FURTUNA ISLANDEZĂ AMENINȚĂ ACUM FRANȚA

FURTUNA ISLANDEZĂ AMENINȚĂ ACUM FRANȚA

Ultimul sfert de finală al Europeanului se joacă în această seară și pare cel mai dezechilibrat, Franța fiind favorită certă în fața Islandei. Numai că nordicii insulari au încetat de mult să mai fie o victimă sigură, parcursul lor din preliminarii și de la acest turneu final transformându-i într-o grupare ce trebuie luată în seamă. Furtuna islandeză a făcut victime importante, Olanda, în preliminarii, și Anglia, la Euro, fiind printre ele, iar acum Franța este, la rându-i, amenințată. În programul zilei de azi regăsim și două derbyuri interesante în două zone îndepărtate ale planetei: la Porto Alegre se întâlnesc Internacional și Gremio, în vreme ce New York City și New York Red Bull se vor afla față-n față într-o confruntare numai bună pentru a sărbători Ziua Americii. Detalii și cote mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

FRANȚA – ISLANDA, ora 22:00 (EURO 2016, ”SFERTURI”)

Uraganul islandez amenință și Franța

Pe ”Stade de France” se înfruntă două echipe care încă nu au pierdut la Euro 2016. Pe de o parte se găsește Franța: organizatoarea competiției s-a impus în grupa A cu 7 puncte,  realizând până acum o remiză albă și 3 victorii cu câte două goluri date, inclusiv în ”optimile” contra Irlandei, 2-1. De cealaltă parte se află surpriza Islanda. La primul său turneu final, echipa din micuțul stat insular a început cu două egaluri la unu și a continuat cu două victorii cu 2-1, precum în ”optimea” cu Anglia. Cu 5 puncte, a fost a doua în grupa F.

”Cocoșii” sunt imbatabili de 8 jocuri, un 0-0 cu Elveția în grupă fiind completat de 7 victorii cu minim două goluri date. Mai mult, un 0-2 într-un test din Anglia este singurul lor eșec din ultimele 14 jocuri, alte 12 fiind câștigate, 5 dintre ele fără gol încasat. Gazdă a întrecerii, Franța a fost scutită de preliminarii, înaintea cărora a jucat 20 de ”amicale”, terminate cu 14 victorii, două egaluri și 4 eșecuri: acasă s-a înclinat de două ori, cu Brazilia și Belgia, pe lângă o remiză și 12 succese. De 16 vizite primite încoace numai o dată nu a marcat. Acum, a urcat în ”sferturi” pentru a 5-a oară în ultimele 6 ediții ale CE.

Islandezii sunt neînvinși de 5 jocuri, cu două remize și 3 triumfuri, și nu s-au înclinat decât o dată în ultimele 7 partide. Pe de altă parte, ei nu au câștigat decât 5 din precedentele 16 meciuri, oficiale și amicale. Elevii pregătiți de suedezul Lars Lagerback, alături de localnicul Heimir Hallgrimsson, au marcat mereu de 12 partide încoace, dar numai o dată nu au luat gol în anterioarele 10.

Niciodată nu a îngenuncheat Franța în fața Islandei. Anterior, au existat 10 meciuri oficiale, încheiate cu 3 remize (toate în Insulă) și 7 victorii: ultimele confruntări au fost în preliminariile CE 2000, 1-1 și 3-2. Pe lângă acestea a fost și un meci amical, chiar în precedentul duel direct, 3-2 (Debuchy 52, Ribery 84, Rami 87 – Bjarnason 27, Sightorsson 34) în mai 2012, la Valenciennes. Golaverajul total este 30-8.

Doi jucători lipsesc cert din trupa lui Didier Deschamps, anume Rami și Kante, ambii suspendați: primul ar fi înlocuit de Umtiti, celălalt de Cabaye. În plus, Koman acuză probleme medicale. Islandezii au întregul lot la dispoziție.

Dacă se va ajunge la lovituri de departajare, Franța a mai trecut de 6 ori prin astfel de situații. Raportul este echilibrat, cu 3 calificări și 3 eliminări. Pentru Islanda ar fi o premieră.

AICI GĂSIȚI COTELE LA FRANȚA – ISLANDA

 

MOLDE – VIKING STAVANGER, ora 19:00 (NORVEGIA ELITESERIEN)

Două formații cu pretenții la podium

La Molde se înfruntă două formații cu pretenții la podium, implicit la o participare în cupele continentale. Înaintea etapei a 14-a, gazdele erau în grafic, ocupând locul 3, cu 24 de puncte. Oaspeții de la Viking Stavanger sunt aproape: aceștia se aflau pe a 5-a poziție, cu numai un punct mai puțin.

De unul dintre cele mai bune atacuri beneficiază Molde, cu 25 de reușite, însă degeaba dacă apărarea este una dintre cele mai fragile, bătută de 20 de ori. În ultima perioadă a avut rezultate alternante, în runda precedentă pierzând pe terenul liderului Rosenborg, 1-3. Doar o dată de 6 partide încoace nu a marcat, în alte două rânduri neluând gol. Acasă, ”alb-albaștrii” sunt invincibili în actualul sezon, cu un egal urmat de 5 victorii, 3 dintre ele terminate cu defensiva intactă.

Viking se remarcă mai mult defensiv decât ofensiv, golaveraj 14-12. Este neînvinsă de 3 meciuri, cu o remiză albă și două victorii, ambele cu câte două goluri date. Ba, s-a înclinat numai o dată în anterioarele 6 confruntări, 4 câștigate și alte 3 încheiate cu apărarea neîntrecută. Pe teren străin a fost tranșantă, cu două înfrângeri la zero și 4 victorii, inclusiv în anterioara deplasare, 2-1 la Lillestrom.

Sezonul trecut, fiecare formație a triumfat pe propria arenă, Viking cu 2-1, Molde cu 4-1. Trupa din Stavanger s-a impus ultima dată pe ”Aker Stadium” în iulie 2012, scor 2-1, în singura sa victorie din ultimele 6 vizite făcute la Molde, pe lângă două eșecuri și 3 egaluri.

AICI GĂSIȚI COTELE LA MOLDE – VIKING STAVANGER

 

INTERNACIONAL – GREMIO, ora 17:00 (BRAZILIA SERIE A)

E derby la Porto Alegre

Pe ”Estadio Jose Pinheiro Borba” se dispută derbyul orașului Porto Alegre dintre Internacional și Gremio. Disputa găsește cele două rivale vecine de clasament înaintea etapei a 13-a: gazdele se află pe locul 4, cu 20 de puncte, în vreme ce adversara se găsește o poziție mai sus, cu un punct în plus.

Cu una dintre cele mai bune apărări, golaveraj 15-11, Internacional nu traversează o perioadă prea reușită. ”Roș-albii” nu au mai învins de 4 runde, cu un egal și 3 eșecuri, ultimele două la rând, după ce anterior mai pierduseră doar o dată, acum o lună. În acest interval, numai o dată nu au marcat. Ultima înfrângere a suferit-o la precedenta apariție acasă, 2-3 cu Botafogo, în singura lor piedică de pe propria arenă: anterior realizaseră o remiză albă, apoi 4 succese, 3 dintre ele la zero.

Gremio deține unul dintre cele mai bune atacuri, golaveraj 20-14. S-a impus runda trecută, 3-2 acasă cu Santos, după două insuccese consecutive, totodată unicele de 7 partide încoace. Numai o dată în precedentele 11 confruntări nu a marcat. Pe teren străin, ”negru-albaștrii” nu au mai câștigat de 4 meciuri, cu două remize flancate de câte o înfrângere. Oricum, în acest sezon a triumfat numai o dată ”afară”, pe lângă 3 remize (una ”albă”) și două eșecuri.

Fiecare echipă a învins pe propria arenă în stagiunea anterioară, Gremio cu 5-0, Internacional cu 1-0. Ultimul succes al ”negru-albaștrilor” pe ”Estadio Jose Pinheiro Borba” s-a consemnat în august 2012, scor 1-0. Din acel moment, gazdele și-au trecut în cont în campionat un egal și două victorii.

AICI GĂSIȚI COTELE LA INTERNACIONAL – GREMIO

 

CORINTHIANS – FLAMENGO, ora 22:00 (BRAZILIA SERIE A)

Corinthians vrea să țină aproape de primul loc

Confruntare între două dintre protagonistele actualei ediții din elita braziliană. Înaintea etapei a 13-a, Corinthians ocupă locul secund, cu 22 de puncte, 3 mai puține decât liderul Palmeiras. Dincolo, Flamengo se găsește pe a 5-a poziție, cu 20 de puncte.

Corinthians beneficiază de cea mai bună defensivă, cu 10 goluri încasate, și se descurcă bine și în atac, cu 18 reușite. Echipa din Sao Paulo a câștigat ultimele două runde și nu s-a înclinat decât o dată de 4 jocuri încoace, toate cu gol marcat. Ceva mai în spate, a cedat jumătate din precedentele 6 meciuri. Pe propria arenă este invincibilă în acest sezon: a început cu o remiză albă și a continuat cu 5 victorii, doar ultimele 3 cu gol primit (câte unul).

Și Flamengo se bazează pe o apărare solidă, dar suferă în ofensivă într-un golaveraj 13-11. Formația din Rio s-a impus anterior, 1-0 acasă cu Internacional, imediat după un 1-2 tot pe teren propriu cu Fluminense, în unica înfrângere din precedentele 5 dispute, 3 dintre ele câștigate. În acest interval a înscris mereu și a luat câte două goluri în numai două dintre jocuri. În anterioarele două deplasări a triumfat cu același 1-0. Tot ”afară” a pierdut într-una din ultimele 4 vizite efectuate.

Stagiunea trecută, când a ieșit campioană, Corinthians a învins de două ori, 3-0 ”afară” și 1-0 acasă. În 2014 câștigase și Flamengo, 1-0 la Rio: la Sao Paulo nu s-a mai impus din septembrie 2009, scor 2-0. De atunci, gazdele și-au trecut în cont numai victorii, 6 la număr, ultimele 4 la zero.

AICI GĂSIȚI COTELE LA CORINTHIANS – FLAMENGO

 

NEW YORK CITY – NEW YORK RED BULLS, ora 19:00 (SUA MLS)

Miză mare în derby-ul New York-ului

Cele două rivale din New York se luptă pentru podium în Conferința de Est, dar și pentru un loc în faza finală a MLS (campionatul nord-american la care participă 17 echipe din SUA și 3 din Canada). Direct se vor califica primele două clasate din fiecare Conferință, în vreme ce formațiile dintre locurile 3 și 6 la sfârșitul sezonului regulat, din ambele serii, vor disputa un play-off. După 17 etape jucate, New York City ocupă poziția secundă, cu 24 de puncte (două sub liderul Philadelphia Union), iar New York Red Bulls se găsește o treaptă mai jos, cu un punct mai puțin.

Gazdele dețin al 3-lea atac, cu 27 de reușite (11 semnate de David Villa, golgheterul din MLS), dar au și cea mai slabă apărare, bătută de nu mai puțin de 31 de ori. ”Albaștrii” s-au impus în ultimele două runde după alte 4  de pauză, cu două egaluri și două eșecuri. Doar o dată în precedentele 9 partide nu au marcat. Precedenta apariție acasă a fost un 3-2 cu liderul Philadelphia Union, anterior bifând un nul flancat de câte un insucces. Oricum, i-a fost greu pe teren propriu în acest sezon: două triumfuri, 5 egaluri și 3 eșecuri, în două din aceste 10 meciuri neînscriind.

Pe a doua cea mai bună ofensivă contează Red Bulls, însă apărarea dă rateuri într-un golaveraj 28-23. De două jocuri nu a mai învins, cu o înfrângere și o remiză. Totuși, un 1-2 ”afară” cu Real Salt Lake este singurul eșec din ultimele 6 dispute, 4 dintre ele câștigate. Numai o dată de 11 înfruntări încoace nu a înscris. De alte două partide nu s-a mai impus pe teren străin, unde a învins numai o dată în cele 9 vizite făcute în acest sezon, plus două egaluri și 6 înfrângeri.

Coincidență, unica victorie ”afară” în actuala stagiune a fost obținută chiar cu City, căreia i-a administrat un dur 7-0 pe 21 mai 2016. De altfel, Red Bulls a învins mereu în cele 4 precedente all-time, cu un total de 14 goluri date și numai două încasate.

AICI GĂSIȚI COTELE LA NEW YORK CITY – NEW YORK RED BULLS

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă