MECI DE TOTUL SAU NIMIC PENTRU BRAZILIA LA OLIMPIADĂ

MECI DE TOTUL SAU NIMIC PENTRU BRAZILIA LA OLIMPIADĂ

Brazilia avea multe așteptări de la echipa sa de fotbal ce o reprezenta la Jocurile Olimpice. Titlul olimpic era singurul ce lipsea din galeria de trofee a unui fotbal extrem de bine populat. Având-ul pe Neymar ca lider, selecționata ”carioca” a dezamăgit însă în primele două partide, obținând doar două remize chinuite, fără gol marcat, și aflându-se acum în situația de a întâlni Danemarca fără marjă de eroare. Doar victoria contează pentru Brazilia în meciul din această noapte, astfel încât rușinea să nu devină națională. Programul zilei conține și un derby de mare tradiție al Croației, Hajduk-Dinamo Zagreb, un derby de clasament al Elveției, Basel-Young Boys, multe partide din Cupa Ligii de la noi, din Anglia sau Scoția, dar și alte evenimente de la Olimpiadă. Detalii și cote mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

LUTON TOWN – ASTON VILLA, ora 21:45 (ANGLIA CUPA LIGII)

Aston Villa își arată mușchii cu Luton, care e în liga a 4-a

Turul 1 al Cupei Ligii Angliei prilejuiește confruntarea dintre Luton Town și Aston Villa. Prima evoluează în a 4-a divizie, unde sezonul trecut a terminat pe locul 11, cealaltă joacă în liga secundă după ce în luna mai a retrogradat din Premier League, unde a ocupat ”cu brio” ultima poziție, bifând doar 3 victorii în 38 de etape.

Luton a pornit tare noua stagiune, printr-o victorie clară pe terenul celor de la Plymouth Argyle, scor 3-0. Cu un succes terminase și campania precedentă, când nu a cedat decât o dată în ultimele 6 runde. Dintre ”amicalele” verii se remarcă un 2-1 cu Brighton.

Aston Villa a început traseul din Championship prost, 0-1 la Sheffield cu Wednesday, așa cum l-a terminat pe cel din Premier League. Atunci, nu a obținut niciun triumf în ultimele 13 meciuri, cu o remiză albă și 12 eșecuri. În 8 din aceste dispute, inclusiv precedentele două, nu a izbutit să înscrie deloc. În schimb, testele verii au debutat în forță, 8-0 cu austriecii de la Grazer AK. Au venit apoi alte 5 triumfuri și un egal la unu, completate în final de singurul insucces, 1-3 cu Middlesbrough. Din iunie, echipa a fost preluată de italianul Roberto Di Matteo.

Tocmai din sezonul 1991-1992 nu s-au mai înfruntat cele două echipe. Atunci, în Premier League, fiecare a învins acasă, Aston Villa cu 4-0, Luton cu 2-0. Ultimul triumf al echipei din Birmingham la Luton a fost un 1-0 în octombrie 1989. Ulterior, a mai avut loc un ”amical”, în iulie 2013, câștigat de Town pe teren propriu cu 2-0.

AICI GĂSIȚI COTELE LA LUTON TOWN – ASTON VILLA

 

HAJDUK SPLIT – DINAMO ZAGREB, ora 20:00 (CROAȚIA 1.HNL)

Clasicul Croației cu locul unu la orizont

Marile rivale ale Croației se confruntă în ultimul meci din etapa a 4-a. În acest moment, Hajduk Split ocupă locul 2, cu 9 puncte, unul sub liderul Rijeka, iar Dinamo Zagreb se află pe a 5-a poziție, cu 7 puncte.

Hajduk nu numai că s-a impus fără excepție în primele 3 runde, dar nici nu a primit gol. Astfel, a ajuns, cu tot cu sezonul trecut, la 4 partide invincibile în campionat. În același timp, a disputat și 4 meciuri în preliminariile Europa League, unde a realizat un egal și 3 victorii, între care 2-2 și 2-1 cu CSMS Iași. Acasă a triumfat în ultimul meci, 4-0 cu Istra, însă sezonul trecut îl terminase cu două eșecuri pe ”Poljud”.

Nici Dinamo Zagreb nu a pierdut în actualul campionat croat, dar a ratat două puncte într-un 1-1 chiar acasă cu Slaven Koprivnica. Totodată, s-a impus în toate cele 4 partide din eliminatoriile Champions League. În campionat, cu tot cu campania precedentă,”roș-albii” sunt imbatabili de 11 partide, cu două remize (una ”albă”) și 9 victorii, perioadă în care au primit doar două goluri. Ba, un 0-1 chiar pe terenul lui Hajduk, pe 20 martie, este singurul eșec de 24 de meciuri încoace. Din acel moment, ”afară” a realizat un 0-0 și 5 victorii fără gol luat, anterioarele 4 consecutive.

De 4 ori s-au înfruntat cele două formații în campionatul trecut. Au fost întâi două egaluri (1-1, 0-0), apoi câte un succes acasă, Dinamo cu 2-1, Hajduk cu 1-0 (unica victorie de 15 dueluri încoace, indiferent de întrecere). În plus, au existat alte două dispute în Cupă, cu trupa din Zagreb superioară, 2-0 în deplasare, 4-0 pe propria arenă. Ultimul triumf al acesteia în 1.HNL la Split a fost un 3-2 în august 2014.

AICI GĂSIȚI COTELE LA HAJDUK SPLIT – DINAMO ZAGREB

 

CELTIC GLASGOW – MOTHERWEL, ora 21:45 (SCOȚIA CUPA LIGII)

Celtic vrea să meargă mai departe și-n Cupa Ligii

Celtic și Motherwel se confruntă în ”optimile” Cupei Ligii. Dacă gazdele au intrat direct în această fază, în schimb adversarii au disputat și etapa grupelor, ocupând locul 2 în seria sa, după Rangers.

În actuala stagiune, formația din Glasgow a mai jucat 5 partide oficiale. Patru au fost în preliminariile Champions League, terminate cu două victorii, un egal și un eșec, iar una la startul campionatului, 2-1 în deplasare cu Hearts. Pe propria arenă este imbatabilă de 13 meciuri, în toate competițiile, de la un 1-2 tocmai cu Motherwell în decembrie 2015, în campionat.

Motherwell și-a început oficial sezonul cu cele 4 meciuri din grupele Cupei Ligii. Întâi a pierdut, 0-2 acasă cu Rangers, apoi a legat 3 triumfuri, toate cu câte 3 goluri date. A învins și la debutul în campionat, 2-1 la Kilmarnock. 3 din totalul de 4 succese stagionale le-a obținut pe teren străin.

Cu 7-0 acasă a câștigat Celtic ultima dispută directă, în mai, în play-off, după ce bătuse și ”afară” cu 2-1. În sezonul regulat, după 0-1 pe propria arenă, Motherwell izbutise să triumfe chiar la Glasgow, scor 2-1, în singura victorie de 11 precedente încoace.

AICI GĂSIȚI COTELE LA CELTIC GLASGOW – MOTHERWEL

 

FC BASEL – YOUNG BOYS, ora 21:30 (ELVEȚIA SUPER LEAGUE)

Yong Boys încearcă să oprească defilarea campioanei spre un nou titlu

Pe ”St. Jakob Park” se află față în față primele două clasate după disputarea a 3 etape din noua ediție a campionatului elvețian. Gazdele de la FC Basel contează pe punctaj maxim, 9, în vreme ce Young Boys Berna a strâns 6 puncte.

Campioana nu doar că a câștigat tot, dar mereu a înscris de minim  3 ori. Așa a ajuns la un golaveraj de 11-3, neluând totuși gol doar în runda inaugurală. Atunci a susținut singurul meci de acasă, 3-0 cu Sion. Sezonul trecut îl terminase cu un 0-1 chiar la Basel cu Grasshopper, unica înfrângere din ultimele 11 apariții pe propria arenă, numai în campionat.

Young Boys a ratat cele 3 puncte chiar acasă, 1-2 cu Lugano. În singura deplasare din actuala Super League, băieții din Berna au triumfat la St. Gall, scor 2-0. Cu tot cu ediția anterioară, ”afară” are 3 succese consecutive, ba nu a cedat decât o dată în precedentele 6 vizite efectuate. Notabilă rămâne și recenta eliminare a lui Șahtior din preliminariile Ligii, după 0-2 și 2-0/4-2 la penalty-uri.

În campania trecută au existat 4 dueluri directe. Prima oară a câștigat Young Boys, 4-3 pe teren propriu, după care au venit 3 succese ale lui Basel, 1-0 și 2-0 acasă, apoi 3-2 ”afară”. Trupa din Berna nu s-a mai bucurat de un succes pe ”St. Jakob Park” din mai 2012, scor 2-1. De atunci, gazdele au realizat o remiză albă și 7 victorii.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ELVEȚIA FC BASEL – YOUNG BOYS BERNA

 

LOS ANGELES GALAXY – FC DALLAS, joi, 11.08, ora 05:00 (SUA CUPĂ)

Neînvinsă de 10 jocuri, LA Galaxy speră și la finala Cupei

Los Angeles Galaxy se bate cu FC Dallas pentru un bilet în finala Cupei Statelor Unite, programată pe 21 septembrie. Partida are loc pe stadionul ”Stubhub Center” din Carson, California. În cealaltă semifinală s-au înfruntat New England Revolution și Chicago Fire.

Pe locul 4 în Conferința de Vest, cu 37 de puncte adunate în 22 de etape, Galaxy este neînvinsă de 10 partide, în toate competițiile, cu 6 victorii și 4 egaluri, ultimele două la rând. Precedentul eșec l-a încasat pe 19 iunie, 0-1 la Toronto, în campionat. De 9 partide, Gerrard, Ashley Cole, Nigel de Jong și colegii lor înscriu constant, dar au și luat gol în 7 dintre ele. Cei mai bun marcatori în campionat ai trupei conduse de ex-selecționerul Bruce Arena sunt Robbie Keane și Giovanni Dos Santos, cu câte 7 reușite.

FC Dallas este lider în Conferința de Vest, cu 44 de puncte în 24 de runde jucate. Fără a avea în lot nume cunoscute, formația antrenată de columbianul Oscar Pareja nu a mai pierdut de 5 meciuri, indiferent de întrecere, cu o remiză la unu încadrată de câte două victorii. Mai mult, un 0-5 ”afară” cu Seattle Sounders este singurul eșec din anterioarele 10 dispute. În acest interval doar o dată nu a înscris.

În fazele precedente, Los Angeles Galaxy le-a eliminat pe La Maquina (4-1 după prelungiri), Portland Timbers (1-0), Seattle Sounders (4-2). De partea cealaltă, Dallas a trecut de OKC Energy (2-2/6-5 la penalty-uri), Colorado Rapids (2-1 după prelungiri), Houston Dynamo (1-0).

Cele două echipe nu s-au întâlnit deloc în 2016, dar au făcut-o de trei ori acum un an. Întâi a câștigat FC Dallas, 2-1 acasă, apoi s-a impus Galaxy de două ori, 2-1 ”afară” și 3-2 pe teren propriu. De 46 de dueluri directe încoace, în toate competițiile, s-a marcat mereu.

AICI GĂSIȚI COTELE LA LOS ANGELES GALAXY – FC DALLAS

 

DANEMARCA – BRAZILIA, ora 04:00 (OLIMPIADĂ, FOTBAL)

Meci de totul sau nimic pentru Brazilia

Meciul contra Danemarcei, ultimul din grupa A de la JO, este unul crucial pentru Brazilia. Pornită ca mare favorită, mai ales că îl are în lot și pe Neymar, reprezentativa țării gazdă a competiției nu doar că nu a câștigat niciunul din primele două jocuri, dar nici măcar nu a înscris, terminând 0-0 și cu Africa de Sud, și cu Irak. Și, cu doar două puncte în cont, este obligată să bată pentru a nu depinde de altcineva: danezii au 4 puncte, în vreme ce Irak și Africa de Sud, protagonistele din celălalt meci, au două, respectiv un punct.

Criza rezultatelor a produs tensiuni în lotul brazilian. Principalul chestionat este selecționerul Rogerio Micale. Instalat acum două luni, acesta este criticat și pentru că încă nu i-a găsit rolul potrivit lui Neymar (”Nu vreau să fie un lider, nu vreau ca echipa să devină dependentă de el, pentru că după Olimpiadă ne va părăsi”, a sunat explicația sa), și fiindcă a folosit mai mulți jucători pe alte posturi față de cele de la club. Până și unii dintre elevii săi l-au atacat, nemulțumiți de organizarea tactică, însă și de capacitatea lui de a coordona depășirea crizei. Fanii s-au revoltat la rândul lor: cu Irak au strigat ”Marta!”, numele vedetei ”naționalei” de fotbal feminin, dar au scandat și ”Ole!” la fiecare atingere de minge a adversarilor.

În schimb, danezii stau liniștiți. Ei sunt lideri în grupă, iar cu un egal ar obține calificarea în ”optimi”. Ba, echipa pregătită de Niels Frederiksen ar face acest pas și cu o înfrângere, cu condiția ca în confruntarea dintre Irak și Africa de Sud să nu existe învingător.

AICI GĂSIȚI COTELE LA DANEMARCA – BRAZILIA

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă