LIVERPOOL ÎNCEARCĂ SĂ ÎMPIEDICE O ALTĂ FINALĂ SPANIOLĂ

LIVERPOOL ÎNCEARCĂ SĂ ÎMPIEDICE O ALTĂ FINALĂ SPANIOLĂ

Titlul corect poate că ar fi fost ”Liverpool și Șahtior încearcă să împiedice o altă finală spaniolă”, evident după ce știm deja că în ultimul act din Champions League se vor intâlni Real Madrid și Atletico. Pentru Șahtior e însă foarte greu să oprească pe FC Sevilla din drumul spre a treia finală consecutivă de Europa League, mai ales că se joacă pe ”Sanchez Pizjuan”, după 2-2 în turul din Ucraina. Nici pentru Liverpool nu va fi simplu, căci Villarreal e o grupare extrem de bine organizată, care n-a mai pierdut în Europa din septembrie, având 3 remize și 9 victorii. După 0-1 în tur, ”cormoranii” mizează și pe efectul ”Anfield” în tentativa lor de a reveni în prim-planul continental. Cele două partide din Europa League reprezintă punctul de interes al serii, dar azi se mai dispută și finala Cupei în Danemarca, dar o semifinală de Cupa Turciei, cu Fener fiind foarte aproape de a însoți pe Galata în ultimul act. Detalii mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

FC SEVILLA – ȘAHTIOR, ora 22:05

Sevilla la un pas de a treia finală consecutivă

FC Sevilla pornește revanșa din semifinalele Europa League cu un lejer avantaj datorită rezultatului din tur. Atunci, Șahtiorul condus de Mircea Lucescu nu a putut scoate acasă mai mult de un egal, 2-2 (Marlos 23, Stepanenko 35 – Vitolo 6, Gameiro 82 penalty).

De două meciuri nu a mai câștigat Sevilla, cu un egal și un eșec. Mai mult, un 2-0 în derbyul local cu Betis, din Primera, este singura victorie din ultimele 7 meciuri, în toate competițiile, 4 dintre ele pierdute. Doar o dată de 9 jocuri încoace nu a marcat. Pe teren propriu nu a cedat de două meciuri (o remiză, un succes), dar nu s-a înclinat decât de două ori în anterioarele 21 de vizite primite. Totodată, pe ”Ramon Sanchez Pizjuan” nu a înscris numai în prima dispută stagională, 0-3 cu Atletico, apoi a făcut-o mereu de 27 de confruntări încoace, indiferent de întrecere.

Șahtior nu a mai cedat de 9 jocuri, cu 4 egaluri și 5 triumfuri, de la un 1-2 acasă cu Vorskla Poltava în Cupă. De alte 10 partide marchează constant. ”Minerii” doar au remizat în anterioarele 3 deplasări, dar seria invincibilă pe teren străin durează de 6 meciuri, după un 1-4 la Dnepropetrovsk în campionat, unicul eșec din ultimele 9 vizite făcute. De 4 jocuri ”afară” încoace, marchează, însă și primesc mereu gol.

Ambele formații au sosit din Champions League. În noua întrecere, FC Sevilla a înregistrat două eșecuri, unul acasă (1-2 cu Bilbao în ”sferturi”), plus două egaluri și 3 victorii. În schimb, Șahtior nu a pierdut niciodată, realizând două remize și 5 succese, trei dintre acestea ”afară”. Notabil, gazdele s-au calificat mai departe în 3 din cele 4 cazuri din cupele continentale în care au remizat în turul de ”afară”.

În afara disputei din manșa întâi, cele două echipe s-au mai întâlnit în ”16”-imile Cupei UEFA, în martie 2007. Atunci s-a terminat 2-2 la Sevilla, care avea să triumfe apoi cu 3-2 după prelungiri la Donețk, golul care a trimis acel meci în extra-time fiind semnat de portarul Palop. Pe de altă parte, ”roș-albii” sunt neînvinși în 6 dispute cu grupările ucrainene (4 succese, două remize), două dintre ele acasă, terminate cu o victorie și un egal. De partea cealaltă, Șahtior s-a mai aflat de 10 ori în Spania, cu două triumfuri, două remize și 6 eșecuri.

sev-saht

Gazdele l-au recuperat pe Kolodziejczak, dar probabil polonezul va sta pe bancă. Incert este Tremoulinas, ceea ce ar duce la titularizarea lui Escudero ca fundaș stânga,  în vreme ce Reyes este tot out după recenta operație de apendicită. Și Krohn-Dehli lipsește, de asemenea accidentat. Ucrainenii nu se pot baza pe Fred, suspendat, și nici pe Azevedo, accidentat. Incerți sunt Dentinho și Gladki.

Partida va fi arbitrată de Bjorn Kuipers. Olandezul a mai condus-o doar pe Șahtior, de două ori, în ambele meciuri (cu Rapid Viena și Spartak Moscova) triumfând trupa pregătită de Mircea Lucescu.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA FC SEVILLA – ȘAHTIOR

LIVERPOOL – VILLARREAL, ora 22:05

Villarreal forțează surpriza pe ”Anfield”

Liverpool și Villarreal își dispută un loc pentru finala Europa League plecând de la rezultatul din tur, 1-0 (Adrian Lopez 90+2) pentru oaspeți. Aceștia nu au pierdut în actuala ediție decât în primul meci, 1-2 cu Rapid la Viena pe 17 septembrie, eșec urmat de 12 partide invincibile cu 3 remize și 9 victorii. La amfitrioni s-a întâmplat invers: au mers fără înfrângere 12 jocuri (7 egaluri, 5 succese) până la precedentul, când s-au împiedicat la Villarreal.

”Cormoranilor” nu le-a picat bine sincopa de pe ”El Madrigal” deoarece apoi au cedat și la Swansea, 1-3 în Premier League. Așa au ajuns la trei dispute fără succes, pe lângă un 2-2 acasă cu Newcastle. Cele două înfrângeri sunt singurele suferite în ultimele 9 jocuri, plus 3 egaluri și 4 triumfuri. Doar o dată de 16 înfruntări încoace nu au marcat, exact în turul cu spaniolii. Situația este mai bună pe teren propriu, unde elevii germanului Jurgen Klopp sunt imbatabili de 10 meciuri, cu 4 egaluri și 6 victorii, 9 dintre ele cu gol dat.

În schimb, Villarreal nu a mai cedat de 3 partide, perioadă în care a realizat o remiză și două succese. Acestea au venit după două eșecuri la rând, totodată unicele din anterioarele 11 confruntări. În trecuta deplasare, ”Submarinul galben” s-a impus la Valencia, 2-0, după două înfrângeri consecutive, unicele de 6 vizite efectuate încoace: în 4 din acestea a marcat, în alte 4 a și încasat gol.

De 15 ori a mai primit Liverpol vizita unor formații spaniole în Europa, terminate cu 4 victorii, 6 egaluri și 5 eșecuri, ultima fiind un 0-3 cu Real Madrid în Champions League 2014-2015. De partea cealaltă, triumful din tur este primul obținut de Villarreal după 10 meciuri de așteptare împotriva echipelor din Anglia. În Insulă s-a aflat de 6 ori, vizite terminate cu o victorie, două egaluri și 3 insuccese.

liv-vill

Mai mulți jucători au probleme medicale la gazde, respectiv Henderson, Origi, Gomez, Ings, Rossiter. În plus, Sakho este suspendat, întrucât a consumat substanțe interzise. Va reveni însă Emre Can, prezență importantă la mijlocul terenului. Antrenorul oaspeților, Marcelino, contează pe un efectiv complet după ce s-au refăcut și Baptistao, și Bailly. Cel din urmă își dispută un loc de titular cu Musacchio.

La centru se va găsi Viktor Kassai. Maghiarul a mai arbitrat-o pe Liverpool la un 0-1 cu Real la Madrid, iar pe Villarreal la un 1-0 cu Celtic Glasgow, ambele meciuri în Champions League.

AICI GĂSIȚI COTELE LA LIVERPOOL – VILLARREAL

AARHUS – FC COPENHAGA, ora 18:00 (Finala Cupei Danemarcei)

Lider în campionat, FC Copenhaga vrea și Cupa

Finala Cupei Danemarcei opune pe ”Telia Parken” din Copenhaga două echipe aflate în posturi opuse în campionat. Aarhus nu se află decât pe locul 11, penultimul, dar pare scăpată de emoțiile retrogradării, în vreme ce FC Copenhaga este lider cu 7 puncte avans înaintea ultimelor 6 etape.

De 4 meciuri nu a mai câștigat Aarhus, cu un egal și 3 eșecuri, mereu cu câte două goluri luate. Ba, un 2-0 la Aalborg în Cupă este singura victorie din ultimele 10 partide în toate competițiile, pe lângă 5 remize și 4 înfrângeri. În 8 din aceste jocuri a marcat și în tot atâtea defensiva i-a fost bătută.

De 7 jocuri nu a mai pierdut FC Copenhaga, perioadă în care a realizat 3 egaluri și 4 succese. Mai mult, un 0-2 la Nordsjalland, în campionat, este unicul eșec din precedentele 21 de dispute, indiferent de întrecere, completat de 6 egaluri și 14 triumfuri, fără a înscrie în numai 4 din aceste confruntări. Defensiva i-a cedat în anterioarele două meciuri, după alte două fără gol primit.

Până la finală, Aarhus a trecut de Kjellerup (8-1), Silkeborg (1-0), Rishoj (3-0), Sonderjysk (3-0), numai în deplasare, apoi de Aalborg (2-0, 2-2) în semifinale. La rândul ei, FC Copenhaga le-a eliminat pe Vestsjaelland (2-0), Fredericia (2-1 după prelungiri), Randers Freja (2-1 prel.), plus Brondby (1-1, 1-0). Ambele au marcat mai mult în repriza secundă, prima cu 70 la sută dintre reușite, cealaltă – cu 83,3 la sută.

În actuala stagiune, au mai fost două dueluri directe în campionat, ambele terminate la egalitate, 2-2 la Copenhaga, 0-0 la Aarhus. Cu un sezon în urmă, FC Copenhaga a obținut acasă singura victorie (1-0) de 6 precedente încoace, restul de 5 fiind remize. Ultimul succes al lui Aarhus, totodată unicul din anterioarele 13 dispute directe, a fost 1-0 în deplasare în august 2009. De atunci, adversara sa a realizat 4 triumfuri și 9 egaluri.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA AARHUS – FC COPENHAGA

FENERBAHCE – KONYASPOR, ora 19:15 (Cupa Turciei)

După 3-0 în tur, Fener e cu un pas în finală

Fenerbahce are prima șansă în disputa cu Konya pentru un bilet în finala Cupei. De partea sa nu stă atât locul din campionat, 2 față de 3 al adversarei (diferența de puncte e mai mare, 11), cât rezultatul din prima manșă, câștigată detașat în deplasare, scor 3-0 (Volkan Șen 38, Nani 45, Van Persie 90).

Pentru noua înfruntare, formația din Istanbul se prezintă neînvinsă de 5 jocuri, cu o remiză albă urmată de 4 victorii, cu un singur gol încasat și 14 date. Coincidență, seria pozitivă a început după în 1-2 chiar la Konya, în Superlig, singurul eșec din ultimele 7 meciuri, totodată al doilea de 18 partide încoace. Pe teren propriu nu a mai pierdut de 23 de dispute în toate competițiile, ba un 1-3 cu Molde în grupele Europa League este unica înfrângere acasă în 28 de confruntări stagionale, 22 dintre ele câștigate.  26 din vizitele primite le-a terminat cu gol dat.

Konya a ratat pregătirea deplasării de la Istanbul, 0-1 la Antalya în campionat. A pierdut, fără să înscrie, două din anterioarele 3 jocuri, însă aceste eșecuri sunt singurele din ultimele 22 de meciuri, completate de 4 remize și 16 victorii, fără să fi marcat în trei din aceste confruntări. Același insucces cu Antalyaspor este unicul din precedentele 10 deplasări (două remize, 7 succese), 8 încheiate cu gol marcat.

Până acum, Fenerbahce s-a luptat cu Tuzlaspor (2-1, 1-0), Antalyaspor (4-2, 0-0), Giresunspor (6-1, 2-0) în faza grupelor, apoi le-a depășit pe Kayseri (1-0 după prelungiri) și Amed (3-3, 3-1). Dincolo, Konya a trecut de Kocaeli Birlikspor (4-1), după care s-a duelat cu Kayseri (1-0, 1-0), Etimesgut (1-0, 2-1), Inegolspor (1-1, 2-0), eliminându-le ulterior pe Antalyaspor (1-0) și pe Beșiktaș (2-1, 1-0).

În afara partidei din tur, cele două echipe s-a întâlnit de două ori în campionat, unde fiecare s-a impus pe propria arenă, Fenerbahce cu 1-0, Konyaspor cu 2-1 în singura sa victorie din ultimele 6 dueluri directe, 4 din ele pierdute. Pe terenul ”galben-albaștrilor” nu a triumfat niciodată.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA FENERBAHCE – KONYASPOR

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă