Articolul precedent

FC SEVILLA ÎN FAȚA UNEI NOI PROVOCĂRI

FC SEVILLA ÎN FAȚA UNEI NOI PROVOCĂRI

La 4 zile de la succesul cu Liverpool din Europa League, FC Sevilla se află în fața unei noi finale. La Madrid, pe ”Vicente Calderon”, adversar îi va fi FC Barcelona, noua campioană a Spaniei și încă deținătoare, până sâmbăta viitoare, a Champions League. Vor fi față-n față cele mai de succes echipe din cele două competiții în ultimii 10 ani, catalanii câștigând în această perioadă de 4 ori Liga Campionilor, iar FC Sevilla de 5 ori Europa League (sau Cupa UEFA). Deși au deschis practic sezonul cu acea splendidă Supercupă a Europei, Barcelona și Sevilla nu s-au întâlnit niciodată într-o finală a Cupei Spaniei. Marele semn de întrebare este dat de capacitatea jucătorilor lui Unai Emery de a se reface din punct de vedere fizic după efortul de miercuri, catalanii având un avantaj din acest punct de vedere. Finala Cupei Spaniei e meciul zilei, dar tot azi se dispută și finala în Portugalia, cu FC Porto încercând să-și salveze sezonul în fața celor de la Braga. Toate amănuntele aici.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor 

GENT – GENK, ora 15:30

Dispută cu implicații continentale

Înaintea ultimei etape, a 10-a, din play-off, Gent se află pe locul 3, cu 41 de puncte, iar o victorie sau o remiză i-ar permite să-l păstreze, ceea ce ar echivala cu participarea directă în grupele Europa League. Ba, un succes la minim două goluri diferență ar putea-o duce în preliminariile Ligii, cu condiția ca Anderlecht să piardă acasă cu codașa Waregem. În schimb, cu 39 de puncte, Genk ocupă a 4-a poziție, de play-off în Europa League, și doar un triumf ar ajuta-o să pătrundă direct în grupele întrecerii.

Cel mai slab atac din play-off are Gent, într-un golaveraj 10-15. Runda trecută a învins la Ostende în primul său triumf după 3 eșecuri consecutive. De 3 jocuri înscrie mereu, iar de alte 6 tot încasează. Nu s-a putut impune în ultimele două partide de acasă (remiză, apoi înfrângere), iar un 2-0 cu Ostende este singurul succes din precedentele 5 vizite primite, 3 dintre ele încheiate cu 1-1.

A doua cea mai bună ofensivă, dar și defensivă deține Genk, golaveraj 20-13. În play-off nu are nici un egal, precum doar campioana FC Bruges. În anterioarele 4 meciuri a alternat câte un eșec cu câte o victorie, în disputa trecută bătând-o acasă pe Anderlecht cu 5-2. A marcat constant de 8 confruntări încoace, însă în 6 a și luat gol. Ultimele două deplasări le-a pierdut: un 2-1 la Waregem este unicul triumf din precedentele 6 jocuri ”afară”, pe lângă un nul și 4 insuccese.

În turul din play-off, Gent a câștigat cu 2-1 (Depoitre 23, Renato Neto 90+2 penalty – Bailey 16), după ce în sezonul regulat învinsese de două ori cu 1-0. De altfel, fosta campioană din 2015 este imbatabilă de 6 dueluri directe, 5 dintre ele câștigate. Anteriorul triumf al lui Genk datează din octombrie 2013, 2-1 chiar în deplasare.

Trei jucători au probleme medicale la gazde, anume Elhamed, Milicevici și Asare. Într-o situație asemănătoare se găsesc, dincolo, Kebano, Heynen, Samatta.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA GENT – GENK

HALIFAX – GRIMSBY, duminică, 22.05, ora 18:15 (ANGLIA AMATORI, FA TROPHY) 

O altfel de finală

Halifax Town și Grimsby Town dispută finala FA Trophy, o Cupă destinată formațiilor de amatori. Pentru a-i oferi prestanță, partida are loc tot pe ”Wembley”, unde cu o zi mai devreme a fost programată finala Cupei dintre Crystal Palace și Manchester United.

Halifax tocmai a picat din Conferința Națională, a 5-a divizie engleză, după ce a ocupat abia locul 21, primul retrogradabil, cu 48 de puncte adunate în 46 de runde. A avut cea mai slabă apărare într-un golaveraj 55-82. Nu a mai pierdut de 3 jocuri, cu o victorie încadrată de câte un egal, rezultate precedate de 3 eșecuri consecutive. De doar două ori a învins în ultimele 9 partide. În precedentele două meciuri a marcat câte o dată, după ce în anterioarele patru nu o făcuse deloc.

În aceeași Conferință Națională, Grimsby a terminat pe a 4-a poziție, cu 80 de puncte, având al doilea cel mai bun atac într-un golaveraj 82-45. A intrat astfel în play-off-ul de promovare în League Two (a 4-a divizie), pe care l-a și câștigat, 3-1 în finala cu Forest Green Rovers. ”Alb-negrii” s-au impus în anterioarele două dispute, după ce tocmai bifaseră 3 insuccese la rând. De 9 confruntări încoace și-au trecut în cont 3 triumfuri, completate de două egaluri și 4 eșecuri, nedând gol în 4 dintre ele.

În campionat, fiecare echipă a câștigat pe propria arenă. Grimsby a bătut cu 7-0, iar Halifax s-a impus cu 4-2 în singura sa victorie din ultimele 4 dueluri directe.

  AICI GĂSIȚI COTELE LA HALIFAX – GRIMSBY

UTRECHT – HERACLES ALMELO, ora 15:30

Duel decisiv pentru un bilet spre Europa

FC Utrecht și Heracles joacă meciul decisiv din ”dubla” pentru obținerea unui bilet în viitoarea Europa League. Prima manșă de la Almelo s-a terminat fără învingător, scor 1-1 (Bruns 40 – Strieder 51). Cele două echipe au ajuns să se dueleze după ce în semifinalele play-off-ului, în care au intrat formațiile clasate între locurile 5 și 8 la sfârșitul sezonului regulat, le-au eliminat pe Zwolle (0-0, 5-2), respectiv FC  Groningen (1-2, 5-1 după prelungiri).

Utrecht a încheiat sezonul regulat pe a 5-a treaptă, cu 53 de puncte și golaveraj 57-48. Este neîntrecută de trei dispute (două egaluri, un triumf) și nu a pierdut decât o dată în anterioarele 5 confruntări, două terminate cu succes. De 12 partide încoace (10 încheiate cu gol dat) s-a înclinat de numai două ori. Acasă s-a impus în ultima confruntare, venită după două înfrângeri consecutive: de altfel, a triumfat în numai 3 din precedentele 7 vizite primite, alte 3 fiind pierdute. Doar o dată nu a marcat de 8 dispute acasă încoace.

A 6-a poziție a ocupat Heracles la finele sezonului regulat, cu 51 de puncte în 34 de etape. A fost prima echipă din clasament cu golaveraj negativ, 47-49. Victoria din semifinala cu Groningem a fost întâia după o așteptare de 5 jocuri, cu 3 egaluri urmate de două eșecuri. De 11 partide înscrie mereu, dar în 10 din aceste meciuri a și primit gol. A pierdut cu 2-1 în ultimele două meciuri de ”afară”, unde nu a câștigat decât de două ori în anterioarele 13 deplasări, 7 dintre ele fiind terminate cu eșecuri. ”Alb-negrii” au înscris constant în ultimele 5 apariții pe teren străin, însă numai câte o dată în 4 dintre cazuri.

Doi jucători au probleme medicale la gazde, anume Gonzalo Garcia și Vujicevici. De partea cealaltă, lista este mai lungă și îi cuprinde pe Letschert, Ruiter, Klaiber, Conboy și Hardeveld.

Pe lângă întâlnirea din tur, cele două formații s-au înfruntat de două ori în sezonul regulat, când Utrecht a învins pe propria arenă cu 4-2 și a remizat la Almelo, 1-1. Ultimul succes al lui Heracles pe terenul ”alb-albaștrilor” s-a consemnat în decembrie 2014, scor 4-2.

  AICI GĂSIȚI COTELE LA UTRECHT – HERACLES ALMELO

FC PORTO – SPORTING BRAGA, ora 19:15 (Finala Cupei Portugaliei)

Porto încearcă să se consoleze în Cupă

Fără șanse în campionat, unde lupta s-a dus între campioana Benfica și Sporting Lisabona, FC Porto și Sporting Braga caută premiul de consolare în Cupă. Finala se desfășoară pe stadionul ”Nacional” din Jamor.

Cu 73 de puncte în 34 de etape, FC Porto a ocupat locul 3 la finalul din Primeira, ceea ce-i va permite să evolueze în preliminariile Champions League. Echipa pregătită de Jose Peseiro a învins în ultimele două partide și nu a cedat decât o dată de 5 jocuri încoace, restul de 4 fiind câștigate. În această perioadă a marcat mereu.

Braga a încheiat campionatul pe a 4-a poziție, cu 58 de puncte, și are garantat locul în următoarea Europa League. De 3 meciuri nu s-a mai impus, cu o remiză albă încadrată de câte un eșec, iar în precedentele două dispute nu a marcat deloc. Mai mult, un 3-2 acasă cu Setbal este singura victorie din anterioarele 5 confruntări, 3 pierdute și tot atâtea fără gol dat.

Cele două formații s-au înfruntat în martie la Braga, cu gazdele învingătoare cu 3-1 (Koka 71, Rafa Silva 89, Alan 90+4 – Maxi Pereira 85). Turul de pe ”Dragao” se încheiase 0-0. Succesul a fost primul obținut de Sporting Braga după alte 6 dueluri directe terminate cu două remize și 4 succese ale lui FC Porto.

În fazele anterioare, ”alb-albaștrii” le-au eliminat, fără să ia gol, pe Varzim (2-0), Angrense (2-0), Feirense (1-0), Boavista (1-0), Gil Vicente (3-0, 2-0). Dincolo, Braga le-a lăsat acasă pe Viseu (3-0), Farense (1-0 după prelungiri), Sporting Lisabona (4-3 prel.), Arouca (2-0), Rio Ave (1-0, 0-0).

La Porto nu există decât un absent sigur, accidentatul Alberto Bueno. Este posibil, de asemenea, să fie ținut pe bancă Martins Indi, abia scos la vânzare pentru 7,7 milioane de euro. Totodată, Peseiro i-a chemat de la echipa secundă pe Francisco Ramos și Tomas Podstawski. În cealaltă tabără, antrenorul Paulo Fonseca l-a recuperat pe fundașul dreapta Baiano, astfel că poate miza pe cea mai bună formulă.

AICI GĂSIȚI COTELE LA FC PORTO – SPORTING BRAGA

FC BARCELONA – FC SEVILLA, ora 22:30 (Finala Cupei Spaniei)

A doua finală în 4 zile pentru Sevilla

Pe ”Vicente Calderon” din Madrid se bat pentru Cupă două echipe care au mai triumfat în acest sezon. FC Barcelona a ieșit din nou campioană în Spania, în Champions League fiind eliminată de Atletico în ”sferturi”, iar FC Sevilla tocmai a câștigat Europa League, 3-1 în ultimul act cu FC Liverpool, dar în Primera a terminat abia pe locul 7, fiind singura echipă din principalele 5 ligi continentale care nu a învins în deplasare în campionat.

Este, totodată, o confruntare între cele mai laureate formații pe plan continental în ultimul deceniu. Pe de o parte, catalanii au cucerit în acest interval 7 trofee, respectiv 4 Champions League și 3 Supercupe ale Europei. Pe de alta, ”roș-albii” au luat 6 trofee, anume 5 Europa League și o Supercupă.

Barcelona se prezintă pe ”Calderon” după 5 victorii consecutive, cu 23 de goluri date și nici unul primit. Anterior, avusese câteva momente de slăbiciune, perioadă în care suferise 3 eșecuri la rând. Trupa condusă de Luis Enrique a disputat în actuala stagiune 60 de partide, în toate competițiile, și nu a pierdut decât de 7 ori, doar alte 5 terminându-le fără să fi marcat.

Succesul cu Liverpool este primul realizat de Sevilla după două înfrângeri la rând. Ba, doar de două ori a câștigat în precedentele 6 dispute, indiferent de întrecere. De 4 jocuri înscrie și primește mereu gol, iar în anterioarele 13 partide numai o dată nu a marcat și tot o dată defensiva nu i-a fost depășită.

La trupa ”blaugrana”, Luis Enrique poate miza pe formula standard, mai puțin în poartă: deși Bravo s-a refăcut, titular va fi Ter Stegen, așa cum a obișnuit în Cupă și în Champions. În același timp, Mascherano a fost afectat de dureri musculare, însă n-ar trebui să lipsească. Dincolo, Unai Emery are un absent sigur, pe suspendatul Nzonzi. Incerți sunt Rami și Kolo.

FC Barcelona și FC Sevilla nu s-au mai întâlnit într-o finală de Cupă. În recent încheiata Primera, fiecare s-a impus acasă cu același scor, 2-1. Ele se mai înfruntaseră și în deschiderea sezonului în Supercupa Europei, la Tbilisi, într-un spectaculos 5-4 după prelungiri pentru catalani, după ce andaluzii reveniseră de la 1-4. Totuși, triumful din octombrie 2015 este singurul al Sevillei din ultimele 14 dueluri directe, completat de 3 egaluri și 10 victorii ”blaugrana”.

Deținătoare a trofeului, echipa lui Luis Enrique le-a depășit în fazele anterioare pe Villanovense (0-0, 6-1), Espanol (4-1, 2-0), Bilbao (2-1, 3-1), Valencia (7-0, 1-1). La rândul lor, elevii lui Emery le-au eliminat pe Logrones (3-0, 2-0), Betis (2-0, 4-0), Mirandes (2-0, 3-0), Celta Vigo (4-0, 2-2).

AICI GĂSIȚI COTELE LA FC BARCELONA – FC SEVILLA

 

Casa Pariurilor 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă