Articolul precedent

”MAMA TUTUROR DERBYURILOR” SE MUTĂ-N EUROPA

”MAMA TUTUROR DERBYURILOR” SE MUTĂ-N EUROPA

Liverpool-Manchester United, ”Clasicul” Angliei sau, conform lui Jurgen Klopp, care a preluat o mai veche caracterizare, ”mama tuturor derbyurilor”, reprezintă capul de afiș al unei zile pline de partide excelente în Europa League. Ambele echipe traversează în Premier League situații destul de departe de așteptările fanilor, astfel că un drum cît mai lung în Europa ar putea reprezenta salvarea sezonului. Un alt duel foarte tare este cel dintre Borussia Dortmund și Tottenham, cel mai bun atac din Bundesliga contra celei mai bune apărări din Premier League, dar nici confruntarea iberică dintre Bilbao și Valencia nu-i lipsită de interes. Villarreal-Leverkusen e un alt meci ce ar trebui să aducă un fotbal de calitate, în vreme ce Șahtiorul lui Mircea Lucescu vizează, împotriva lui Anderlecht, să demonstreze că rămîne o forță pe continent. Detalii despre toate aceste partide, mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

BORUSSIA DORTMUND – TOTTENHAM, ora 20:00

Cu cel mai bun atac din Bundesliga (59 de reușite, la fel ca Bayern), unde ocupă poziția secundă, Borussia Dortmund încearcă să-și prelungească invincibilitatea. De 15 partide în toate competițiile nu a mai pierdut, cu două remize albe și 13 victorii, 7 la zero și 6 cu cîte un gol  primit. În precedentele 7 meciuri defensiva i-a fost bătută doar o dată. De alte 6 jocuri nu a pierdut acasă. 0-1 cu PAOK Salonic pe 10 decembrie, în etapa de final din grupele Europa League, este singura înfrîngere în 19 dispute stagionale pe propria arenă (16 succese), numai două fără să fi înscris.

Cu cea mai bună apărare din Premier League (24 de goluri luate), unde se află pe locul 2, Totenham Hotspur caută să-și revină. Londonezii nu au mai învins de două partide (un eșec, o remiză), avînd numai două triumfuri în anterioarele 6 confruntări, indiferent de întrecere.Tot de două meciuri nu s-au impus în deplasare. Ultima vizită făcută, 0-1 cu West Ham, este primul joc fără gol dat după ce în precedentele 18 punctaseră mereu.

Înaintea primului lor duel direct oficial, Dortmund a trecut de FC Porto (2-0, 1-0), iar Tottenham de Fiorentina (1-1, 3-0). Anterior, între ele au avut loc doar patru partide amicale, în care Spurs a cîștigat de trei ori și a remizat o dată. Ultima dispută a fost un 3-0 la Rotterdam, în august 2008. Borussia a mai primit de 9 ori adversare din Anglia, cu 5 victorii, 3 egaluri și o înfrîngere. Tottenham a vizitat Germania în 9 rînduri: 3 succese, un nul, 5 eșecuri.

În actuala Europa League, Dortmund a marcat în toate cele 12 dispute (64 la sută dintre reușite în repriza a doua) și a semnat 20 de goluri în cele 6 partide de acasă. Totodată, este formația cu cele mai multe bare, 9, între care 5 date de Mhitarian. Tottenham nu a pierdut decît o dată în 8 jocuri, 1-2 ”afară” cu Anderlecht, și are 63 la sută dintre goluri în prima repriză. Gazdele pot alinia cea mai bună formulă. De la oaspeți lipsesc Dele Alli, suspendat, accidentații Njie și Vertonghen, lista absenților completîndu-se în ultimul moment cu Danny Rose și Eric Dier, de asemenea cu probleme medicale. 

 AICI GĂSIȚI COTELE LA BORUSSIA DORTMUND – TOTTENHAM

FC BASEL – FC SEVILLA, ora 20:00

Superioară în campionatul Elveției, unde-i lider după 22 de etape cu 14 puncte avans și avînd cel mai bun atac și cea mai bună defensivă, golaveraj 56-22, FC Basel vrea să se impună și pe continent. Roș-albaștrii sînt neînvinși de 3 meciuri, iar acel 2-3 de la St. Etienne, din ”16”imile Europa League (2-1 acasă), este unicul lor eșec din ultimele 11 meciuri în toate competițiile. De 5 jocuri,  cu o remiză urmată de patru victorii, n-au mai cedat pe teren propriu: în 19 vizite primite s-au înclinat de doar două ori, o dată în grupele Europa League. Ei au înscris în toate cele 38 de dispute stagionale.

Pe a 5-a poziție în Primera, FC Sevilla este neîntrecută de două partide, însă are numai un triumf de 5 meciuri încoace. Doar o dată în precedentele 11 înfruntări nu a marcat. În 22 de deplasări, indiferent de întrecere, roș-albii nu au putut cîștiga decît de trei ori, numai în Cupă, pe lîngă 10 egaluri (cinci de 1-1) și 9 insuccese, înscriind în 15 dintre ele.

Cele două echipe nu s-au mai întîlnit în Europa. Ambele victorii ale lui Basel în 16 dispute cu echipele spaniole le-a tranșat pe teren propriu, plus două remize și 4 eșecuri. Ultimul triumf a fost de senzație, 3-0 cu Valencia în ”sferturile” Europa League din 2013-2014, dar a cedat în retur cu 5-0, după prelungiri. Sevilla a mai fost în Elveția doar o dată, 4-0 cu Grasshopper în noiembrie 2006.

Gazdele au pierdut numai un meci din cele 6 disputate pe ”St. Jakob Park” în acest sezon de EL. În schimb, adversarii s-au înclinat mereu în cele 4 partide de ”afară” jucate în Europa în actuala stagiune. Ediția trecută, cînd au cîștigat trofeul, pe teren străin se împiedicaseră numai o dată, plus 7 victorii.

FC Basel nu are probleme majore de efectiv. Sevilla nu-i are la dispoziție pe Krychowiak, Pareja și Andreolli, toți accidentați, și nici pe Reyes și Diogo, neconvocați de Unai Emery din cauza crizei lor de formă.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA FC BASEL – FC SEVILLA

ȘAHTIOR – ANDERLECHT, ora 20:00

Mircea Lucescu și elevii săi de la Șahtior vor să arate că rămîn o forță chiar dacă le-au tot plecat dintre vedete, ultimul pe listă fiind golgeterul Alex Teixeira, ajuns în China. Ei au dat un prim semnal în faza precedentă, cînd au eliminat-o pe Schalke după 0-0 acasă și 3-0 în Germania. Turul cu Anderlecht îl abordează neînvinși de 4 partide și cu o singură înfrîngere în ultimele 7 meciuri. 3-4 cu Real Madrid, în grupelel Ligii, este precedenta înfrîngere de pe teren propriu și unica din anterioarele 8 vizite primite. Nu au marcat în 3 din 16 jocuri stagionale acasă, încheiate cu 11 triumfuri, două remize și 3 eșecuri, în toate competițiile. Totuși, s-au impus numai o dată în ultimele 5 meciuri de acasă în Europa, pe lîngă două nuluri și două insuccese.

Pe locul 3 în campionat, Anderlecht îl ține în corzi pe antrenorul Besnik Hasi deoarece nu a mai cîștigat de două meciuri și are numai o victorie de patru jocuri încoace. Tot un succes a obținut în anterioarele 4 deplasări, plus un egal și două înfrîngeri. Două eșecuri, apoi două triumfuri și-a trecut în cont în cele patru dispute de ”afară” din actuala Europa League, cu gol dat și luat în trei dintre ele. Circa 64 la sută dintre reușite au fost în repriza secundă. În ”16”-imi a eliminat-o pe Olympiakos Pireu, 1-0 și 2-1 după prelungiri.

Șahtior și Anderlecht se găsesc în fața primei confruntări directe. Pînă acum, gazdele nu au cedat niciodată pe propria arenă contra echipelor din Belgia, cu o victorie și 3 egaluri, toate cu FC Bruges. Trupa din Bruxelles a revenit all-time din Ucraina cu două succese și o înfrîngere în chiar ultima vizită efectuată, 0-4 cu Dinamo Kiev în septembrie 2000, în grupele Ligii.

Pentru înfruntarea de la Lvov, Mircea Lucescu nu are mari griji în privința lotului. Belgienii au aterizat fără egipteanul Trezeguet, menajat după ce tocmai i-au fost extrași doi dinți.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA ȘAHTIOR – ANDERLECHT

 ATHLETIC BILBAO – VALENCIA, ora 22:05

Cele două echipe tocmai s-a înfruntat în Primera, la Valencia, cu Bilbao triumfătoare, scor 3-0 (Sabin 73, Muniain 77, Aduriz 80), după ce se impusese și în turul de acasă cu 3-1 (Laporte 34, Susaeta 60, Aduriz 69 – Dani Parejo 20). Athletic a ajuns la 7 dueluri directe fără eșec, cu trei victorii și patru egaluri. Ultimul succes al Valenciei a fost pe teren propriu, 3-2 în octombrie 2012 în Primera. Tot în acel an, dar în martie, a bifat anteriorul triumf de pe ”San Mames”, scor 3-0. În istorie au avut loc 174 de înfruntări directe, bilanț 65-41-68.

Bilbao este neînvinsă de patru meciuri, cu o remiză, apoi 3 victorii. Anterioara înfrîngere a suferit-o chiar acasă, 0-1 în derbyul basc cu Real Sociedad, totodată unica dispută din ultimele 7 în care nu a înscris. Pe ”San Mames” a cam avut probleme de cîtva timp: s-a impus în precedenta vizită primită, 4-1 cu La Coruna, după o pauză de trei partide (două egaluri, un insucces). Totuși, pe lîngă Sociedad, doar FC Barcelona (de două ori) și Real Madrid au mai putut învinge la Bilbao.

De patru jocuri, Valencia a intercalat cîte o victorie cu cîte un eșec. S-a descurcat mai bine pe teren străin, unde a triumfat mereu de trei dispute încoace. În tot sezonul, de ”afară” s-a întors cu 9 succese, 3 remize și 11 înfrîngeri, marcînd în 14 dintre acestea.

Bascii nu au cedat deloc în cele 6 dueluri (4 victorii) de acasă din actuala Europa League și au înscris în 11 din totalul de 12 partide. În ”16”-imi e depășit-o pe Marseille, 1-0 în Franța, 1-1 acasă. Venită din Champions, Valencia a dat de pămînt cu Rapid Viena, 6-0 pe ”Mestalla” și 4-0 în Austria.

Inak Williams și Ibai, ambii accidentați, lipsesc de la Bilbao, nu și golgeterul Aduriz, care a acuzat dureri musculare. În același timp, titularul dintre buturi, Iraizoz, îi va ceda din nou locul celui ales să apere în Europa, Herrerin. ”Liliecii” nu se pot baza pe Bakkali și Cherisev, tot cu probleme medicale.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA ATHLETIC BILBAO – VALENCIA

VILLARREAL – BAYER LEVERKUSEN, ora 22:05

O singură dată s-au mai întîlnit Villarreal și Leverkusen, în 2011. Ca și acum, se întîmpla tot în ”optimile Europa League, într-o dublă manșă programată tot pe 10 și 17 martie, cînd formația spaniolă a triumfat de două ori, 3-2 în Germania, 2-1 acasă. A fost una dintre cele două victorii ale sale pe ”El Madrigal” cu echipele germane, plus două egaluri și un eșec. În schimb, în Spania, Bayer a înregistrat 3 succese, două remize și 10 înfrîngeri.

Villarreal s-a împiedicat în week-end, 0-1 cu Las Palmas, unicul insucces din ultimele 11 partide, 8 fără gol luat, însă nu a triumfat decît o dată de 5 jocuri încoace. Două înfrîngeri a suferit în anterioarele 16 meciuri de acasă, 11 terminate fără gol luat. Pe de altă parte, de numai patru ori în 21 de vizite primite în acest sezon, în toate competițiile, a înscris mai mult de două goluri. O dată și bine a punctat și în faza trecută, la 1-0 cu Napoli, urmat de 1-1 în Italia.

De trei partide nu a mai cîștigat Leverkusen (două eșecuri, un egal), avînd numai un triumf în precedentele 5 dispute. De 4 meciuri marchează și ia gol constant. Doar o dată a cedat în ultimele 7 deplasări (4 succese, două remize), înscriind mereu de 13 jocuri ”afară”.

”Submarinul galben” a învins pe linie în cele patru meciuri jucate anterior pe teren propriu în actuala EL, fără gol încasat (un 4-0, trei de 1-0). În plus, a înscris în toate cele 8 confruntări. Dincolo, Bayer a obținut în ”16”-imi la Lisabona, 1-0 cu Sporting (3-1 în retur), prima victorie din această campanie continentală. Cu Villarreal va disputa meciul 200 în Europa: bilanțul de pînă acum e 66-89-44.

Musacchio, Jaume Costa, Samu, Jonathan dos Santos sînt jucătorii cu probleme medicale de la gazde. De asemenea, antrenorul Marcelino stă în dubiu dacă în atac să-l folosească pe versatul Soldado ori să mizeze pe viteziștii Baptistao și Bakambu. Destule griji în tabăra nemților, create de Kampl, K. Papadopoulos, Hilbert, L. Bender, Kiessling, Omer Toprak, toți cu probleme medicale. 

AICI GĂSIȚI COTELE LA VILLARREAL – BAYER LEVERKUSEN

LIVERPOOL – MANCHESTER UNITED, ora 22:05

De două ori s-au mai aflat față în față Liverpool și Manchester în acest sezon, numai în Premier League, și de fiecare dată s-a impus United. A fost întîi un 3-1 (Blind 49, Ander Herrera 70 penalty, Martial 86 – Benteke 84) pe ”Old Trafford”, urmat de un 1-0 (Rooney 78) în deplasare. ”Diavolii” au ajuns, astfel, la al 4-lea duel direct fără eșec, toate cîștigate. Ultima victorie a lui Liverpool a fost ”afară”, 3-0 în martie 2014, iar pe teren propriu – 1-0 în septembrie 2013. În total, între cele două mari rivale s-au disputat 184 de meciuri, cu 62 de succese Liverpool, 44 de egaluri, 78 de triumfuri Manchester. În Europa, însă, se găsesc la prima înfruntare.

”Cormoranii” sînt nebătuți de 6 jocuri (4 victorii, două remize) în toate competițiile. Numai o dată în precedentele 7 dispute nu au marcat. Pe ”Anfield” nu au cedat de 4 partide (două egaluri, apoi două triumfuri), trei fără gol primit. În total, pe propria arenă, trupa germanului Jurgen Klopp a strîns 9 succese, 9 egaluri și 4 eșecuri: a înscris în 18 dintre ele, dar în 11 doar cîte o dată. Așa a fost în faza anterioară cu Augsburg, 1-0, după 0-0 în Germania.

United a pierdut în week-end, 0-1 la West Bromwich, în prima înfrîngere după patru triumfuri consecutive, totodată, întîiul meci  după alte 9 în care nu a înscris. Numai o victorie a realizat în precedentele 5 deplasări, și aceea obținută pe terenul unei echipe de liga a treia, Shrewsbury, 3-0 în Cupă. În total, ”afară” a bifat în actuala stagiune 9 triumfuri, 5 egaluri și 8 eșecuri, doar o dată nemarcînd în ultimele 8.

Liverpool încă nu a pierdut în această campanie continentală, cu 3 victorii și 5 remize. A marcat în toate cele patru confruntări de acasă, unde nu s-a mai înclinat de 6 partide în Europa. La rîndul său, Manchester a eliminat-o anterior pe Midtjylland, 1-2 în Danemarca și 5-1 pe ”Old Trafford”.

Lucas Leiva, Rossiter, Joe Gomez și Ings sînt jucătorii indisponibili de la gazde. Lor li se adaugă Flanagan, care nu e trecut în lotul pentru Europa. Ar trebui să revină Sturridge printre titulari, la fel și Nathaniel Clyne, în schimb a devenit incert în ultimu moment Millner, care e răcit.

În cealaltă tabără, Louis van Gaal nu se poate baza pe Rooney, Ashley Young, Will Keane, Shaw, Schweinsteiger, toți accidentați, pe Lingard, suspendat, dar nici pe Januzaj și Fosu-Mensah, fără drept de joc. Șanse să reintre are doar Antonio Valencia.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA LIVERPOOL – MANCHESTER UNITED

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă