Articolul urmator

DEJA CALIFICATĂ, FRANȚA ȘI-AR PUTEA MENAJA DIN EFECTIV

DEJA CALIFICATĂ, FRANȚA ȘI-AR PUTEA MENAJA DIN EFECTIV

Franța și-a asigurat calificarea în ”optimi” după cele două victorii obținute în ultimele minute ale disputelor cu România și Albania, dar jocul echipei lui Deschamps încă nu-i convinge pe cei care o vedeau drept principală favorită la câștigarea trofeului. Astfel că e foarte posibil ca azi, contra Elveției, selecționerul francez să facă anumite schimbări, să menajeze anumiți jucători, dar să și încerce unele experimente. Elveția are nevoie de un punct pentru a fi sigură de calificarea de pe locul secund, dar e foarte posibil ca și Vladimir Petkovic să opereze unele modificări. În programul zilei de azi, dincolo de partidele România-Albania și Franța-Elveția, ce se vor disputa la aceeași oră, regăsim și ultimul act al finalei NBA, partida a 7-a, cu Golden State și Cleveland jucând cu trofeul pe masă, dar și Marele premiu al Europei la Formula 1. Detalii și cote mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

ELVEȚIA – FRANȚA, ora 22:00 (EURO 2016, GRUPA A)

Deja calificată, Franța și-ar putea menaja din efectiv

Dispută între primele două clasate din grupa A. Înaintea ultimei etape, a 3-a, Elveția ocupă poziția secundă, cu 4 puncte, 3 peste România, astfel că un egal ar duce-o în ”optimi”, fără să mai depindă de altcineva. Franța a făcut deja pasul în această fază după ce nu a ratat nici un punct din cele 6 puse în joc anterior.

Elveția este neînvinsă de 3 partide, cu două victorii și un egal, rezultate precedate de 3 înfrângeri consecutive, două terminate fără să fi înscris. Doar o dată nu a primit gol în precedentele 8 meciuri. Reprezentativa din ”Țara Cantoanelor” este prezentă la al 4-lea turneu final de CE: niciodată nu a depășit grupele, ba nu a putut obține mai mult de două succese, plus 3 remize și 6 eșecuri.

Cu cele două victorii din grupă, ”cocoșii” au ajuns la 6 victorii consecutive, cu minim două goluri date. Mai mult, un 0-2 într-un test din Anglia este singurul eșec din ultimele 12 jocuri, celelalte fiind câștigate, 5 dintre ele fără gol încasat. Gazdă a întrecerii, Franța a fost scutită de preliminarii, înaintea cărora a jucat 20 de ”amicale”,  terminate cu 14 victorii, două egaluri și 4 eșecuri.  Acasă s-a înclinat de două ori, cu Brazilia și Belgia, pe lângă o remiză și 10 succese, ultimele 6 consecutive. De 15 vizite primite încoace marchează constant.

Ultima confruntare dintre cele două echipe a fost la Mondialul din 2014 și s-a terminat rău pentru elvețieni, 2-5 (Dzemaili 81, G. Xhaka 87 – Giroud 17, Matuidi 18, Valbuena 40, Benzema 67, M. Sissoko 73). Ei nu au mai câștigat de 6 dueluri directe, indiferent de întrecere, cu 3 egaluri și 3 eșecuri. Ultimul lor triumf a fost un 2-1 acasă, într-un meci amical din mai 1992.

Pentru noua înfruntare, selecționerul Elveției, Vladimir Petkovic, ar putea să-i treacă pe banca de rezerve pe Liechtsteiner și Shaqiri, marile dezamăgiri din primele două partide de la Euro. În locul primului ar intra Lang. Cu dureri la genunchi, Behrami este incet. Dincolo, Didier Deschamps tot încearcă să-l trezească pe Pogba, foarte șters până acum. În plus, va miza tot mai mult pe neașteptatul golgheter Payet, a cărui colaborare pe stânga cu Evra pare tot mai eficientă. Nu-i exclus ca mai mulți jucători să fie menajați, iar Deschamps să le dea ocazia și altora să debuteze. În special Giroud și Kante au șanse mai mari să se așeze pe banca rezervelor, mai ales că ambii au câte un ”galben”, iar încă unul primit ar duce la o suspendare în ”optimi”. Gata de titularizare ar fi Gignac și Cabaye, dar și Umtiti, despre care se spune că va merge la Barcelona din sezonul viitor.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ELVEȚIA – FRANȚA

 

ROMÂNIA – ALBANIA, ora 22:00 (EURO 2016, GRUPA A)

Victoria e obligatorie pentru ambele, dar Albania n-a mai bătut România din 1948

Cu doar un punct în cont după primele două runde, România nu mai are altă soluție. Pentru a păstra șanse la ”optimi”, echipa antrenată de Anghel Iordănescu trebuie să bată Albania, ceea ce i-ar permite să se califice fie direct, așteptând un eșec al Elveției în fața Franței, fie datorită unuia dintre cele mai bune locuri 3. Și albanezii încă visează la Top 16, deși ei nu au nici un punct, o victorie fiindu-le obligatorie.

Doar unul din precedentele 6 meciuri a câștigat România, 5-1 cu Georgia în ultimul test dinaintea Euro. Totuși, înfrângerea cu Franța (1-2) din startul Euro este doar a doua suferită de trupa condusă de Anghel Iordănescu de 22 de meciuri încoace, oficiale și de pregătire, restul fiind încheiate cu 10 remize (5 ”albe”) și 10 succese. Ultimele 5 jocuri le-a terminat cu gol dat și luat mereu. Cu cea mai bună apărare din preliminarii, învinsă de numai două ori, ”tricolorii” stau rău la finalizare: ei au marcat în 13 din precedentele 27 de dispute numai câte o dată, iar în alte 6 – deloc. Și mai au o problemă: din 2008 și până acum au disputat 15 ”duble”, respectiv meciuri jucate la 3-4 zile, și numai în 6 dintre ele au scos mai mult în al doilea duel decât în primul.

Albania a pierdut la zero primele două jocuri de la turneul final și a ajuns, astfel, la 3 eșecuri consecutive, cu 6 goluri primite și numai unul dat. Mai mult, nu a învins decât în două din anterioarele 8 meciuri. Totuși, în această perioadă doar de două ori nu a marcat. Echipa antrenată din noiembrie 2011 de italianul Giovanni De Biasi s-a calificat în premieră la un turneu final datorită poziției secunde ocupate la finalul eliminatoriilor, într-un bilanț de 4 victorii, două egaluri și două eșecuri.

Înfruntarea de la Lyon va fi condusă de Pavel Kralovec. ”Centralul” din Cehia i-a mai arbitrat pe ”tricolori” o singură dată, în 2010, într-un meci din Belarus câștigat cu 3-0 în preliminariile CE 2012. La acest Euro el a mai condus disputa Ucraina – Irlanda de Nord, scor 0-2.

Doi jucători au probleme medicale în efectivul ”naționalei” noastre, anume Raț și Pintilii. Dacă nu se vor reface, în locul lor ar fi folosiți Steliano Filip și Prepeliță ori Sînmărtean. În plus, în atac ar putea apărea Alibec. Și albanezii au un jucător ajuns pe mâna doctorilor, respectiv mijlocașul Ergys Kace. Va reveni după suspendare căpitanul Cana.

De 16 ori s-au mai înfruntat România cu Albania. ”Tricolorii” au pierdut de doar două ori și tocmai în 1946 și în 1948 cu același scor, 1-0, în Cupa Balcanică. Ei sunt, însă, imbatabili de 13 dueluri directe, cu 3 egaluri și 10 victorii. Ultima dispută a fost un ”amical” în mai 2014, în Elveția, câștigat de ai noștri cu 1-0 (Raț 82). Precedentele partide oficiale au însemnat doi de 1-1 în preliminariile CE 2012.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ROMÂNIA – ALBANIA

 

CORINTHIANS – BOTAFOGO, ora 22:00 (BRAZILIA SERIE A)

Corinthians a început slab campionatul, Botafogo a rămas fără antrenor

Campioană în 2015, Corinthians are parte de un start de sezon slab. După 8 etape disputate în noua ediție a campionatului național, formația din Sao Paulo ocupă abia locul 5, cu 13 puncte, 6 mai puține decât liderul Internacional Porto Alegre. În vizită îi vine Botafogo, o proaspăt promovată aflată pe o modestă poziție a 16-a, prima deasupra retrogradării, cu 8 puncte în cont.

Cu un golaveraj 10-6, Corinthians nu a luat nici un punct și nici nu a marcat în ultimele două runde, pierdute la același scor, 0-1. Aceste înfrângeri au pus capăt unei serii de 4 victorii. ”Alb-negrii”  au marcat în 5 dintre meciurile jucate, iar în alte 4 au luat mereu gol. Ei sunt, însă, imbatabili pe teren propriu, unde și-au trecut în cont o remiză albă urmată de 3 succese, cu 6 goluri date și numai unul primit.

Pe minus la golaveraj, 7-10, Botafogo nu a cedat de două partide, cu un egal completat de un triumf. Cele două rezultate au stopat un șir de 3 eșecuri, toate fără să fi marcat. În total, echipa din Rio de Janeiro a înscris în 4 din cele 8 jocuri, dar a încasat gol în toate. Încă nu s-a impus pe teren străin: seria deplasărilor a început-o cu un  nul și a continuat-o cu două eșecuri, cu un gol dat și 5 primite.

Cele două formații s-au confruntat anterior în 2014, când Botafogo a remizat ”afară”, 1-1, apoi a câștigat acasă, 1-0. De altfel, trupa din Rio este invincibilă de 7 dueluri directe, 4 dintre ele câștigate. Ultimul triumf al lui Corinthians a fost un 2-0 în iulie 2011, în deplasare, iar pe propria arenă – un 1-0 în august 2006.

Gazdele nu se pot baza pe Elias, devenit inapt două luni din cauza unei fracturi la o coastă. Pe lângă acesta, incert este Walter. Pe bancă tocmai a fost instalat interimar Fabio Carille, cel ce l-a înlocuit pe Tite, plecat recent pentru a prelua ”naționala” Braziliei. Oaspeții nu au probleme de lot.

AICI GĂSIȚI COTELE LA CORINTHIANS – BOTAFOGO

 

GOLDEN STATE – CLEVELAND, ora 03:00 (BASCHET NBA, FINALA)

Finala NBA a ajuns la meciul 7: se va disputa cu trofeul pe masă

Suspans total în finala NBA, disputată în sistemul ”cel mai bun din 7 meciuri”. Golden State și Cleveland vor disputa ultima partidă cu trofeul pe masă deoarece scorul a devenit 3-3 după ce oaspeții au revenit senzațional de la 1-3. Dacă ei vor triumfa, va fi pentru prima oară în istoria NBA când o echipă remontează în finală de la 1-3, până acum fiind alte 32 de asemenea cazuri.

Warrios a fost mereu în avantaj în aceste dispute cu Cleveland, dar s-a văzut egalată după ce a pierdut 3 din ultimele 4 dueluri directe. Aceste eșecuri sunt și singurele suferite de 9 jocuri încoace. Trei dispute din această serie le-a terminat cu mai puțin de 100 de puncte înscrise. Cu o înfrângere s-a încheiat și precedenta confruntare de acasă, survenită după 5 victorii consecutive. Campioana Conferinței de Vest s-a înclinat în ”Oracle Arena” de două ori în precedentele 15 vizite primite.

Condusă în teren de legendarul LeBron James (6 finale NBA la activ), Cavaliers s-a comportat exact invers: a pierdut doar unul din anterioarele 4 meciuri. Cumulat însă, de 10 jocuri încoace nu a triumfat decât în 5, în 6 din aceste dispute trecând peste bariera de 100 de puncte înscrise. În ultima deplasare a câștigat după două înfrângeri la rând. Mai mult, campioana Conferinței de Est s-a impus de numai două ori în precedentele 6 apariții pe teren străin.

Până la echilibrul din finală, cele două echipe se întâlniseră de două ori în sezonul regulat. În ambele înfruntări mai bună a fost Golden State. Tot trupa din Oakland triumfase în fața lui Cleveland în finala NBA din 2015, câștigată cu 4-2 la general.

AICI GĂSIȚI COTELE LA GOLDEN STATE – CLEVELAND

 

FORMULA 1 / MARELE PREMIU DE LA BAKU
Hamilton e pe cai mari

Marele Premiu al Europei debutează pentru prima oară în istorie la Baku, capitala Azerbaidjanului. Circuitul are 20 de viraje și este considerat cel mai rapid circuit stradal din lume. Baku va fi o provocare pentru piloți pentru că oferă o serie dificilă de viraje, urmată de o linie dreaptă foarte lungă, de două ori mai lungă decât cea de la Montreal, iar apoi se intră în oraș unde virajul 8 este extreme de spectaculos pentru că dintr-o data circuitul se îngustează.
Lewis Hamilton vine pe cai mari în Azerbaidjan după două victoria consecutive, Monaco și Canada, britanicul mai având de recuperat doar 9 puncte în fața lui Nico Rosberg. Mercedes a arătat o formă foarte bună în ultimele sesiuni de antrenamente, însă Ferrari şi Red Bull trebuie luate în calcul, piloții celor două echipe, Vettel și Raikkoenen pe de-o parte, Ricciardo și Verstappen, de cealaltă parte, au demonstrat că îi pot păcăli pe cei de
la Mercedes în starturile de cursă.
Prima sesiune a fost dominate de Hamilton, care a ocupat prima poziţie după ce a fost cronometrat cu 1:46.436 secunde. Britanicul a fost urmat la patru zecimi de secundă de coechipierul său de la Mercedes, Nico Rosberg. Valtteri Bottas (Williams), Fernando Alonso (McLaren) şi Sebastian Vettel (Ferrari) au completat topul primilor 5 piloţi.
Hamilton a fost cel mai bun şi în cea de-a doua sesiune. Britanicul a fost și mai rapid față de primul antrenament, îmbunătățindu-și timpul cu două secunde, 1:44.223. La fel ca şi în prima sesiune, Rosberg l-a secondat pe coechipierul său. Germanul a avut și problem la motor, fiind nevoit să oprească pe circuit monopostul. Force India a fost marea surpriză a zilei, după ce Sergio Perez şi Nico Hulkenberg au ocupat locurile trei şi, respectiv, cinci, Bottas intercalându-se între cei doi. Ferrari a avut o nouă sesiune modestă, cu Sebastian Vettel şi Kimi Raikkonen doar pe locurile 8 şi 13.

AICI GĂSIȚI COTELE LA FORMULA 1 

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă