EINDHOVEN – ATLETICO

SPORTING BRAGA – FC SION, ora 19:00 (Europa League)

Învingătoare în turul cu Sion cu 2-1 (Stojilkovici 13, Rafa Silva 61 – Konate 53), Sporting Braga încearcă să confirme în manșa secundă perioada bună pe care o traversează. Formația portugheză este imbatabilă de 11 partide, în toate competițile, cu 8 victorii și 3 egaluri. Nu a mai pierdut de la un 2-3 pe terenul liderului Sporting, în campionat, singurul eșec din precedentele 20 de jocuri. De cinci partide marchează constant. Numai o dată a cedat acasă în 18 meciuri din actuala stagiune, 0-2 cu Benfica, ulterior realizînd 7 victorii și două remize, una în ultima dispută, 3-3 cu Guimaraes.

După confruntarea din tur, FC Sion s-a împiedicat și în campionat, 0-3 la Zurich cu Grashopper. Anteriorul triumf, de acum trei jocuri, fusese pe teren străin, 1-0 cu FC Zurich, în unica victorie de 9 partide încoace, în toate competițiile, și tot singura din trecutele 6 deplasări, plus un nul și 4 înfrîngeri, toate la zero.

Braga a terminat grupa F pe primul loc, cu succese pe linie acasă, numai la limită. Este neînvinsă în alte patru dispute cu echipe din Elveția, cu un triumf și un egal pe propria arenă. Confruntarea din prima manșă a fost unica de pînă acum cu Sion, care a pierdut în anterioara vizită făcută în Portugalia, 0-4 cu FC Porto în noiembrie 1992.

Gazdele nu-l au la dispoziție pe Vukcevici, suspendat după ce a fost eliminat în manșa întîi de la Sion. În plus, incerți sînt Djavan și Ringstad. Oaspeții nu au probleme majore de efectiv.

AICI GĂSIȚI COTELE LA SPORTING BRAGA – FC SION

DERBY COUNTY – BLACKBURN, ora 21:45 (Liga a 2-a)

Obiective total diferite pentru cele două formații. De pe locul 5 înaintea etapei a 33-a din Championship (liga secundă), cu 54 de puncte, gazdele de la Derby County caută să se păstreze în zona play-off-ului de promovare (pozițiile 3-6), ba ar ținti și către o accedere directă în Premier League. În schimb, Blackburn Rovers vine pe ”iPro Stadium” în tentativa de a-și produce liniște, înaintea rundei fiind abia pe a 19-a treaptă, cu 34 de puncte, nu prea departe de retrogradare.

Cu un golaveraj echilibrat, 43-28 (14 meciuri fără gol luat), și cu multe egaluri, 12, Derby a cîștigat jocul trecut, 1-0 la Brentford, în prima victorie după o pauză de 8 partide (4 remize, 4 eșecuri). Anteriorul succes, 2-0 cu Fulham, fusese acasă, urmat de două egaluri și două înfrîngeri. Jumătate dintre cele 14 triumfuri le-a obținut pe teren propriu, completate de 6 egaluri și 3 insuccese, fără să marcheze în precedentele 3 meciuri ca gazdă.

Ultima echipă din clasament cu golaveraj pozitiv, 28-27, Blackburn a dezamăgit în special în atac, avînd 12 confruntări fără să înscrie. A strîns puține victorii, doar 7, dar se numără printre fruntașe la remize, 13. Etapa trecută a învins-o acasă pe Fulham, 3-0, primul triumf după o așteptare de 9 jocuri, cu 4 remize (trei de 1-1) și 5 eșecuri (patru cu 1-0). Rovers a remizat la unu în anterioarele două partide din deplasare, unde nu a mai învins de 5 înfruntări (trei înfrîngeri cu 1-0). Totuși, a marcat în 3 din ultimele 4 dispute.

Cu 0-0 s-a terminat duelul din tur. Cu un sezon mai devreme, County s-a impus în ambele confruntări, 3-2 ”afară”, 2-0 acasă. Ultima victorie a lui Blackburn la Derby  a fost un 3-0 în ianuarie 2013 în Cupă, iar în campionat – 2-1 în decembrie 2007 în Premier League.

AICI GĂSIȚI COTELE LA DERBY COUNTY – BLACKBURN

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă