PANTILIMON SPERĂ LA O NOUĂ FINALĂ DE CUPA ANGLIEI

PANTILIMON SPERĂ LA O NOUĂ FINALĂ DE CUPA ANGLIEI

Costel Pantilimon speră să primească de la Quique Sanchez Flores un tricou de titular în semifinala de pe ”Wembley” cu Crystal Palace și, eventual, să poată prinde încă o finală de Cupa Angliei. Watford speră la victorie, ca o confirmare a parcursului bun din acest sezon, și la o confruntare în ultimul act cu Manchester United, calificată ieri în dauna lui Everton. Tot în Anglia, dar în Premier League, Leicester primește acasă pe Swansea și, chiar dacă joacă fără golgheterul Vardy, suspendat, speră să facă încă un pas spre titlu. Un foarte interesant duel al acestei zile vine din Serie A, acolo unde Juventus are în Fiorentina ultimul adversar dificil al acestui final de sezon, în vreme ce din Primera Division vine un mereu încins derby andaluz între FC Sevilla și Betis. Detalii și cote mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

CRYSTAL PALACE – WATFORD, ora 18:00

Pantilimon speră la o nouă finală

Destul de liniștite în campionat, unde se găsesc pe locul 16, respectiv 12, Crystal Palace și Watford se pot concentra total pe disputa din Cupă. Ținta are o însemnătate deosebită: învingătoarea de pe ”Wembley” va merge în finala întrecerii.

Crystal Palace suferă de câtva timp. Trupa condusă de Alan Pardew nu a mai învins de 3 jocuri, cu două egaluri și un eșec și cu un singur gol dat, iar un 1-0 acasă cu Norwich este singura victorie din ultimele 6 partide. Sau, mai în spate, a bifat doar două victorii de 10 meciuri încoace: în 7 dintre ele a marcat și în tot atâtea defensiva i-a fost întrecută.

Nici Watford nu se descurcă prea bine de ceva vreme. 1-0 la West Bromwich, acum două dispute, este unicul triumf din precedentele 5 jocuri, completat de un egal și 4 înfrângeri. Ba, de 9 confruntări încoace nu s-a impus decât de două ori, pe lângă două remize și 5 insuccese. Dar o dată din ultimele 6 partide nu a marcat și tot numai o dată a rămas cu apărarea intactă în precedentele 8 meciuri.

Șase jucători au probleme medicale la gazde, respectiv Dann, Ward, Ledley, Bolasie, K. Appiah, Chamakh. În tabăra adversă, antrenorul Quique Sanchez Flores nu are indisponibili și este posibil să-i ofere titularizarea pentru acest duel lui Costel Pantilimon, care are experiența unor astfel de confruntări pe ”Wembley”.

În acest sezon, cele două formații s-au înfruntat de două ori în campionat, cu fiecare învingătoare în deplasare, Crystal Palace cu 1-0, Watford cu 2-1 în primul său succes după 3 dueluri directe consecutive pierdute. În total, există 35 de precedente, cu 15 triumfuri Crystal Palace, 12 victorii Watford și 8 egaluri.

În fazele anterioare, Crystal Palace le-a depășit pe Southampton (2-1), Stoke (1-0), Tottenham (1-0), Reading (2-0), iar Watford le-a lăsat acasă pe Newcastle (1-0), Nottingham Forest (1-0), Leeds (1-0), Arsenal (2-1). Prima nu a mai ajuns în finală din 1990, când a pierdut cu Manchester United, iar cealaltă din 1984, când a fost învinsă de Everton.

AICI GĂSIȚI COTELE LA CRYSTAL PALACE – WATFORD

LEICESTER – SWANSEA, ora 18:15

Leicester mai vrea un pas spre titlu

Leicester nu-și permite pași greșiți în tentativa de a cuceri primul titlu din istorie. După 34 de etape și cu 4 înainte de final, echipa condusă de italianul Claudio Ranieri este lider cu 73 de puncte, cu 5 mai multe decât Tottenham. În vizită îi vine Swansea, care a cam scăpat de griji: înaintea rundei ocupa a 14-a poziție, cu 40 de puncte, cu 10 peste primul loc retrogradabil.

Cu al treilea atac și a treia apărare într-un golaveraj 59-33 (3 dueluri fără să fi marcat, alte 14 fără gol primit), cu cele mai multe victorii (21) și cele mai puține eșecuri (3), Leicester nu a mai pierdut de 8 jocuri, de la un 1-2 pe terenul lui Arsenal pe 14 februarie. Din acel moment a obținut două egaluri la doi și 6 victorii, toate la zero, dar cinci cu doar 1-0. De 14 partide înscrie mereu, în 8 numai câte un gol. Pe teren propriu nu s-a înclinat decât o dată, 2-5 cu Arsenal tocmai pe 26 septembrie, în rest a obținut 10 succese și 6 egaluri, nemarcând numai în două remize albe.

Cu un golaveraj modest, 34-45, Swansea a cedat runda trecută, 0-3 la Newcastle, după 3 jocuri invincibile, cu un egal la doi  încadrat de câte un succes cu 1-0. Mai departe, de 7 partide încoace a pierdut de două ori, plus un egal și 4 triumfuri. Doar o dată în precedentele 8 dispute nu a marcat. Două înfrângeri și o remiză a bifat în ultimele trei deplasări, în vreme ce un 2-1 pe terenul lui Arsenal este unicul succes din anterioarele 6 vizite făcute. În total, de pe teren străin a revenit cu 3 triumfuri din totalul de 10, pe lângă 5 remize și 9 eșecuri din cele 14, înscriind în 12 dintre ele.

În tur, Leicester a câștigat detașat datorită ”triplei” algerianului Riyad Mahrez (5, 22, 67). Cu un sezon mai devreme, fiecare echipă triumfase pe propria arenă cu 2-0. Swansea nu a învins niciodată pe terenul ”vulpilor”.

Pierdere importantă la gazde, golgheterul Jamie Vardy: atacantul de 29 de ani este suspendat după eliminarea din runda anterioară, la 2-2 acasă cu West Ham. În plus, M. James e accidentat. Oaspeții nu au probleme speciale de efectiv.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA LEICESTER – SWANSEA

BORUSSIA MONCHENGLADBACH – HOFFENHEIM, ora 16:30

Monchengladbach încă mai speră la Champions League

Aflată înaintea etapei a 31-a pe locul 5, cu trimitere în Europa League, Borussia Monchengladbach încă mai speră să pătrundă în zona Champions, de care o separau 4 puncte, câte erau până la Hertha, de pe a 4-a poziție. Și Hoffenheim are pretenții, dar de alt gen: de pe a 13-a treaptă, cu 34 de puncte, caută să se îndepărteze de retrogradare, de care o separă numai 3 lungimi.

Borussia nu o duce bine de ceva timp. A pierdut ultimele două runde fără să înscrie și nu a câștigat decât o dată de 4 jocuri încoace ori, mai în spate, și-a trecut în cont doar două victorii în precedentele 6 partide, celelalte 4 fiind cedate. Totuși, acasă s-a impus în anterioarele 5 vizite primite (patru dintre ele la zero), perioadă în care a dat 18 goluri și a primit numai unul. 1-3 cu Dortmund, pe 23 ianuarie, este unicul insucces din ultimele 13 meciuri de pe propria arenă, completat de un egal și 11 triumfuri, marcând mereu în precedentele 9. De altfel, din cele 15 etape (11 victorii, un egal, 3 eșecuri) jucate acasă, în numai două nu a înscris.

Suferind în special în apărare, golaveraj 35-45, Hoffenheim nu a mai pierdut de 5 runde, cu un nul flancat de câte două victorii. De 10 partide marchează constant, însă de doar două ori de 14 dispute încoace nu a luat gol. Și-a revenit și în deplasare, unde a câștigat precedentele două confruntări după o așteptare de 9 partide, cu 3 remize și 6 eșecuri. A înscris constant în ultimele 5 vizite făcute și nu a primit gol în precedenta (2-0 la Frankfurt) după ce în anterioarele 8 încasase mereu.

Patru absențe la gazde, anume accidentații Alvaro Dominguez, Jantschke, Stranzl, N. Schulz. Dincolo, tot indisponibili sunt Herdling, Kim, Stolz și Gimber. În această ediție, fiecare formație are câte 6 meciuri fără gol luat și câte 8 înfruntări fără să fi marcat.

Cu 3-3 (Zuber 11, Polanski 34, Amiri 47 – F. Johnson 5, 87, Drmic 56) s-a încheiat disputa din tur. Cu un sezon în urmă, Borussia se impusese de două ori, cu 3-1 acasă și cu 4-1 ”afară”. Anteriorul succes al lui Hoffenheim datează din septembrie 2013, 2-1 în propriul fief, iar la Monchengladbach – din martie 2012, scor 2-1. De atunci gazdele au realizat două triumfuri și un nul. În trecutele 5 dueluri directe s-a înscris de ambele părți.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA BORUSSIA MONCHENGLADBACH – HOFFENHEIM

FIORENTINA – JUVENTUS, ora 21:45

Ultimul hop pentru Juventus

Juventus are ocazia să facă un alt pas către un nou titlu. Înaintea deplasării de la Florența, din a 35-a etapă, ”Bătrâna Doamnă” contează pe 82 de puncte, 9 peste urmăritoarea Napoli, iar un succes coroborat cu un pas greșit advers ar da sentința. De partea cealaltă, gazdele de la Fiorentina abordează liniștite această confruntare: se află pe locul 5, cu 59 de puncte, două sub Inter, ambele fiind mari favorite la participarea în viitoarea Europa League.

Bună în atac, nu și în apărare, golaveraj 55-38, Viola a pierdut ultima rundă, 1-2 la Udine. Ba, un 3-1 acasă cu Sassuolo, acum două jocuri, este singura victorie din ultimele 8 partide, plus 4 egaluri și 3 eșecuri. A marcat în 10 din precedentele 12 dispute, însă în 6 dintre cazuri numai câte o dată. Pe teren propriu i-a fost mai bine: nu a mai cedat de 7 etape, cu 3 remize la unu și 4 succese. În actuala Serie A, pe ”Artemio Franchi” au putut să câștige doar echipele din Capitală, AS Roma și Lazio, în rest, Tătărușanu și colegii lui și-au mai trecut în cont 11 triumfuri și 4 remize, marcând fără excepție. În anterioarele 6 vizite s-a înscris de ambele părți.

De nu mai puțin de 24 de partide nu a mai pierdut Juventus, cu 23 de victorii și un egal, un 0-0 la Bologna în singurul joc din această serie, începută după 0-1 la Sassuolo, în care nu a marcat. 12 din aceste partide au fost pe teren străin, precedate de trei înfrângeri, un egal și un triumf. În doar 3 din cele 17 deplasări nu au înscris torinezii: de altfel, ei au cea mai bună apărare (20 de partide fără gol luat) și al treilea atac, golaveraj 65-17.

Cu 3-1 (Cuadrado 6, Mandzukic 80, Dybala 90+1 – Ilicic 3 penalty) a învins în tur Juventus, după ce sezonul trecut  câștigase acasă, 3-2, și remizase ”afară”, 0-0. Precedentul succes al Fiorentinei în campionat s-a consemnat în octombrie 2013, 4-2 pe ”Artemio Franchi”, acolo unde torinezii nu s-au mai impus din martie 2012, scor 5-0. De atunci, gazdele au bifat o victorie și două egaluri. Între timp, ”Bătrâna Doamnă” a triumfat de două ori la Florența, dar în alte competiții: prima dată în Europa League, apoi în Cupă.

Nici un accidentat nu are antrenorul Viola, Paulo Sousa, numai Babacar și Benalouane fiind incerți. În cealaltă tabără, Massimiliano Allegri nu se poate baza pe suspendatul Sturaro și nici pe accidentații Marchisio, Caceres, Neto, în vreme ce utilizarea lui Chiellini și Pereyra este în dubiu.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA FIORENTINA – JUVENTUS

FC SEVILLA – BETIS SEVILLA, ora 17:00

FC Sevilla caută să iasă din criză tocmai cu Betis

FC Sevilla este condamnată să o bată pe concitadina Betis pentru a nu ieși din disputa pentru un bilet în Europa League. Oricum, îi este foarte greu să ajungă la ceastă țintă: înaintea etapei a 35-a se afla pe locul 7, cu 49 de puncte, 5 sub Celta, ocupanta celei de 6-a poziții, ultima cu trimitere în Europa League.În schimb, Betis a devenit destinsă după ce a urcat până pe a 10-a treaptă, cu 41 de puncte, și a cam scăpat pe amenințarea retrogradării.

Bine în ofensivă, nu și în apărare, golaveraj 47-42, FC Sevilla traversează o perioadă complicată. Echipa condusă de Unai Emery nu a mai câștigat de 5 runde, cu un egal și 4 eșecuri. Totuși, doar o dată în ultimele 13 jocuri nu a înscris, dar a și luat gol în 10 dintre ele. În această perioadă a suferit și singura înfrângere, 1-2 cu Real Sociedad,  din precedentele 15 meciuri de acasă, anterior având 13 succese la rând. Pe teren propriu a mai bifat două insuccese în deschiderea sezonului și un nul în anterioara vizită primită, 1-1 cu La Coruna.

Cu unul dintre cele mai slabe atacuri într-un golaveraj 31-46, Betis, dimpotrivă, și-a revenit. ”Alb-verzii” sunt imbatabili de 3 confruntări, cu o remiză ”afară” flancată de câte o victorie acasă, șir început după trei eșecuri la rând. Numai o dată în ultimele 14 etape nu au marcat. Mai greu le-a fost pe teren străin, unde un 3-0 cu Espanol, acum 4 vizite efectuate, este unicul lor triumf din precedentele 10 deplasări, completate de 3 egaluri și 6 insuccese. Însă, jumătate din totalul de 10 victorii le-a obținut ”afară”, plus 5 remize și doar 4 înfrângeri.

La gazde, probleme medicale au Rami, Tremoulinas, Vitolo și Andreolli. Incerți sunt Gameiro, Krohn-Dehli, Reyes. La rivali indisponibil a rămas numai Piccini după refacerea peruanului Juan Manuel Vargas. Incerți sunt Ndiaye și Ceballos.

Cele două formații s-au înfruntat de trei ori în actuala stagiune. În acest răstimp, FC Sevilla nu numai că nu a pierdut, dar nici nu a încasat vreun gol: a fost întâi un 0-0 în turul din Primera, apoi 2-0 în deplasare și 4-0 acasă în Cupă. Precedentul succes al lui Betis și unicul din anterioarele 9 dueluri directe, în toate competițiile, a fost un 2-0 ”afară” în Europa League în martie 2014, iar în campionat – 2-1 tot pe terenul ”roș-albilor”, în mai 2012.

AICI GĂSIȚI COTELE LA FC SEVILLA – BETIS SEVILLA

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă