CUPA ANGLIEI, SPERANȚA LUI VAN GAAL DE SALVARE A SEZONULUI

CUPA ANGLIEI, SPERANȚA LUI VAN GAAL DE SALVARE A SEZONULUI

Manchester United revine azi pe ”Wembley”, dar speră să fie doar un prim pas spre finala din mai a Cupei Angliei, un trofeu care, dacă ar fi câștigat, ar putea reprezenta salvarea unui sezon mai degrabă cenușiu, cu prestații sinusoidale și multe dezamăgiri. Până la finală însă trebuie trecut obstacolul numit Everton, care, deși vine după un eșec net  în derbyul cu Liverpool, nu va fi un adversar ușor. Tot azi, reține atenția din nou lupta în 3 pentru titlu în Spania, cu Real Madrid, Atletico și Barcelona jucându-și una după alta partidele. În programul zilei regăsim și o finală, în Franța, cea a Cupei Ligii, cu PSG încercând, în fața lui Lille, să câștige al doilea trofeu al sezonului.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

EVERTON – MANCHESTER UNITED, ora 19:15 (Cupa Angliei, semifinală)

Duelul pentru Europa League se mută-n Cupa Angliei

Everton și Manchester United își mută disputa din Premier League, unde sunt vecine de clasament (locul 6, respectiv 5) și se bat pentru un bilet în Europa League, în Cupă. Miza este cât se poate de importantă, prezența în finala întrecerii.

Programată pe ”Wembley”, partida găsește echipa din Liverpool într-o perioadă nu tocmai fericită: nu a mai câștigat de 6 jocuri, cu 3 egaluri și 3 eșecuri, marcând în doar două dintre ele și numai câte o dată. Ba, de 8 partide încoace nu s-a impus decât o dată, 2-0 acasă cu Chelsea în faza anterioară a Cupei.

În schimb, United vine după 3 victorii la rând, iar un 0-3 pe terenul lui Tottenham, în campionat, este singura înfrângere din ultimele 8 meciuri, completată de două remize și 5 succese, totodată unica înfruntare din această perioadă în care nu a înscris.

Până acum, Everton le-a învins numai la zero pe Dagenham (2-0), Carlisle (3-0), Bournemouth (2-0), Chelsea (2-0), belgianul Romelu Lukaku înscriind în toate aceste jocuri. De partea cealaltă, Manchester United a trecut de Sheffield United (1-0), Derby County (3-1), Shrewsbury (3-0), West Ham (1-1/2-1 la rejucare).

În actuala stagiune, cele două echipe s-au confruntat de două ori în campionat. ”Diavolii” s-au impus în ambele dispute, 3-0 în deplasare (Schneiderlin 18, Ander Herrera 22, Rooney 62) și 1-0 pe ”Old Trafford” (Martial 54), acum trei săptămâni. Cu un sezon în urmă fiecare câștigase pe propria arenă, United cu 3-1, Everton cu 3-0. De 14 dueluri directe s-a marcat constant.

Mulți jucători au probleme medicale la gazde. Seamus Coleman, Browning și Hibbert sunt de mai mult timp accidentați, Jagielka și Gareth Barry completând, de curând, lista. În plus, Ramires Funes Mori, care l-a accidentat grav pe Origi în derbyul cu Liverpool de miercuri, e suspendat. Va putea juca însă Stones. La United nu sunt probleme noi, în afara celor mai vechi cu Schweinsteiger, W. Keane, Shaw, Januzaj

Everton a mers  mai departe în 6 din ultimele lor 7 semifinale, excepția fiind în precedentul caz, din 2012, când a fost eliminată de Liverpool. 4 din aceste calificări le-a realizat după prelungiri ori lovituri de departajare. La rândul său, trupa din Manchester a pierdut ultimele sale două semifinale, întâi chiar cu Everton la penalty-uri în 2009, apoi cu Manchester City în 2011. Anterior, nu ratase 13 astfel de situații.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA EVERTON – MANCHESTER UNITED

MANCHESTER CITY – STOKE, ora 14:45

City, examen cu Stoke pentru Real Madrid

City continuă să se bată pentru un bilet în viitoarea Champions League. După 34 de etape, echipa pregătită de chilianul Manuel Pellegrini se află pe locul 4, de play-off în Ligă, cu 61 de puncte, cu două sub Arsenal, dar și tot două peste concitadina United. Adversară îi este Stoke City, o formație rămasă fără un obiectiv clar: ocupă a 9-a poziție, cu 47 de puncte, departe și de competițiile continentale, și, mai ales, de retrogradare.

Cu al doilea atac, dar sensibilă în defensivă, golaveraj 62-34 (nu a luat gol în 15 dispute, nu a marcat în 8), City nu a mai cedat de 4 runde, cu 3 victorii, apoi un egal, mereu cu gol dat. De 7 jocuri încoace nu a pierdut decât o dată, 0-1 cu concitadina United, în a 5-a înfrângere acasă din totalul de 9 stagionale, pe lângă 11 succese și o remiză.  În doar două din aceste partide nu a înscris. Totuși, în ultimele 5 vizite primite nu a înregistrat decât două triumfuri și 3 eșecuri.

Prima echipă din clasament cu golaveraj negativ, 37-47 (10 dueluri fără gol luat, 12 fără să fi înscris), Stoke nu a mai câștigat de 3 confruntări, cu un egal urmat de două eșecuri cu câte 4 goluri încasate. 2-1 la Watford este singura victorie din ultimele 6 etape, pe lângă două remize și 3 înfrângeri. De 9 meciuri, a marcat în 8 și în tot atâtea a luat gol. Precedenta deplasare s-a terminat rău, 1-4 cu FC Liverpool, eșec precedat de trei dispute cu un nul și două succese. A înscris, dar a și primit gol constant de patru vizite făcute încoace. În total, bilanțul de ”afară” este de 6 triumfuri din totalul de 13, plus 5 egaluri și 6 insuccese.

Gazdele îl au incert pe Nasri, cu dureri musculare, dar ar putea reveni Sterling. Probleme medicale mai vechi au David Silva, Clichy și Sagna, dar și ei sunt recuperabili, dar e posibil ca Manuel Pellegrini să-i menajeze în perspectiva meciului cu Real Madrid. De la Stoke lipsesc sigur Pieters, suspendat, și Shaqiri, alăturat mai vechilor accidentați Jon Walters, Glen Johnson, Butland și Wilson.

Cei din Manchester s-au înclinat în înfruntarea din tur, 0-2 (Arnautovici 7, 15). Sezonul trecut, fiecare echipă se impusese pe terenul celeilalte, Stoke cu 1-0 în primul său succes din istorie în fieful ”albaștrilor”, City cu 4-1. Precedentul succes pe teren propriu al ”cetățenilor” a fost un 1-0 în februarie 2014. Stoke a triumfat în doar două din ultimele 13 dueluri directe, în toate competițiile.

  AICI GĂSIȚI COTELE LA MANCHESTER CITY – STOKE

PARIS SG – LILLE, ora 22:00 (Finala Cupei Ligii)

Cu titlul luat demult, PSG vrea acum Cupa Ligii

Eliminată din Europa, PSG caută să-și continue dominația pe plan intern. După ce a cucerit titlul, apoi s-a calificat în ultimul act al Cupei, formația antrenată de Laurent Blanc se bate să cucerească un alt trofeu stagional, Cupa Ligii. Adversara din finala programată pe ”Stade de France”, de lângă Paris, este Lille, ocupanta locului 6 în Ligue 1.

Parizienii au câștigat la zero ultimele două jocuri, iar un 0-1 cu City la Manchester este singurul eșec din precedentele 6 meciuri (4 victorii), dar sinonim cu ieșirea din Champions League. Mai în spate, ei au cedat de două ori de 7 meciuri încoace, după ce pierduseră în 3 rânduri în precedentele 36 de dispute, în toate competițiile. Aceeași înfrângere din Ligă este singura confruntare din anterioarele 9 în care nu au înscris.

După o prima parte a sezonului dezamăgitoare, Lille s-a redresat și a tot progresat. Trupa preluată din noiembrie 2015 de Frederic Antonetti vine după 6 victorii consecutive, trei dintre ele la zero: în ultimele trei a înscris 11 goluri. Un 0-2 la Montpellier este unica înfrângere din anterioarele 13 partide, 9 câștigate. De 16 dispute încoace, în doar două nu a înscris.

În etapele trecute, PSG le-a eliminat pe St. Etienne (1-0), Lyon (2-0) și Toulouse (2-1), mereu pe teren propriu. Dincolo, Lille le-a depășit pe Troyes (2-1), Laval (1-0), Guingamp (0-0/4-2 la penalty-uri), Bordeaux (5-1), trei dintre ele acasă.

Gazdele nu-l au la dispoziție pe Thiago Motta, accidentat, însă l-au recuperat pe David Luiz. La rivali, probleme medicale ridică Basa, Bautheac, Martin, Beria.

În campionat, cele două formații s-au întâlnit de două ori, cu PSG mai bună, 1-0 ”afară”, apoi 0-0 la Paris. Parizienii sunt invincibili de 9 dueluri directe, indiferent de întrecere, cu 6 victorii (una, cu 1-0, chiar în ediția trecută a Cupei Ligii) și 3 egaluri. Precedentul triumf al lui Lille a fost un 2-1 pe propria arenă în aprilie 2012, în Ligue 1. De asemenea, Antonetti se află la a patra finală de Cupa Ligii, celelalte fiind pierdute la Bastia (0-2 cu PSG în 1995), Nice (1-2 cu Nancy în 2006) și Rennes (0-1 cu St. Etienne în 2013). PSG a câștigat trofeul în anterioarele două ediții.

  AICI GĂSIȚI COTELE LA PARIS SG – LILLE

ATLETICO MADRID – MALAGA, ora 19:15

Malaga, un adversar mereu incomod pentru Atletico

Atletico continuă disputa la distanță pentru titlu cu FC Barcelona, dar și cu Real Madrid, care joacă în vecini, contra lui Rayo Vallecano (AICI GĂSIȚI COTELE LA RAYO VALLECANO – REAL MADRID). După 34 de etape și cu 4 înainte de final, cele două formații sunt în frunte cu câte 79 de puncte, dar madrilenii sunt dezavantajați și de rezultatele directe, și de golaveraj. Pe ”Calderon” se prezintă Malaga, o echipă lipsită de griji: ocupă a 9-a poziție, cu 42 de puncte, la 8 distanță de zona cupelor continentale.

Cu cea mai bună apărare (neîntrecută în 21 de meciuri) și al 3-lea atac (nu a punctat în 4 jocuri), golaveraj 58-16, Atletico a înșirat 4 triumfuri, cu 12 goluri date și două luate, de la un 1-2 la Gijon, unicul eșec din anterioarele 12 runde, pe lângă o remiză albă și 10 succese. De 9 confruntări marchează constant. Doar una din totalul de 5 înfrângeri a suferit-o pe teren propriu, 1-2 cu Barcelona pe 12 septembrie. Lor li se adaugă 12 victorii și 3 egaluri. Din 16 meciuri acasă a înscris în 14.

Cu cel mai slab atac, dar a treia cea mai bună apărare, golaveraj 31-31 (12 meciuri fără să fi înscris, 14 fără gol luat), Malaga nu a mai câștigat de 4 runde, cu 3 remize și un insucces. Din precedentele 11 jocuri nu s-a impus decât în două. De 10 dispute încoace a marcat în 9, dar în 8 numai câte o dată. Anteriorul triumf, 1-0 cu Betis pe 19 martie, a fost ”afară”, de unde, în actuala Primera, a revenit cu 4 victorii, 6 remize și 7 înfrângeri. Din 17 vizite făcute, nu a marcat în 9.

Pe doi jucători nu pot conta madrilenii, Tiago și Gimenez, incert fiind Godin. Revine, în schimb, ”căpitanul” Gabi, după suspendare. Adversarii nu au probleme speciale de efectiv.

În tur, Malaga a triumfat cu 1-0 (Charles 86). A fost prima sa victorie după alte 8 dueluri directe terminate cu 4 remize și 4 victorii ale lui Atletico, care sezonul trecut a scos 3-1 pe propria arenă și 2-2 în deplasare. Anteriorul succes al Malagăi fusese chiar pe ”Calderon”, 3-0 în mai 2011. În acest sezon, ambele au dat 64 la sută dintre reușite după pauză.

  AICI GĂSIȚI COTELE LA ATLETICO MADRID – MALAGA

FC BARCELONA – SPORTING GIJON, ora 21:30

Barcelona s-a trezit și vrea să confirme asta cu Gijon

Trezită după o perioadă de slăbiciune, FC Barcelona a rămas la șefie doar datorită meciurilor directe cu Atletico și a golaverajului superior, cele două echipe având înaintea rundei a 35-a câte 79 de puncte, numai unul peste un Real Madrid pe val, care joacă pe terenul lui Rayo (AICI GĂSIȚI COTELE LA RAYO VALLECANO – REAL MADRID). Pe ”Camp Nou” vine o formație în suferință: Sporting Gijon nu ocupă decât locul 18, primul retrogradabil, cu 32 de puncte.

Catalanii s-au răzbunat ”afară” pe La Coruna, 8-0 runda trecută, pe nereușitele din ultimul timp: victoria de pe ”El Riazor” a fost prima după 4 runde cu un egal urmat de 3 eșecuri la limită, completate de eliminarea din Ligă. Două dintre eșecuri, cu Real și Valencia, sunt și singurele suferite pe ”Camp Nou” în actuala Primera, pe lângă o remiză și 14 triumfuri, cu gol dat în toate. Cu al doilea atac și a doua apărare, golaveraj 96-29, trupa ”blaugrana” nu a marcat doar o dată în anterioarele 17 etape, recentul 0-1 pe terenul lui Real Sociedad.

Cu puține succese (8), însă multe eșecuri (18), plus un golaveraj 35-55, Gijon este neînvinsă de două jocuri (un egal, un triumf), ba un 0-1 acasă cu Celta este singura înfrângere de 5 partide încoace, plus două remize și două victorii, serie începută prin surprinzătorul 2-1 pe teren propriu cu Atletico. Totuși, nu a înscris decât în 3 din ultimele 8 dispute. 3 dintre succese le-a realizat în deplasare, ultimul fiind un 1-0 cu Valencia pe 31 ianuarie, cărora li se adaugă 4 remize și 10 succese, marcând în numai 8 dintre acestea.

Vermaelen, Sandro și Mathieu sunt jucătorii cu probleme medicale de la gazde. Într-o situație asemănătoare se află, de cealaltă parte, Canella, Alex Barrera, Alex Menendez și Bernardo Espinosa.

În tur, FC Barcelona a câștigat cu 3-1 (Messi 25, 31, Luis Suarez 67 – Carlos Castro 27) și a ajuns la 16 dueluri directe consecutive fără eșec, cu două remize și 14 triumfuri. Gijon a învins ultima dată acasă, 2-1 în septembrie 1994.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA FC BARCELONA – SPORTING GIJON

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă