BAYERN-ARSENAL: BAVAREZII SÎNT PREOCUPAȚI ȘI VOR REVANȘA

BAYERN-ARSENAL: BAVAREZII SÎNT PREOCUPAȚI ȘI VOR REVANȘA

După mica finală din grupe, așa cum a fost numită confruntarea dintre Real Madrid și PSG, Bayern și Arsenal propun astăzi un nou episod al unei duel deja clasic în Champions League. Arsenal rămîne cu aceeași nevoie de puncte ca-n tur, diferența față de partida de pe ”Emirates” fiind dată de faptul că trupa lui Wenger întîlnește un Bayern destul de supărat de cîțiva pași greșiți din ultima vreme. Nu-i singurul meci interesant al zilei. Va fi interesant de vazut reacția celor de la Chelsea, într-un moment greu pentru Jose Mourinho, dar și ce se va întîmpla între Olympiakos și Dinamo Zagreb, în aceeași grupă cu Bayern și Arsenal. Tot azi se joacă și un meci restanță din campionatul Franței. 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

BAYERN MUNCHEN – ARSENAL

Înaintea meciului tur de pe ”Emirates”, scriam aici că nu-i un moment bun pentru Arsenal să dea piept cu Bayern. Lucrurile nu diferă nici azi prea mult, căci, în ciuda victoriei de la Londra, Arsenal nu stă grozav în clasament. Iar acum, spre deosebire de Londra, unde întîlnea un adversar în mare formă, acum dă piept cu un adversar un pic preocupat și cu dorință de revanșă. Un pic preocupat de cei doi pași greșiți din ultimul timp, eșecul de pe ”Emirates” și egalul de la Frankfurt cu Eintracht. Nu pare a fi o mare problemă, dar Guardiola știe bine că orice mică problemă netratată se poate transforma într-o mare problemă. Iar o echipă ca Bayern, construită mult pe baza stării de spirit, nu-și permite alte semne de întrebare. Lucrurile nu-s simple nici pentru bavarezi, care au 6 puncte, dar care s-ar putea vedea depășiți de Olympiakos, în cazul unei victorii a grecilor pe teren propriu cu Dinamo Zagreb (vezi mai jos detaliile partidei) și a altui rezultat decît victoria pe ”Allianz Arena”. În plus, după 0-2 la Londra, orice alt rezultat decît victoria ar aduce pe Bayern în situația de a avea rezultatele directe inferioare într-o dispută cu Arsenal.

O grupă aparent ușoară așadar pentru cele două s-a complicat în special pentru Arsenal, echipa lui Wenger fiind din nou nevoită să joace cu cuțitul la os, dar în fața unui Bayern ce acum nu prea mai are marjă de eroare. Teoretic nici măcar rezultatul de egalitate nu-i prea ajută pe ”tunari”, mai ales dacă Olympiakos bate pe Dinamo Zagreb. E de presupus însă că Arsenal nu va aborda meciul de azi pe considerente diferite față de tur. Cînd a cîștigat apărîndu-se bine, cedînd posesia, ceea ce pentru filozofia lui Wenger nu e prea obișnuit, și încercînd să lovească pe contraatac. Probabil că asta va încerca și azi, căutînd să scape mai întîi cu bine de ocaziile pe care în mod normal Bayern le va genera și apoi încercînd să dea lovitura.

După eșecul de pe ”Emirates”, Bayern a călcat greșit și în Bundesliga, unde a pierdut primele puncte, 0-0 la Frankfurt, în al doilea meci din acest sezon în care nu a putut să înscrie. Dincolo, Arsenal a ajuns la cinci succese la rînd în Premier League, între care s-a strecurat un 0-3 în Cupa Ligii cu Sheffield Wednesday, duel în care Arsene Wenger a utilizat o formulă experimentală.

Ediția anterioară, trupa lui Pep Guardiola a cîștigat toate mecirile din propriul fief, cu 22 de goluri date, ajungînd pînă în semifinale pentru a patra oară la rînd. În total, s-a impus în 16 din anterioarele 17 jocuri acasă în Ligă, cu singurul eșec suferit contra altei reprezentante a Albionului, Manchester City, 2-3 în decembrie 2013. Pe de altă parte, Arsenal nu a pierdut în precedentele două prezențe pe ”Allianz”, 2-0 în martie 2013 și 1-1 exact un an mai tîrziu. Acum un sezon în Ligă, londonezii au realizat trei succese pe teren străin.

Fiecare echipă se bazează pe atacanți în mare formă. Bayern îl are pe polonezul Robert Lewandowski, cu 23 de goluri în 20 de meciuri din vară încoace pentru club și ”națională”, iar Arasenal – pe francezul Olivier Giroud, cu 6 reușite în ultimele 6 partide în toate competițiile. Ultimul beneficiază în special de germanul Mesut Ozil, cu 9 pase decisive în 10 meciuri de campionat.

Gotze, Ribery, Badstuber, Rode, Kirchhoff, toți accidentați, lipsesc de la gazde. Adversara nu-i are la dispoziție, din același motiv, pe Arteta, Rosicky, Wilshere, Welbeck, Walcott, Oxlade-Chamberlain.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BAYERN – ARSENAL

OLYMPIAKOS PIREU – DINAMO ZAGREB

Cu 6 puncte în cont, Olympiakos se află în fața unei mari șanse de a merge în primăvara Ligii. Un succes cu Dinamo Zagreb ar însemna un pas uriaș fiindcă i-ar scoate din cursă pe croați (3p), totodată ar păstra distanța sau poate chiar ar mări-o față de Arsenal, care evolueză la Munchen, cu Bayern.

Cu 1-0 au triumfat grecii în partida tur, gol Ideye Brown (79). Ulterior, Olympiakos a obținut alte două victorii în campionat, unde este lider cu punctaj maxim în 9 runde (cel mai bun start din 1979 încoace), plus un egal în Cupă.

Dinamo, dimpotrivă, a căzut pe plan intern. În campionat a pierdut de două ori, cu consecințe: campioana Croației a coborît de pe locul 1 pe 3, la 4 puncte în spatele noii ”șefe”, Rijeka. La general, a adunat 4 înfrîngeri în ultimele 7 dispute. O micuță consolare a rămas un succes în Cupă. Nici trecutul nu o ajută: a  ratat calificarea mereu în precedentele patru participări în grupele Champions League.

Accidentați, Bouchalakis, Maniatis și Cambiasso nu pot fi folosiți de antrenorul Marco Silva, care-l are incert  pe Dominguez. Omologul Zoran Mamici nu știe dacă poate miza pe Ivo Pinto, o absență a acestuia ducînd la titularizarea lui Mățel

AICI GĂSIȚI COTELE LA OLYMPIAKOS – DINAMO ZAGREB

AS ROMA – LEVERKUSEN

Situație complicată pentru AS Roma. Singura din grupă fără victorie, cu doar două puncte în cont, trupa francezului Rudi Garcia nu are voie să piardă, altfel ”optimile” vor rămîne un vis. Adversara din Leverkusen a strîns patru puncte și ar putea să se mulțumească și cu un egal în condițiile în care BATE Borisov (3p) are viață grea pe terenul Barcelonei (AICI GĂSIȚI COTELE LA BARCELONA – BATE BORISOV)

Un meci de poveste a avut loc în tur, scor 4-4 (Javi ”Chicharito” Hernandez 4 penalty, 19, Kampl 84, Mehmedi 86 – De Rossi 29, 37, Pjanici 54, Iago Falque 73). După aceea, romanii au obținut două victorii în Serie A, apoi a venit eșecul cu Inter (0-1), care a pus capăt unui șir de cinci triumfuri. A fost prima partidă din ultimele 25 în care aceștia nu au putut înscrie, de la 0-3 cu Fiorentina din martie 2015, în ”16”-imile Europa League. În același timp, Bayer a înregistrat un triumf în Cupă, iar în Bundesliga – o victorie și un eșec, 1-2 la Wolfsburg.

Roma încă nu a învins-o pe Leverkusen. În afara jocului din tur, a mai fost o ”dublă” în grupele Ligii 2004-2005, 1-1 și 1-3. Tot de atunci nu a mai fost fără victorie după trei runde, precum acum. Nu a cîștigat decît unul din ultimele 8 jocuri în Europa, între care se remarcă un 1-7 stagiunea precedentă cu altă formație germană, Bayern, chiar pe ”Olimpico”. Dar se bazează în acest moment pe forma excelentă arătată de Gervinho și Pjanici, cu 6, respectiv 5 goluri în ultimele 8 meciuri.

Doar o victorie a obținut Leverkusen în 8 vizite în Italia, 1-0 la Udine în Cupa UEFA 1999-2000, gol Ballack, calificare totuși ratată după 1-2 acasă. În ultima perioadă îi funcționează foarte bine atacul, cu 15 goluri în patru partide, șase semnate de Chicharito.

Totti și Seydou Keita lipsesc de la Roma. Dincolo, antrenorul Roger Schmidt nu se poate baza pe Jedvaj, Aranguiz, Hilbert, Ryu Seung-woo, incert fiind Bender.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ROMA – BAYER LEVERKYSEN

CHELSEA – DINAMO KIEV

Chelsea se găsește înaintea uneia din ultimele încercări de a-și reveni după o prima parte a sezonului plină de probleme. În grupă are patru puncte, iar o victorie ar ajuta-o să treacă pe poziția secundă, în condițiile în care adversara stă mai bine, 5 puncte, iar liderul FC Porto (7p) se deplasează la Tel Aviv pe terenul unui Maccabi cu zero și la puncte, și la goluri marcate. (AICI GĂSIȚI COTELE LA MACCABI – FC PORTO). Nu va fi însă simplu contra unei echipe ucrainene neînvinsă în grupă și capabilă să profite de slăbiciunile multe arătate pînă acum de londonezi. Acestora le lipsește Falcao, accidentat, iar portarul Courtois e în continuare în afara lotului. Au fost însă din nou convocați Ivanovic și Pedro.

O remiză albă s-a înregistrat în tur. Din acel moment, Jose Mourinho (amenințat cu demiterea) și oamenii săi au avut numai de suferit: două înfrîngeri în Premier League, unde ocupă un jenant loc 15, completate de eliminarea din Cupa Ligii. Totuși, a înscris în fiecare din aceste jocuri. Dincolo, Dinamo și-a trecut în cont două victorii, una în campionat și cealalată în Cupă, fără să ia gol.

Un singur triumf a realizat Chelsea în ultimele 8 meciuri, în toate competițiile, 2-0 cu Aston Villa. În Premier League are deja 6 eșecuri în 11 runde după ce în tot sezonul trecut a strîns doar trei, ieșind campioană. Apărarea o trădează cel mai tare: a încasat 22 de goluri, cîte luase în ediția anterioară după 28 de runde.Tot stagiunea trecută, în Ligă, pe ”Stamford Bridge” a scos în grupă două triumfuri și un egal și a cîștigat seria pentru a 9-a oară în precedentele 12 prezențe. O singură dată au fost eliminați londonezii, în 2012-2013, atunci cînd erau și deținătorii trofeului.

Victoria de la Tel Aviv, 2-0 cu Maccabi, a fost prima pentru Dinamo Kiev în precedentele 8 vizite în Ligă. În total, în 33 de meciuri în grupe, ucrainenii au obținut cinci triumfuri. Cu formațiile din Anglia s-au înfruntat de 25 de ori, avînd cinci succese, nici unul în deplasare (două egaluri, 10 eșecuri). În acest sezon apărarea nu le-a cedat în 14 din 19 meciuri în toate competițiile.

AICI GĂSIȚI COTELE LA CHELSEA – DINAMO KIEV

OLYMPIQUE LYON – ZENIT ST. PETERSBURG

Doar o soluție mai are Lyon: pentru a păstra cît de cît șanse de calificare, trebuie să o bată pe Zenit. Și nici așa nu e sigură de ceva deoarece are nevoie și ca Valencia, ocupanta poziției secunde cu 6 puncte, să nu cîștige în deplasare la Gent. (AICI GĂSIȚI COTELE LA GENT – VALENCIA). În schimb, unica din cele 32 de participante cu punctaj maxim, echipa din St. Petersburg și-ar asigura prezența în ”optimi” și cu o remiză.

”Olimpicii” au pierdut turul cu 3-1 (Dziuba 2, Hulk 56, Danny 82 – Lacazette 49). De atunci, și-au trecut în cont două victorii în Ligue 1 fără ca defensiva să-i fie bătută, urcînd pe locul doi. Adversara a triumfat în Cupă, iar în campionat a obținut o victorie și un egal, fiind pe a treia treaptă. Nu a cedat deloc în ultimele 12 partide, în toate întrecerile.

Lyon a cîștigat precedentele două partide de acasă împotriva echipelor din Rusia: 3-1 cu Rubin Kazan în barajul de Ligă 2011-2012, 3-0 cu Spartak în a doua fază a grupelor UCL 2000-2001. Dincolo, Zenit a înregistrat în Franța un triumf și patru înfrîngeri.

Fekir, Bisevac, Grenier și Fofana sînt jucătorii pe care nu poate conta antrenorul gazdelor, Hubert Fournier, incert fiind Lacazette. Revin însă Bedimo și Kone. Tehnicianul lui Zenit, portughezul Andre Villas-Boas, i-a recuperat pe Hulk și Smolnikov, scăpați de problemele medicale.

AICI GĂSIȚI COTELE LA OLYMPIQUE LYON – ZENIT ST. PETERSBURG

NICE – NANTES ( FRANȚA, LIGUE 1, ora 19:30)

Nu mai puțin de 25 de goluri a marcat Nice în 11 etape, avînd a doua ofensivă după liderul neînvins PSG (26). Multele reușite n-au ajutat-o însă să ocupe un loc fruntaș, fiind pe 7 cu 18 puncte, deoarece apărarea a cedat de 15 ori, iar rezultatele nu au fost constante. După o perioadă modestă, formația de pe Coasta de Azur a avut o serie de patru victorii detașate, între care un 6-1 cu Bordeaux, marcînd de 17 ori. A urmat apoi căderea: eșec la codașa Gazelec Ajaccio și egal acasă cu Lille, 0-0, al doilea meci în care n-a înscris și primul fără gol primit. Greul în față l-a dus Ben Arfa, cu 7 reușite, secondat de Germain (4).

Doar 9 goluri a dat Nantes, care a strîns cu doar două puncte mai puține (16) decît Nice, aflîndu-se pe a 10-a poziție. În runda precedentă a pierdut pe teren propriu de Marseille, 0-1, după trei victorii consectutive. Cu excepția unui 1-4 cu PSG, toate partidele ”canarilor” s-au terminat la zero, de o parte sau de alta. În 6 runde ei nu au primit gol, iar în alte 5 nu au înscris. Cel mai mult au punctat la început și final de meci, golgeter fiind Bammou, cu 3 reușite.

Nantes s-a descurcat mai bine stagiunea trecută, 2-1 acasă, 0-0 ”afară”. Conduce clar și la general: 27 de victorii, 26 remize, 15 înfrîngeri, golaveraj 108-68. 0-0 au fost ultimele rezultate directe la Nice, unde gazdele au înregistrat 12 succese, 16 egaluri, 6 eșecuri, golaveraj 47-32. Ultima victorie a gazdelor pe ”Allianz Riviera” s-a consemnat în noiembrie 2008, 2-1, iar a oaspeților: 2-1 în sezonul 1996-1997.

AICI GĂSIȚI COTELE LA NICE – NANTES

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă