BEȘIKTAȘ ȘI FENER SE LUPTĂ LA BAIONETĂ PENTRU TITLU ÎN TURCIA

BEȘIKTAȘ ȘI FENER SE LUPTĂ LA BAIONETĂ PENTRU TITLU ÎN TURCIA

Duel pasionant pentru titlu în Superliga din Turcia. Beșiktaș și Fenerbahce sunt cele două rivale din Istanbul ce-și dispută trofeul în acest an, în condițiile în care Galata navighează pe la mijlocul clasamentului. Beșiktaș are 3 puncte avans și se poate desprinde azi dacă bate într-un derby al Bosforului pe Kasimpașa, căci Fener, care are un meci mai puțin disputat, chiar cu Galata, a făcut doar egal acasă cu Ankaraspor. Alte meciuri ale zilei de azi vin dinspre Primera Division și Serie A, unde Bologna-Verona și Levante-Gijon au ca miză evitarea retrogradării, dar și din Portugalia, unde Porto are o misiune aparent facilă acasă în tentativa de a reintra în lupta pentru titlu. 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

GREUTHER FURTH – FREIBURG, ora 21:15 (2 Bundesliga)

Miză doar pentru Freiburg

Meciul are o miză doar pentru oaspeți. Pe locul 9 înaintea etapei a 28-a, cu 37 de puncte, Greuther Furth nu are la ce să mai spere, fiind departe și de pozițiile promovabile, și de retrogradare. În schimb, Freiburg se bate pentru urcarea în elită: cu 56 de puncte, ocupă a doua treaptă, de promovarea directă, la 3 lungimi de liderul RB Leipzig, care a luat avans după ce a învins-o sâmbătă pe Bochum (3-1), în dispută intrând și Nurnberg, ocupanta locul 3, de baraj pentru promovare, care avea 53 de puncte înaintea rundei.

Cu un atac acceptabil, dar suferindă în apărare, golaveraj 37-41, Greuther Furth nu a mai pierdut de 4 jocuri, cu două victorii acasă și tot atâtea egaluri în deplasare. De 7 partide marchează constant. De alte 3 meciuri (un egal, apoi două succese) nu s-a mai împiedicat pe teren propriu, care au pus capăt unei serii de trei eșecuri. De altfel, jumătate din totalul de 10 înfrângeri le-a încasat pe ” Sportpark Ronhof Thomas Sommer”, completate de 6 triumfuri și două remize, înscriind în 9 din aceste dispute.

Contând pe cel mai prolific atac și pe una dintre cele mai solide defensive, golaveraj 58-29, Freiburg are 6 victorii consecutive după ultimul insucces, 1-2 acasă cu Fortuna Dusseldorf. Marchează mereu de 7 etape. ”Alb-negrii” s-au descurcat bine în deplasare, de unde s-au întors cu 7 victorii din cele 17, plus câte 3 egaluri și eșecuri. Au înscris de minim două ori în precedentele trei partide de ”afară”, iar din cele 13 deplasări, în doar două nu a punctat.

Freiburg s-a impus în tur, scor 5-2 (Hohn 45, Philipp 55, Grifo 60, 61, N. Petersen 74 – Freis 66, V. Berisha 88), la fel cum o făcuse și în anterioarele meciuri directe, 1-0 acasă și 2-1 ”afară” în sezonul 2012-2013 al Bundesligii. De altfel, nu a mai cedat de 11 dueluri (6 triumfuri) în fața lui Greuther Furth, al cărui ultim succes datează din aprilie 2003, 4-0 pe teren propriu, tot în liga secundă.

AICI GĂSIȚI COTELE LA GREUTHER FURTH – FREIBURG

BOLOGNA – HELLAS VERONA, ora 21:45

Bologna vrea să-și liniștească situația în fața ultimei clasate

Evitarea retrogradării este singura preocupare a celor două formații. Gazdele de la Bologna sunt mult mai aproape de țintă: înaintea etapei a 31-a se aflau pe locul 10, cu 36 de puncte, 8 peste ”zona fierbinte”. În schimb, Hellas Verona cu greu va putea să evite căderea, deoarece deține ”lanterna roșie” cu doar 19 puncte, 9 momentan până la salvare.

Fără să impresioneze la realizări, golaveraj 30-35, Bologna a adunat puține egaluri (6), dar multe eșecuri (14). Echipa pregătită de Roberto Donadoni nu a mai învins de 5 runde, cu 3 remize albe urmate de două înfrângeri cu câte două goluri luate. Precedentul succes a fost ”afară”, 1-0 la Udine. Numai a remizat în anterioarele 3 meciuri de acasă, unde-i neîntrecută de 5 jocuri (un triumf, 4 remize), de la 0-1 cu Chievo pe 10 ianuarie. Totuși, pe teren propriu nu a bifat decât 4 din totalul de 10 victorii, pe lângă 5 egaluri și 6 insuccese.

Cu cele mai puține triumfuri, doar două, dar cu cele mai multe remize, 13, Verona nu a mai câștigat de 4 runde, cu o remiză și 3 înfrângeri, perioadă în care a înscris de numai două ori. Ambele succese din cont le-a obținut pe teren propriu. De ”afară” nu a putut reveni cu mai mult de 7 puncte din tot atâtea egaluri, plus 7 eșecuri, marcând în 8 dintre aceste confruntări. Hellas posedă cel mai slab atac, cu numai 26 de reușite, și una dintre cele mai modeste defensive, cu 51 de goluri încasate, doar în două runde nefiind învinsă.

Bologna a triumfat în tur cu 2-0 (Giaccherini 6, Donsah 14). Precedentele înfruntări fuseseră în stagiunea 2013-2014 din Serie A, când Verona a fost mai bună, 0-0 acasă, 4-1 în deplasare în unica sa victorie din ultimele 6 dueluri directe. Gazdele nu s-au mai impus pe propria arenă din aprilie 2007, 2-0 în Serie B. În acest sezon, ambele echipe au câte 12 jocuri fără să fi marcat.

Doi jucători au suspendați gazdele, pe Gastaldelo și Mbaye. În plus, accidentat este Destro, iar incert e Morleo. Dincolo, drept de joc nu are Rebic, sub semnul întrebării stând utilizarea lui Souprayen, Romulo și Fares.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA BOLOGNA – HELLAS VERONA

FC PORTO – TONDELA, ora 21:00

Misiune aparent facilă pentru Porto

FC Porto pare să aibă o misiune cât se poate de facilă. După 27 de etape, echipa antrenată de Jose Peseiro se află pe locul 3, cu trimitere în play-off-ul Champions League, cu 61 de puncte, 4 sub Sporting, ocupanta poziției secunde (de participare directă în grupele Ligii), dar și 11 peste Braga, de pe a 4-a treaptă. În vizită îi vine nimeni alta decât ”lanterna roșie”, Tondela, care nu a putut strânge mai mult de 14 puncte, fiind deja la 11 lungimi de evitarea retrogradării.

Stând bine la realizări, golaveraj 53-23 (doar 3 dispute fără să înscrie), FC Porto a câștigat ultimele două runde, iar recentul 1-3 de la Braga este singurul eșec din precedentele 6 runde, completat de 5 victorii, toate la limită, între care un 2-1 pe terenul liderului Benfica (70p). Cu 3-2 s-a impus în precedentele două partide de acasă, precedate de 1-2 cu Arouca, unica înfrângere de pe ”Dragao” în actuala Primeira, căreia i se adaugă 10 succese și două remize. Pe propria arenă nu a izbutit să înscrie numai într-un 0-0 cu Braga.

Tondela deține cele mai puține triumfuri, 3, însă cele mai multe insuccese, 19. Codașă este și la golaveraj, 24-49, doar într-un duel scăpând fără să ia gol. Formația antrenată de fostul internațional Armando Petit a scos un egal runda trecută, 2-2 acasă cu Belenenses, precedat de două eșecuri. Precedenta victorie a obținut-o acum 4 jocuri, 2-1 la Moreirense, al doilea succes stagional ”afară”, completat de două egaluri și 9 înfrângeri. De 7 partide încoace disputate ”afară” înscrie mereu.

În tur, FC Porto a realizat un triumf scurt, scor 1-0, gol semnat de algerianul Brahimi (28). Acesta a fost primul meci din istorie dintre cele două grupări.

La gazde, Peseiro nu poate conta pe Bueno, Evandro și Andre, cu probleme medicale, dar s-a refăcut Varela. De partea cealaltă, la Tondela au fost recuperați Murillo și Otoo, incerți fiind Piojo, Tinoco Lima și Zubikarai.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA FC PORTO – TONDELA

LEVANTE – SPORTING GIJON, ora 21:30

Un eșec ar fi echivalent cu retrogradarea

Duelul dintre Levante și Sporting Gijon este mai mult decât important pentru ambele echipe în tentativa de evitare a retrogradării. Cele două ocupă ultimele două poziții după 30 de etape, fiind separate de numai 3 puncte, 24 față de 27, iar un eșec, în special de partea gazdelor, le-ar îngreuna substanțial misiunea de supraviețuire. Doar succesul contează, întrucât un egal nu ar face decât să le prelungească agonia.

Cu cel mai slab atac într-un golaveraj 28-54 (68 la sută dintre reușite la reluare), Levante are o singură victorie în precedentele 5 runde, plus un egal și 3 eșecuri. De 4 jocuri înscrie mereu. În anterioarele 6 vizite primite s-a înclinat de două ori, dar cu FC Barcelona și Real, în rest a realizat 4 succese, două la zero. De altfel, 5 din cele 6 triumfuri din actuala Primera le-a obținut pe teren propriu, unde și-a mai trecut în cont 3 remize și 7 eșecuri din totalul de 18, cele mai multe din campionat. Doar de 4 ori a înscris în prima repriză în cele 15 dispute ca gazdă.

Sporting stă ceva mai bine la golaveraj, 32-52. Jocul trecut a izbutit o mare surpriză după ce a bătut-o pe Atletico, 2-1 acasă, în primul său succes după 8 etape de pauză, cu 3 egaluri și 5 înfrângeri. A pierdut ultimele două deplasări fără să înscrie după alte două în care adunase patru puncte. Cu 11 puncte (3 triumfuri, două remize) s-a întors de ”afară”, suferind 10 eșecuri.

Un suspendat are Levante, pe Simao Junior. Alți doi jucători sunt cu probleme medicale, anume Tono și Ivan Lopez. Tot un fotbalist fără drept de joc există și la Gijon, respectiv Jorge Mere, căruia i se adaugă accidentații Alex Menendez și Bernardo Espinosa.

În tur, Levante a obținut unica sa victorie din acest sezon în deplasare, scor 3-0 (Deyverson 18, 44, Feddal 27). În stagiunea anterioară fiecare formație a învins acasă, Gijon cu 3-2 în singurul succes din ultimele 9 dispute directe, Levante cu 4-0. Sporting nu s-a mai impus pe arena valencienilor tocmai din aprilie 2000, 2-0 în liga secundă. În actuala campanie, fiecare are câte 12 jocuri fără gol dat.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA LEVANTE – SPORTING GIJON

KASIMPASA – BESIKTAS, ora 20:00

Examen greu pentru Beșiktaș în duelul pentru titlu cu Fener

Într-unul dintre duelurile Istanbulului se confruntă două formații cu pretenții europene. Cu 37 de puncte, gazdele de la Kasimpasa ocupau locul 8 înaintea etapei a 27-a și încearcă să ajungă în zona cupelor continentale, de care le separă numai 4 lungimi. Dincolo, aspirațiile sunt mai înalte: Besiktaș a adunat 63 de puncte și caută să-și consolideze prima poziție în disputa pentru titlu cu Fenerbahce, care are însă un joc mai puțin.

Pregătită din iulie trecut de experimentatul Riza Calimbay, fost chiar la Beșiktaș acum 11 ani, Kasimpasa este ultima formație din clasament cu golaveraj pozitiv, 31-30. A pierdut ultimele două runde, ambele ”afară”, și nu are decât o victorie în precedentele 4 jocuri. Acasă s-a impus cu 2-1 de două partide încoace, după ce pe anterioarele două le pierduse. Oricum, nu are un bilanț nemaipomenit pe teren propriu, cu 6 succese, 3 remize și 4 eșecuri, înscriind în 11 din aceste înfruntări.

Cu cele mai multe victorii (20) și cele mai puține remize 3), Besiktas deține cel mai bun atac și a doua defensivă, golaveraj 57-24, 19 dintre reușite fiind semnate de Mario Gomez. A legat 4 succese după ultimul eșec, 0-2 pe terenul lui  Fenerbahce, totodată unicul din anterioarele 13 jocuri și singurul de pe teren străin. ”Afară” a mai înregistrat 9 triumfuri și două remize: doar o dată nu a marcat în cele 12 vizite efectuate.

În tur, Besiktas a bifat cu noroc unicul egal stagional de pe teren propriu, 3-3 (Rhodolfo 27, Mario Gomez 52, Ozyakup 90+4 autogol – Derdiyok 24, 67, Donk 40), și a rămas imbatabilă de 5 dueluri directe, toate câștigate, sezonul anterior cu 2-0 acasă și 5-1 în deplasare. La rândul său, Kasimpasa s-a impus ultima dată în martie 2013, scor 3-1 ”afară”, pe propria arenă netrecând niciodată de ”vulturi”.

AICI GĂSIȚI COTELE LA KASIMPASA – BESIKTAS

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă