NICE VISEAZĂ LA EUROPA PE UMERII LUI BEN ARFA

NICE VISEAZĂ LA EUROPA PE UMERII LUI BEN ARFA

Cu o cursă pentru titlu terminată practic înainte de a începe, interesul din Ligue 1 s-a mutat către lupta pentru pozițiile europene. Care, pe acest final de sezon, a devenit chiar pasionantă, cu multe echipe sperând să prindă un bilet pentru competițiile continentale din sezonul viitor. Locul secund, cu a sa trimitere directă către grupele Champions League e marea miză, dar și locul 3 are cota sa. Pe acest loc trei poate urca azi Nice, dacă bate un Reims implicat puternic în evitarea retrogradării. Pentru a obține un bilet spre Europa, Nice se bazează în principal pe Ben Arfa, de la care așteaptă un ultim serviciu, căci fiind la final de contract și cu multe oferte de la cluburi importante, e greu de crezut că va rămâne pe Coasta de Azur și-n sezonul viitor. În programul zilei de azi regăsim și importantul meci al lui Espanol, în deplasare la Las Palmas, emoțiile retrogradării, ce părea risipite, făcându-și din nou apariția în cadrul echipei lui Costel Gâlcă.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

NICE – REIMS, ora 21:30

Nice mai speră la locul doi, Reims încearcă să se salveze

Nice continuă să spere într-o viitoare participare în Champions League. Momentan, după 34 de etape, ocupă locul 4, de Europa League, cu 54 de puncte în cont, numai două însă până la pozițiile de Ligă. De partea cealaltă, Reims are cu totul alte preocupări: se află abia pe a 17-a poziție, prima neretrogradabilă, cu 36 de puncte, numai două peste ”zona fierbinte”.

Cu al 3-lea atac, dar suferindă în apărare, golaveraj 51-38, Nice a obținut o victorie, apoi un egal prețios la Lyon în ultimele două runde, precedate de un 1-4 ”afară” cu campioana PSG, singurul eșec suferit de 6 jocuri încoace (patru câștigate), perioadă în care a înscris mereu. Pe teren propriu a legat 3 victorii, ultimele două cu 3-0, după ultima înfrângere, 0-2 cu Bastia, totodată unica din anterioarele 9 confruntări ca gazdă. În 17 meciuri acasă a înregistrat 10 succese, două remize și 5 din cele 10 eșecuri, marcând în 13 dintre ele.

Cu puține triumfuri (9), însă cu multe eșecuri (16), golaveraj 38-50, Reims a realizat un singur succes în precedentele 6 etape, 2-1 acasă cu Nantes, în rest au fost un egal și 4 eșecuri. De 9 dispute încasează constant gol, înscriind în 6, inclusiv în ultimele 3. Din anterioarele 5 deplasări nu s-a putut întoarce cu mai mult de un punct: 2-0 la Caen este unicul succes de 9 vizite făcute încoace. 3 victorii, 4 egaluri și 10 eșecuri a bifat pe teren străin, în 15 dintre acestea încasând gol.

Destui jucători cu probleme medicale în ambele tabere. Într-o asemenea situație se găsesc M. Traore, Bodmer, Pouplin, Le Bihan, la gazde, iar la oaspeți – Odair Fortes, Kyei, Fofana, El Kaoutari, Diego, Peuget.

Disputa din tur s-a terminat nedecis, 1-1 (Diego 78 penalty – Germain 6). Nice a ajuns, astfel, imbatabilă de 4 dueluri directe, cu două victorii și două egaluri: sezonul trecut a realizat 1-0 ”afară” și 0-0 acasă, după ce cu o stagiune mai devreme câștigase acasă și cedase ”afară” cu același 1-0. Trupa de pe Coasta de Azur nu s-a mai înclinat acasă de 6 dispute (4 victorii, două remize albe), precedentele 5 fără gol luat. Anteriorul succes al lui Reims la Nice, totodată singurul de 19 deplasări încoace, a fost un 3-2 tocmai în septembrie 1976.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA NICE – REIMS

LAS PALMAS – ESPANOL, ora 21:30

O victorie ar aduce liniștea pentru ambele echipe

Dispută între două formații care tot încearcă să se îndepărteze de zona retrogradării. Gazdele de la Las Palmas sunt mai bine plasate: ocupă locul 14, cu 40 de puncte adunate în 34 de etape. În același timp, Costel Gâlcă și elevii săi de la Espanol au strâns 37 de puncte și se află pe a 15-a poziție. Pentru oricare dintre echipe, o victorie ar echivala cu salvarea.

Cu un golaveraj modest, 38-46, Las Palmas a pierdut runda trecută, 0-1 ”afară” cu Betis, primul eșec după 4 jocuri cu 3 victorii, apoi un egal. Acela a fost, de asemenea, întâiul meci fără gol dat după alte 9 în care marcase mereu. Pe teren propriu nu a cedat de două jocuri (un succes, o remiză), iar în precedentele 10 vizite primite doar Atletico, FC Barcelona și Real Madrid au putut să se impună pe ”Gran Canaria”.

Cu una dintre cele mai fragile defensive, golaveraj 35-63, Espanol nu a mai învins de 4 dispute, cu două insuccese încadrate de două egaluri la unu. Precedentul triumf, totodată unicul de 6 partide încoace, a fost un 2-1 acasă cu Bilbao. De 7 meciuri marchează și ia mereu gol. Două remize, apoi un eșec a realizat în anterioarele trei deplasări, precedate de un 4-2 la Gijon, pe 27 februarie, în unicul succes din ultimele 13 vizite efectuate, completat de două remize și 11 înfrângeri. Catalanii au înscris constant de 5 partide ”afară” încoace.

Puține probleme în privința efectivelor ambelor grupări. La gazde sunt accidentați Javi Castellano și Wakaso Mubarak, într-o situație similară aflându-se Arbilla, de la vizitatori.

Felipe Caicedo, prin golul marcat în minutul 62, a decis disputa din tur în favoarea lui Esapanol, scor 1-0. Cele două formații nu se mai înfruntaseră din sezonul 2001-2002, când fiecare a câștigat pe propria arenă, Las Palmas cu 2-0, ”alb-albaștrii” cu 3-1.

AICI GĂSIȚI COTELE LA LAS PALMAS – ESPANOL

PRESTON – BURNLEY, ora 21:45 (Championship, liga a 2-a engleză)

Burnley are 20 de etape fără eșec

Preston abordează relaxată finalul de stagiune. Cu 58 de puncte adunate în 43 de etape și golaveraj zero, 42-42, gruparea ”alb-albastră” nu mai e preocupată nici de o eventuală promovare, nici de pericolul retrogradării. În schimb, de pe poziția secundă, cu 84 de puncte, Burnley se bate pentru urcarea directă în Premier League, de play-off fiind aproape sigură.

Printre fruntașe la egaluri (16), Preston nu a mai câștigat de 4 runde, cu două eșecuri urmate de două remize. De alte 8 partide ia mereu gol, dar în 7 a și marcat. Ultima victorie a fost ”afară”, 2-1 la Blackburn. Pe teren propriu nu s-a mai impus de 4 jocuri (3 remize, o înfrângere), de la un 2-1 cu Charlton pe 23 februarie. Jumătate din totalul de 14 succese le-a obținut acasă, plus 9 egaluri și 5 din cele 13 eșecuri, nemarcând în doar 4 remize albe.

Cu cel mai bun atac, 67 de reușite, și cu a doua apărare, întrecută de 35 de ori și cu 17 dispute fără gol primit, Burnley are puține insuccese (5), dar multe egaluri (15). Nu a mai cedat de nu mai puțin de 20 de etape, cu 13 victorii și 7 remize. Anteriorul eșec a fost tocmai pe 26 decembrie, 0-3 la Hull. De altfel, 3 din cele 5 înfrângeri le-a suferit pe teren străin, pe lângă 9 triumfuri și 9 remize. Numai o dată în precedentele 9 deplasări nu a înscris.

Preston a învins în tur cu 2-0 (Will Keane 63, D. Johnson 86) în prima sa victorie după ce le pierduse pe precedentele două, 3-4 ”afară” și 1-2 acasă tot în liga secundă, sezonul 2010-2011. Din ianuarie 2009 datează anteriorul său triumf de pe propria arenă, scor 2-1.

AICI GĂSIȚI COTELE LA PRESTON – BURNLEY

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă