Articolul precedent

CROAȚIA-TURCIA, DUEL CU REPETIȚIE

CROAȚIA-TURCIA, DUEL CU REPETIȚIE

Dacă tot a trecut meciul României și am avut destul timp să-l analizăm pe toate părțile, putem să ne îndreptăm liniștiți atenția și spre celelalte partide din această primă etapă a preliminariilor Mondialului din Rusia. E o zi interesantă, cu multe dueluri tari, cu echipe ce au lăsat o bună impresie la Europeanul recent terminat. Croația-Turcia pare a fi capul de afiș al zilei, dar nici Ucraina-Islanda nu e o confruntare lipsită de interes, mai ales că toată lumea vrea să vadă cum se vor descurca nordicii de-acum înainte, căci statutul lor s-a schimbat oarecum. În aceeași situație este și Albania, în vreme ce Serbia și Austria încearcă să revină în prim-plan. Azi avem parte și de un debut absolut, Kosovo jucând primul meci oficial de la apariția acestui stat în peisajul fotbalului mondial. Toate detaliile și cotele mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

GEORGIA – AUSTRIA, ora 19:00 (CALIFICĂRI CM 2018)

Optimism în Georgia, dorință de revanșă în Austria

Datoare în trecutele preliminarii, când singura realizare a rămas un succes cu Scoția (1-0), Georgia primește Austria într-o nouă încercare de a ajunge la primul său turneu final din istorie. Adversara tocmai l-a bifat pe cel din Franța, Euro 2016, unde s-a comportat sub așteptări. Cele două echipe nu s-au mai confruntat până acum.

Optimismul gazdelor este dat și de ultimul lor rezultat, 1-0 în „amicalul” cu Spania, chiar în deplasare. Anterior legaseră 6 partide fără victorie, cu două egaluri și 4 eșecuri, între care un 1-5 cu România, la București. Doar o dată în precedentele 8 meciuri nu au marcat. Echipa preluată din mai 2016 de slovacul Vladimir Weiss este neîntrecută acasă de 3 jocuri (două triumfuri, apoi o remiză), cu 6 goluri date și numai unul luat.

Impresionantă în eliminatoriile CE, terminate fără eșec, Austria a suferit o cădere bruscă la turneul final al CE, de unde s-a întors cu un egal și două înfrângeri și cu numai un gol dat. Elevii elvețianului Marcelo Koller au ajuns, astfel, la 4 dispute la rând fără victorie, ultima fiind un modest 2-1 cu Malta, un test din mai. Acum caută o revenire, mai ales că în calificările precedente s-au impus în toate cele 5 deplasări, cu 15 goluri înscrise: „afară” n-au mai cedat din octombrie 2013, 1-2 în Suedia.

AICI GĂSIȚI COTELE LA GEORGIA – AUSTRIA

 

SERBIA – IRLANDA, luni, 05.09, ora 21:45 (CALIFICĂRI CM 2018)

Serbia încearcă o revenire

Una dintre marile deziluzii ale calificărilor pentru Euro 2016, încheiate pe penultimul loc în grupă cu golaveraj negativ (8-13), Serbia promite să se revanșeze în campania pentru Mondialul din Rusia. O schimbare s-a făcut prin instalarea unui nou selecționer, versatul Slavoljub Muslin. Debutul oficial al acestuia nu este unul simplu, contra unei contondente echipe a Irlandei.

Determinarea plavilor este reliefată și de ultimele rezultate. Ei nu au pierdut deloc de 4 partide, cu 3 victorii, între care un 3-1 cu Israel, și un egal, 1-1 cu Rusia, ultimul lor eșec fiind un 0-1 într-un „amical” în Polonia, în martie trecut. De 3 meciuri, două câștigate, nu s-au mai înclinat acasă, iar un 1-2 cu Portugalia este unicul eșec din precedentele 6 vizite primite. De 7 jocuri înscriu constant.

Irlanda a participat la recentul turneu final de CE. După un start modest, 1-1 cu Suedia și 0-3 cu Belgia, a urmat un surprinzător 1-0 cu Italia, care i-a propulsat pe insulari în „optimi”. Aici a fost capătul, 1-2 cu gazda Franța. Înaintea noilor calificări, ei s-au detașat ușor în „amicalul” cu Oman, scor 4-0. În precedentele preliminarii s-au întors de „afară” cu două succese (2-1 în Georgia, 4-0 în Gibraltar), însă acestea sunt singurele din ultimele 15 vizite făcute.

Doar de două ori s-au mai înfruntat oficial cele două reprezentative. Acest lucru s-a petrecut în eliminatoriile CE 2000, când fiecare s-a impus acasă, Serbia (încă sub denumirea Iugoslavia) cu 1-0, Irlanda cu 2-1. Au mai existat 3 teste, cu avantaj plav: două remize (1-1, 0-0) completate de o victorie în martie 2014, 2-1 în deplasare.

Serbia suferă din cauza faptului că o serie de jucători n-au evoluat recent la cluburile lor. Tocmai de aceea nu au intrat în lotul convocat, de exemplu, Ljajic, Matic, Sulejmani, Maksimovic sau Tomovic. În schimb, a fost rechemat Dusko Tosic. Incert e portarul Stojkovic. Dincolo, Martin O’Neill a rămas fără golgheterul Robbie Keane, abia retras la recentul 4-0 cu Oman, și nu poate miza nici pe McCarthy, accidentat. Pot fi recuperați, însă, Coleman și Oshea, primul putând deveni noul căpitan. Nu lipsește Shane Long, văzut de Muslin marele pericol: „E prototipul atacantului modern. Poate juca și pe flanc, și în centru, intră bine în combinații, e periculos la mingile lungi”.

AICI GĂSIȚI COTELE LA SERBIA – IRLANDA

 

ISRAEL – ITALIA, luni, 05.09, ora 21:45 (CALIFICĂRI CM 2018)

Israelul vrea să strice startul lui Ventura

În Israel, Italia începe oficial traseul sub comanda veteranului Giampiero Ventura (68 de an). Încălzirea nu a fost una reușită, deoarece „squadra azzurra” a pierdut chiar pe teren propriu recentul meci amical cu noua vicecampioană continentală, Franța, scor 1-3.

Un avantaj pentru oaspeți poate fi faptul cu israelienii nu traversează deloc o perioadă bună. Echipa pregătită de Elisha Levy din aprilie 2016 nu a mai învins de 5 jocuri, cu o remiză albă urmată de 4 eșecuri. Mai mult, un 4-0 acasă cu modesta Andorra este singura victorie din ultimele 9 partide, 7 dintre ele pierdute. Același succes este unicul de pe teren propriu în precedentele 4 vizite primite.

Italienii au fost la Euro 2016, unde au înregistrat 3 victorii (toate la zero), un eșec și un egal, 1-1 în „sferturi” cu Germania, în fața căreia s-a înclinat la penalty-uri, 5-6. Totuși, acel 2-0 în „optimea” cu Spania este singura victorie din ultimele 4 partide. Precedentele două deplasări au însemnat tot atâtea insuccese, în testele cu Belgia (1-3) și Germania (1-4), după ce, în anterioarele calificări, peninsularii au revenit imbatabili, cu două egaluri și 3 triumfuri.

Tocmai din 1970 datează ultima dispută directă dintre Israel și Italia, 0-0 în grupe la Mondialul organizat de Mexic. Anterior, mai fuseseră două întâlniri, în 1961, în preliminariile CM, cu „azzurrii” dublu învingători, 6-0 acasă și 4-2 „afară”.

Pentru confruntarea de la Haifa, Ventura l-a recuperat pe Bonucci, absent cu Franța, astfel că acesta va reface trio-ul defensiv de la Juventus alături de Barzagli și Chiellini, plus Buffon între buturi. Din calcule a ieșit De Rossi, accidentat. Un rol important va fi destinat liniei mediane, cu Montolivo la „regie”, secondat de Candreva și Parolo, în timp ce în atac e confirmată perechea Pelle – Eder. Printre titulari ar mai reapărea Verratti și Florenzi.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ISRAEL – ITALIA

 

ALBANIA – MACEDONIA, luni, 05.09, ora 21:45 (CALIFICĂRI CM 2018)

Albania caută să confirme prestațiile de la Euro

Cu italianul Giovanni De Biasi pe bancă din noiembrie 2011, Albania se prezintă după prima sa participare la un turneu final, Euro 2016, unde s-a descurcat decent: a terminat grupa sa pe locul 3, cu două eșecuri la zero și o victorie istorică, 1-0 cu România. Pe „Stadiumi Loro Borici” din Shkoder vine Macedonia, aflată încă un căutarea unui bilet la o mare competiție.

Pentru gazde, victoria cu România este singura din ultimele 5 partide, cu gol dat în doar două dintre ele. La finele lui august au disputat un meci amical cu Maroc, terminat 0-0 tot la Shkoder. De altfel, cu remize a încheiat anterioarele două meciuri de acasă, ambele teste, după ce anterior suferise două eșecuri la rând, fără să fi înscris: precedentul succes acasă, de acum 4 dispute, a fost un 1-0 într-un „amical” cu Franța în iunie 2015.

Macedonia tocmai a pierdut examenul cu Iran, 1-3. Tot într-un meci de verificare a obținut unicul triumf, 3-1 cu Azerbaidjan, din anterioarele 5 confruntări, restul de 4 fiind pierdute. Mai mult, echipa antrenată din octombrie 2015 de Igor Angelovski nu s-a impus decât de două ori în ultimele 15 partide. Și mai rea e situația de pe teren străin, unde nu a mai învins din august 2011. De la acel 1-0 în Azerbaidjan, într-un „amical”, a disputat 22 de meciuri, 16 dintre ele pierdute. În precedentele 3 deplasări nu a marcat deloc.

Cele două selecționate nu s-au mai înfruntat niciodată oficial, dar au făcut-o în 8 meciuri de pregătire. Bilanțul este favorabil Macedoniei, cu 4 victorii, 3 remize albe și o singură înfrângere, cu puține reușite totuși, golaveraj total 10-4.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ALBANIA – MACEDONIA

 

CROAȚIA – TURCIA, luni, 05.09, ora 21:45 (CALIFICĂRI CM 2018)

Duel cu repetiție

Croația și Turcia repetă duelul în care au fost protagoniste în grupele turneului final ale Euro 2016. Atunci, gazdele de acum s-au impus cu 1-0 prin reușita semnată de Modric (41), apoi au urcat până în „optimi”, 0-1 după prelungiri cu Portugalia. În schimb, turcii au fost eliminați după prima fază.

Pentru croați, eșecul în fața noii campioane continentale a venit după ce terminaseră seria imbatabili, cu un egal și două victorii, inclusiv un 2-1 cu Spania. Aceeași înfrângere este unica din ultimele 11 partide, începând de la un 0-2 în Norvegia, în septembrie 2015. Pe teren propriu nu au mai cedat de 13 partide, de la un 1-2 cu Belgia în octombrie 2013. În ultimele 4 vizite primite nu au luat gol.

La Euro, Turcia a avut un start slab, cu două înfrângeri fără gol dat, după care a bătut Cehia cu 2-0. Recent, a susțint un joc de verificarecu Rusia, 0-0 la Antalya. În precedenta deplasare s-a impus, 1-0 în Slovenia, succes venit după un 1-2 în Anglia, singurul eșec suferit de 8 vizite făcute încoace, toate încheiate cu gol înscris.

De 5 ori s-au mai aflat față în față cele două echipe, iar Croația nu a pierdut niciodată. În acest interval, „roș-albii” au înregistrat 3 victorii și două egaluri, unul fiind totuși tranșat în favoarea turcilor la loviturile de departajare, 1-1/3-1 pen. în „sferturi” la CE 2008. Pe de altă parte, în Croația s-a desfășurat un singur meci, terminat 0-0 în noiembrie 2011. Elevii lui Terim nu au marcat deloc în ultimele 3 dispute directe.

Pentru noua înfruntare, Croația are „căpitan” nou, pe Luka Modric, numit de selecționerul Ante Cacici în locul lui Dario Srna. „Adjuncți” sunt Rakitici și Corluka. În lot a revenit Lovren, absent la Euro din pricina unei accidentări. De partea cealaltă, Fatih Terim a sosit la Zagreb fără mai mulți jucători importanți, în frunte cu Arda Turan.

AICI GĂSIȚI COTELE LA CROATIA – TURCIA

 

UCRAINA – ISLANDA, luni, 05.09, ora 21:45 (CALIFICĂRI CM 2018)

Început greu pentru Shevcenko cu revelația Islanda

La debutul lui Andrei Shevcenko pe banca tehnică, Ucraina primește Islanda pe stadionul „Olimpic” din Kiev după prezențe total opuse la Euro 2016. Dacă gazdele au părăsit întrecerea din Franța cu zero realizări, dincolo, oaspeții, deși aflați la primul lor turneu final, au urcat până în „sferturi”, unde au cedat în fața gazdei Franța, scor 2-5.

Pregătiți atunci de Mihail Fomenko, „galben-albaștrii” nu numai că nu au obținut nici un punct la întrecerea din Franța, dar nici măcar nu au marcat vreodată. Cele trei eșecuri la zero au fost precedate de 6 jocuri imbatabile, cu un egal și 5 victorii, inclusiv un 4-3 cu România. Pe teren propriu au câștigat la zero anterioarele 3 meciuri, cu începere de la un 0-1 cu Spania, unicul insucces de 9 vizite primite încoace și doar al doilea din ultimele 20 de dispute acasă.

Islanda a debutat la Euro cu două egaluri, după care și-a trecut în cont și două victorii, între care un 2-1 cu Anglia în „optimi”. Apoi, înfrângerea în fața Franței a devenit unica din precedentele 6 confruntări. Insularii înscriu mereu de 14 partide. Ei au pierdut ultimul joc de „afară”, 2-3 în „amicalul” din Norvegia și nu s-au impus decât o dată de 5 deplasări încoace. Pe banca lor a rămas singur Heimir Hallgrimsson după plecarea suedezului Lars Lagerback, cu care făcuse  tandem din ianuarie 2014.

Până acum au mai existat numai două dueluri directe între cele două formații. Acestea s-au jucat în 1999, în preliminariile CE 2000, când Ucraina a remizat acasă, 1-1, dar a triumfat în deplasare, 1-0.

AICI GĂSIȚI COTELE LA UCRAINA – ISLANDA

 

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă