CHILE-ARGENTINA: MESSI ȘI HIGUAIN VOR REVANȘA

CHILE-ARGENTINA: MESSI ȘI HIGUAIN VOR REVANȘA

Continuă seria meciurilor amicale în Europa, dar se joacă, în America de Sud, și partide oficiale, în preliminariile Mondialului din Rusia. Chiar de-acolo vine meciul zilei, reeditarea finalei Copei America 2015. Chile și Argentina se vor afla din nou față-n față, dar cu alte probleme în față. Mai ales pentru Argentina, care în acest moment stă pe un loc ce ar exclude-o de la viitorul Mondial. Cu Messi și Higuain pregătiți să-și ia revanșa, ”pumele” forțează victoria și revenirea în cărți în fața unei selecționate pregătite acum de un alt argentinian, Juan Antonio Pizzi. Tot în America de Sud, la 3637 de metri înălțime se joacă Bolivia-Columbia, în vreme ce dintre partidele de pregătire din europa reține atenția reeditarea finalei Euro 2012, Italia-Spania, dar și Turcia-Suedia, Danemarca-Islanda, cu roluri schimbare acum, islandezii fiind cei calificați și danezii doar sparring-partner, sau duelul debutantelor la Euro, Țara Galilor-Irlanda de Nord. Detalii, mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

TURCIA – SUEDIA, ora 20:45

Un afiș interesant: Arda Turan vs Ibrahimovic

Calificată la Euro, unde face parte din grupa D împreună cu Spania, Cehia și Croația, datorită celui mai bun loc 3 ocupat la finalul preliminariilor, Turcia așteaptă Suedia la Antalya fără să fi pierdut deloc de 11 meciuri, oficiale și amicale, perioadă în care a realizat 3 egaluri și 8 victorii. Nu a marcat doar în ultimul, 0-0 contra Greciei, o partidă de pregătire disputată în noiembrie trecut la Istanbul. Precedentul eșec al echipei conduse de Fatih Terim a fost un 0-4 într-un test cu Brazilia, în noiembrie 2014. Tot din acel an, dar în octombrie, datează și precedenta înfrângere într-un joc oficial, 1-2 tot acasă cu Cehia.

Pe locul 3 în grupa G din eliminatorii, Suedia a trebuit să treacă de un baraj cu Danemarca (2-1, 2-2) pentru a accede la turneul final din vara viitoare, unde va evolua în grupa E, alături de Belgia, Irlanda și Italia. Scandinavii sunt neînvinși de 6 partide, în toate competițiile, cu două remize și 4 succese. Ultima dată au cedat în septembrie 2015, 1-4 acasă cu Austria, după ce tocmai se înclinaseră și ”afară”, 0-1 în Rusia, ambele dispute în preliminarii. De 7 înfruntări înscriu constant.

Cele două formații nu au o istorie bogată a întâlnirilor directe. Ultima dată s-au confruntat în martie 2014 într-un meci de verificare jucat la Ankara, câștigat de gazde cu 2-1 (Erdinc 2, Odin 57 – Toivonen 54). Anteriorul duel oficial s-a desfășurat tot în Turcia, în septembrie 2001 în eliminatoriile CM 2002, cu scandinavii învingători pe final cu 2-1 (Hakan Șukur 51 – Henrik Larsson 87, Andreas Andersson 90+1), după ce în tur fusese 1-1. Un alt triumf al ”ienicerilor” pe propria arenă a fost un 2-1 în martie 1995, în preliminariile CE 1996.

AICI GĂSIȚI COTELE LA TURCIA – SUEDIA

DANEMARCA – ISLANDA, ora 21:00

Schimbare de roluri: Danemarca a devenit sparring-partner, iar Islanda calificată

Devenită doar sparring-partner după ce a pierdut barajul pentru Euro în favoarea Suediei (1-2, 2-2), grupa I preliminară încheind-o pe locul 3, Danemarca întâlnește Islanda după o pauză de aproape 5 ani. Precedenta înfruntare a avut loc în iunie 2011, în preliminariile CE 2012, când vikingii s-au impus în deplasare cu 2-0 (Lasse Schone 60, Christian Eriksen 75). Tot ei câștigaseră și meciul de acasă, cu 1-0 (Kahlenberg 90). De fapt, danezii nu au cedat niciodată în 20 de meciuri directe, oficiale și amicale, cu 3 remize albe și 17 victorii, precedentele 6 consecutive, iar anterioarele 5 la zero. Cea mai mare diferență s-a consemnat într-un test din august 1967, scor 14-2.

De 6 partide nu a mai câștigat Danemarca (3 remize, 3 eșecuri). Ultima victorie a fost un 2-0 cu Serbia în iunie 2015, pe teren propriu, unde ulterior și-a trecut în cont două egaluri și o înfrângere. De trei jocuri dă și ia gol mereu. Acasă nu a înscris în numai două din anterioarele 13 dispute, în toate competițiile.

Una dintre marile surprize din eliminatorii, încheind grupa A pe poziția secundă, Islanda s-a calificat în premieră la un turneu final, la întrecerea din Franța făcând parte din grupa F, lângă Portugalia, Austria și Ungaria. A cedat la finalul eliminatoriilor, 0-1 în Turcia, după 5 partide de imbatabilitate (inclusiv un 1-0 în Olanda), care îi garantaseră deja prezența la Euro. Ulterior, insularii au disputat nu mai puțin de 5 meciuri de pregătire, cu o victorie în Finlanda (1-0)  încadrată de câte două eșecuri, ultimul în SUA, 2-3 în ianuarie: a marcat în toate, a luat gol în patru dintre ele.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA  DANEMARCA – ISLANDA

ITALIA – SPANIA, ora 21:45

Finala din 2012 reeditată la Udine

Înainte de sosirea la Cluj pentru testul cu România, Spania se deplasează la Udine în vederea meciului amical cu Italia. Este o reeditare a finalei ultimului turneu final al Euro, de la Kiev, când ibericii s-au impus detașat, cu 4-0 (David Silva 14, Jordi Alba 41, Torres 84, Mata 88). Ulterior, cele două reprezentative s-au mai înfruntat de două ori, tot cu ”Furia Roja” mai bună, 0-0/7-6 la penalty-uri la Cupa Confederațiilor din iunie 2013, apoi 1-0 (Pedro 63) într-o partidă de pregătire din martie 2014, la Madrid. Ultimul succes al italienilor a fost acum 4 dueluri directe și datează din august 2011, 2-1 într-un joc de verificare susținut la Bari. All-time, au fost 33 de precedente în toate competițiile, bilanț 10-11-12.

Neînvinsă în seria sa preliminară, încheiată pe prima poziție, Italia va fi la Euro în grupa E, împreună cu Suedia, Belgia și Irlanda. Trupa antrenată de Antonio Conte nu a câștigat însă cele două teste care au urmat, 1-3 în Belgia și 2-2 cu România la Bologna. Tot într-un examen a cedat precedenta dată acasă, 0-1 cu Portugalia în iunie 2015, singurul eșec din anterioarele 17 dispute de pe teren propriu.

Spania a legat 7 victorii, anterioarele șase la zero, după ultima înfrângere, 0-2 în Olanda într-un ”amical” din martie 2015, la scurtă vreme de la alt test pierdut, 0-1 acasă cu Germania. Eșecul de la Amsterdam este unicul din anterioarele cinci deplasări. Campioana Europei s-a impus în seria sa preliminară, unde a suferit un singur insucces, 1-2 în Slovacia, iar la turneul final face parte din grupa D, alături de Turcia, Cehia și Croația.

Dintre jucătorii aleși, selecționerul italian Antonio Conte a trebuit să renunțe la Verratti și Barzagli, ambii accidentați. În locul ultimului a fost chemat urgent un alt juventin, Rugani. Totodată, Buffon a fost afectat de febră, dar poate fi utilizat.  În lot se remarcă revenirea lui Thiago Motta și convocările în premieră ale lui Bernardeschi și Jorginho, ultimul, jucător al lui Napoli, brazilian cu cetățenie italiană. Dincolo, Vicente Del Bosque a rămas fără Iniesta și Diego Costa, amândoi cu probleme medicale, dar reapare la ”națională” Aduriz după o pauză de 6 ani, atacantul lui Bilbao (35 de ani) fiind principalul marcator spaniol din Primera, cu 17 reușite. Pe de altă parte, Busquets are fractură la un deget și va fi menajat.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA ITALIA – SPANIA

ȚARA GALILOR – IRLANDA DE NORD, ora 21:45

Bale lipsește din duelul debutantelor la Euro

Țara Galilor caută să-și prelungească invincibilitatea în fața Irlandei de Nord. Calificată în premieră la un Euro, unde se află în grupa B cu Anglia, Rusia și Slovacia după ce a terminat pe locul doi în seria B preliminară, ”naționala” pregătită acum de Chris Coleman nu s-a mai înclinat în fața vecinilor de Regat tocmai din mai 1980, scor 0-1 chiar acasă. Din acel moment a obținut 3 egaluri și 4 victorii, în toate competițiile, ultimul rezultat fiind un 2-0 în mai 2011. În total, s-au strâns 33 de dueluri directe, cu 15 succese, 11 remize și 7 înfrângeri: numai în patru dintre ele nu s-a înscris deloc.

Doar un triumf au obținut galezii în anterioarele 4 jocuri, oficiale și de verificare, un 2-0 pe teren propriu cu Andorra completat de un nul și două eșecuri. În ultima apariție acasă a cedat, 2-3 într-un test contra Olandei în noiembrie 2015. A fost prima înfrângere după 8 meciuri invincibile pe teren propriu, cu 3 remize și 5 victorii, serie începută de la un 0-3 cu Serbia în septembrie 2013, în eliminatoriile CM 2014.

Și ea prezentă pentru întâia oară la un turneu final de CE, fiind în grupa C cu Germania, Polonia și Ucraina, după ce a câștigat grupa României din eliminatorii, Irlanda de Nord nu a mai cedat de 8 partide (4 remize, 4 succese), indiferent de întrecere. Anteriorul eșec l-a suferit în martie 2015, 0-1 într-un ”amical” în Scoția. Într-o dispută oficială, ultima dată a pierdut chiar în fața ”tricolorilor”, 0-2 la București (”dublă” Papp).

Două absențe importante la gazde, Bale și Ramsey, ambii accidentați. Indisponibili mai sunt Collins, King, Dummett și Edwards. De la oaspeți lipsește Grigg, o alegere tehnică a selecționerului Michael Oneill.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA ȚARA GALILOR – IRLANDA DE NORD 

BOLIVIA – COLUMBIA, ora 22:00 (PRELIMINARII CM 2018, CONMEBOL)

Sub așteptări până acum, Columbia caută redresarea la înălțime

Pe stadionul ”Hernando Siles” din La Paz (la 3637 metri înălțime) se înfruntă două vecine de clasament. După primele 4 etape, Bolivia ocupă locul 8, cu numai 3 puncte în cont și golaveraj negativ (5-8), în timp ce Columbia se află pe a 7-a poziție, cu un punct în plus și golaveraj tot sub așteptări, 3-5. La turneul final de CM ajung primele patru clasate, în vreme ce ocupanta celei de-a 5-a poziții va juca un baraj cu locul 5 din zona Asia.

Pregătite din septembrie 2015 de Julio Cesar Baldivieso, gazdele nu au obținut până acum decât o victorie, 4-2 acasă cu Venezuela. Primul meci de pe teren propriu îl pierduseră în fața Uruguayului, 0-2. În total, bolivienii nu au triumfat decât o dată de 7 partide încoace, în toate competițiile: în anterioarele două au și marcat, au și luat gol.

Un punct a adunat Columbia în precedentele două deplasări, 1-1 în Chile după un 0-3 în Uruguay. 2-0 pe propria arenă cu Peru este unica victorie din ultimele  7 partide. În anterioarele trei jocuri nu a înscris decât o dată, dar în alte cinci a încasat mereu gol.

Cele două formații s-au înfruntat de zece ori în preliminariile de CM. Gazdele au obținut o singură victorie, 4-0 în septembrie 2003 pe teren propriu, unde au marcat în patru din cinci dispute directe. În rest, au mai fost 3 egaluri și 6 succese ale Columbiei, însă numai unul în deplasare, 2-1 în octombrie 2011.

Bolivienii nu au probleme deosebite de efectiv. Oaspeții nu pot conta pe Cristian Zapata, suspendat. Este de notat revenirea la reprezentativa columbiană a ex-stelistului Dayro Moreno, cu prestații apreciate și 20 de goluri date în actualul sezon pentru formația mexicană Tijuana.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA  BOLIVIA – COLUMBIA

CHILE – ARGENTINA, ora 01:30 (PRELIMINARII CM 2018, CONMEBOL)

Argentina vrea să reintre pe locurile de calificare

Ambele formații caută să intre în zona de calificare directă la Mondial, pe care o obțin primele patru clasate. Actuala campioană din America de Sud, titlu câștigat acasă chiar într-o finală cu Argentina (0-0/4-1 la penalty-uri), Chile ocupă locul 5, de baraj cu a 5-a poziție din zona Asia, cu 7 puncte strânse după 4 runde și golaveraj 7-7. Adversara se găsește o treaptă mai jos, cu două puncte mai puțin și realizări mai mult decât modeste într-un golaveraj 2-3.

Cu un nou antrenor, Juan Antonio Pizzi, înlocuitorul lui Jorge Luis Sampaoli, chilienii nu au mai câștigat de două runde, cu un egal acasă, 1-1 cu Columbia, și un eșec în Uruguay, 0-3. Această înfrângere este prima în 12 partide, plus 3 egaluri și 8 victorii în toate întrecerile. De alte 11 meciuri nu au mai cedat pe teren propriu, de la un 1-2 în noiembrie 2014 într-un ”amical” tot cu Uruguayul.

Ultimul meci disputat a însemnat și primul triumf pentru Argentina, 1-0 în Columbia. ”Pumele” înregistraseră anterior în actualele eliminatorii un insucces, apoi două remize: nu mai câștigaseră în total de cinci jocuri, oficiale și amicale, de la un 7-0 cu Bolivia într-un test din septembrie 2015.

Alte 12 întâlniri au mai fost între cele două formații în preliminariile de Mondial, cele pentru ediția din 2014 fiind câștigate de Argentina cu 4-1 acasă și 2-1 ”afară”. În total, Chile nu s-a impus decât o dată, 1-0 pe propria arenă în octombrie 2008, triumf completat de 3 remize și 8 victorii ale Argentinei. În cele 6 dueluri directe de acasă, bilanț 1-1-4, gazdele au marcat în doar 3. În total, ele sunt neînvinse pe teren propriu în eliminatorii de șase jocuri, exact de la acel 1-2 cu ”pumele” din octombrie 2012.

Pentru prima sa listă, Pizzi nu s-a confruntat cu probleme de lot, doar Arturo Vidal fiind suspendat. Singura noutate propusă o reprezintă fundașul Paulo Diaz, de la San Lorenzo. Nici Gerrardo ”Tata” Martino nu își face mari griji în privința lotului, fiind prezenți absolut toți jucătorii importanți.

AICI GĂSIȚI COTELE LA CHILE – ARGENTINA

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă