REAL MADRID-FC SEVILLA, ÎNCĂ UN DUEL SPANIOL ÎN SUPERCUPA EUROPEI

REAL MADRID-FC SEVILLA, ÎNCĂ UN DUEL SPANIOL ÎN SUPERCUPA EUROPEI

Pentru al treilea an consecutiv, Supercupa Europei propune o confruntare între două echipe din Primera Division. Real Madrid și FC Sevilla se întâlnesc, la fel ca și-n 2014, în primul duel european cu trofeul pe masă din sezonul 2016-2017. Se va juca în Norvegia, la Rosenborg, iar Real Madrid va avea de suportat handicapul multor absențe importante, începând cu Cristiano Ronaldo și Gareth Bale. Pentru FC Sevilla, triplă câștigătoare a Europa League, e încă o tentativă de a pune mâna pe Supercupă după cele două eșecuri anterioare, de data asta fără Unai Emery, ci cu Jorge Sampaoli pe bancă, dar și cu foarte multe nume noi în lot. Real Madrid-FC Sevilla e meciul zilei, programul fiind completat cu partide de Cupa Ligii, de la noi, din Anglia, din Franța, dar și cu foarte multe competiții de la Olimpiadă. Detalii și cote mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

REAL MADRID – FC SEVILLA, ora 21:45 (SUPERCUPA EUROPEI)

Încă o Supercupă iberică

Pentru a doua oară în ultimele trei sezoane, formațiile spaniole Real Madrid și FC Sevilla dispută Supercupa Europei din aceleași posturi: prima a câștigat Champions League, 1-1/5-3 la penaltyuri cu Atletico Madrid, cealaltă a rămas stăpână pe Europa League după 3-1 cu FC Liverpool. În 2014 a învins echipa din Capitală, scor 2-0, prin ”dubla” semnată de Cristiano Ronaldo (30, 49). Noul duel, totodată primul meci oficial pentru ambele echipe în stagiunea 2016-2017, are loc în Norvegia, pe stadionul ”Lerkendal” din Trondheim.

Trupa ”blanco” a terminat stagiunea precedentă cu 11 partide invincibile, în toate competițiile: nu a mai pierdut un joc oficial din 6 aprilie, 0-2 la Wolfsburg în Ligă. În perioada de pregătire a debutat cu un eșec, 1-3 cu PSG, după care și-a revenit, 3-2 cu Chelsea și 1-0 cu Bayern.

”Roș-albii” au pus capăt sezonului anterior cu un eșec, 0-2 după prelungiri în finala Cupei Spaniei, ba nu s-au impus decât o dată în ultimele 4 meciuri, indiferent de întrecere. În jocurile de verificare ale verii nu au iertat pe nimeni. Printre cele 6 victorii se numără 3-1 cu River Plate, 1-0 cu Mainz, 2-0 cu Granada.

Real nu a suferit mari modificări în efectiv comparativ cu sezonul trecut. Principala noutate o reprezintă Morata, recuperat de la Juventus cu 30 de milioane de euro. La plecări, notabilă e cea a lui Jese, care a ajuns la PSG pentru 25 de milioane de euro, plus cele ale lui Arbeloa și Cherishev

În schimb, fidelă filozofiei din ultimii ani, FC Sevilla a schimbat masiv. Și pe bancă, unde argentinianul Jorge Sampaoli i-a luat locul lui Unai Emery, ajuns la PSG, și în lot. Franco Vazquez, Joaquin Correa, Ganso, Ben Yedder, Kiyotake, Mercado, Sarabia au fost cumpărați cu un cost total de 56,2 milioane de euro, completați fiind de Vietto și Kranevitter, împrumutați de la Atletico. Alte 85,5 milioane de euro au fost obținute din vânzări (Krychowiak, Gameiro, Immobile, F. Llorente, Coke, Figueiras), în timp ce Banega, Reyes, Beto au părăsit Sevilla gratis. Cu tot cu cei împrumutați, au plecat 12 jucători: din formula de bază din campania anterioară au rămas doar 4 oameni, anume Sergio Rico, Rami, Vitolo și Carrico.

Madrilenii nu pot conta pe Cristiano Ronaldo și Pepe, încă în vacanță după triumful cu Portugalia de la Euro 2016. În plus, a dezvăluit Zidane, ”nu cred că Bale și Kroos vor juca”, deoarece cei doi abia și-au reluat pregătirile. Incert este Benzema, iar portarul Keylor Navas e în continuare în recuperare.

Un posibil ”11” de start ar fi: Casilla – Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Marcelo – Casemiro, Modric – Lucas Vazquez, James, Isco – Morata.

Un singur absent cert există la Sevilla, accidentatul Tremoulinas. Francezului i se adaugă Cristoforo și Juan Munoz, neconvocați din rațiuni tehnice. Din grupul de ”22” selectat de Sampaoli fac parte, pe lângă principalele achiziții, brazilianul Ganso și argentinianul Mercado. Aceștia au însă șanse minime să fie titularizați de fostul selecționer al statului Chile, cu care a ieșit campion al Americii de Sud în 2015, întrucât nu au disputat nici un minut în tricoul roș-alb.

Echipa de început i-ar cuprinde, astfel, pe Sergio Rico – Mariano, Rami, Carrico, Escudero – Nzonzi, Kranevitter-  Franco Vazquez, Vitolo, Konoplianka – Vietto.

Sezonul trecut, cele două formații au câștigat fiecare acasă în disputele din Primera, Real cu 4-0, FC Sevilla cu 3-2. Totuși, acest succes este singurul al ”roș-albilor” din ultimele 5 dueluri directe. All-time, nu a fost confruntare între cele două grupări în care să nu se fi înscris măcar o dată. Pe de altă parte, notabil e că andaluzii sunt la a 3-a Supercupă consecutivă, celelalte două fiind pierdute, 0-2 cu Real, apoi extraordinarul 4-5 după prelungiri cu FC Barcelona din 2015.

AICI GĂSIȚI COTELE LA REAL MADRID – FC SEVILLA

 

LEYTON ORIENT – FULHAM, marți, 09.08, ora 21:45 (ANGLIA CUPA LIGII)

Miniderby al Londrei, cu Fulham favorită

Într-un miniderby al Londrei, Fulham se deplasează la Leyton pentru partida din primul tur al Cupei Ligii Angliei. Echipa gazdă evoluează în a 4–a divizie, în timp ce ”alb-negrii” pregătiți de sârbul Slavisa Jokanovic au pornit un nou sezon în liga secundă.

Leyton a disputat un singur meci oficial în noul sezon, 1-1 la Cheltenham în startului campionatului. Ediția trecută o încheiase cu două victorii la același scor, 1-0. În pauza de vară a disputat mai multe partide de verificare, dintre care se remarcă un 0-0 cu Charlton.

Oaspeții au înregistrat în actuala campanie tot un joc oficial, importantul 1-0 pe teren propriu cu Newcastle în runda inaugurală din Championship. Fulham a terminat sezonul anterior cu o victorie, obținută după alte 4 jocuri de pauză (un egal, 3 eșecuri). Ulterior, în meciurile de pregătire, și-a trecut în cont 3 succese, printre care 3-1 cu Crystal Palace, o remiză (0-0 cu Nacional Funchal) și o înfrângere (1-2 cu Betis Sevilla), neluând gol în 3 din aceste partide.

Cele două formații nu s-au mai înfruntat din ianuarie 2006, în Cupă, când Leyton s-a impus în deplasare cu 2-1. Anterior, Fulham rămăsese neînvinsă în 3 dispute, cu un egal și două victorii, una ”afară”, 2-0 în martie 1997, în liga secundă. Ultimul triumf al lui Leyton pe propria arenă a fost un 1-0 în septembrie 1995.

AICI GĂSIȚI COTELE LA LEYTON ORIENT – FULHAM

 

BIRMINGHAM – OXFORD, marți, 09.08, ora 21:45 (ANGLIA CUPA LIGII)

Birmingham vrea să profite de avantajul terenului

Turul 1 al Cupei Ligii Angliei este ocazia întâlnirii dintre Birmingham City și Oxford United. Prima evoluează în liga a doua, în vreme ce adversara joacă în a 3-a divizie.

Birmingham tocmai a disputat etapa inaugurală din campionat, 0-0 pe teren propriu cu galezii de la Cardiff. A fost a 5-a remiză la rând în campionat, inclusiv cu sezonul trecut, serie precedată de două eșecuri: City nu s-a impus decât în una din ultimele 13 dispute oficiale. În această vară a susținut nu mai puțin de 8 jocuri de verificare, încheiate cu 4 victorii, două egaluri și două eșecuri. Dintre rezultate se detașează 1-1 cu Walsall și 0-0 cu Roda Kerkrade.

Oxford nu a avut un start reușit în campionat, 1-1 acasă cu Chesterfield. În acest fel a continuat rezultatele modeste din meciurile de pregătire, în care a înregistrat două înfrângeri, între care un 1-2 cu campioana Leicester, încadrate de câte o remiză. Totuși, Orient a ajuns la 5 partide oficiale fără eșec, cu tot cu sezonul trecut, terminat cu un egal urmat de 3 victorii la zero.

Ultimele confruntări dintre cele două formații datează din 1998-1999 al ligii secunde. Atunci, fiecare s-a impus pe terenul celeilalte, Leyton cu 1-0, Birmingham cu 7-1. Ultima a triumfat anterior pe propria arenă în aprilie 1997, scor 2-0, tot în Championship.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BIRMINGHAM – OXFORD

 

SOCHAUX – GAZELEC AJACCIO, marți, 09.08, ora 21:00 (FRANȚA, CUPA LIGII)

Două echipe ce vor să confirme startul bun de sezon

Sochaux și Gazelec Ajaccio se confruntă în turul 1 al Cupei Ligii Franței. Ambele formații joacă în divizia a doua, pe care gazdele au încheiat-o sezonul trecut pe locul 15. În schimb, adversarii au retrogradat în mai 2016 din Ligue 1, unde au ocupat penultima poziție, a 19-a.

În noua stagiune, Sochaux a pornit bine, fiind neîntrecută după primele două etape din Ligue 2, 3-1 la Troyes și 0-0 acasă cu Valenciennes: cele 4 puncte o plasează pe a doua treaptă. A ajuns, astfel, la 4 partide oficiale consecutive fără eșec, cu tot cu sezonul trecut, încheiat cu două victorii la același 2-0. Între timp, nu a cedat nici în perioada de pregătire, cu două egaluri și două succese: 0-0 cu Servette Geneva, 2-2 cu Neuchatel Xamax, 3-0 cu Belfort, 2-0 cu Dijon.

Tot 4 puncte a adunat și Gazelec după primele două runde din campionat, 0-0 acasă cu Brest și 2-1 la Auxerre. De Ligue 1 s-a despărțit cu 3 înfrângeri consecutive. Mai mult, nu a avut decât un singur triumf în ultimele 8 etape, 6 dintre ele pierdute. A suferit și în intersezon, când printre rezultate s-a numărat un drastic 0-4 cu Bastia.

De acum două stagiuni datează singurele dispute oficiale dintre cele două echipe. Atunci, fiecare a învins pe teren propriu, Sochaux cu 2-0, Gazelec cu 3-0. Ulterior, a mai fost un meci amical, încheiat 0-0 la Sochaux.

AICI GĂSIȚI COTELE LA SOCHAUX – GAZELEC AJACCIO

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă